Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

...Én is sokat megyek az említett kék bringa úton...

Szerintem találkoztunk már egyszer-kétszer, legutóbb talán 2 hete hétvégén. :) Barátnõmmel tekertünk felfelé pont az említett szakaszon, és mikor hallottam, hogy jön valaki mögöttünk, gondoltam kilépek egy kicsit. Hát, majd' meghaltam, mire felértem azon a kis szakaszon; viszont te nagyon keményen jöttél mögöttem! (Egy fekete fully-val voltam egyébként, hátamon kék hátizsák.) Egy magas, vékony sráccal tekertetek - legalábbis ha nem tévesztelek össze valakivel. :)

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Helyes megközelítés. :) Köszönés, mosoly, elenged. ...

Ezzel sincs is baj, de sokszor a (egyes)gyalogosoknak olyan lassú a felfogása, hogy hitetetlen. Én is sokat megyek az említett kék bringa úton, s sokszor észre sem akarnak venni a túrázok. Azt meg szerintem hogy milyen sebességgel megyek el vki mellett az az én dolgom . Ha kis gyereket , kutyát stb. látok fékezek.Sõt még a gyalogosok mögé és beállok, egyszer csak észrevesz :)
Az autókról meg annyit, hogy tavaly egy autós olyan jól körbe nézett, hogy egy barátomat sodorta el majdnem ...no comment.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
VV, Hosi, köszi a mai menetet, jó volt, eléggé elpilledtem a végére.
Bár amikor a masztiff, vagy mi volt az a borjú, nekem ugrott, akkor egy kicsit felélénkültem.:D
Hozé, bánhatod, hogy nem jöttél.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Dante, ezt úgy kérded, mintha én írtam volna a beszámolót... :)

Ja, nem úgy értettem, költõi kérdés volt. :) Mindenesetre durva volt, srác hanyatt a földön, nem tud mozdulni, bicaj meg vagy 6 méterre.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Dante, ezt úgy kérded, mintha én írtam volna a beszámolót... :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

De szerencsére ez a 2-300 m nehézség nem vette el senkinek a kedvét a folytatástól.

Szerinted azét a srácét sem, akit Pite szedett össze? Nagyon ronda volt, remélem nem lett komoly baja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Bocsánat a "közbeszólásért", ez a verseny szerintem megérdemli, h az arra fogékony közönséghez eljusson itt is...
www.velo.hu
Picasa Webalbumok - levayors - G
10_xterra_Duatlon_OB
Picasa Webalbumok - kisfenyoke - Terepduatlon ...
Maximális tisztelet Pitének is nem mellesleg.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Helyes megközelítés. :) Köszönés, mosoly, elenged. Tudom én, nehéz küzdelem és valahol olyan ez (ha élhetek egy kissé suta hasonlattal), mint az üzleti világban. Egy új vásárló megszerzése hatszor annyiba kerül, mint egy meglévõ megtartása. Egy-egy negatív vélemény meg úgy terjed, mint a futótûz, és hónapok kínkeserves munkája illanhat tova. "Kissé" szélmalomharc... Vegyünk egy példát. Ha bicajosként jelentem, hogy egy amõbaként vonuló harcias gyalogos csoport elfoglalja az utat és nem tudok haladni, az talál inkább meghallgatásra a Parkerdõnél, vagy ha egy gyalogos bejelenti nekik, hogy õrült bicajosok száguldoznak az utakon? 10-15 km/h is sokszor "száguldozásnak" számít a gyalogosoknál, és gondolom nem vagyok egyedül, aki ilyen megjegyzést hallott már. Szóval, érzek némi hátrányt a mi lehetséges tárgyalási pozíciónkra nézve.
Azért is nehéz ügy ez, mert a közlekedési kultúránkat egyaránt reprezentálja gyalogos, bicajos, motoros, autós. Minden közlekedési forma bevonzza azokat az egyéneket, akik nincsenek tekintettel a másik emberre. Nekünk terepezõs bicajosoknak talán annyiban szerencsésebb a helyzetünk, hogy az a korcsoport és/vagy kulturkör, akik XC-t ûznek, többségében fiatal és sportokat kedvelõ, a természetet szeretõ emberekbõl áll. Érzésem szerint mi képviselhetjük azt a kört, akik hajlandóak egy kicsit "beáldozni" az igazukból és engedékenyebbek lenni a többi szereplõvel szemben, még ha adott helyzetben õk is (mármint, ezen esetben a gyalogosok) a ludasak. Néha nehezen megy, mert tegnap reggel, amikor a kerékpárúton alaposan körülnézve, majd gyökkettõvel kerekeztem át és mégis elém kanyarodva majdnem elütött egy autó, hát, én is mondtam a magamét... :) Pedig higgadt fejjel már mindig tudom, hogy pont az ellenkezõ hatást érhetem el azzal, ha pattogok...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Mindazonáltal nem érzem túlzásnak azt, hogy ha gyakorlatlan, kerékpáros forgalomra még kerékpáros úton sem számító családokat a valószínûsíthetõ vonulási útvonalaikon nem kalkuláljuk bele tempónkba. Úgy érzem, ez - jobb híján - a mi felelõsségünk. Ezen kirándulók többsége ezt egyáltalán nem tudja, hogy az említett kék jelzésû szakasz kerékpárút is egyben. Továbbá hiába, hogy - úgyszólván - a "törvény nem ismerete" nem mentesít a felelõsségre vonás alól, az mégis alapvetõ dolog, hogy körültekintõen közlekedjünk és ne veszélyeztessük mások testi épségét. Bele kell kalkulálnunk, hogy utunk keresztezheti az õ útjukat.

