Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Írta 2009. szeptember 05. - 09:13

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. szeptember 05. - 08:54

Írta 2009. szeptember 05. - 08:22

Meg tudnad mondani, merre mennek a kijelolt kerekparutak, ill. milyen jelzesuek? En csak a kek bicajos jelzest ismerem, ami a HHH oldalabol megy Pilisszanto fele. Remlik meg valami piros bicajos jelzes a Budai hg.-ben, de ez mar nagyon homalyos.Kedves Erdõjárók!
Az alkalmi kerékpározást meg a kijelölt kerékpárutakon és az erdei közutakon simán meg lehet csinálni. A ki nem jelölt erdészeti utak használata bár jelenleg jogsértõ, de a legtöbbjük elfogadható. A turistautak használata már összeütközésekre adhat módot a kirándulókkal...
Az erdei kozutak, valljuk be oszinten, a montisoknak nem tul jo alternativa.

Amit irsz a kirandulokkal valo osszeutkozesre, az teljes mertekben igaz. A lehetoseg ott van, de ez nem jelenti azt, hogy meg is valosul! A gyakorlatban a turistaut es a kijelolt erdei kerekparut kozott nagyon kicsi kulonbseg van. Jogilag persze mar mas a helyzet.
Fejben en most ott tartok, hogy szinte ki vagyunk tiltva tereprol, es nem tudom a pontos indokait a dolognak. Tudnal errol bovebben irni? (bennfentesnek tunsz

Írta 2009. szeptember 04. - 23:47

Az itt többen leírjátok, hogy lesz..játok a törvényeket - hiszen úgy vélitek, hogy ellenetek van ... csak az a gond, hogy a saját fórumotok szabályzatát sem tartjátok be - idemásolom:
AMIT TILTUNK FÓRUMUNKBAN:
2. Bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntetõ Törvénykönyv hatálya alá esõ cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertetõ, illetve ehhez segítséget kérõ, továbbá nyílt szexualitást ábrázoló hozzászólások. Az ilyen szöveges és képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása.
Az erdei ellenõrzõ akciókat meg szét kell választani a DH-sok okozta jelentõs erdészeti és más károk megszûntetésére, illetve a többi kerékpáros mozgásának legális mederbe terelésére.
Természetesen nem a kerékpáros társadalom a természeti környezet legfõbb pusztítója, ezért velük foglalkoznak "utolsó helyen" (bocs) a természetvédelmi õrök.
Csak, hogy tudjátok kivel-mikor ... az ellenõrzõ akciók során ütközhettek külön az erdészettel (mint az állami tulajdon vagyonkezelõjével) és az erdészeti hatóság embereivel (ez egyenlõre alig valószínû), illetve a természetvédelmi hatósággal. A Természetvédelmi Õrszolgálat jogosultságaira érdemes rákeresnetek - védett területen, a rendõrséggel gyakorlatilag azonos értékû, ami hiányzik nekik, azt meg a rendõrségen keresztül úgy is elérik.
Igazából csak 2 dolgot kell kiharcolni: lényegesen több legyen a kerékpárosok számára kijelölt út (ott a gyalogos sem élvezhet elõnyt), illetve a rendezvények engedélyezése - ezeket nem kell egyenként, hiszen az éves tervet is lehet engedélyeztetni a Felügyelõségen.
Az alkalmi kerékpározást meg a kijelölt kerékpárutakon és az erdei közutakon simán meg lehet csinálni. A ki nem jelölt erdészeti utak használata bár jelenleg jogsértõ, de a legtöbbjük elfogadható. A turistautak használata már összeütközésekre adhat módot a kirándulókkal...
A természetvédelmi õrök a sziklagyepek, sziklaerdõk, illetve a korlátozottan látogatható, fokozottan védett területek használata miatt lépnek fel inkább.
A fórumon emlegetett jogászok reakcióit meg szívesen várom.
Üdv - Anti
Írta 2009. szeptember 04. - 23:42

Mondjuk, "Hali, itt vagyok"
Ne tököljön, örülünk, hogy hallat magáról.
Annát meg ne bántsátok! Gondolom az agyára mentek egyenként is, hát még együtt!
Hehe, nem ismered még Annát, elég veszélyes. Vagy csak engem szeret ütni, mindennel, mindenhol.

Írta 2009. szeptember 04. - 22:33

Ne tököljön, örülünk, hogy hallat magáról.

Annát meg ne bántsátok! Gondolom az agyára mentek egyenként is, hát még együtt!

Írta 2009. szeptember 04. - 22:25

Szerdán sikerült tekernem PTamással, még nem felejtett el teljesen bringázni és meglepõ módon nincs is túlságosan elsorvadva. Az kiderült, hogy még mindig "egy húron pendülünk".

Legnagyobb problémája, hogy mi legyen az elsõ postja a nagy kihagyás után.

