Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
A jelzett Z turistaút nem megy át az üzemen, hanem a térképen is jól láthatóan az üzem hátsó bejárata elõtt átmegy egy patakon vissza be az erdõbe.
Ezt tegnap még nem tudtam, ma meg bringamosás közben vettem észre, hogy a patak túloldalán folytatódik a Z. A sárból viszont már nagyon elegem volt, ezért a fafeldolgozó másik vége felé vettem az irányt, de balszerencsémre most zárva volt a ki-be járat. Amikor az õr meglátott meglepetésében káromkodott egy nagyot, de hamar lenyugodott, mert nem hepciáskodtam vele, látta csupa sár vagyok, és kértem engedjen ott ki, ne kelljen visszamennem az erdõbe. A végén még mosolyt is eleresztett, amikor elköszönvén további szép napot kívántam neki.

A patakon átkelve lehet kikerülni az üzemet.

Erõt vettem magamon, kikerestem és feltöltöttem neked annak a túrának a Spartacusra esõ képeit, Szentlászlótól a kunyhóig esõ rész.
https://picasaweb.go...ya.z/Spartacus#

Hú, Zoli, nagyon szépen köszönöm a feltöltést!!! :)
A látottak még inkább megerõsítenek abban, hogy egyszer oda is el kell jutnom. De csak és kizárólag jó idõben!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az lesz az, ismerõs. Tigrincs, volt 3 éve kerítés, mi is 2008-ban voltunk arra. Ronin, jól tetted, hogy nem mentél rajta tovább ilyen talajviszonyoknál. Száraz idõben is volt ahol vinni kellett a bringát, kis patakok 1-2 helyen elmosták az utat. A keskeny, sok helyen kifelé dõlõ ösvényen sem lenne ilyenkor egy mámor végigtekerni, de legfõképpen, a túlsó végén a kunyhónál, biztos úgy lesüllyedtél volna az iszapba, hogy tökön szúrod magad.
Erõt vettem magamon, kikerestem neked annak a túrának a Spartacusra esõ képeit, Szentlászlótól a kunyhóig esõ rész.

akkor lehet a csalánra koncentráltam :)
ténzleg nem rémlett a kerítés így képen sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Az lesz az, ismerõs. Tigrincs, volt 3 éve kerítés, mi is 2008-ban voltunk arra. Ronin, jól tetted, hogy nem mentél rajta tovább ilyen talajviszonyoknál. Száraz idõben is volt ahol vinni kellett a bringát, kis patakok 1-2 helyen elmosták az utat. A keskeny, sok helyen kifelé dõlõ ösvényen sem lenne ilyenkor egy mámor végigtekerni, de legfõképpen, a túlsó végén a kunyhónál, biztos úgy lesüllyedtél volna az iszapba, hogy tökön szúrod magad.
Erõt vettem magamon, kikerestem és feltöltöttem neked annak a túrának a Spartacusra esõ képeit, Szentlászlótól a kunyhóig esõ rész.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a kerítésre nem emlékeztem - bár lehet 3 éve még nem volt- viszont brutál csalános volt az elsõ pár száz méter. mongy engem nem nagyon lelkesít a spartaus ösvény +járása , de persze egyszer meg kell nézni.

azt meg sose fogtam, mért kell a fûrészüzemen keresztül vezetni egy túristautat. amúgy az üzem fõ profilja a koporsógyártás.... :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Így lesz az álomból valóság.:)
A mosó jókor volt jó helyen!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

ha ez segít vmit
https://picasaweb.go...feat=directlink
de legfeljebb péntek du +mutatom

Köszönöm, ma már tuti biztos vagyok abban, hogy melyik is az az ösvény!

Ma a bõséges ebéd után (chilis bab konzerv) lepihentem egy kis délutáni sziesztára, miközben elnyomott az álom. Az álmodtam, hogy elindultam újra megkeresni a Spartacusra vezetõ ösvényt. Aszfalton eltekertem Szentlászlóig, onnan be a zöldön terepre. Arrafelé nem tudom mennyi esõ eshetett, de betett a földútnak rendesen, csúszós, nyákos volt a talaj az elejétõl fogva. Sebaj, gondoltam , csúszik ugyan, de legalább nem ragad, és tekertem tovább be az erdõbe. A tegnapi második úton most túl mentem, mert tudtam, hogy nem az a keresett út. Nem sokkal utána tényleg következett egy ösvény. Nem út, nem vadcsapás, egy igazi jól kitaposott ösvény, amint tegnap túlmentem, mert hiányoltam mellõle a kerítést. Ma nem cicóztam és a bizonyosság megszerzése véget rákanyarodtam...az elsõ pár méter után el is akadtam a kivágott, kidõlt az ösvényen heverõ fák miatt, amelyek láthatóan feldolgozás alatt voltak, a fûrész nyomaiból ítélve. Éreztem, hogy jó nyomon vagyok, haladtam tovább, míg nem is olyan messze végre megtaláltam az egykor volt kerítés maradványát, amelynek szinte minden látható méterét maguk alá temették a kidõlt fák. Ennyi elég is volt a bizonyosságból és fordultam is vissza, nem akartam sarazni és kidõlt fákon át vánszorogni. Egy hirtelen kerekedett erõs szél még inkább menekülésre késztetett, zúgott, morajlott az erdõ az egyik pillanatról a másikra. Valahol fölöttem letört egy méretesebb ág és tõlem kb. 5 méterre csapódott a földre.

Ennek már a fele sem tréfa, gondoltam, és a lehetõ leggyorsabban ki akartam jutni az életveszélyes övezetbõl, de amilyen hirtelen jött a szélvihar, olyan gyorsan abba is maradt, talán egy perc volt az egész. A zöldre visszaérve gurultam tovább Lepence felé, de a továbbiakkal már nem is untatnám a kedves olvasót. A lényeg az, hogy volt sár dögivel, és a végén még a fafeldolgozó üzem õrével is meg kellett küzdenem a tilosban járás miatt, de rendes volt és kiengedett a kapun, nem kergetett vissza az erdõbe, ahonnan jöttem. Itt a vége, fuss el véle!

A rémálom képekben: Spartacus eleje

Ronin, engem érdekelne a dolog, ha nem lesz nagyon haladós...:)

Összehozhatjuk, de a mai tapasztalat alapján oda csak akkor szabad menni, ha elõtte legalább egy hétig nem esik az esõ... a jövõ hét meg sajnos nagyon esõsnek ígérkezik. :(

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

A Spartacus ösvény, egy ideje már nincs jelölve. Tavaly jártam arra, és csak a turistautak.hu-s térkép segítségével sikerült megtalálni. De nem volt egyszerû. A jelzet útról felfelé elindul két jelzetlen út és az egyikbõl ágazik ki talán... Ott járva felismerném. (bár én az ellenkezõ irányból mentem)
Maga az ösvény a elég meredek hegyoldalban halad, sok idõszakos kis csermely keresztezi. A Emiatt és a kilátás miatt nagyon szép. Viszont rohad szûk!!!, még gyalagosan is. Pl télen, ha jeges, az kicsit necces, mert az út lefele lejt is néha.
Szóval ha bringával mentek és jönnek szembe túrázók, akkor fejvakarás van, és mászás fel a hegyoldalba. Sztem azt hagyjátok meg gyalogos túra...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Ronin, engem érdekelne a dolog, ha nem lesz nagyon haladós...:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha ez segít vmit
https://picasaweb.go...feat=directlink
de legfeljebb péntek du +mutatom

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ma elindultam felderíteni a környéket. A turistautak.hu térképpel ellentétben a valóságban Szentlászló után több ösvény is nyílik a zöld jelzésrõl, nem csak kettõ.

Arrafelé eddig csak a jelölt utakon jártam (és még azok közt is van olyan, amin nem), szóval egyelõre még nem mertem letérni ezekrõl. Remélem sikerül megtalálnod az ösvényt!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Ma végül nyuszi voltam és az elázástól, sártól tartva nem mertem nekivágni az útnak, ellenben a jövõ hétre ajánlok egy közös tekerést a túrázni vágyóknak.
Az útvonal nagyjából UVH - Kevélyek - Csobánka - Tölgyikrek - Hubertus kunyhó - Kisrigó - Szentlászló - Spartacus - Apátkúti völgy - Visegrád fellegvár - Pap-rét - Sztaravoda - Szentendre- UVH lesz. Táv kb. 85 km, szint 1800 körül.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Lefelé valóban volt valami kerítésféle, de az az út jobb oldalára esett

Így látatlanban (2 vagy 3 éve voltam arra) az lesz az. Ha a zöld jelzés jobb oldalára esett, akkor a kerítés kezdeténél menj be jobbra és akkor a Spartacus bal oldalán van, ahogy mondtuk.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Nagyon szép ösvény lehet, ha arra járok, gyalogosan megpróbálom felkeresni. Van valamilyen GPS-es eszközöd, amivel logolni tudnád az útvonalat? Engem biztosan érdekelne!
(Nokia telefonhoz Nokia bluetooth-os külsõ GPS-t még tudnék is kölcsönadni, ha érdekel)

Ma elindultam felderíteni a környéket. A turistautak.hu térképpel ellentétben a valóságban Szentlászló után több ösvény is nyílik a zöld jelzésrõl, nem csak kettõ. Nem tudtam, hogy csak egy csapást kell-e keresnem vagy jól kitaposott keskeny ösvényt, vagy esetleg szélesebb erdei út lesz az ösvény kezdete. A másodikon le is tértem, de sehová sem vezetett, így visszafordultam a zöldre és gurultam tovább lefelé. Útközben egy teremtett lélekkel sem találkoztam, aki útba tudott volna igazítani, így számomra a Spartacus ösvény még megmaradt ismeretlennek. Lefelé valóban volt valami kerítésféle, de az az út jobb oldalára esett és addig-addig gurultam tovább, hogy a végén Lepencén egy fafeldolgozó üzem kellõs közepén találtam magam. Mostanra lett egy igazi nyomtatott Pilis térképem, azon jobban szemügyre véve az utat, Szentlászló után a harmadik ösvényen kellene letérni a zöldrõl. A helyszínen a Spartacus felé az utat semmi nem jelzi, vagy csak nem vettem észre. Útvonalrögzítõ eszközöm nincs, telefonom is valami százezer éves masina. Ha holnap nem fog esni, újra megpróbálom, mert amúgy klassz volt az a zöld Lepencéig.

Egy kérdésem lenne még, ha járt valaki mostanában azon az ösvényen: az egy évvel ezelõtti fényképeket nézegetve rengeteg kidõlt fa van az úton a tavaly májusi esõzéseknek köszönhetõen. Ez a sok fa még mindig ott hever, nem kevés leküzdendõ akadályt képezve keresztül-kasul az úton?

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts
Köszönöm az infót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nagyon szép ösvény lehet, ha arra járok, gyalogosan megpróbálom felkeresni. Van valamilyen GPS-es eszközöd, amivel logolni tudnád az útvonalat? Engem biztosan érdekelne!
(Nokia telefonhoz Nokia bluetooth-os külsõ GPS-t még tudnék is kölcsönadni, ha érdekel)

nekem megvan egy garmin - os amiben benne van az ösvény is. ha kell átküldöm

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Köszönöm a megerõsítést! :)
Még csak fényképeket láttam arról az útról, és úgy emlékszem az ösvény jobb oldaláról volt a hegy, balról a völgy meg a klassz panoráma, így kizárásos alapon a hegyet balról megkerülõ útra tippeltem, de nem voltam benne biztos.

Közben találtam egy képet, erre a helyre akarok eljutni mihamarább: Spartacus-ösvény

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Szerintem a második, a kanyargósabb, amelyik a hegy bal oldalán megy el.
Az ösvény elsõ szakaszán, a bal oldalon lévõ drótkerítésre én is emlékszem.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Akkor mi a kerdes? :) Ez tenyleg igy van, Szentlaszlo felol egy szeles erdeszetirol (Z) kell leterni egy keskeny osvenyre azt hiszem nem sokkal egy nagy kanyart kovetoen. Ha jol emlekszem egy kerites is lesz az osveny bal oldalan.

Biztos csak nekem uj, de gondoltam temaba vag es belinkelem hatha valakit erdekel. Szep turak vannak.
kirándulás, túra, ingyenes kirándulás, kerékpártúra, hétvégi kirándulás

A kérdés azért merült fel bennem, mert az a rész számomra ismeretlen, a zöldön még soha nem jártam, a Spartacus-ösvény meg nem jelzett turistaút, úgy tudom, viszont szeretnék oda eljutni. Normális térképem nincs, a turistautak.hu oldalon meg alig-alig van kiírva, hogy melyik hegynek-völgynek-ösvénynek mi a neve. Szentlászlótól a zöldön Lepence felé van két hosszabb elágazás jobbra, amelyek megkerülnek egy hegyet és a túloldalán találkoznak. Az elsõ vagy a második elágazás az ami a Spartacus-ösvényre vezet? turistautak.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akkor mi a kerdes? :) Ez tenyleg igy van, Szentlaszlo felol egy szeles erdeszetirol (Z) kell leterni egy keskeny osvenyre azt hiszem nem sokkal egy nagy kanyart kovetoen. Ha jol emlekszem egy kerites is lesz az osveny bal oldalan.

]

az nekem nem rémlik