Szép képek lettek.Mentem ma egy kört a Budai-hg.-ben. CSináltam pár fotót:https://picasaweb.go...903881/BudaiHg#
Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. May 08. - 13:20
Posted 2011. May 08. - 11:03
Sziasztok!
Itt is meghirdetem: ha az idõjárás engedi, a jövõ szombaton letekerek Fehérvárra a Budai-hg-Zsámbéki-fensík-Csabi-dombok-Vértes útvonalon keresztül. Az út elég hardcore, már többször bejártam, 90 % elképesztõen jó singletrack, s olyan 3000 m szinttel kell számolni. (Gántig kereken 2500 m) Mindenképpen korai indulást tervezek, azaz legkésõbb 7-f8-kor neki is esnék, mivel 7+ órás menettel kell számolni. (~140 km a táv) Az út végig nagyon szép, rettenetesen jó és kevéssé ismert helyeken vezet, van törpefenyves, szikás szurdok, szarvascsapások, minden, amit csak akartok. (az útvonal számomra ismert és betesztelt, nem ott fogunk navigációval bíbelõdni) Nekem dolgom van Fehérváron, szóval én onnan nem megyek haza, tehát aki velem tart, a vasútállomáson elválunk. Nem lesz versenytempó, de a táv és szint miatt szüttyögésre sincs idõ, szóval olyan határozottan haladós, de még beszélgetõs tempót szeretnék tekerni. Készleteket egyedül a szári kocsmában lehet tölteni, ez olyan 100 km után figyel be.
Mondanám, ha nem lenne másnap versenyen, hogy megyek veled, mert nem lenne rossz. Mondjuk a bejáratott útvonal ellenére sem vagyok biztos abban, hogy nem tévedsz el.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. May 08. - 10:37
Mentem ma egy kört a Budai-hg.-ben. CSináltam pár fotót:https://picasaweb.go...903881/BudaiHg#
Erre a tisztásra vezet fel valamiféle út? Két hete is vágyakozva néztem lentrõl ezt a szép kis hegyoldalt, egyszer fel kellene menni és onnan is szétnézni.
Posted 2011. May 08. - 09:23
Itt is meghirdetem: ha az idõjárás engedi, a jövõ szombaton letekerek Fehérvárra a Budai-hg-Zsámbéki-fensík-Csabi-dombok-Vértes útvonalon keresztül. Az út elég hardcore, már többször bejártam, 90 % elképesztõen jó singletrack, s olyan 3000 m szinttel kell számolni. (Gántig kereken 2500 m) Mindenképpen korai indulást tervezek, azaz legkésõbb 7-f8-kor neki is esnék, mivel 7+ órás menettel kell számolni. (~140 km a táv) Az út végig nagyon szép, rettenetesen jó és kevéssé ismert helyeken vezet, van törpefenyves, szikás szurdok, szarvascsapások, minden, amit csak akartok. (az útvonal számomra ismert és betesztelt, nem ott fogunk navigációval bíbelõdni) Nekem dolgom van Fehérváron, szóval én onnan nem megyek haza, tehát aki velem tart, a vasútállomáson elválunk. Nem lesz versenytempó, de a táv és szint miatt szüttyögésre sincs idõ, szóval olyan határozottan haladós, de még beszélgetõs tempót szeretnék tekerni. Készleteket egyedül a szári kocsmában lehet tölteni, ez olyan 100 km után figyel be.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2011. May 07. - 22:57
Posted 2011. May 06. - 19:16
Posted 2011. May 06. - 13:55
Szombaton mennék egy mértékkel tempósat a Budai-hg/Pilis vonalon. Esetleg van, aki betársulna egy bõ 4 órás menetbe?
Én valószínû megpróbálkoznék vele, max visszafordulok valahonnan (énnél valamivel kevesebbet mennék)
Indulás mikor/honnan ?
Posted 2011. May 06. - 13:33
Posted 2011. May 05. - 23:39
Úgy látom jópár fórumozó bringás kolléga járt a Bükkben az utóbbi két hétben,...akkor én is csatlakoznék:
Útvonal:
Miskolc-Garadna-Magoskõ-Szentlélek-Mályinka-DédestapolcsányLázbérci tó-Uppony-Borsodbóta-Királd-Sajóvelezd-Vadna-Kazincbarcika-Alacska-Radostyán-Lyu*kóbánya-Miskolc
Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=CJGELdIHlNw&feature=youtu.be&hd=1
Posted 2011. May 05. - 14:24
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. May 05. - 14:04
Posted 2011. May 04. - 17:52
Posted 2011. May 04. - 15:32
Köszi!
Fantasztikus helyek ezek! Kiültem fél órára és csak hallgattam a madarakat. (Sajnos csak a bal fülemmel, mert jobbról a völgybõl üvöltött a "16 tonna fekete szén" egy közeli házból.)
Na igen,tényleg fantasztikus a Bükk...sokszor nem is értékeli az ember, ha itt lakik a közelben,olyan mindennapos rutin ...kiugrok egyet tekerni...
Kecskemétre jártam fõiskolára 3 évig,háát nem sirom vissza a homoksivatagot...
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu
Posted 2011. May 04. - 11:50
jómultkoriban tekertem fel a Budakeszi úton és az egyik buszmegállóban állt egy lány, elég feltünõ jelenség volt. Ahogy közelebb értem hozzá csak akkor látszott, hogy dohányzik. Mert mindíg valahogy el kell rontani ami szép.Fantasztikus helyek ezek! Kiültem fél órára és csak hallgattam a madarakat. (Sajnos csak a bal fülemmel, mert jobbról a völgybõl üvöltött a "16 tonna fekete szén" egy közeli házból.)
Emberek már nem tudnak meglenni a megszokott füstös, zajos környezet nélkül, inkább mesterségesen füstölnek, zajonganak ott is ahol nincs a megszokott közeg. Mondjuk az más ha valaki ott lakik de így, a természet hangjaiba beleérezve, tényleg elég idegen lehetett.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2011. May 04. - 09:15
Köszi!jó kép
Fantasztikus helyek ezek! Kiültem fél órára és csak hallgattam a madarakat. (Sajnos csak a bal fülemmel, mert jobbról a völgybõl üvöltött a "16 tonna fekete szén" egy közeli házból.)
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. May 03. - 22:06
Pár barátomnak felvetettem egy 2-3 napos biciklitúra ötletét és nagyon ráharaptak. A segítségeteket szeretném kérni egy ideális útvonal megtervezésében. Persze nem szeretném ezzel szétoffolni a túrabeszámolóknak szánt topikot, szóval aki szívesen segítene egy szegedi start/cél ponttal rendelkezõ pár napos bicajtúra és táborozás útvonalának megszervezésében attól szívesen veszek minden segítséget akár itt, akár PM-ben. elõre is köszönöm. (látnivalók út közben elõnyt jelnetenek, illetve vad/kemping alvás és étkezés szempontjából elengedhetetlen).
Posted 2011. May 03. - 20:39
jó képJó a videó!
Savanya! Legközelebb feltétlen gyere el, és mutassad meg a Szentlélek és Dédes közötti részt terepen! Nagyon szép rész az ott Szentlélek környékén!
Pl.:
Naplementére várva a Látó-köveknél
Posted 2011. May 03. - 18:16
Savanya! Legközelebb feltétlen gyere el, és mutassad meg a Szentlélek és Dédes közötti részt terepen! Nagyon szép rész az ott Szentlélek környékén!
Pl.:
Naplementére várva a Látó-köveknél
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. May 03. - 17:04
Útvonal:
Miskolc-Garadna-Magoskõ-Szentlélek-Mályinka-DédestapolcsányLázbérci tó-Uppony-Borsodbóta-Királd-Sajóvelezd-Vadna-Kazincbarcika-Alacska-Radostyán-Lyu*kóbánya-Miskolc
Videó:
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu
Posted 2011. May 01. - 20:50
Idõnként a lazulós túra kifejezetten ajánlott, minek is az a sok rohanás?
És hogy megvédjelek az otthoniak elõtt, az ebédre való invitálás valóban elhangzott, nem is egyszer, de sikeresen ellenálltam.
Hazafelé újra a reptér felé mentem, ott jutott eszembe, hogy ha holnapra nincs más terved a családdal, nézzétek meg a Buda Maraton startját.
Lehet az is nagyon tetszene a fiadnak, szerintem legalábbis nagy élmény nézõként is, ahogy a több száz maratonozó elstartol a repülõtér hosszában, majd a forduló után az eleje ezerrel nyomja visszafelé, hogy megússza a dugulást az elsõ emelkedõnél.
Sikerült rábeszélnem a családot, így kimentünk a reptérre. Jó volt látni ennyi bicóst egy helyen. Kicsit bántam is, hogy nem indultam el a futamon, de amikor a rajt elõtt pár perccel elkezdett esni az esõ, már örültem, hogy csak nézõ vagyok. A rajt után a család átázva beült a kocsiba, mi meg Szabival megvártuk, amíg a futam eleje megkezdte a második kört. Utána már mi is átázva visszamentünk a kocsihoz és haza indultunk. Minden elismerés azoknak, akik a futamon a rossz idõ ellenére részt vettek.
Üdv.

Sign In
Create Account

Back to top