Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Oldbike, Louis! Köszi még egyszer a túratippeket! Nagyon jó volt az elmúlt 3 nap, jól gondoltam, hogy rövid lesz ahhoz, hogy bejárjuk a környéket, de amit lehetett azt megnéztük. Parádon volt a szállás, onnan indultunk a túrákra. Hétfõn elindultunk az Ilona-völgyben fel a vízeséshez, onnan picit tovább mentünk a Disznókõ-õrházhoz, onnan a bicósúton jöttünk vissza Parádfürdõig. Kedden megcéloztuk a Kékes-tetõt, amit sikerült is elérnünk. Útközben megnéztük a Pisztrángos-tavat, Gabi halálát, ott már egy kicsit mi is meghaltunk, de felértünk!!! A Kékesen nem volt túl jó idõ, volt még 3 cm hó. Ami nagyon tetszett, amerre jártunk az erdõ rendezett, tiszta, szemetet szinte sehol nem láttunk és bármilyen úton mentünk, mindenhol volt patak. Nagyon szép és nyugodt az a környék.
Csináltunk jó pár fotót, nemsokára feltöltöm.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Valaki aki Kõszegen vagy ak örnyéken lakik meg tudná mondani mennyire járhatóak a Kõszegi-hegyek? Hétvégén szeretnénk felmenni a barátnõmmel az Írott-kõre és nem akarunk elsüllyedni a sárban.

Valaki?

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Én ma megyek délután valami 60 körüli kört Egom környékén, de csak laza pulzussal. Múltkor voltam Bajót környékén és tetszett a csend, meg a kis forgalom.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Bajna után én tutkóra mennék Máriahalom-Úgy felé, izgalmasabb. ;)

Így "szabályosabb" kör jött ki... :), Én szeretem a dombos szakaszokat, jól ki lehet kapcsolódni, Pátytól-P.vörösvárig annyira nem tetszett a forgalom, de sokkal szimpatikusabb volt ez a kör, mint Visegrád-Szentendrétõl megyek fel Dobogókõre. Most már szívesen csatlakoznék MTB túrákhoz, azok ténylegesen izgalmasabbak! ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Bajna után én tutkóra mennék Máriahalom-Úgy felé, izgalmasabb. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Ha valakit érdekel, itt van a tervezett útvonalam.

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Gondolom outival is járható az aszfalt....

Igen, de Páty-Solymár között a zeezoltano által is mondott földút van csak. Illetve Budakeszi után a vasuti híd elõtt le lehet menni balra, és hátul a reptér mögött is át lehet jutni Solymárra, de legutóbb is csak GPS-el tudtam arra menni.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Gondolom outival is járható az aszfalt....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Montival igen Páty-Telki a faluból fel a Nagykopaszra útközben az Anna vadászlak Csergezán kilátó Nagykovácsi Zsíroshegy Sólymár.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Holnap az alábbi tekerésre készülök: Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül Valamiért Páty-Solymári szakaszt nem engedi bringával tervezni (bevisz Pestre nem kis kerülõvel), ritkán járok arra, az említett szakasz járható bringával? Vagy van valami tiltó tábla arra felé?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Valaki aki Kõszegen vagy ak örnyéken lakik meg tudná mondani mennyire járhatóak a Kõszegi-hegyek? Hétvégén szeretnénk felmenni a barátnõmmel az Írott-kõre és nem akarunk elsüllyedni a sárban.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Mindkettõ járható, csak ugye a tetõ "tiltott", drága lehet a belépõjegy.
Ha a szerpentinen mész az egyrészt kicsit rázós, másrészt át kell menned egy kerítésen (régen volt ott egy létrás átjáró, de lehet, hogy már a kerítés is nyitva van), meg egy nagy tisztáson.
Ha már mindenképpen menni akarsz, akkor menj aszfalton, így ha találkozol a zöldruhásokkal, akkor nem mondhatják, hogy ilyen-olyan növényt letapostál.

Mi ha arra akarunk menni, akkor mindig a köves szerpentinen megyünk fel, de még a tetõ alatt rámegyünk a széles zöld jelzésre és úgy jutunk el a Kétbükkfa-nyeregig. Persze hivatalosan ott sem lehet tekerni, de legalább nem a szigorúan védett területen megyünk.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Pilistetõre feltekert valaki a hétvégén? Terepen hogy jó feljutni oda? déli oldalon, a turistaút tekerhetõ? Vagy északról, az aszfalton?

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Azt hiszem Dobogókõ és a Zsivány-sziklák között a K+ mentén. Ha mégsem, majd Ronin kijavít, õ volt a navigátor. :)

Ja tééényleeeg :) Emlékszem, jártam már arra. Köszi

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Alex: Ez hol készült?
https://picasaweb.go...699984745036274

Azt hiszem Dobogókõ és a Zsivány-sziklák között a K+ mentén. Ha mégsem, majd Ronin kijavít, õ volt a navigátor. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Alex: Ez hol készült?
https://picasaweb.go...699984745036274

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ment a paráztatás, de csak sikerült az egész hétvégét megázás nélkül végigtekerni. Nem esik még jól, bevallom, olyan 1500-1800 szintre vagyok kalibrálva, utána minden lábfordulat, mint egy falat kaki.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

:) szülni készülsz?

Sokszor úgy érzem, igen. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

, a tolóizmokat is vissza kell fejleszteni! :D

:) szülni készülsz?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Köszi!
Egyszer jártam már ott, csak akkor nem tudtam mi a neve. Most meg Zeezo mondta hogy ott fogunk megállni, abból tippeltem. :)

Picasa _Alex_