Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Holnap valaki valamerre? (Buki nincs itt) Ronin? Zézó? Hetesbusz?
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az esésekben már nagy rutinom van:) csak installálni kellet a saját magamon tapasztaltakat egy merõben szokatlan helyzetre azaz hogy nem én zakóztam:) innentõl már sima ügy volt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
A szombati mátrásoknak köszönöm a túrát. Az a kék háromszög életem egyik legszebb emléke lesz. Nekem nagyon tetszett. A sárga háromszög viszont gyanús volt számomra, mert egyenesen Sástóhoz vezetett, ami azt jelentette, hogy telibe veszi a szintet. Szóval rutinosan elbúcsúztam a kis csapattól.
Zoli fiú létedre klassz társ voltál. Csak ámultam a rutinodon, ahogy összehalásztad Kószacicát, meg a bringáját az esés után.
Dinnye, megintcsak nagyon örültem a közös tekerésnek.
Era

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát igen végig fel kell tekerni és ki is tekerhetõ ( Mátra közép és hosszú táv átlag meredekség 14%), természetesen Görögdinnye királylány fülig érõ szájjal tekert fel, én egy kiemelés után úgy döntöttem hogy veszek pár mély levegõt és csak utána folytattam.
Pedig azt hittem arra megy a maraton ebbõl: "" A kékestetõi „csúcskövet” érintve, jobbra visszafordulunk az aszfalton, s leszáguldunk a Jávoros Forráshoz, ahol a K+ jelzést követjük egészen a K+ K háromszög elválásáig, ahol a baloldali dózer-úton folytatjuk Mátrai száguldásunkat. Ez az ereszkedés sok kérdést vet majd fel bennünk, hiszen 13 km-en közel 300 métert süllyedünk - azaz ha nem tekerünk, akkor nem haladunk, ha tekerünk akkor nagyon fáradunk, ha lapos a kerekünk, akkor nemsokára szerelünk. Itt igazán jól jön egy full-telós gép...""

Bár azt el kell ismernem hogy arra a részre rá engedni több száz embert elég merész.Mivel elég sûrûn van sima rész ami pár méter alatt át változik sziklaszõnyeggé és nagyon meredek +sziklás részek viszont gyönyörû valószínûleg a Mátra egyik legszebb völgye.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ja, és végig fel kell tekerni, nem csak csak egyes részein.
Bemelegítésnek pont jó.:D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Nem is értem hogy mondhatsz olyat hogy nem hoztál térképet hisz ott volt a telefonodon:) igaz hogy órásnagyítót viszont nem hoztál:D A terep nagyon jó volt legjobban a kékestetõ- mátrafüred közti kék keresztet élveztem a legjobban a sárga négyzetet viszont senkinek nem ajálom felfelé ami a Sástó alatti völgyböl indul a 24.-es út felé mert felfelé tekerhetetlen lefelé is legfeljebb dh géppel járható, de nem élvezhetõ.
A sípályán viszont rendesen megszenvedtem arra még gyúrni kell vazze

Kajakra egy sípályán kell feltekerni a Mátrán? Sípályát még csak Dobogókõn és Sátoraljaújhelyen láttam, na de ott feltekerni??? :scared:
Nem piskóta.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A terep nagyon jó volt legjobban a kékestetõ- mátrafüred közti kék keresztet élveztem a legjobban

Klasszikus DH edzõterep a Kékes környékén. A maraton viszont nem ott megy.:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Tényleg jó emberséget látni, de földön fekvõ, sérült kerékpárost már kevésbé.
Szerencse, hogy a palinak nem lett nagyobb baja, meg, hogy rátaláltatok.
Ma egyedül voltam Dobogókõn, de Dobogókövet kivéve (ott hemzsegtek a motorosok) egy teremtett lelket sem láttam eltekintve egy mókustól- de épp így volt jó.
Tegnapot egy kicsit elbaltáztam-nekem kellett volna vinni a Mátra közép térképet.. na ez nem jött össze 100%-ban úgyhogy 50-50 %-ban vittük vállon a kerékpárt és tekertünk-de azért szép volt az is (Sorry Makka, Era és ZÉZOOO)

