Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Lesznek fix pihenõ/beváró pontok a túra folyamán.

mondjuk az elsõ legyen a csóványoson ;)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég

Akkor legyen a felemás korlátnál a Fogaskerekûnél a találkozó, ahol szoktunk is? fél hat magasságában? Makka? Ronin, Zorrózézó?!

:D Felõlem! De mi volt a baj a Clark Ádám térrel??? Mindig lehurrogják a kicsit... Mindig csak a fogaskerekû.... fogaskerekû...

Na mindegy! A lényeg, hogy végre megint nyeregbe pattanjak aztán usgyi. :chomik:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nem vagyok a topon...küzdök aztán majd meglátjuk mennyire lesz elég...
Nem fogok megsértõdni ha otthagytok :)

Ne vedd túlságosan komolyan azt a postot, tréfáltam.:)

Lesznek fix pihenõ/beváró pontok a túra folyamán.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

...ha erõsnek érzed magad, nyugodtan:)
...ha nem bírod, legfeljebb otthagyunk az erdõben, és megesznek a medvék:D

Nem vagyok a topon...küzdök aztán majd meglátjuk mennyire lesz elég...
Nem fogok megsértõdni ha otthagytok :)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Akkor legyen a felemás korlátnál a Fogaskerekûnél a találkozó, ahol szoktunk is? fél hat magasságában? Makka? Ronin, Zorrózézó?!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Meg hát. :)

akkor a kékes oda-vissza helyett inkább ide?
benne vagyok!
viszont akkor a szombaton egy erõs rövidet kéne nyomni!?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
Nyaralás után feltöltõdve, vidáman, és boldogan, lesz erõm újra nagyot bringázni! Csütörtökön mehetünk meló utánira.
Én szokás szerint 17:00kor végzek Kosztin. Induljunk most a Clark Ádám térrõl a sikló elõl. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hétvégi kikapcsolódás: Börzsönyi Szivató III. - teljes útvonalon:)

Meg hát. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
666. oldal nálam is. Ördögi. Szervezni kellene egy bükki éjszakai túrát.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Ronin! Hetsbusz! és még aki eselteg jönne (zézó) nem megyünk csütörtökön valamerre- egyre korábban sötétedik, használjuk ki még ezt a kis idõt...!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Bruce én szívesen mennék, de sajna 14-21-ig nem vagyok itthon.
Utánavaló héten mennék!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
666. oldal :) burce te meg iparkodj azokkal a norvég képekkel! :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Van kedve valakinek-valamikor egy kintalvóshoz?
Ehét (csüt este?), vagy jövõhét (pl kedd este)?
Nyitott vagyok más idõpontokra is :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ha az Inóci-vágás az a szinte nyílegyenes "vályú", aminek soha nem akar vége lenni, akkor minden elismerésem a túra résztvevõinek :).

nem gáz egyáltalán...bõven középtányéros végig...
csak ha rásüt a nap akkor "picit" meleg van :D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
No igen, ahhoz a morzsalékos talajhoz (legalábbis, ami az út alsó szakaszán fogadott minket) valószínûleg nem egy alacsony mintázatú külsõ kellett volna (de Esztergom környékérõl indultunk, így kompromisszumot kellett kötni).
Az elsõ Börzsöny túránk lett volna, 1:0 a javára :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ha az Inóci-vágás az a szinte nyílegyenes "vályú", aminek soha nem akar vége lenni, akkor minden elismerésem a túra résztvevõinek :).
Nem tudom milyen általában annak az útnak a minõsége, de amikor mi voltunk, akkor a nagy meleg mellett az is kikészített minket, hogy folyamatosan kipörögtek a kerekeink.

Az bizony.:)
Kipörgõ kerék:
- rossz gumiválasztás (vagy elkopott)
- rossz technika (kerékpár kezelés)

Hozzátenném, hogy a tavaszi túrán Fast Fred volt a vason, ami minimál mintás, könnyû, gyors CC gumi, és sehol nem volt gond a tapadásával.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Kisinóci turistaház - Inóci-vágás - Nagy-Hideg-hegy - Rakodó - Oltár-kõ - Csóványos megoldásban érdemes gondolkodni. Az Inóci vágás egyébként "legendás" útvonal - idén tavasszal már lenyomtuk.:) A Börzsönyi Szivató I. túrában benne van.:D
...

Nem tudom milyen általában annak az útnak a minõsége, de amikor mi voltunk, akkor a nagy meleg mellett az is kikészített minket, hogy folyamatosan kipörögtek a kerekeink.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Rólam két dolgot kell tudni: nem mérem a távolságot, és nem figyelek a szintre sem.:D
Ég aljáig megyünk, ameddig bírjuk.
Ennek az útvonalnak az adataira nagyjából emlékszem, mert akkor még volt computerem. A táv kb. 60km, a szint 2000m körül, és ennek 70-75%-a az elsõ 25 kilométerre esik. Magyarkúttól a Csóványosig nagyjából folyamatosan mászunk, és ez a mászás nem a jobbik fajtából való; végig a kék jelzésen.;) A legmeredekebb rész ennek ellenére nem itt van, hanem a Hamuház és Bányapuszta között, egy kb. 25%-os rész.

Én viszont szeretem a számokban kifejezett túra elõrejelzéseket, fõleg ha ismeretlen a terep... 60 kilométeren 2000 méter szint és ennek a nagy része az elsõ harmadra esik...hát ez nagyon finom lesz. Remélhetõleg ott leszek. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Juj, a kék jelzéshez már volt szerencsénk, de mi valahogy Nagybörzsöny -> Kisinóci turistaház irányból mentünk volna fel a Csóványosra. A térképet elnézegetve, eléggé hasonló a terep.
Õszintén bevallom, akkor feladtuk.

Kisinóci turistaház - Inóci-vágás - Nagy-Hideg-hegy - Rakodó - Oltár-kõ - Csóványos megoldásban érdemes gondolkodni. Az Inóci vágás egyébként "legendás" útvonal - idén tavasszal már lenyomtuk.:) A Börzsönyi Szivató I. túrában benne van.:D

Egyébként ha Nagybörzsöny felõl akartok felmenni a Csóványosra, akkor lehet választani a Nagybörzsöny - Fagyoskút - Kammerhof - Nagy-Hideg-hegy - Csóványos, vagy a börzsönyi kéken a Nagybörzsöny - Hamuház - majd a kék+ jelzésen fel Rakodó - Csóványos útvonalat is.
És ezeken kívül is van pár egyéb alternatíva, de majd jön a börzsönyi szakértõnk (Oldbike), és megmondja az igazat.:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Juj, a kék jelzéshez már volt szerencsénk, de mi valahogy Nagybörzsöny -> Kisinóci turistaház irányból mentünk volna fel a Csóványosra. A térképet elnézegetve, eléggé hasonló a terep.
Õszintén bevallom, akkor feladtuk.

Trance