Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

ha a tuhu alapján tervezel az szintben jó erõs 10%-ot szokott "sietni" a valósághoz képest.

Ez a 10% eltérés tényleg ki is jön: 1765 métert mért Zee, nekem 1968 méter jött ki a tuhun. Igazságod van! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Hazaértünk mi is a Pilisbõl.A tempo az nem haladós volt, hanem rohanós.:) Elfáradtam rendesen, de kell ilyet is nyomni néhanapján. A 70 km majdnem megvolt, nálam 68-ra jött ki, de azt nagy szomorúsággal konstatáltam, hogy a 2000 méter szint Zee órája szerint nem jött össze. :(

Képek itt: http://picasaweb.goo...feat=directlink

ha a tuhu alapján tervezel az szintben jó erõs 10%-ot szokott "sietni" a valósághoz képest.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A mai pilisi túra eredménye: Kõhegyen 1 db nagy esés részemrõl
70.4 km 1765m szint 13.9km/h átlag eddig ismeretlen részek megismerése némi dagonya és technikai pálya a Prédikálószék és a Kõhegy között.
Végeredmény tetszett naon:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Igen, van arra néhány, mi hármat néztünk meg.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Megjöttünk mi is a Vértesbõl.
Néhány képet azért kattintottam

A Marsbéli tájképek nagyon bejönnek. Mi volt az, bauxit bánya?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Hazaértünk mi is a Pilisbõl.A tempo az nem haladós volt, hanem rohanós.:) Elfáradtam rendesen, de kell ilyet is nyomni néhanapján. A 70 km majdnem megvolt, nálam 68-ra jött ki, de azt nagy szomorúsággal konstatáltam, hogy a 2000 méter szint Zee órája szerint nem jött össze. :(

Képek itt: http://picasaweb.goo...feat=directlink

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ezt a túrát tényleg a "Bubo cupropenis"-rõl neveztétek el? :)

Feltöltött kép

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Megjöttünk mi is a Vértesbõl.
A hagyományos háromnapos húsvéti Rézfaszú Bagoly Túrát most Gántról abszolváltuk. Szombaton a kemény mag persze most is bringán tekert Pestrõl, mi puhányok kocsival mentünk és még aznap karikáztunk egy ~50km es túrát.
Vasárnap nagy közös tekerés rengeteg defekttel, Marsbéli tájon tekeréssel, sajnos egy súlyos eséssel, cukival, küllõtöréssel, váltó és láncproblémával, rengeteg állással, mindennel ami kell. Este a panzióban valami banzáj volt zenekarral és sok emberrel, és mivel a Zasszony térde is bemondta az unalmast, úgy döntöttünk nem hallgatjuk egész éjjel a zenét, így hazajöttünk. Az ottmaradók ma visszatekernek a nagy faluba, remélem minden probléma nélkül.
Néhány képet azért kattintottam

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Sziasztok!

Csak úgy kíváncsiságból kérdezõsködöm, nálatok mennyi szokott lenni az a "haladós" tempó, úgy átlagban?

Ezt km/h-ban nem igazán lehet meghatározni mivel erõsen terepfüggõ.

Zeezo a számból vetted ki a szavakat, éjszaka benéztem ide és most reggel ugyanezt akartam válaszolni.:)

Szóval, peacemaker, tényleg erõsen terepfüggõ az átlagsebesség, szerintem is igazából a terepen nem lehet átlagot számolni, mert szinte 100 méterenként változik a talajminõség illetve a lejtés és a meredekség szöge. De ha nagyon sarkítani akarok 3 és 60 km/h óra között bármi lehet. Nálam a haladós tempó inkább azt jelenti, hogy nem szeretek sokszor sokáig álldogálni, hanem egy jó ritmusban folyamatosan igyekszem tekerni, ami egy versenyzõnek lehet édeskevés lenne, de nekem/nekünk mégis jó kis sportos túrázás.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Csak úgy kíváncsiságból kérdezõsködöm, nálatok mennyi szokott lenni az a "haladós" tempó, úgy átlagban?

Ezt km/h-ban nem igazán lehet meghatározni mivel erõsen terepfüggõ.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nagyon tetszenek a képeid!

Bárcsak itt lennék: http://picasaweb.goo...147829071176962 :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
csak ivótáskával túrázott :)
http://picasaweb.goo...571374923043314

peacemaker

peacemaker

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

A miheztartás végett a grafikon szerint a 70 km távolság és 2000 méter a szint. Kevés pihenõvel haladós tempóban szeretném ezt az utat magam alá gyûrni. Aki kedvet érez az önkínzáshoz csatlakozzon hozzánk, indulási idõpont és helyszín még egyeztetés alatt.

Sziasztok!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én Gyálról Csillaghegyig kocsival.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Zeezoo
mikor indulsz,merrõl mész?mehetnénk együtt...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

jippííí!

leszek!!!
kik jönnek még?

Eddig hárman vagyunk: Te, Zeezoltano és én.
Csak ismétlésként az útvonal ha valaki netalán útközben csatlakozna: Csillaghegy-Üröm-Pilisborosjenõ-Csobánkai nyereg-Hosszú hegy-Szántói nyereg-Pilis-Két Bükkfa- Zsivány sziklák-Dobogókõ-Királykúti nyereg-Prédikálószék-Vadállókõ- innen vissza Királykútihoz- Tölgyikrek-Lajos forrás-Kõ hegy-Pomáz-Békásmegyer- Csillaghegy. Az elején Csillaghegytõl Pilisborosjenõig aszfalt, illetve a végén Pomáztól Csillaghegyig szintén aszfalt.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Holnap, hétfõn, aki velünk tart a Pilisbe egy tempós tekerésre 70 km és 2000 méter szint erejéig, találkozó a Csillaghegyi HÉV megállóban. Úgy intézd az oda való érkezésed, hogy 9:05-kor onnan indulni szeretnék!

jippííí!

leszek!!!
kik jönnek még?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Abban a legközelebben benne lennék, ha vasárnapra esik. :) Évente egyszer én is megcsinálom a Börzsöny kört és az idei még várat magára.

Holnap, hétfõn, aki velünk tart a Pilisbe egy tempós tekerésre 70 km és 2000 méter szint erejéig, találkozó a Csillaghegyi HÉV megállóban. Úgy intézd az oda való érkezésed, hogy 9:05-kor onnan indulni szeretnék!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tegnap hetesbusszal megjártuk a Börzsönykört Nagyon tetszett pláne az elsõ 70 kilométer gyönyörû tájakon vezetett keresztül. Azonban Kemencérõl kifordulva a fõútra szembe kapott minket a déli szél és az elég kellemetlen volt mondhatni lélekölõ eddig a pontig nagyon jó tempót mentünk és még a nógrádi várba is felgyalogoltunk ( mivel a slick gumi nem nagyon akart megkapaszkodni a meredek sotteron). Sajnos a 7esbusszból kifogyott az üzemanyag (eléhezett) így visszakellet vennünk a tempóból. Nagymaroson tankoltunk a buszba és ellátmányt vételeztünk majd rövid pihenõ útán irány Vác ami már csak hosszon néhány km volt .Összeséében gyönyörû idõben és tájakon tekertünk , legjobban azt sajnálom hogy csak ketten mentünk és hogy nem vittem fényképezõ gépet ,na nem baj majd legközelebb:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!! Börzsönybe tervezek 2-3 napos laza túrát,aki akar jöjjön.Jelszavam:Ne álmodd az életet,hanem éld az álmodat.Bringám Merida Crossway Tfs 500-as

Nem ártana ha valami konkrétumot is írnál pl honnan-hova hol lesz az alvás ,mi a laza? a km? vagy a szint?
Egy 2-3 napos túra tervezése nem annyi hogy gyertek lazán. Szerintem.