Nem is értem hogy mondhatsz olyat hogy nem hoztál térképet hisz ott volt a telefonodon:) igaz hogy órásnagyítót viszont nem hoztál:D A terep nagyon jó volt legjobban a kékestetõ- mátrafüred közti kék keresztet élveztem a legjobban a sárga négyzetet viszont senkinek nem ajálom felfelé ami a Sástó alatti völgyböl indul a 24.-es út felé mert felfelé tekerhetetlen lefelé is legfeljebb dh géppel járható, de nem élvezhetõ.
A sípályán viszont rendesen megszenvedtem arra még gyúrni kell vazze

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Hirtelen nem jutott eszembe más szám és a 911-et hívtam, a rendõrség jelentkezett be, és amíg nagy nehezen hosszú percek alatt kapcsolták a menõket, addigra a nõk mondták, hogy nem kell mégsem a mentõ, így nem jöttek ki potyára. Gõzöm sincs mitõl esett el a fickó, õ sem tudta. Mikor elõszõr felállt összecsuklott, akkor próbáltam az orvost hívni, de a végén minden jóra fordult, még elindultam vele visszafelé, hogy ha gond van segíteni tudjak, de egész jól rendbe jött és a focipályánál elköszöntem tõle.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

No, a Börzsönyi szívató után el kell, hogy mondjam, a nevével ellentétben nem is volt szívás ez az út.Szép helyeken, príma panorámal körített utakon mentünk, a terep járhatósága tökéletes volt, bár a rézsútos lefelén néhol rollerezni kényszerültem. A Juliánus-kilátó után már az új gumival is megbékéltem, száraz és nem túl köves talajon egész jól lehet vele haladni.

Miután elköszöntem a brigádtól Nagymaros után pár kilométerrel a bringaúton egy kanyar után váratlanul szemben találtam magam egy a földön hasonfekvõ mozdulatlan bringással, majdnem átmentem rajta. Röviddel elõtte eshetett el. Ijedtem próbáltam rajta segíteni, szerencsére megmozdult a fickó. Nem sokkal késõbb beért minket egy 4-5 fõs 45 év körüli külföldi hölgyekbõl álló csapat, na õk aztán profik voltak. Félrehúztuk a balesetest, az egyik nõ sárga mellényeket tett ki elõttünk és mögöttünk, nehogy belénk rohanjanak a mit sem tudók. Amíg hívtam a mentõket valahogy életre tudták pofozni a srácot, akinek szerencsére nem törött semmije, a végén fel is állt és a saját lábán elindult Nagymarosra, ott lakott. Le a kalappal a külföldi nõk elõtt az önzetlen segítségért, itatták-locsolták a srácot, megkeresték a szemüvegét... a nyelvüket egyáltalán nem értettem, fogalmam sincs honnan jöttek. Tök jó volt ilyen emberséget tapasztalni.

Igen, jó kis menet volt a mai, az idõ tökéletes, a terep állapota ideális, az erõnlétem katasztrófális. Nagyon érzem a hiányát a terepezésnek, tavaly min. 1500km-el több terep volt idáig, bocsi a sok várakoztatásért.:P
Képek holnap lesznek, mert történt egy kis malõr. A nagygép táskájában maradt az adatkábel, ami Muttimnál van. Van nálunk is micro usb kábel gondoltam jó lesz az is. Hát persze, hogy nem jó, hogy tojjon sünt, aki ezt a sok szabványt kitalálta.:rocketman
Miért esett el a srác, volt ott valami, vagy csak úgy?
Szerintem nem kellett volna elengedni, fõleg, ha már kihívtad a mentõket. Így akkor õk potyára mentek, nem volt ott senki?

