Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Írta 2009. február 01. - 20:24

érdekes volt a sokszínûsége a túrának: elõször fagyott sáron, majd rengeteg megduzzadt patakon való átkelés, aztán havas, majd hó fedte ösvényeken gázolás, és a tetõn zúzmarával fûszerezett havas táj... lefele pedig vice versa...
készítettem pár képet menetközben:
www.picasaweb.google.com/paraferee/20090131_telimatra
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2009. február 01. - 20:15

Húúú, vazze! Mit szívtok?
Nagyon üthet, aggyá mán nekem is egy csipetnyit!
Csak friss hegyi levegõ volt a cucc, de úgy látom ss-t nagyon kiütötte, mert a hazaérte után még be sem jelentkezett...na meg ezek a fránya fûszoknyás lányok! :ladysman:
Írta 2009. február 01. - 20:01

Írta 2009. február 01. - 19:49

Hogy mentél át a nagy patakon? Én beugrottam, de elcsesztem a landolást, s lecsúsztam a kõrõl a túloldalon, szóval egyik lábammal 30centi mélyen csobbantam. A cipõm talpa meg kicsit megsérült.
Ha jól emlékszem, kimentem bal oldalra, mert ott nem volt olyan széles. Láttam, hogy mindenki középen próbálkozik, ezért inkább szélen nyomultam, és sikerült nem belelépnem. Mellesleg így jópár embert meg is elõztem.
Írta 2009. február 01. - 18:42

Erõsítendõ a kerékpáros-autós barátságot, segítettem kitolni egy kocsit az árokból ami megcsúszott a havas úton.
Készült néhány kép is, igaz csak telefonnal:
https://sportstracke...ex.do?id=649113
Írta 2009. február 01. - 18:20

Rajtam terepcipõ volt, és érdekes, én véletlenül sem csúsztam meg azokon a helyeken...
Hogy mentél át a nagy patakon? Én beugrottam, de elcsesztem a landolást, s lecsúsztam a kõrõl a túloldalon, szóval egyik lábammal 30centi mélyen csobbantam. A cipõm talpa meg kicsit megsérült.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2009. február 01. - 18:13

Annyira nem, hogy egy jelentõs százalék simán kilökne a szakadékba, annyira zavarjuk õket. Amúgy tisztelet a kivételnek, ez, amit írtam, csak úgy 70 %-ra igaz.
Tény, hogy mentek elõttem olyan futók, akik életveszélyes módon, majdhogy feldöntve a gyalogosokat elõzgettek. Ráadásul az egyiken egy aszfaltos könnyû versenycipõ volt, amiben lépten-nyomon megcsúszott, ezzel környzetetét és magát is veszélyeztetve. Rajtam terepcipõ volt, és érdekes, én véletlenül sem csúsztam meg azokon a helyeken...Egy darabig utánuk mentem, aztán megelõztem õket és nem találkoztunk többet. Még ami bosszantott a gyalogosokban, hogy a négy méter széles dózerúton is tudtak úgy helyezkedni, hogy ne tudjam õket könnyen megelõzni...
Írta 2009. február 01. - 17:48

Nem pont a topic témája, de tud valaki ajánlani valami utazási irodát, ahol foglalkoznak bringatúrák (szállás)szervezésével a Passau-Bécs bringaútvonalon? Elég sürgõs lenne.
Hányan mennétek? Mármint, 1-2 fõ, vagy osztálykirándulás lenne? Mert, ha az elsõ, akkor 1 alternatív megoldás hátha érdekel; http://www.warmshowers.org/ (és FÚJ! ez nem AZ!!)
És; Boldog Szülinapot Hotmaat-nek és Kedvesének!!!
Írta 2009. február 01. - 17:47

Megjártuk a Nagy-Kopaszt Sebisanyival. ám mire a kilátóhoz értünk, ott fent szikrázó napsütés, 30 fokos meleg, meg fûszoknyás lányok hada fogadott minket koktélokkal, gyümölcsökkel, frissítõvel. Sebisannyi nagy örömében neki is vetkõzött a kilátó feljárójánál a beton fal mellett. Félmeztelen volt
Húúú, vazze! Mit szívtok?
Nagyon üthet, aggyá mán nekem is egy csipetnyit!

Írta 2009. február 01. - 17:16

Írta 2009. február 01. - 17:11

Írta 2009. február 01. - 16:24

a túrázók nagy része pedig nem igazán csípi a futókat...
Annyira nem, hogy egy jelentõs százalék simán kilökne a szakadékba, annyira zavarjuk õket. Tök tipikus, amikor bevetõdsz egy gyalogos mögé, hogy alapból SEMMI reakció nincs, pedig a csattogó léptek hirtelen megtorpanása elég kellene, hogy legyen, de utána az "elnézést", vagy "elengedsz?" mondatoknak sincs hatása, szóval falrafutva, akrobata módon kell elõzni. Ami amúgy is vicces, hogy ha 7-tõl van rajt a hosszún, akkor mit keresnek közép és rövidtávosok még a pályán (látszik a pecsételõs papírról), amikor nekik elvileg csak 8-8:30-kor lenne rajt. Pont az ilyen torlódások elkerülése miatt. Amúgy tisztelet a kivételnek, ez, amit írtam, csak úgy 70 %-ra igaz.

Írta 2009. február 01. - 11:09

Dühítõ. Elkavartunk, mint annak a rendje.
TT ide vagy oda. (orrbavágom, ha valaki a nevezési lapról idézni mer("a tájékozódás a túrázó feladata...blah...blah...")
Tudom, hülyék voltunk, hogy kérdeztünk, olvasás helyett.
Látod Sanyi!
Valami ilyenre céloztam, amikor a térképes dolgot írtam.

Írta 2009. február 01. - 10:41

Írta 2009. február 01. - 00:32

A Mátra amúgy szép volt, lucskos-havas-porhavas-jeges, szóval minden, ami amit csak akartok, de jól futható állapotban. A patakok kissé mogorván be voltak duzzadva, volt, ahol komoly akrobatikával tudtunk csak átmenni.

Írta 2009. január 31. - 22:32

milyen volt a mátra?"itt nincsenek profik, csak sokat edzõ amatõrök"
Írta 2009. január 31. - 22:14

miért ki itt a profi?
"itt nincsenek profik, csak sokat edzõ amatõrök"

Írta 2009. január 31. - 22:04

Szóval, legyen nálad kulacs, 1-2 szendvics vagy édesség, pótbelsõ!!!, és igény esetén egy váltás póló a hátizsákban, de semmikép sem kell sok cucc, csak a legszükségesebb.
Írta 2009. január 31. - 21:51

Szerintem nem fogjuk szétszakítani a bringát miért ki itt a profi?Hellószia! kérhetek egy kicsivel több infót? hányan mentek,milyen tempot diktáltok, mennyire vagytok profik? Lehet e csatlakozni stb nem vagyok kezdõ nem nem is vagyok profi
Írta 2009. január 31. - 21:45

Bocsi csak most kerültem gép közelébe.Ott leszek .Sebisanyi,
Vasárnap 9 órakor Óbudán a Szentlélek téren megfelel neked a találkozó?
Az útiterv nagyvonalakban: Szentlélek tér-Széna tér-Budakeszi út-Szépjuhászné-Hárshegyi körút-Szánkópályán le-Petneházy rét-Nagykopasz- visszafelé erdei vasút végállomása- Vitorlázó repülõtér-HHH-Virágosnyereg-Szentlélek tér. Táv kb.: 50 km, idõben ez 4-5 óra tekergés.