Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szombaton szinte kora nyárias idõnk volt, így néhány ismerõsömmel tettünk egy aszfaltos karikát a Pilisben (Visegrádi-hg-ben). Én otthonról indultam (Vecsésrõl) így nekem 160 km gyûlt össze a nap végére. Kattogtattam néhányat az utunkról amit a képeim között találtok ... Szentendrérõl kifelé jövet vettük észre a táblát, amely tájékoztat a Szentendrei úttal párhuzamosan futó kerékpárút felújításáról. (végre valakinek feltûnt a szinte járhatatlan mivolta :) , igaz hogy rendkívül forgalmas kerékpáros szempontból, de szükség van rá tranzit út jellege miatt...) Javasolt elkerülési alternatíva a Duna part menti bringaút , vagy Budakalász felé kitérni ...

a felújítás momentán annyit jelent, hogy tavaly októberben a renault meg a kvgyár között felmartak kb 15m-es szakaszt meg kitették a táblát. aztán azóta sem nyúlt hozzá senki, mellesleg nyugodtan járható
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Szombaton szinte kora nyárias idõnk volt, így néhány ismerõsömmel tettünk egy aszfaltos karikát a Pilisben (Visegrádi-hg-ben). Én otthonról indultam (Vecsésrõl) így nekem 160 km gyûlt össze a nap végére. Kattogtattam néhányat az utunkról amit a képeim között találtok ... Szentendrérõl kifelé jövet vettük észre a táblát, amely tájékoztat a Szentendrei úttal párhuzamosan futó kerékpárút felújításáról. (végre valakinek feltûnt a szinte járhatatlan mivolta :) , igaz hogy rendkívül forgalmas kerékpáros szempontból, de szükség van rá tranzit út jellege miatt...) Javasolt elkerülési alternatíva a Duna part menti bringaút , vagy Budakalász felé kitérni ...

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Ronin,köszönet a túra kitalálásáért és a navigálásért!Remek volt az idõpont is,szerencsére nem vasárnap mentünk,ahogyan azt elõre terveztük (ezért Hosinak külön köszönet:) )
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
Köszönöm én is a tegnapi túrát. Nagyon élveztem veletek, a végére nekem is közel 2700 lett a szint mire hazaszenvedtem magam. Sok olyan helyre vittél, ahol azelõtt még nem jártam, a tempó pont olyan volt ami fekszik nekem, és mivel baromi jó erõben vagy Ronin (TheKop-ról nem is beszélve), jó hogy húzol egy kicsit. Szóval szívesen megyek legközelebb is hasonlóra (addig még van idõ erõsödni).

Ha csak azon múlik, mondhatok olyat is 120/5000 :D

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Az útválasztás döntõ lehet ha nem akarod kerülgetni a "gyalogokat" ....:cool2:
Kizárólag "csúcsidõn kívül" ajánlom a túra útvonalát végigtekerni!
https://picasaweb.go...i10038Bingaval#

zor19

zor19

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
@zscs: hm, mi szerdán csodálkoztunk, hogy feltûnõen sok fa dõlt keresztbe

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

@Ronin: az nagyon komoly, gratulálok!
Nem sok bicajossal találkoztunk (párommal tekertünk, rikító zöld pólóban, alattunk 1-1 fekete fully), ha véletlenül elkerültünk benneteket (bár nem hiszem, hogy összefutottunk, megismertelek volna szerintem), akkor utólag is üdvözletem! :-)

Köszönöm! Nem találkoztunk, 18 óra elõtt pár perccel értem a HHH-ra, onnan a János-hegyre meg már egyáltalán nem találkoztam bringással.