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Tényleg jó emberséget látni, de földön fekvõ, sérült kerékpárost már kevésbé.
Szerencse, hogy a palinak nem lett nagyobb baja, meg, hogy rátaláltatok.
Ma egyedül voltam Dobogókõn, de Dobogókövet kivéve (ott hemzsegtek a motorosok) egy teremtett lelket sem láttam eltekintve egy mókustól- de épp így volt jó.
Tegnapot egy kicsit elbaltáztam-nekem kellett volna vinni a Mátra közép térképet.. na ez nem jött össze 100%-ban úgyhogy 50-50 %-ban vittük vállon a kerékpárt és tekertünk-de azért szép volt az is (Sorry Makka, Era és ZÉZOOO)
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, a Börzsönyi szívató után el kell, hogy mondjam, a nevével ellentétben nem is volt szívás ez az út.Szép helyeken, príma panorámal körített utakon mentünk, a terep járhatósága tökéletes volt, bár a rézsútos lefelén néhol rollerezni kényszerültem. A Juliánus-kilátó után már az új gumival is megbékéltem, száraz és nem túl köves talajon egész jól lehet vele haladni.

Miután elköszöntem a brigádtól Nagymaros után pár kilométerrel a bringaúton egy kanyar után váratlanul szemben találtam magam egy a földön hasonfekvõ mozdulatlan bringással, majdnem átmentem rajta. Röviddel elõtte eshetett el. Ijedtem próbáltam rajta segíteni, szerencsére megmozdult a fickó. Nem sokkal késõbb beért minket egy 4-5 fõs 45 év körüli külföldi hölgyekbõl álló csapat, na õk aztán profik voltak. Félrehúztuk a balesetest, az egyik nõ sárga mellényeket tett ki elõttünk és mögöttünk, nehogy belénk rohanjanak a mit sem tudók. Amíg hívtam a mentõket valahogy életre tudták pofozni a srácot, akinek szerencsére nem törött semmije, a végén fel is állt és a saját lábán elindult Nagymarosra, ott lakott. Le a kalappal a külföldi nõk elõtt az önzetlen segítségért, itatták-locsolták a srácot, megkeresték a szemüvegét... a nyelvüket egyáltalán nem értettem, fogalmam sincs honnan jöttek. Tök jó volt ilyen emberséget tapasztalni.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ez nagyon gyenge kifogás. Tudok adni kölcsön nyerget.:)
Egyébként mi történt vele?Csak úgy magától vagy eldobtad a vasat?

a vas nem ment sehova!
egy huplinál kicsit lent maradtam nyeregben megdobott és mikor a lendület vitt vissza akkor reccccssss.tompa puffanás.a héjj megadta magát :S

egyébként köszi a kölcsön felajánlást,jólesik,de inkább egy olyat török be ami már saját.

Nektek jó utat! és menjetek el a fun-park felé is
:D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem fog menni...sajna!

ma xterrán eltört a nyergem(mondjuk egy speci toupe ti nem montis nyereg) :)
de ha jól tudom 4. lettem Pite mögött 4 perccel grrrrrrrrrr
nem akart leszakadni a kis mocsok bringánál.futásnál meg elsuhant
országúton megyek pár órát.

Ez nagyon gyenge kifogás. Tudok adni kölcsön nyerget.:)
Egyébként mi történt vele?Csak úgy magától vagy eldobtad a vasat?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Jól van! Alakul a brigád...:D

KeX, Ronin, HZoli?, Alex?, Richie?, VV...

nem fog menni...sajna!

ma xterrán eltört a nyergem(mondjuk egy speci toupe ti nem montis nyereg) :)
de ha jól tudom 4. lettem Pite mögött 4 perccel grrrrrrrrrr
nem akart leszakadni a kis mocsok bringánál.futásnál meg elsuhant
országúton megyek pár órát.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
ha valakinél van hely kocsiban és árpádhíd fele jön holnap, akkor a carbon footprint mérséklése jegyében szívesen társulnék. :) vagy valaki hozzám is bepattanhat

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Jól van! Alakul a brigád...:D

KeX, Ronin, HZoli?, Alex?, Richie?, VV...

Én most mégse, drága a benzin.
Jó túrát nektek!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Parancs, értettem!:D

Pihenj, folytasd tovább!:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag