Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Itt is meghirdetem: ha az idõjárás engedi, a jövõ szombaton letekerek Fehérvárra a Budai-hg-Zsámbéki-fensík-Csabi-dombok-Vértes útvonalon keresztül. Az út elég hardcore, már többször bejártam, 90 % elképesztõen jó singletrack, s olyan 3000 m szinttel kell számolni. (Gántig kereken 2500 m) Mindenképpen korai indulást tervezek, azaz legkésõbb 7-f8-kor neki is esnék, mivel 7+ órás menettel kell számolni. (~140 km a táv) Az út végig nagyon szép, rettenetesen jó és kevéssé ismert helyeken vezet, van törpefenyves, szikás szurdok, szarvascsapások, minden, amit csak akartok. (az útvonal számomra ismert és betesztelt, nem ott fogunk navigációval bíbelõdni) Nekem dolgom van Fehérváron, szóval én onnan nem megyek haza, tehát aki velem tart, a vasútállomáson elválunk. Nem lesz versenytempó, de a táv és szint miatt szüttyögésre sincs idõ, szóval olyan határozottan haladós, de még beszélgetõs tempót szeretnék tekerni. Készleteket egyedül a szári kocsmában lehet tölteni, ez olyan 100 km után figyel be.

Mondanám, ha nem lenne másnap versenyen, hogy megyek veled, mert nem lenne rossz. Mondjuk a bejáratott útvonal ellenére sem vagyok biztos abban, hogy nem tévedsz el. :)

A sebesség mindent megold.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mentem ma egy kört a Budai-hg.-ben. CSináltam pár fotót:https://picasaweb.go...903881/BudaiHg#

Erre a tisztásra vezet fel valamiféle út? Két hete is vágyakozva néztem lentrõl ezt a szép kis hegyoldalt, egyszer fel kellene menni és onnan is szétnézni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok!

Itt is meghirdetem: ha az idõjárás engedi, a jövõ szombaton letekerek Fehérvárra a Budai-hg-Zsámbéki-fensík-Csabi-dombok-Vértes útvonalon keresztül. Az út elég hardcore, már többször bejártam, 90 % elképesztõen jó singletrack, s olyan 3000 m szinttel kell számolni. (Gántig kereken 2500 m) Mindenképpen korai indulást tervezek, azaz legkésõbb 7-f8-kor neki is esnék, mivel 7+ órás menettel kell számolni. (~140 km a táv) Az út végig nagyon szép, rettenetesen jó és kevéssé ismert helyeken vezet, van törpefenyves, szikás szurdok, szarvascsapások, minden, amit csak akartok. (az útvonal számomra ismert és betesztelt, nem ott fogunk navigációval bíbelõdni) Nekem dolgom van Fehérváron, szóval én onnan nem megyek haza, tehát aki velem tart, a vasútállomáson elválunk. Nem lesz versenytempó, de a táv és szint miatt szüttyögésre sincs idõ, szóval olyan határozottan haladós, de még beszélgetõs tempót szeretnék tekerni. Készleteket egyedül a szári kocsmában lehet tölteni, ez olyan 100 km után figyel be.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Mentem ma egy kört a Budai-hg.-ben. CSináltam pár fotót:https://picasaweb.go...903881/BudaiHg#

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát akkor veressük. :) Majd csörögj rám, próbáltalak elérni, de nem sikerült. (30-431-13duplanulla)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Szombaton mennék egy mértékkel tempósat a Budai-hg/Pilis vonalon. Esetleg van, aki betársulna egy bõ 4 órás menetbe?

Én valószínû megpróbálkoznék vele, max visszafordulok valahonnan (énnél valamivel kevesebbet mennék)
Indulás mikor/honnan ?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szombaton mennék egy mértékkel tempósat a Budai-hg/Pilis vonalon. Esetleg van, aki betársulna egy bõ 4 órás menetbe?

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Tetszett a videó... A Bükk és környéke, már lassan 20 éve a kedvenc túra helyeink egyike. Tavaly sajnos nem jártam arra, ezért is volt jó (újra) látni ezeket a helyeket :)

Úgy látom jópár fórumozó bringás kolléga járt a Bükkben az utóbbi két hétben,...akkor én is csatlakoznék:

Útvonal:
Miskolc-Garadna-Magoskõ-Szentlélek-Mályinka-DédestapolcsányLázbérci tó-Uppony-Borsodbóta-Királd-Sajóvelezd-Vadna-Kazincbarcika-Alacska-Radostyán-Lyu*kóbánya-Miskolc

Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=CJGELdIHlNw&feature=youtu.be&hd=1

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szombat, vagy vasárnap gyalogolni van kedve valakinek a Bükkben? Vinnék ebeket is. Vagy van ennek külön topic-ja?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kriszand1

kriszand1

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
üdv.Sopron-Gyõr között tudok tekerni a fõúton vagy keressek más lehetõséget?ha más lehetõség kell tud vki ajánlani uat?

Saladin9

Saladin9

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Én nyomtam rengeteg ilyet. Útvonalhoz nem ártana tudni, miely tájegységen, és milyen stílust akartok menni. Ha nagyon nincs ötlet, ajánlanám figyelmedbe a Országos Kerékpáros Körtúra szakaszait, mivel ezeket már nem kell megtervezni, max a bejárásukat. A vadkemping bringával kétnapra még elmegy, de hidd el, egésznapos tekerés több napon át, fürdés, karbantartás nélkül, nagyor elveheti az ember kedvét. A fizetõs kemping meg ritka és drága. Vendégszállás, az viszont olcsó és praktikus. Szinte mindenhol van. Mi amikor nyomjuk a OKK-t, nem is nagyon tervezgetünk szállást, hanem ahol ránkesteledik, ott körülnézünk, pár telefon, és megvan. Eddig egyszer kellett egy falut odébb menni. Pedig az egész Dunántúl kész van már. Au OKK-nak van itt topicja. http://forum.bikemag...s-kortura-4646/ Ott folytathatjuk inkább, mint itt.
Tipli burnyák!

