...Én is sokat megyek az említett kék bringa úton...
Szerintem találkoztunk már egyszer-kétszer, legutóbb talán 2 hete hétvégén.

...Én is sokat megyek az említett kék bringa úton...
Dante, ezt úgy kérded, mintha én írtam volna a beszámolót...
De szerencsére ez a 2-300 m nehézség nem vette el senkinek a kedvét a folytatástól.
Én elõre köszönök a gyalogosoknak és többnyire lassítok mellettük, megköszönök, stb. De vegyenek már õk is emberszámba attól hogy biciklin ülök!Mindazonáltal nem érzem túlzásnak azt, hogy ha gyakorlatlan, kerékpáros forgalomra még kerékpáros úton sem számító családokat a valószínûsíthetõ vonulási útvonalaikon nem kalkuláljuk bele tempónkba. Úgy érzem, ez - jobb híján - a mi felelõsségünk. Ezen kirándulók többsége ezt egyáltalán nem tudja, hogy az említett kék jelzésû szakasz kerékpárút is egyben. Továbbá hiába, hogy - úgyszólván - a "törvény nem ismerete" nem mentesít a felelõsségre vonás alól, az mégis alapvetõ dolog, hogy körültekintõen közlekedjünk és ne veszélyeztessük mások testi épségét. Bele kell kalkulálnunk, hogy utunk keresztezheti az õ útjukat.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Mellesleg azon kevés út egyike, ami kijelölt erdei kerékpáros útvonal (kék bringa). Mivel nem láttad, milyen gyorsan/közel ment el a két bringás, ne bíráld õket. A budai sétautakon nem turisták vannak, hanem alkalmi kirándulók, akik már attól is fel vannak dúlva, ha elfutok mellettük.
Mert igen, az "alkalmi túrázók" érzékenyen reagálnak mindenre, még arra is, ha illedelmesen megemlítem az általuk pont elõttem elejtett mûanyag palackra, hogy elnézést, ezt el tetszett ejteni."A srác mondta, hogy a gyalogosokra hivatkoztak, mert veszélyesek vagyunk, meg ilyesmi. Pfff, elkezdõdött a szezon!"
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Erdei bringás etikettet kellene kitalálnunk, összeállítanunk és terjesztenünk, és mi magunk finoman közben járni, ha valaki nem tartaná be...
Nem vagyok egy beszólós fajta, de ma is több bicajossal találkoztam, akik lefelé elég "bátran" jöttek a túrázók közt; hát, nekem égett az arcom. Határnyereg után Hûvösvölgy felé a kék jelzésen, a meredek részen két bringás úgy jött el mellettem, hogy még én is megijedtem, aki bicajjal jöttem szintén lefelé. Senkit és semmit nem néztek, és 200 m-rel lejjebb sem hiszem, hogy véletlenül volt olyan feldúlt az a 2-3 család a kicsi, 3-7 év körüli gyerekeikkel. Innen üdvözlöm azt a két bicajost, remélem olvassák!...
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
A srác mondta, hogy a gyalogosokra hivatkoztak, mert veszélyesek vagyunk, meg ilyesmi. Pfff, elkezdõdött a szezon!