Ritkán járok a Hárs-János-hegy vonalon, de most épp azon morfondíroztam mászás közben, hogy mire jó ez a rengeteg féknyom,amit útközben láttam, gondolom döngetik lefelé ezerrel a sporttársak, az utolsó pillanatban lassítanak, nem csodálom ha a kirándulóknál ez idõnként kiveri a biztosítékot. Egyetértek veled abban, hogy a gyalogosé az elsõbbség, és nagyobb figyelmet kell szentelnünk nekik, abból baj nem lehet. Számomra sem ciki a csengõ a kormányon, ha kell meg is állok ha látom felfelé jönnek és keskeny az út, õk is nyugodtabbak, hogy figyelek rájuk, nekem is jó érzés, ha további jó utat kívánnak. Igazán rossz tapasztalatom nincs is a gyalogtúrázókkal, bár az ágakat és fatörzseket az út közepére huzigálókat soha nem tudtam megérteni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sajnálom, hogy ismét negatív tapasztalattal kell kezdenem... Ha én találkoznék azzal, aki nyilvánvalóan a bicajos orr alá borstörés céljából nem csak nagyobb ágakat, de konkrátan rönkfákat is huzigált ki az út kellõs közepére Hûvösvölgy és Határ-nyereg közt a sárga túrajelzés mentén, nos, azt hiszem kapna az illetõ pár keresetlen megjegyzést a részemrõl!... Kb. 20 helyen takarítottam az utat utána. Délután egykor még semmi nem volt ott, 4 óra tájban már akadálypálya volt a sporadikusan, váratlanul felbukkanó pereceltetõktõl a komplett szakasz, elejétõl a végéig... (Remélem nem kifeszített drót lesz a következõ lépcsõfok!) :-(
A pozitív viszont az, hogy (egy "kissé" morcos kutyás hölgy "kedves" megjegyzését leszámítva) mindenki köszönt ma nekünk bicajosoknak itt, a Budai-hegyekben - és természetesen mi is elõre köszöntünk, vagy éppen vissza. :-) Szóval, jobban elfogadnak bennünket, mint mondjuk 3 éve, én ezt érzem, szóval a társadalmi megítélés szempontjából nem lehet annyira rossz a helyzetünk, én úgy vélem. Ami néha ilyesztõ és nehezen tolerálható, az a gyalogtúrázók melletti elhaladásból a száguldozás kategóriája. Mint rendszeres gyalogtúrázó (évi 800-1000 km általában összejön, még:-)) is tapasztalom a saját bõrömön, hogy megijedek akkor is, amikor nem kellene, ha fékezést hallok mögülem vagy éppen a csengõ hangját váratlanul, a hátam mögött valahol.
Volt már szó errõl még tavaly itt; szóval nekem az a módszer kezd beválni, hogy messzirõl csengetek egyet, aztán lelassítok gyök kettõre (értsd: NAGYON lassú tempóra, max. 6-8 km/h) és köszönök egyet, hogy biztosan észre vegyenek. Esetleg a "bicajos balról" szintén hasznos, úgy tapasztalom. Általában nagyon hálásak és határozottan máshogy néznek az emberre azok, akik mellett lassan haladunk el, ha kell, megállva és lehúzódva, elengedve õket (mégis csak mi vagyunk a túrautak többségén a "betolakodók"), ma egy nyugdíjas házaspár például külön jó utat is kívánt, ami nagyon jól esik; mert érzi az ember, hogy elfogadják! ;-)
Nézzétek el nekem, ha kissé szájbarágós ez az utolsó pár mondtat; eddig ezek a tapasztalataim röviden, gondoltam megosztom õket.

@Ronin: az nagyon komoly, gratulálok!
Nem sok bicajossal találkoztunk (párommal tekertünk, rikító zöld pólóban, alattunk 1-1 fekete fully), ha véletlenül elkerültünk benneteket (bár nem hiszem, hogy összefutottunk, megismertelek volna szerintem), akkor utólag is üdvözletem! :-)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
TheKop, Hosi, köszönöm a mai túrán a megtisztelõ jelenléteteket, élmény volt a közös tekerés! A HHH csúcsáig csak 2740 lett a szint 81 km alatt, úgyhogy még rá kellett tenni egy lapáttal, hogy meglegyen a kitûzött cél. Felmentem még a Hárs-hegyre, majd a János-hegyre, onnan vissza Virágos-nyeregre, ott volt 109 km és 3350 m a szint. Virágos-nyeregtõl legurultam a Harsány lejtõhöz a kútig, itt már kezdett sötétedni , úgyhogy úgy döntöttem véget ért a móka mára és hazafelé vettem az irányt. Hosi elültetett egy gondolatot a fejemben, azt a bizonyos Salz 120km/4000m kombinációt... a következõ célom a 4000 méter szint lesz. Szóval, srácok, klassz volt ez a nap, örülök, hogy jöttetek. :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszi, asszem a Fagyos katona lesz a nyerõ, meg a sárga. Pomáz nem játszik, Dorogra kellene visszaérnem :)
Visszafelé a P+ a Tölgyikrekig mennyire gáz?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Dobogókõrõl hol érdemes lemenni a Vörös-dagonya felé, terepen, kerítésmászás nélkül? Mintha lett volna ott valami lezárás, elterelés. Lajos-forrás lenne a végcél, gondolom a P-on kellene menni a Tölgyikrek felé, onnan meg a P+ jelzésen tovább. Ha van alternatív útvonal, jöhet, a lényeg a jól tekerhetõségen van.

