Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Szia Balu!
Ha legközelebb tudsz ilyet szólj kicsit korábban, hogy úgy tudjam szervezni, hogy menni tudjak, biztos jó lehet.
Köszi, hogy gondoltál rám
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Jó rendben, akkor jön más velünk.

Tegnap jó volt. Ilyenkor többnyire a szokásos útvonalon aszfalton felmegyünk. Fent telehóldat nézünk ha látszik. Lámpákat tesztelünk, fényeket fotózunk, beszélgetünk a rekiben, aztán zúdulunk lefelé.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Szia Balu!
Nyugodtan mondj igent a másik jelentkezõnek, mert ha megyünk mi együtt megyünk és engem Viki el tud vinni autóval, szóval mi meg tudjuk oldani.
Köszönöm a felajánlást, meg hogy szóltál. Jó volt tegnap az éjszakai tekerés?
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szia Balu!
Köszi, hogy szóltál, de sajnos ma este már más programom van, szombaton meg ha minden igaz Makka-Kószacica megyünk a Mátrába (remélem tényleg :) ) jól hangzik ez a Börzsönyi éjszakai tekerés, és messze sincs a Mátrától, szóval lehet megpróbálom rávenni Makka-Kószacicát de õ a fõnök :).

Jó lenne gyorsan megtudni, hogy hogyan lesz, mert tegnap este már lett volna jelentkezõ. Akkor mondtam, hogy a HHH-ra indulás elõtt már szóltam neked és még várom a választ. Most erre várunk, mert akkor jönne más.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én terveztem menni szombaton egy 3-4 órásat, de reggel indulok (8-9), mivel kora délutánra haza kell érnem. Ha nem jön senki, országútizom, de montira is meggyõzhetõ vagyok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Sziasztok!
Van valaki üllõ környékérõl, aki hétvégenként hajlandó lenne egy lightos CC-re?

üllõ itt van egy "köpésre" ... újhegytõl ... összehozhatunk vmit.szerintem a dombságos túrákat figyeld.ez Neked elég közel van.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Sziasztok!
Van valaki üllõ környékérõl, aki hétvégenként hajlandó lenne egy lightos CC-re?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nem szeretném ezzel szaporítani a szót, de a Pilistetõ a legjobb tudomásom szerint "csak" természetvédelmi terület, mint ezernyi más hely az országban és nem annyira tényleg szigorú mint a Szénások, mert ott aztán ténykeg nem lehet még gyalogosan sem bármerre kóicálni. És a Pilis-hegynél a legtetejéhez vezetõ úton a kerítésnél valóban láttam táblát, de oda meg már egyikünk sem szokott menni akiket ismerek, hanem a réttõl zúzás le a Két-Bükkfához. Ellenben a siklóernyõsök meg vígan táboroznak startolnak a tetõröl.

a pilis tetõ szigóruan védett (amúgy meg is van az oka) -ahol a turistajelzések keresztezik egymást (z,p, s) ott van ilyen kisebb õráisplakát méretû tábla amúgy-
ha nem térsz le a jelöt turistaútról (leginkább zöld a tetõ közelében) általában nem bántanak. ha nagyon vonz a romos rakétabázis és a jelöletlen ösvényen feltiplizel ott már volt példa természetvédelmi bírságra (jogosan hozzáteszem)

a környéken a 2 emlitetten kivûl még a kopárok (b.örs környéke) ami szigoruan védett
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Szigorúan védett természetvédelmi területre még gyalogosan is csak engedéllyel lehet belépni, kerékpárral meg egyáltalán nem. Lehet itt írogatni, hogy még senki nem volt kíváncsi arra, aki ott járt, de ugyan ekkora a valószínûsége annak, hogy vannak/lesznek zsandárok. Számos "negatív" storyt ismerek. Tessék tudomásul venni, hogy nekünk, kerékpárosoknak ezeken a helyeken semmi keresnivalónk sincs.
Múlt hét végén, Pogányvár felé történt kalandozásunk során mi is találkoztunk az említett táblával, és meg se fordult a fejünkbe, hogy bemenjünk.

