Mellesleg azon kevés út egyike, ami kijelölt erdei kerékpáros útvonal (kék bringa). Mivel nem láttad, milyen gyorsan/közel ment el a két bringás, ne bíráld õket. A budai sétautakon nem turisták vannak, hanem alkalmi kirándulók, akik már attól is fel vannak dúlva, ha elfutok mellettük.
Nagyon jó túra volt (sõt!) és jól éreztük magunkat. Párom is bírta a 42km-t és 1100m szintet, ami szerintem egészen jó érték.
Összesen csak egyetlen zavaró momentum akart a túrán, s ez jó példának ígérkezett Ronin hozzászólására:
"A srác mondta, hogy a gyalogosokra hivatkoztak, mert veszélyesek vagyunk, meg ilyesmi. Pfff, elkezdõdött a szezon!"
Mert igen, az "alkalmi túrázók" érzékenyen reagálnak mindenre, még arra is, ha illedelmesen megemlítem az általuk pont elõttem elejtett mûanyag palackra, hogy elnézést, ezt el tetszett ejteni.
Mindazonáltal nem érzem túlzásnak azt, hogy ha gyakorlatlan, kerékpáros forgalomra még kerékpáros úton sem számító családokat a valószínûsíthetõ vonulási útvonalaikon nem kalkuláljuk bele tempónkba. Úgy érzem, ez - jobb híján - a mi felelõsségünk. Ezen kirándulók többsége ezt egyáltalán nem tudja, hogy az említett kék jelzésû szakasz kerékpárút is egyben. Továbbá hiába, hogy - úgyszólván - a "törvény nem ismerete" nem mentesít a felelõsségre vonás alól, az mégis alapvetõ dolog, hogy körültekintõen közlekedjünk és ne veszélyeztessük mások testi épségét. Bele kell kalkulálnunk, hogy utunk keresztezheti az õ útjukat.
Noha meglehet, hogy nincs igazam.
Btw, a két szóban forgó bicajos pedig engem, aki számítok ilyesmire és mégis megijesztett, kétlem, hogy az említett kirándulókat esetleg nem ijesztette volna meg, de ez maga mellett a "probléma" mellett most egy marginális mellékzönge. Megjegyzem, párom mögöttem azzal fogadott egy percre rá, hogy képzeljem el, majdnem elsodorta az egyik száguldozó bicajos...
Megjegyzés: Különben is, lennének felfelé legények a gáton!