a régi kék járható (volt még tavaly legalábbis) az aszfaltig, alatta lévõ szakaszon volt lekerítve. de ha lajosforrás akkor simán sárga végig (fagyottbakáig együtt megy a pirossal)

vagy új kék - piros 3szög királykuti nyeregig onnan az dózeren fel prédikáló felé, jobbra piros 3 majd piros +, jelöletlen dózer kisrigóig, kéken le a táborig, onnan kék+ (mongy annak a vége nem mindenhol jól tekerhetõ :)) vagy nem kék+ hanem kék sikáros felé onnan a piros tölgyikrekig (abban is van tolós) onnan sárga

de a legegyszerûbb a sárga, és az végig tekerhetõ is . aztán ljforrstól át kõhegyre és ledöngetni a zöldön pomázra... :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kriszand1

kriszand1

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
a kerékpr út nem fontos annyira, csak hogy a fõutat elkerüljem.köszi a térképet

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Dobogókõrõl hol érdemes lemenni a Vörös-dagonya felé, terepen, kerítésmászás nélkül? Mintha lett volna ott valami lezárás, elterelés. Lajos-forrás lenne a végcél, gondolom a P-on kellene menni a Tölgyikrek felé, onnan meg a P+ jelzésen tovább. Ha van alternatív útvonal, jöhet, a lényeg a jól tekerhetõségen van.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Sziasztok! Hirtelen felindulásbol úgy döntöttem, hogy holnap tekerek. Tudtok linkelni valami egynapos útvonalat? Elsõsorban a Vértes érdekelne, itt kéne valami egész napos terv, lehetõleg Tatabányai indulással. Még érdekelne útvonal a Pilisben is, Budapestre fel tudok vonatozni. Jah és persze terep. :-D Elõre is köszi!

Mi tegnap voltunk egy jót terepezni, Pilistetõrõl lementünk Pilisszántóra, utána fel Dobogókõre, onnan piros jelzésen Szakó-nyereg, ott egyenesen megy egy zöld jelzés az Ilona pihenõtõl, egy nagyon élvezhetõ+technikás út megy Pilismarótra.... Mielõtt bárki jönne a zöldekkel, ismerek jó párat, meg leendõ pilisi réndzsöröket, szóval nem félek, hogy élvezem a montizást.... :P

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Sziasztok! Hirtelen felindulásbol úgy döntöttem, hogy holnap tekerek. Tudtok linkelni valami egynapos útvonalat? Elsõsorban a Vértes érdekelne, itt kéne valami egész napos terv, lehetõleg Tatabányai indulással. Még érdekelne útvonal a Pilisben is, Budapestre fel tudok vonatozni. Jah és persze terep. :-D Elõre is köszi!

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.

Saladin9

Saladin9

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Üdv. Meg tudja mondani nekem vki hogy sopron és gyõr között van vmiféle bicikli út vagy egyéb lehetõség?

Ja, és ez lemaradt: Bikemap.net - Your bike routes online
Tipli burnyák!

Saladin9

Saladin9

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Üdv. Meg tudja mondani nekem vki hogy sopron és gyõr között van vmiféle bicikli út vagy egyéb lehetõség?

Inkább egyéb lehetõség. Néha belefuthatsz egy egy darab keróútba, de nem folyamatos. Mi csináltuk ezt a szakaszt 2009-ben, és mellékutakon mentünk. Ha nagyon ragaszkodsz a kerékpárúthoz, kerüld meg a Fertõ tavat északon, mivel az osztrákoknál van kerékpárút. De ez nagy kerülõ.
Tipli burnyák!

kriszand1

kriszand1

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Saladin9

Saladin9

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Itt fikázzuk a kormány kerékpáros hozzáállását, és közben olyan lépéseket tesznek, amelyeket már 20 évvel ezelött kellett volna. Kíváncsi leszek, hogy Garancsi István mit szól az erdei kerékpározáshoz? Mivel õ is érintett. hihi...
Tipli burnyák!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
:D .....

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_