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Köszi!
Fantasztikus helyek ezek! Kiültem fél órára és csak hallgattam a madarakat. (Sajnos csak a bal fülemmel, mert jobbról a völgybõl üvöltött a "16 tonna fekete szén" egy közeli házból.)

Na igen,tényleg fantasztikus a Bükk...sokszor nem is értékeli az ember, ha itt lakik a közelben,olyan mindennapos rutin ...kiugrok egyet tekerni...
Kecskemétre jártam fõiskolára 3 évig,háát nem sirom vissza a homoksivatagot...

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Fantasztikus helyek ezek! Kiültem fél órára és csak hallgattam a madarakat. (Sajnos csak a bal fülemmel, mert jobbról a völgybõl üvöltött a "16 tonna fekete szén" egy közeli házból.)

jómultkoriban tekertem fel a Budakeszi úton és az egyik buszmegállóban állt egy lány, elég feltünõ jelenség volt. Ahogy közelebb értem hozzá csak akkor látszott, hogy dohányzik. Mert mindíg valahogy el kell rontani ami szép.

Emberek már nem tudnak meglenni a megszokott füstös, zajos környezet nélkül, inkább mesterségesen füstölnek, zajonganak ott is ahol nincs a megszokott közeg. Mondjuk az más ha valaki ott lakik de így, a természet hangjaiba beleérezve, tényleg elég idegen lehetett.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

jó kép

Köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

DeluksZ

DeluksZ

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Pár barátomnak felvetettem egy 2-3 napos biciklitúra ötletét és nagyon ráharaptak. A segítségeteket szeretném kérni egy ideális útvonal megtervezésében. Persze nem szeretném ezzel szétoffolni a túrabeszámolóknak szánt topikot, szóval aki szívesen segítene egy szegedi start/cél ponttal rendelkezõ pár napos bicajtúra és táborozás útvonalának megszervezésében attól szívesen veszek minden segítséget akár itt, akár PM-ben. elõre is köszönöm. (látnivalók út közben elõnyt jelnetenek, illetve vad/kemping alvás és étkezés szempontjából elengedhetetlen).

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Jó a videó!
Savanya! Legközelebb feltétlen gyere el, és mutassad meg a Szentlélek és Dédes közötti részt terepen! Nagyon szép rész az ott Szentlélek környékén!
Pl.:
Naplementére várva a Látó-köveknél
Feltöltött kép

jó kép
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Jó a videó!
Savanya! Legközelebb feltétlen gyere el, és mutassad meg a Szentlélek és Dédes közötti részt terepen! Nagyon szép rész az ott Szentlélek környékén!
Pl.:
Naplementére várva a Látó-köveknél
Feltöltött kép

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás
Úgy látom jópár fórumozó bringás kolléga járt a Bükkben az utóbbi két hétben,...akkor én is csatlakoznék:

Útvonal:
Miskolc-Garadna-Magoskõ-Szentlélek-Mályinka-DédestapolcsányLázbérci tó-Uppony-Borsodbóta-Királd-Sajóvelezd-Vadna-Kazincbarcika-Alacska-Radostyán-Lyu*kóbánya-Miskolc

Videó:

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Idõnként a lazulós túra kifejezetten ajánlott, minek is az a sok rohanás? :)
És hogy megvédjelek az otthoniak elõtt, az ebédre való invitálás valóban elhangzott, nem is egyszer, de sikeresen ellenálltam. :)
Hazafelé újra a reptér felé mentem, ott jutott eszembe, hogy ha holnapra nincs más terved a családdal, nézzétek meg a Buda Maraton startját.
Lehet az is nagyon tetszene a fiadnak, szerintem legalábbis nagy élmény nézõként is, ahogy a több száz maratonozó elstartol a repülõtér hosszában, majd a forduló után az eleje ezerrel nyomja visszafelé, hogy megússza a dugulást az elsõ emelkedõnél.

Sikerült rábeszélnem a családot, így kimentünk a reptérre. Jó volt látni ennyi bicóst egy helyen. Kicsit bántam is, hogy nem indultam el a futamon, de amikor a rajt elõtt pár perccel elkezdett esni az esõ, már örültem, hogy csak nézõ vagyok. A rajt után a család átázva beült a kocsiba, mi meg Szabival megvártuk, amíg a futam eleje megkezdte a második kört. Utána már mi is átázva visszamentünk a kocsihoz és haza indultunk. Minden elismerés azoknak, akik a futamon a rossz idõ ellenére részt vettek.
Üdv.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Idõnként a lazulós túra kifejezetten ajánlott, minek is az a sok rohanás? :)
És hogy megvédjelek az otthoniak elõtt, az ebédre való invitálás valóban elhangzott, nem is egyszer, de sikeresen ellenálltam. :)
Hazafelé újra a reptér felé mentem, ott jutott eszembe, hogy ha holnapra nincs más terved a családdal, nézzétek meg a Buda Maraton startját.
Lehet az is nagyon tetszene a fiadnak, szerintem legalábbis nagy élmény nézõként is, ahogy a több száz maratonozó elstartol a repülõtér hosszában, majd a forduló után az eleje ezerrel nyomja visszafelé, hogy megússza a dugulást az elsõ emelkedõnél.