Én elõre köszönök a gyalogosoknak és többnyire lassítok mellettük, megköszönök, stb. De vegyenek már õk is emberszámba attól hogy biciklin ülök!

Ha a mi szemszögünkbõl nézzük és ez kijelölt kerékpáros útvonal, akkor õk veszélyeztetik a mi testi épségünket azzal hogy teljes szélességében elállják az utat.
Sõt, ha lesznek majd legális kitáblázott DH/FR pályák(lehet hogy már vannak is, csak nem tudok róla), sajnos ott is veszélyeztetni fognak, mert sok hazai "kirándulónak" még egy ilyen piktogram értelmezése is gondot okoz: Posted Image

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Mellesleg azon kevés út egyike, ami kijelölt erdei kerékpáros útvonal (kék bringa). Mivel nem láttad, milyen gyorsan/közel ment el a két bringás, ne bíráld õket. A budai sétautakon nem turisták vannak, hanem alkalmi kirándulók, akik már attól is fel vannak dúlva, ha elfutok mellettük.

Nagyon jó túra volt (sõt!) és jól éreztük magunkat. Párom is bírta a 42km-t és 1100m szintet, ami szerintem egészen jó érték. :) Összesen csak egyetlen zavaró momentum akart a túrán, s ez jó példának ígérkezett Ronin hozzászólására:

"A srác mondta, hogy a gyalogosokra hivatkoztak, mert veszélyesek vagyunk, meg ilyesmi. Pfff, elkezdõdött a szezon!"

Mert igen, az "alkalmi túrázók" érzékenyen reagálnak mindenre, még arra is, ha illedelmesen megemlítem az általuk pont elõttem elejtett mûanyag palackra, hogy elnézést, ezt el tetszett ejteni. ;)
Mindazonáltal nem érzem túlzásnak azt, hogy ha gyakorlatlan, kerékpáros forgalomra még kerékpáros úton sem számító családokat a valószínûsíthetõ vonulási útvonalaikon nem kalkuláljuk bele tempónkba. Úgy érzem, ez - jobb híján - a mi felelõsségünk. Ezen kirándulók többsége ezt egyáltalán nem tudja, hogy az említett kék jelzésû szakasz kerékpárút is egyben. Továbbá hiába, hogy - úgyszólván - a "törvény nem ismerete" nem mentesít a felelõsségre vonás alól, az mégis alapvetõ dolog, hogy körültekintõen közlekedjünk és ne veszélyeztessük mások testi épségét. Bele kell kalkulálnunk, hogy utunk keresztezheti az õ útjukat.
Noha meglehet, hogy nincs igazam. :) Btw, a két szóban forgó bicajos pedig engem, aki számítok ilyesmire és mégis megijesztett, kétlem, hogy az említett kirándulókat esetleg nem ijesztette volna meg, de ez maga mellett a "probléma" mellett most egy marginális mellékzönge. Megjegyzem, párom mögöttem azzal fogadott egy percre rá, hogy képzeljem el, majdnem elsodorta az egyik száguldozó bicajos...

Megjegyzés: Különben is, lennének felfelé legények a gáton! :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Most lebuktál, Te vagy az egyik az emlegetett bringások közül!

..de lehet, hogy mindkettõ!

:-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Erdei bringás etikettet kellene kitalálnunk, összeállítanunk és terjesztenünk, és mi magunk finoman közben járni, ha valaki nem tartaná be...
Nem vagyok egy beszólós fajta, de ma is több bicajossal találkoztam, akik lefelé elég "bátran" jöttek a túrázók közt; hát, nekem égett az arcom. Határnyereg után Hûvösvölgy felé a kék jelzésen, a meredek részen két bringás úgy jött el mellettem, hogy még én is megijedtem, aki bicajjal jöttem szintén lefelé. Senkit és semmit nem néztek, és 200 m-rel lejjebb sem hiszem, hogy véletlenül volt olyan feldúlt az a 2-3 család a kicsi, 3-7 év körüli gyerekeikkel. Innen üdvözlöm azt a két bicajost, remélem olvassák!...

Mellesleg azon kevés út egyike, ami kijelölt erdei kerékpáros útvonal (kék bringa). Mivel nem láttad, milyen gyorsan/közel ment el a két bringás, ne bíráld õket. A budai sétautakon nem turisták vannak, hanem alkalmi kirándulók, akik már attól is fel vannak dúlva, ha elfutok mellettük.
Ausztria, Kenguruk földje!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
...hm, az én nyugodtságom miatt? :D

ps.: 00:10-kor az már tegnap /mint az tudott, Degecen születtem.../ :P

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok , ma (május 1-én) Zsizsivel nyomtunk egy aszfaltost a Vértesben (épp a nyugodtsága miatt). Az utunk elsõ részén szinte alig találkoztunk túrázókkal (egy-két bringást leszámítva ),a visszafelé utunkon már több gyalogossal is találkoztunk és kerekessel , de egymás közelségében biztonságosan is lehet közlekedni , jó lenne ha mindenki így gondolkodna és pozitív élményekkel térne haza ... Egyébként a túránkon készült képeket megtekintheti aki akarja a "képeim" között ...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Hmmm...ezek bringások olyanok, mint az erdõben szemetelõ gyalogos turisták.
A csökött agyukkal képtelenek önállóan felfogni, hogy amit tesznek, az helytelen, így a terjesztett etikettet sem fogják megérteni, betartani.

Akinek meg nincs programja holnapra, jöjjön Révkomáromba a Csárda-túrára. Könnyed teljesítménytúra, több táv (40-90 km, de szint alig), sok friss levegõ :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

A srác mondta, hogy a gyalogosokra hivatkoztak, mert veszélyesek vagyunk, meg ilyesmi. Pfff, elkezdõdött a szezon!

Erdei bringás etikettet kellene kitalálnunk, összeállítanunk és terjesztenünk, és mi magunk finoman közben járni, ha valaki nem tartaná be...
Nem vagyok egy beszólós fajta, de ma is több bicajossal találkoztam, akik lefelé elég "bátran" jöttek a túrázók közt; hát, nekem égett az arcom. Határnyereg után Hûvösvölgy felé a kék jelzésen, a meredek részen két bringás úgy jött el mellettem, hogy még én is megijedtem, aki bicajjal jöttem szintén lefelé. Senkit és semmit nem néztek, és 200 m-rel lejjebb sem hiszem, hogy véletlenül volt olyan feldúlt az a 2-3 család a kicsi, 3-7 év körüli gyerekeikkel. Innen üdvözlöm azt a két bicajost, remélem olvassák!...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A zöld ruhásoknak ma jó napjuk volt. Másztam volna fel Prédikálószékre, és valahol a Hubertus kunyhói elágazásnál láttam félreállva a természetvédelmi õrszolgálat terepjáróját. Egy pillanatra elgondolkodtam menjek-e tovább, és pár métert haladtam még felfelé, mikor jött lefelé egy bringás srác. Azt mondta ne menjek fel, mert fent vannak a kedves zöld emberkék és minden bringást felírnak meg valami írásos figyelmeztetést osztogatnak a tilosban járás miatt. Imádom az erdõtörvény szolgáit... A srác mondta, hogy a gyalogosokra hivatkoztak, mert veszélyesek vagyunk, meg ilyesmi. Pfff, elkezdõdött a szezon!

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás
Hi all!

Holnapra van valami helyi tekerés tervezve? Sajna ma nem tudtam menni sehova, mert bevérzett a szemem és alig látok ki rajta. :(

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ja, de csak a sarki CBA-ig megyek, miért? :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
indul vki holnap pilis, börzsöny felé?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel