Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szombaton soha nem értek rá?

Általában figyelek az idõjárásra. Például most pénteken is kapunk egy frontot nyakunkba, ami után mindig érdemes várni egy napot, hogy melegedjen az idõ, ahogy ez a múlt héten is történt.
Egyébként is Te anti MÁV-os vagy, úgyhogy ne panaszkodj!;)

Ha nem lesz egyéb ajánlat, akkor szerdán feldobok egy túraajánlatot a hétvégére; részemrõl ebben a szezonban az utolsót. Amennyiben közös az óhaj, akkor lehet szombat, de közlekedés szempontjából ez is a MÁV-hoz kapcsolódik, továbbá az indulási, valamint az érkezési pont nem azonos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

akkor vannak a még titkosabb túrák...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Aha. A kormányszarvat is azért törtem csak le, mert viszketett a hátam, s nem értem el. Gally meg nem volt a közelben. :P
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Taníts Mester! :D Stucnit még hosszában nem törtem. Taníts!

Õ sem, csak szellõzõt nyitott rajta.:P
Zsizsi, ne is figyelj Dantéra! Mi legalább tudjuk, hogy sas nem kapkod legyek (lepkék) után!:)

Vasárnap valami "nagyon titkos" túra amíg még jó idõ van? Elképzelés (valami újdonság), jelentkezõ?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Szóval, lehet használ valamit a szalag is. :)

Nekem a régi bringán három évig nem volt defektem a szalag után, elõtte heti többször is bele állt valami. Azután a belsõ kráteresre kopott és azért kellett cserélnem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Dante: tudom, hogy szóltál, dehát... A hab nem nagyon jó egy olyan biciklibe, amivel rendszeresen elõfordul, hogy hetekig nem nyulnak hozzá. Nem? Az én montim meg sajnos ilyen. Egy készlet latex belsõre azért asszem beruházok. Az csontra leereszt, ha nem nyúlnak hozzá, vagy csak amolyan nagyon puhára?

Beruháztam egy belsõvédõ szalagra, azóta 3 tüskét szedtem ki a külsõbõl.
Nem voltak túl nagyok, lehet át se vitte volna szalag nélkül sem, de talán már csak azért nem voltak nagyok, mert futófelületig koptak és csak otthon átnézve a külsõt, akkor vettem õket észre a gumiban. Szóval, lehet használ valamit a szalag is. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vasárnap valami "nagyon titkos" túra amíg még jó idõ van? Elképzelés (valami újdonság), jelentkezõ?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Kabbe!:D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Na igen. A kérdés lényege az lett volna, hogy _tapasztalat szerint_ a latex belsõs bringa hosszú hozzá-nem-nyúlás után felnin áll meg, vagy valami kevés nyomást azért megtart az is. De hát jótól kérdezem :)

Én vagyok az embered.
Szép lassan leenged annyira, hogy a külsõt is megrogyasztja. Garázskampót javaslok, úgy ez nem lesz probléma, már ha hónapokig nem jársz arra mûhelypumpával.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Meg kellene tanulnia KERÉKPÁROZNIIIII!!!!! :lol1:

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Trifó, nekem még nem volt olyan hogy felnin álljon, bár a max. eddig 2 hét volt hogy nem nyúltam hozzá.
Dinye és akik még jönnének, szervizben a bicajom de hétvége környékén elkészül szal akörül tudok menni éjszakaira.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Mászás közben "kisodródott" egy kanyarban... Jellemzõ. :D

Meg kellene tanulnia KERÉKPÁROZNIIIII!!!!! :lol1:

Tök finoman csaptam csak neki egy kõnek. Éppen csak lágyan lefektettem...

Aha, amilyen "lágy" mozdulattal tetted tönkre nemrég a hajtókarodat, mi!? :D

Szép volt Csabika.
Leülhetsz. Ötös.

:rofl:

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Na igen. A kérdés lényege az lett volna, hogy _tapasztalat szerint_ a latex belsõs bringa hosszú hozzá-nem-nyúlás után felnin áll meg, vagy valami kevés nyomást azért megtart az is. De hát jótól kérdezem :)

Mindegy, veszek latex belsõt, meg egy kibszt mûhelypumpát, mert a mostaninak csak a feje ment tönkre, abból meg nem lehet rendeset kapni. Ugyanitt Acor mûhelypumpa fej nélkül eladó. (Arra az esetre, ha a hirtelen lábra kapott fejetlenség miatt netalán leeresztett a mûhely).

--Trifo

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Szép volt Csabika.
Leülhetsz. Ötös.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante: nos hát õõ izé, akkor mennyi lesz a nyomás egy olyan gumiban, amiben alapban légköri nyomás van, és utána a bringát leteszed a földre, hogy annak a súlya is ránehezedjen?

Egy egyenletesen légáteresztõ anyag (mint ami a latex) egy bizonyos nyomás alatt nyilván már nem fog leereszteni. Az, hogy ez 1.0 bar, vagy 1.8, az már részletkérdés. Nyilván egy földön álló bicajon is 1 bar lesz a nyomás, úgy, hogy a felni áll a földön (és összeesik a gumi), s ez felemelve sem lesz 0.7, mert a gumi összeroskadva marad. Persze ha 1.0 van benne, s úgy teszed le a földre, akkor a nyomás megnövekszik, de majd szépen lemegy 1.0-ra.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Balu: mit? Õ is megvár majd, ha megállok minden fûszálnál nézelõdni?

--Trifo

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Mondjuk bringát tolva is gyorsabb voltam Ignác fiamnál, aki minden fûszálnál megáll, hogy elmélázzon felette, de akkor is már...

--Trifo

Ne félj, ezt még egyszer vissza kapod tõle! :D :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
tigger: arról az az infóm, hogy ha hosszan nem használod a gépet, akkor összeáll a kerék aljában. Azt meg nem szeretném. De ha van tapasztalat ennek az ellenkezõjérõl, akkor azt örömmel veszem.

Dante: nos hát õõ izé, akkor mennyi lesz a nyomás egy olyan gumiban, amiben alapban légköri nyomás van, és utána a bringát leteszed a földre, hogy annak a súlya is ránehezedjen?

--Trifo

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Trifo! 1 bar alá nem tud menni, csak ha a szelepen keresztül kiszívod. ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Dante: tudom, hogy szóltál, dehát... A hab nem nagyon jó egy olyan biciklibe, amivel rendszeresen elõfordul, hogy hetekig nem nyulnak hozzá. Nem? Az én montim meg sajnos ilyen. Egy készlet latex belsõre azért asszem beruházok. Az csontra leereszt, ha nem nyúlnak hozzá, vagy csak amolyan nagyon puhára?

.

--Trifo

joe bácsis lötyi nem játszik ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való