Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Trifó! Nélküled nem az igazi, úgyhogy menjünk akkor amikor neked is jó- szóval most nálad a labda!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Dante: tudom, hogy szóltál, dehát... A hab nem nagyon jó egy olyan biciklibe, amivel rendszeresen elõfordul, hogy hetekig nem nyulnak hozzá. Nem? Az én montim meg sajnos ilyen. Egy készlet latex belsõre azért asszem beruházok. Az csontra leereszt, ha nem nyúlnak hozzá, vagy csak amolyan nagyon puhára?

Dinnye: csütörtökön estébe nyúló meló várható, úgyhogy nem nagyon valószínû, hogy tudnék jönni. Perpill 18-tól 20 óráig szól a tervezet, de azt még nem tudom, hogy a melóhelyen csinálom, vagy otthon. Ha tudom otthon csinálni és ügyes leszek, akkor akát fél nyolcra elkészülhet a cucc, és akkor akár még jönni is tudok.

--Trifo

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Trifó! Hidd el a Dombság túra óta ma lett a második defektem, azelõtt meg hónapokig semmi gubanc. A Margit-sziget közepétõl kocogtam az Arany J-ra :(
Mondjuk szerintem ez nem lehet véletlen... én az összeesküvés elmélet párti vagyok és nekem Mr. Devil több mint gyanús.
Megyünk éjszaka tekerni, úgy csütörtökön????

A tegnapi leszakással kapcsolatban... Jóvannagyengevagyokelismerem.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Utózengések a dombság túrához: ott egy defektet javítottam, de másnapra leeresztett mindkét kerekem. Jíííhááá.

Én szóltam...:) Szerettek pumpálni, valljátok be.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Utózengések a dombság túrához: ott egy defektet javítottam, de másnapra leeresztett mindkét kerekem. Jíííhááá.

Meg még egy kis dohogás: nálam mindig szokott lenni ragasztókészlet, pótgumi, pumpa, ilyesmi. Úgy értem, mindig. Namost kimentünk a családdal egy órára biciklizgetni a Hajógyári szigetre, és mivel csak egy órára a csemetékkel, nem vittem a hátizsákomat. Persze, hogy ott defekteltem le. Mondjuk bringát tolva is gyorsabb voltam Ignác fiamnál, aki minden fûszálnál megáll, hogy elmélázzon felette, de akkor is már...

--Trifo

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante, ezt is TÖNKRETETTED!? :scared:

Tök finoman csaptam csak neki egy kõnek. Éppen csak lágyan lefektettem...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mennyé má!!! Én új mocival akarok gyomírtani a Pilisben! :D

Mászás közben "kisodródott" egy kanyarban... Jellemzõ. :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Balu Leharcolt Cross motort már 80-100e pinzért vehetsz 300-400 ért megmárt tûrhetõt, persze használtan.

Mennyé má!!! Én új mocival akarok gyomírtani a Pilisben! :D

Ecsém, olcsóbb, mint a monti! :D

Köszi a rehab túrát VV, jó volt. Szarv nélkül kissé bizonytalannak éreztem a második felében a kormányfogást, de hát ezt is meg kell szokni. Már úgyis le akartam szerelni. :) Szeretjük a karbon ridegtörést.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ecsém, olcsóbb, mint a monti! :D

Köszi a rehab túrát VV, jó volt. Szarv nélkül kissé bizonytalannak éreztem a második felében a kormányfogást, de hát ezt is meg kell szokni. Már úgyis le akartam szerelni. :) Szeretjük a karbon ridegtörést.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Balu Leharcolt Cross motort már 80-100e pinzért vehetsz 300-400 ért megmárt tûrhetõt, persze használtan.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nagyon bele tudod élni magad az újgazdag milliomos csemeték helyzetébe,
akiknek semmi más nem fontos csak ami nekik jó.
Megbüntetik? ..na és... majd apu kifizeti, mi az neki!
Gondolom ezeket parodizáltad.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
az az igazság hogy irigyek vagytok mert nektek nem tellik egy jó kis crossmotorra vagy quadra. azt se tudjátok mi a jó de azért dumáltok. tekeritek azt a szar biciglit mint valami dedós gyerekek, nöjjetek már fel végre.
növényt meg letapossuk na és ? majd kinõ újra.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

MÁS:
Vannak olyan online track megosztó oldalak, amin jól be lehetne mutatni egy-egy túra útvonalát? A Garmin adatai alapján készült képeket (a turistautakra vetítettet, vagy a Google Earth féle *.kml fájlt el tudom küldeni az ismerõsöknek, de vagy nem lehet zoomolni, vagy a térképen lévõ utak nem látszanak).
Amit eddig találtam az a http://www.gpsies.com vagy a http://www.trackabee.com de hátha van jobb.

Igen, a http://www.bikemap.net/ mindenképp ilyen, személy szerint én jópár túrát töltögettem már fel az említett oldalra. Lehet zoomolni és mindenféle hasznos dolgot elkövetni itt, mivel a Google maps-re épül. ;)

Motorosok. Sajnos alig akad olyan hétvégi túrám, amelyen ne találkoznék legalább 1-2 motorossal... :( Bár, tegnap Szépjuhászné körül a tisztelt BME-s diákok nagyobb zaj- és környetterhelés közepette vonultak az erdei utakon, nem kicsit alkoholos állapotban, mint egy egész motoros banda. :) (Ez lenne a jövõ nemzedéke!?) :/
Sebaj, ezen a hétvégén én legalább EGYÁLTALÁN NEM láttam motorost túristaúton. Akikkel egy kalap alá vesznek...
Ellenben vicces volt ma, ahogy egy idõsebb néni Normafa után a kék kör jelzésen, ahol hárman mentek egymás mellett még megjegyezte, hogy legalább csöngetnének vagy szólnának, ha már itt bicajoznak. ;) Mint rendszeres gyalogtúrázó (is), olyan jópofa volt, hogy meg is jegyeztem magamnak, basszus, mennyire más, ha ismerjük a másik oldal szempontjait és csak mosolyogtam egy jót. ;)
Hja, lehet, hogy mindannyiunknak motorozni is kéne, hogy õket is megérthessük? ;) (Bár megjegyezném, szerintem NEM...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Lent valami 1300at mondtál, nem? Dobogókõ 700on van, ha Esztergomot 100m-re veszem, akkor is "csak" 600m jön hozzá.

Ja, kösz a kólát. ;)

van némi hullámvasút szal DK is több lesz mint 600, és pont ezért furcsa mód még lefelé is össze tudsz szedni pár métert

akár még meg is lehet a 2K
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor 2000m felett vagy szintben.

Lent valami 1300at mondtál, nem? Dobogókõ 700on van, ha Esztergomot 100m-re veszem, akkor is "csak" 600m jön hozzá.

Ja, kösz a kólát. ;)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Na, 8ra én is hazaértem. Nekem nem volt kedvem vonatozni, különben is drága, így Esztergomból aszfalton feltekertem Dobogókõre, aztán piros 3szög-piros-kék útvonalon lecsorogtam és hazatekercseltem Szentendrérõl. Nekem 160km lett a vége és 8:18 tekert idõ.

Akkor 2000m felett vagy szintben.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Na, 8ra én is hazaértem. Nekem nem volt kedvem vonatozni, különben is drága, így Esztergomból aszfalton feltekertem Dobogókõre, aztán piros 3szög-piros-kék útvonalon lecsorogtam és hazatekercseltem Szentendrérõl. Nekem 160km lett a vége és 8:18 tekert idõ.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás

Biztos sokat csacsogtál és nem volt más választásuk, elõre menekültek.:D

Levegõt se kaptam helyenként... a számat meg csak SAJÁTVIZETinni nyitottam ki :cry:

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Valószínûleg mi is azokat a motorosokat láttuk. A Pilisszentlélek feletti parkolónál lévõ, fokozottan védett területrõl bukkantak elõ. Mi mentünk a túristajelzésen és szemtanúi lehettünk, hogy hogy születnek az új ösvények: neki a gazosnak, ami a csövön kifér...olyan nincs, hogy motorral ne lehessen átmenni :( ...a sorompó haszna meg a vicckategóriába esik. Az egész hegyoldal tõlük zengett. Fentebb meg "szép" köröket rajzoltak a hátsó kerékkel az útra.
Tényleg elszomorító, hogy törvényileg egy kalap alá esünk velük.

MÁS:
Vannak olyan online track megosztó oldalak, amin jól be lehetne mutatni egy-egy túra útvonalát? A Garmin adatai alapján készült képeket (a turistautakra vetítettet, vagy a Google Earth féle *.kml fájlt el tudom küldeni az ismerõsöknek, de vagy nem lehet zoomolni, vagy a térképen lévõ utak nem látszanak).
Amit eddig találtam az a http://www.gpsies.com vagy a http://www.trackabee.com de hátha van jobb.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Miután jól kialudtam magam, csak nem bírtam itthon üldögélni és dél körül mentem egy extra lájtosat a Pilisben. Meglehetõsen sok bringással találkoztam útközben, klassz volt ez a szeptember végi verõfény. Itthon a Pünkösdfürdõi gáton találkoztam magával Ikarosszal is, csak azt nem értettem miért a szélcsendben vágyott az egekbe emelkedni.
Képek itt:
http://picasaweb.goo...feat=directlink