Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

No, az elõzõ beírásom óta mentem egy gyors Nagykevélyt, mialatt megérlelõdött bennem a vasárnapi menetelés terve, melyet hazaérve azonmód megszerkesztettem a turistautak.hu oldalon...szóval...az itiner szerint Csillaghegytõl Visegrádig 95 km lenne az általam tervezett út 3480 m szinttel....

ha a szintet a tuhu -ról vetted az általában cca 10%-ot szokot csalni pluszban.ne kérdezd miért.
azért a kb 3150 sem kevés :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Geoffnak sok boldogot!:mmraise:
Nagytányér? Van már ilyen nõi név is?:D

:buhaha: Ha van ilyen majd jól megtekerem :D

Köszi amúgy :beer:

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Köszönöm szépen :)
De úgy hogy fogok tekerni ? bekapja a nagytányér:D

Geoffnak sok boldogot!:mmraise:
Nagytányér? Van már ilyen nõi név is?:D

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Geoff komának meg f**** érjen bokáig.:birth:

Köszönöm szépen :)
De úgy hogy fogok tekerni ? bekapja a nagytányér:D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ronin!
Vasárnapi indulásnak 8:00-át szavazok! Csak ne essen már!

Oké, aki jön vasárnap egy III. ker Csillaghegy- Nagykevély -Hosszú hegy -Pilistetõ - Csobánka -Lajos forrás - Dobogókõ - Prédikálószék - Pap rét - Visegrád - Csillaghegy túrára azoknak találkozó reggel 8 órakor lesz a csillaghegyi HÉV megállójában. Az út Visegrádig durván 95 km lesz, és az itiner szerint 3500 m a szint, de ez utóbbit egész egyszerûen nem hiszem el, valamit rosszul kalkulál a szerkentyû, hiszen a múltkor is arrafelé tekergetünk 70 km-t és még 2000 m sem volt a szint... de azért készüljön mindenki a legrosszabbra. :)
Visegrádról terveim szerint aszfalton jönnénk vissza. A tempó nem rohanós, ám folyamatosan haladós.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Sajnos a választ nem tudom, a srác meg pár napig nem érhetõ el :-(

A Pilistetõ felé ment vagy a Pilisi szerpentin felé? Nem mindegy, mert a Pilistetõ szigorúan védett természetvédelmi terület, mindig is tilos volt bringával bemenni (turistaúton is), és hosszú ideje igen gyakran megfordulnak ott a zsandárok.

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
Ronin!
Vasárnapi indulásnak 8:00-át szavazok! Csak ne essen már!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Egy bp-i bringás barátomat nemrégiben a hatóság megállította a Dobogókõrõl Pilistetõ felé menõ túrista úton, némi eszmecsere után elengedték.
Az õ egyik haverját viszont a HHH-n megbüntették mert ott bringázott.
A helyzet fokozódik :-(

A Pilistetõ felé ment vagy a Pilisi szerpentin felé? Nem mindegy, mert a Pilistetõ szigorúan védett természetvédelmi terület, mindig is tilos volt bringával bemenni (turistaúton is), és hosszú ideje igen gyakran megfordulnak ott a zsandárok.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Egy bp-i bringás barátomat nemrégiben a hatóság megállította a Dobogókõrõl Pilistetõ felé menõ túrista úton, némi eszmecsere után elengedték.

Hm... :(
Nagyon szeretem a természetet, mint évek óta aktív (gyalogos) túrázó és mint bringás egyaránt. De ne hogy már terepre bringázni évi 1x, esetleg 2x mehessek, azt is csak - mondjuk - Ausztriába, meglehetõsen drágán! :(

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Így már értem, eddig nem volt egészen tiszta a "miért".

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Szia!

A Janos hegyi palyak topicban is errol megy a beszelgetes:
http://forum.bikemag...&postcount=3872

Így már értem, eddig nem volt egészen tiszta a "miért".

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Szia!

A Janos hegyi palyak topicban is errol megy a beszelgetes:
http://forum.bikemag...&postcount=3872

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Sziasztok!

Érdekes dologra lettem ma figyelmes, miközben egyik kedvenc útvonalamat jártam be, s talán nem vagyok ezzel egyedül.
Szépjuhászné mellett, ahogy a kisvasút megállójába értem (Hûvösvölgyi út, illetve a Nagykovácsi út felõl), pár 10 méterre a parkolótól az apró kövekkel felszórt út végén két, a kerékpáros forgalmat teljesen lehetetlenné tevõ korlát fogadott. (Tegnapelõtt még nem volt itt!) Meglepetésem csak fokozódott, amikor a másik irányból egy feliratot pillantottam meg, hogy ennek az "illegális kerékpárútnak" a használata kerékpárral TILOS és balesetveszélyes! :(
Sajnos a feliratot itt nem, de az korlátnak 1-1 ugyanilyen példányát a János-hegyen sikerült lefotóznom. (Felirat itt nem fogadott - vagy letépte valaki.) (Másik fotó.)

Engem speciel sokkolt mindez, mivel:
  • Egyetlen lehetõségem a kerékpározásra és egyáltalán az edzésre munka után
  • a gyalogosokra és mindenkire igyekeztem mindig figyelni
  • a kerékpározásommal a környezetet soha nem károsítottam stb.

Ha már mindenképp illegális útnak minõsítik, legalább tennék azt hétvégén, amikor tényleg nagy a forgalom erre és talán valamennyire valóban balesetveszélyes! Hét közben estefelé jó, ha 2-3 kerékpáros és ugyanennyi futóval találkozom, kb. 10 km-es szakaszon...
Döbbenten állok a látottak elõtt. :(

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Szia Ronin!
Figyelj elindulok veletek és ha nagyon gáz és nagyon lemaradok ott kiismerem magam! Egyébként is csak Dobogókõig akartam jönni... szal nem kell kétségbe esni. Hetesbusz jó formában van.. vele igazán nem lesz gond!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Remélem toalet papir lesz a csomagokban:banned:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, az elõzõ beírásom óta mentem egy gyors Nagykevélyt, mialatt megérlelõdött bennem a vasárnapi menetelés terve, melyet hazaérve azonmód megszerkesztettem a turistautak.hu oldalon...szóval...az itiner szerint Csillaghegytõl Visegrádig 95 km lenne az általam tervezett út 3480 m szinttel...és Visegrádról még haza is kell jönni. A szint kicsit soknak tûnik, remélhetõleg nem nagyon néztem be valamit a térképen. Na, de majd meglássuk...Dinnye, Zee, Hetes és remélem még sokan mások ehhez tartsátok magatokat. :) Találkozó a csillaghegyi hév megállójában lesz olyan idõpontban ahogy a többség kívánja!

Azt azért elõre vetítem, hogy Visegrádig csak minimális álldogálást szeretnék.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ronin! Menjünk vasárnap, most már ígérem tényleg!

A vasárnapot illetõen aludtam egyet a TERV-re, és ma már úgy látom, hogy bõven elég lesz nekünk az út a Budai hegyek nélkül is...legalábbis nekem, mert hetek óta nem mentem húzósabbat és nem szeretném, ha a "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" mondás bennem testesülne meg.
Ha meg többet kívánunk, megyünk majd amerre látunk. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Oksi, ott tali!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
nem ülök itt tovább én sem :S
5re ott leszek Fogasnál.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Viszont, mivel sokan még kérdõjelesre tették, nekem meg úgy alakult, hogy már 4 körül végzem, lehet lefalcolok elõbb. Hegyre feltalálsz? :) (adok telszámot, 30-431-1300)

5re nem érsz oda?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)