Írta 2009. szeptember 04. - 22:17

Írta 2009. szeptember 04. - 20:18

Írta 2009. szeptember 04. - 20:09

Az erdõgazdaság elhatározta hogy kitiltja az erdõbõl a bringásokat mert zavarják a vadászatot meg a fakitermelést=rontják a bizniszt. Megtehetik, mert ebben az országban akinek pénze és hatalma van, bármit megtehet.
Mi meg(legalábbis én) lesz@rjuk.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2009. szeptember 04. - 19:20

...hanem az ELVvel van gond, a törvénnyel és hozzáállással. Ez az állapot egy ÁLDATLAN állapot, amire megoldást kellene találni...Ésszerû keretek kellenének, élni és élni hagyni!
Pontosan, de én speciel lesz@rom a törvényüket, mert az csak az erdõlobbinak lett készítve, gondolom jó sok "dokumentum" vándorolt egyik zsebbõl a másikba.
Amíg a gyalogosok minden megkötés nélkül tartózkodhatnak az erdõben, akkor amíg nem térünk le a kijelölt ösvényekrõl az én értékrendem szerint mi sem csinálunk több kárt, mint õk, tehát nekünk is szabad.
Nem szoktunk szemetelni, hazavisszük a csomagolást. Csak az aljnövényzet nélküli KITAPOSOTT ösvényeken tekerünk és nem térünk le róla, legfeljebb csak ha valami akadály kell kikerülni. Esküszöm bármire, ösvényen még növényt sem láttam soha, nemhogy védettet. Nem száguldozunk autókkal keresztül az erdõn, mint a joggingos "turisták" hada Dobogókõre és egyéb frekventáltabb helyekre. Nem viszünk magunkkal neveletlen idióta hülye gyerekek seregét, akik kiszabadulva az erdõbe és az õket megnevelni képtelen birka szüleik szemei elõl, össze-vissza rohangálnak, mindent letépnek és letaposnak, tök mindegy hogy az védett növény, rovar, kígyó vagy madárfészek. Még a bogarakat is ki szoktam kerülni, ha észreveszem, hogy elõttem van. Nem a bringások szoktak kijárni "piknikezni" és bográcsozni és utána az ebéd szemetét otthagyva ( az már üresen nem fér bele az 5 méterre parkoló kocsiba, hogy otthon kidobjuk), és " phûûû, de jót kirándultunk" felkiáltással jólesõen hazakocsikázni. Nem mi szoktuk a szemetet zsákszámra az erdõbe hordani, mert otthon a szemetes csak 200Ft-ért vinné el. Nem a mi lelkünket terheli a legváratlanabb helyeken feltûnõ olajos flakon, chipses zacskó, 2 literes kólás palack sem. Nem mi járunk a talajt valóban széttépõ, árkon-bokron mindenen keresztülvágó, elviselhetetlenül hangos és füstölõ cross motorokkal és quadokkal illetve 2 tonnás terepjárókkal. A fakitermeléskor fél hegyoldalakat gyakorlatilag legyaluló sok tonnás munkagépek, szállító jármûvek és földön drótkötelekkel a hegyoldalon felrángatott fatörzsek okozta évekig meg nem gyógyuló talajsebeket sem mi okozzuk, mint ahogy az ezekbõl a gépekbõl ömlõ olaj és gázolaj szennyezést sem. Olyankor nincs védett növény és állatvilág, zaj terhelés és környezetszennyezés? Vagy ha profitot hoz, akkor semmi sem káros? Amíg ezek legálisak, addig tulajdonképpen most mirõl is beszélünk?
Írta 2009. szeptember 04. - 19:19

Nem tudom megemészteni, eddigi életem során jártam már a világ számos szegletében, de sehol sem szóltak rám, hogy nem léphetek a fák közé, mert már bocsi, lement a nap. Mindenhol úgy gondolták, felnõtt vagyok, vigyázzak magamra. Itthon sem kellene másképp lennie,és nem is kérek belõle.
Alaszkától Új-Zélandig, Afrikától Japánig tudtam magamra vigyázni, akkor nehogy már ebben az aprócska országban próbáljanak meg "atyáskodni" felettem, és helyettem dönteni! Ne nézzenek hülyének!
Legyenek erdõõrök, vigyázzanak a rájuk bízott értékre, de ez az érték az országé és nem néhány emberé! Közös értékünk!!!
Beteg elme szüleménye ez, és ne csodálkozzanak, ha nem találnak birka embereket, akik lehajtott fejjel tûrik, hogy karámba zárják õket!
Kíváncsi leszek, ez milyen, az ország imázs szempontjából!?
Ha jönnek külföldi barátaim, rokonok, akkor ezen a télen mondjam azt nekik, bocs, nem mehetünk fel a Prédikáló székre, mert a "játszótér" bezárt!?
Röhögni fognak, aztán viszik az ország jó hírét.

Most, hogy olvastam VV megjegyzését, kíváncsi vagyok, mert ahogyan írtam, én is már informálódtam ügyvédnél, aki szintén "érintett" a dologban és igen sok joghézagról és alkalmazásbeli szabálytalanságról tett említést. Kíváncsian várom a dolgot!
Írta 2009. szeptember 04. - 19:01

Ne is kérdezzetek a dologról, mert személy szerint "még" nem vagyok érintett a dologban - de szándékom, hogy bekapcsolódjak, ha erre lehetõség nyílik - másrészt megkértek, hogy egyelõre ne publikáljak egyéb információkat!
Túl sok a homályos dolog, ezért ha megyek az érintett területekre, én fogok vadászni az ellenõrzõ személyekre.

Írta 2009. szeptember 04. - 18:39

Szerintem itt nem az a lényeg, hogy kit kaptak már el és kit még nem hanem az ELVvel van gond, a törvénnyel és hozzáállással. Szerintem senkinek nem hiányzik az hogy vadásszanak a bringásokra, és a sok bosszúság. Ez az állapot egy ÁLDATLAN állapot, amire megoldást kellene találni, mert az senkinek nem jó, ha kölcsönösen borsot törünk egymás orra alá. Ésszerû keretek kellenének, élni és élni hagyni!
Mint már tudjuk õk is olvasnak minket, és ha felfogják amit írunk, akkor tisztában lehetnek azzal, hogy nem egy csõcselék vagyunk aki törni-zúzni-ártani jár az erdõbe, de nem a lesben állók, hanem a papucsos hájas anti-sportemberek azok, akik az õrök és a mi fejünk fölött hozzák a törvényket. Kib@szott egy élhetetlen ország ez, mindenki mindenki ellen nyomul. Magányos farkasként tojok az egészre, mást úgysem tehetek, max. az aláírásommal támogatom ha valaki hozzáérõ kiáll értünk.
Az meg nem ésszerû keret, hogy az egész Pilisben van 1-2 kijelölt bringával legálisan járható út, de azt senki ne várja el tõlem, hogy egész életemben csak azon a két úton közlekedjek.
Írta 2009. szeptember 04. - 18:34

Ilyet tényleg kéne nyomni!Szombat este meg menjünk kintalvósra, Sikárosra.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2009. szeptember 04. - 18:17

Írta 2009. szeptember 04. - 18:09

jah
még a végén a bringákon is lesz rendszám...

egyébként én még sosem találkoztam velük. lehet, hogy szerencsém volt?!
én az erdõben nem szemetelek, nem hangoskodom és nem török zúzok.csak tekerek vagy futok...egy szóval megérdemlem a természetet mert nem ártok neki.
de figyuzzatok!
egy kis összeesküvéselmélet:azért akarnak minket kitiltani mert akkor háborítatlanul tudják majd tovább csinálni az "arculattervezést" akarommondani az irtást és ne legyenek szemtanúk.
és ha nincs szemtanú akor senki sem mondja meg mennyi fát vágtak ki és kinek adták el stb... aztán majd egyszer csak kopasz hegyek lesznek körülöttünk és senki sem tudja majd, hogy miért. akkor meg az lesz, hogy biztos az a pár bringás, futó, természetjáró dúlta szét az erdõ és teljesen hazavágták a mikroklímát és emiatt felborult az egyensúly és amúgy sem kellett volna hagyni még a gyerekcsoportoknak sem mert azok meg a chips-s zacsikat dobálják el és még ottvannak a V8 TDI-k...ja nem azok nem, azok jót tesznek az erdõvel.mert tudjátok a fáknak a fotoszintézishez napfény víz és széndioxid is kell. méghozzá pont az amit az autó motorja kibocsát.nem is beszélve a kvadokról meg az erdészeti gépekrõl és az erdészek 4x4-s járgányairól az mind tök természetbarát és kell a fáknak...na én akkor veszem ezt komolyan mikor az erdészek is lovon fognak járni! vagy bringával...akkor meg úgysincs esélyük

ha meg nagyon forró lesz a talaj akkor meg áttérek az országútra. bár ott meg majd adót fognak fizettetni. ráadásul KW-onként. Dante te fogsz a legtöbbet fizetni! készülj...
szeretem ezt az országot csak az emberek furcsák. nem értem õket
Írta 2009. szeptember 04. - 17:21

Írta 2009. szeptember 04. - 17:19

Szombat este meg menjünk kintalvósra, Sikárosra.
Vasárnap meg levezetõsen a szombati nap Börzsöny nélküli része.
Csatlakozzatok bátran!
ui: az erdõ nem az enyém, de attól miért ne bringázhatnék benne.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2009. szeptember 04. - 17:12

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás