Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Tudja-e valaki, hogy Pilisszentlászlótól milyen úton lehet a legegyszerûbben a Spartacus-ösvényre jutni? Ha jól sejtem a zöld jelzésrõl kellene majd valahol jobbra venni az irányt.

Akkor mi a kerdes? :) Ez tenyleg igy van, Szentlaszlo felol egy szeles erdeszetirol (Z) kell leterni egy keskeny osvenyre azt hiszem nem sokkal egy nagy kanyart kovetoen. Ha jol emlekszem egy kerites is lesz az osveny bal oldalan.

Biztos csak nekem uj, de gondoltam temaba vag es belinkelem hatha valakit erdekel. Szep turak vannak.
kirándulás, túra, ingyenes kirándulás, kerékpártúra, hétvégi kirándulás

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Tudja-e valaki, hogy Pilisszentlászlótól milyen úton lehet a legegyszerûbben a Spartacus-ösvényre jutni? Ha jól sejtem a zöld jelzésrõl kellene majd valahol jobbra venni az irányt.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Családi (2 felnõtt és egy 8 éves fiú, 3 cross-trekking bringa) három-négynapos kerékpáros nyaralást tervezünk, belföldi, nyugati vagy északi országrészben, könnyû de szép bringás tereppel - erdõ, tó ilyesmi, napi 10-15 kilométernél nem több tekeréssel. Melyik vendégházat, szállodát ajánljátok kiindulópontként?

. . . : Evelin Vendégház : . . .
A Mátrába, Parádon van. Nagyon nyugis környék,és sok szép hely van arra!
https://picasaweb.go...10903881/Matra#

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Holnap megyunk egy pilisteto-dobogoko-pilismarot-vaskapu, meg valtozhat dobogokorol, ha van valakinek otlete. Lehet csatlakozni...

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Sziasztok !

A Index - Challenge BIG / "BIG" szervezet a tavalyi évhez hasonlóan idén is, (holnap) szervez egy összejövetelt, közös túrát.
Tavaly Dobogókõ, az egyik hazai B.I.G. listás (Select Zone - Challenge BIG ) csúcs volt a célpont, holnap Pásztóról indulunk és 3 irányból megyünk Galyatetõre.
Túrakiírás itt pl:
BIG DAY 2011 (Idõpont változás!) | TTT

Pásztó - Galyatetõ (1x) - Parádsasvár - Galyatetõ (2x) - Nemti - Galyatetõ (3x) - Pásztó Pásztó, vasútállomás
Feltöltött kép 9:15 óra Feltöltött kép 0 Ft/fõ Feltöltött kép 119.6 km Feltöltött kép 2328 m Feltöltött kép nincs Feltöltött kép MTSZ 83 pont

A BIG (Nemzetközi Hegyikerékpár Mozgalom) keretében belül lesz megrendezve a túra, melyre szertettel várunk nem BIG tagokat is. Az 1000-es „szuperlista” kiválasztott helye 2011-ben, Magyarországról a Galya-tetõ csúcsa (no. : 851). A túrát a résztvevõk együtt teszik meg!

Üdv:

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Jól néz ki, köszönöm!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mtrai szlls - Ktkerk Vendghz - Mtraszentlszl Mtraszentimre - Vendghz Mtra
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Családi (2 felnõtt és egy 8 éves fiú, 3 cross-trekking bringa) három-négynapos kerékpáros nyaralást tervezünk, belföldi, nyugati vagy északi országrészben, könnyû de szép bringás tereppel - erdõ, tó ilyesmi, napi 10-15 kilométernél nem több tekeréssel. Melyik vendégházat, szállodát ajánljátok kiindulópontként?

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Apropó, "természetkárosítás"! Szombaton találkoztunk a Budai-hegyekben, a Nagy-Hárs-hegyen a zöld kör jelzésen egy legalább 60-80 fõs fiatal társasággal...

Én több hasonló csapattal is találkoztam szombaton. Mivel még elég korán volt, ezért nem mindegyik volt tök részeg, de azért kannában bor volt jócskán. Azt hittem az alkohol világnapja van...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tegnap, gyalog, háromebbel, belefutottam egy õrbe a Szalajka völgyben. Megált, s megkért vigyem pórázon õket (mindig megfogom õket ha bringások, kisgyerekesek vagy olyanok jönnek akikrõl látni hogy félnek a kutyáktól) és ne engedjem hogy a patakban fürödjenek. Majd illedelmesen megköszönte az együttmûködést és elment.

Teljesen igaza volt.

Csak tudnám hová vigyem õket máskor...udvar kicsi egy (ill. 3) Golden Retrievernek, alig várják hogy menjünk valamerre. Közeli környék tele van kullanccsal. Ha kimegyek a lakott részrõl meg fosok hogy valami barom puskásember lelövi õket. A természetvégelmi területeken meg...póráz. :(

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Apropó, "természetkárosítás"! Szombaton találkoztunk a Budai-hegyekben, a Nagy-Hárs-hegyen a zöld kör jelzésen egy legalább 60-80 fõs fiatal társasággal, állapotukat tekintve bõven az erõsen ittas kategóriából. Kiraktak az útra tuskókból és ágakból számos "akadályt", amelyek közül egyiket mikor elkezdtem bontani, vagyis félrehuzigálni a batár rönköket az útról, nem átallott megengedni pár beszólást sem, hogy mit képzelek magamban, miért teszem tönkre az õ akadálypályájukat, amit most építettek! De ez sem volt elég, kicsit lejjebb, a sárga jelzésen a túraút kellõs közepén (!) tábortüzet raktak, ahol mi mást, mint mûanyagot égettek, többek közt... (No komment.)
Nem tudom, melyik egyetemrõl jöttek (mintha valami gólyák lettek volna - bár annak nincs most szezonja), de ha megtudnám, nagyon szívesen felkeresném a dékáni hivatalt!... :-( Sajnos fotót csak az egyik nagy, gallyakból épített "akadályról" készítettem, a tábortûzrõl, és a körülötte az égõ mûanyag füstjében ülõ fiatalokról nem, amit kicsit bánok már így utólag. Ez a viselkedés szégyen nem csak rájuk, hanem az oktatási intézményre nézve is...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az egyik visszafordítóból indult egy csapa régen felfelé, de nem bringásösvény. Tizenegynéhány éve, talán cserkészek kirakták fehér kövekbõl embernagyságú betûkkel "Jézus az élet" feliratot oda.

és megúszták büntetlenül ?
én vágtam is volna rájuk akkora természetkárosítási bírságot, még most is fizethetnék...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Az egyik visszafordítóból indult egy csapa régen felfelé, de nem bringásösvény. Tizenegynéhány éve, talán cserkészek kirakták fehér kövekbõl embernagyságú betûkkel "Jézus az élet" feliratot oda.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Hol van ez a tisztás pontosan? Nagyon csinosnak néz ki így képen. Persze lehet, hogy testközelbõl azért más lenne a helyzet.

--Trifo

Élõben sokkal szebb a hely, mint fényképen. Amúgy Nagy-Kopasz felé, a zöld háromszögön felfelé haladva, a Tarnai pihenõnél, a Csergezán-kilátó irányába nézel, akkor látod ezt a helyet. :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Erre a tisztásra vezet fel valamiféle út? Két hete is vágyakozva néztem lentrõl ezt a szép kis hegyoldalt, egyszer fel kellene menni és onnan is szétnézni.

Hol van ez a tisztás pontosan? Nagyon csinosnak néz ki így képen. Persze lehet, hogy testközelbõl azért más lenne a helyzet.

--Trifo

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ronin, az nem múlt héten volt?
Én is megnézném közelebbrõl, de nem tudok arra felé utat. Megnéztem térképen is, de még egy erdészetit se jelölnek. Gyalog meg lehetne találni, de bicóval tolós, cipelõs lenne. De ha van kedved, szombaton körbe nézhetünk, hátha mégis van arra egy kis ösvény.

Hm, tényleg csak egy hét telt el azóta, nekem kettõnek tûnt. :)
A szombatot még meglátom, kérdéses, hogy egyáltalán kimegyek-e terepre, valami nem stimmel a térdemmel, talán jobb lesz ha nem erõltetem.
Tegnapelõtt is csak aszfaltoztam.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Szép képek lettek.

Köszi. Szépen kizöldült az erdõ, és végre eljutottam sok olyan helyre, ahol rég jártam.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Erre a tisztásra vezet fel valamiféle út? Két hete is vágyakozva néztem lentrõl ezt a szép kis hegyoldalt, egyszer fel kellene menni és onnan is szétnézni.

Ronin, az nem múlt héten volt?
Én is megnézném közelebbrõl, de nem tudok arra felé utat. Megnéztem térképen is, de még egy erdészetit se jelölnek. Gyalog meg lehetne találni, de bicóval tolós, cipelõs lenne. De ha van kedved, szombaton körbe nézhetünk, hátha mégis van arra egy kis ösvény.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Mondanám, ha nem lenne másnap versenyen, hogy megyek veled, mert nem lenne rossz. Mondjuk a bejáratott útvonal ellenére sem vagyok biztos abban, hogy nem tévedsz el. :)

Dante soha nem téved el, csak mindig tud egy "rövidebb utat".:D
Na, ha ezt meghallod, akkor menekülj, vagy különben könnyen a cumi rossz végén találod magad.:P

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Mentem ma egy kört a Budai-hg.-ben. CSináltam pár fotót:https://picasaweb.go...903881/BudaiHg#

Szép képek lettek.
"Ride today, heal tomorrow"