Nem szeretném ezzel szaporítani a szót, de a Pilistetõ a legjobb tudomásom szerint "csak" természetvédelmi terület, mint ezernyi más hely az országban és nem annyira tényleg szigorú mint a Szénások, mert ott aztán ténykeg nem lehet még gyalogosan sem bármerre kóicálni. És a Pilis-hegynél a legtetejéhez vezetõ úton a kerítésnél valóban láttam táblát, de oda meg már egyikünk sem szokott menni akiket ismerek, hanem a réttõl zúzás le a Két-Bükkfához. Ellenben a siklóernyõsök meg vígan táboroznak startolnak a tetõröl.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hivatalosan csak azok az utak járhatók - jelen esetben a Pilisben, hiszen errõl beszélünk - amelyek zöld, kék vagy piros kerékpáros szimbólummal vannak jelölve. Minden más úton, legyen ez jelzett turista út, erdészeti mûút vagy dózer út, erdészeti csapás, csak megtûrt vendégek vagyunk, mivel az ún. "erdõtörvény" címszó alatt futó jogszabály tiltja a kerékpáros közlekedést az erdõkben - kivéve a terület tulajdonosa, kezelõje által arra kijelölt útszakaszokat.

A kerékpáros közlekedést? Én edzeni szoktam nem közlekedni. :D
(Felénk szerencsére nincsenek ilyen gondok.)

A sebesség mindent megold.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Múlt hét végén, Pogányvár felé történt kalandozásunk során mi is találkoztunk az említett táblával, és meg se fordult a fejünkbe, hogy bemenjünk.

persze mert azzal voltunk elfoglalva hogyan jussunk LE...ott nem gurult volna a sz*r se...
hehehe
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Akkor csak a piros meg a fehér ami hivatalosan járható kerékpárral?:
http://images.netbag...18403991809.jpg

(mármint a tetõn)

Hivatalosan csak azok az utak járhatók - jelen esetben a Pilisben, hiszen errõl beszélünk - amelyek zöld, kék vagy piros kerékpáros szimbólummal vannak jelölve. Minden más úton, legyen ez jelzett turista út, erdészeti mûút vagy dózer út, erdészeti csapás, csak megtûrt vendégek vagyunk, mivel az ún. "erdõtörvény" címszó alatt futó jogszabály tiltja a kerékpáros közlekedést az erdõkben - kivéve a terület tulajdonosa, kezelõje által arra kijelölt útszakaszokat.

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Szigorúan védett természetvédelmi területre még gyalogosan is csak engedéllyel lehet belépni, kerékpárral meg egyáltalán nem. Lehet itt írogatni, hogy még senki nem volt kíváncsi arra, aki ott járt, de ugyan ekkora a valószínûsége annak, hogy vannak/lesznek zsandárok. Számos "negatív" storyt ismerek. Tessék tudomásul venni, hogy nekünk, kerékpárosoknak ezeken a helyeken semmi keresnivalónk sincs.

Akkor csak a piros meg a fehér ami hivatalosan járható kerékpárral?:

(mármint a tetõn)

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
csütörtök 18:00 Csillaghegy HÉV+
Ott leszek ha esik ha nem. Ha esik akkor ott leszek, csak nem megyek tovább, hanem egybõl haza :D Úgyis útba esik...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tavaly és tavalyelõtt én voltam ezen a vértesi tt-n, idén sajnos kimarad edzõtábor miatt. Az 50K és a 70K szinte végig aszfalt (a 70ben van kb 2km köves út). A 110K és a 75MTB idén vannak elõször.

A sebesség mindent megold.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Szia Balu!
Köszi, hogy szóltál, de sajnos ma este már más programom van, szombaton meg ha minden igaz Makka-Kószacica megyünk a Mátrába (remélem tényleg :) ) jól hangzik ez a Börzsönyi éjszakai tekerés, és messze sincs a Mátrától, szóval lehet megpróbálom rávenni Makka-Kószacicát de õ a fõnök :).

15-én lesz egy klassz TT a Vértesben:
http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1917
Én itt szívem szerint hosszúra mennék. Valakit nem érdekel esetleg? A Vértes nincs messze és pikk-pakk letekerjük- még egy villás reggeli és ebéd is bele fér.
Ronin! Te vagy Csillaghegy-Rókahegy-Nagykevély lelke- én nem találok oda, szerintem Peti se szóval... :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Holnap 6 Csillaghegy HÉV megálló, ha nem esik?

Ott leszek :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ha nem esik ott leszek.

Ill. még egy kérdés: olvastam, hogy fokozottan védett terület a tetõ, a képen látható tervezett útvonalon (piros szerpentin és utánna fekete szaggatott) haladhatok, vagy csak a piroson körbe?

Köszi,

Én eddig egyetlen nagyon fokozottan védett területtel találkoztam és az a Nagyszénás, és oda tényleg nem is megyek bringával, Pilistetõt meg számtalanszor megjártam már és a kutya sem volt rám ott kíváncsi. Persze lehet csak jókor jártam arra. A szerpentinen érdemes oda felmenni a Szántói nyeregtõl.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Istenem, de finnyás lettél!!!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!