Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. May 24. - 20:09
Olyan bringást keresek aki kerülte már a Tisza tavat.
Infókat szeretnék begyûjteni
Posted 2011. May 24. - 20:05
Posted 2011. May 23. - 09:46
a 120 km és 4000 szint, bár csak hazai terepen
Itthon ezt sokkal nehezebb összehozni, mivel több a hegy, amit meg kell dolgozni, s emiatt több a hegytetõ és a völgy, amin szint szempontjából "nem produktív". Értsd ezalatt, hogy mondjuk Ladakban, 60 kilin 4000-et mászni és 4000-et lejtõzni 1 db hegyen egész kényelmes.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2011. May 23. - 08:45
nem teljesen a jó topikban érdeklõdöm úgy érzem, de nem találtam alkalmasabbat. Június 1-3-ig lesz Gödön elfoglaltságunk egyik ismerõsömmel, szeretnénk Pestrõl kitekerni. No nem egy teljesítménytúra, de szép nyugodt tempóra tervezzük a dolgot. Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e javasolni útvonaltervet Gödre, mondjuk az Árpád hídtól kezdõdõen, vagy az Örs vezér tértõl? Lehetõleg minél több kerékpárúttal, kis forgalmú utakkal. (Gödön egyébként egy éjszakára érdekelne nagyon olcsó szállás is, mert egy nappal korábban érkezünk, ha valaki esetleg tud hasznos infót ezzel kapcsolatban, azt se tartsa vissza).
Köszönjük elõre is annak, aki segít, várjuk a tapasztaltabbak észrevételeit.
Posted 2011. May 22. - 19:53
Bennem azóta is motoszkál a gondolat, a 120 km és 4000 szint, bár csak hazai terepen.
Tegnap minket a Tölgyikrektõl kapott el az esõ és végig azon az úton, ahol a múltkor együtt mentünk és zakóztam egyet.
Posted 2011. May 22. - 19:43
Posted 2011. May 22. - 19:18
Ma délután befejeztem amit tegnap elkezdtünk. A Spartacus igazi látványossága a tegnap megtett út, viszont a második szakaszon már nem kellett olyan sokszor a kidõlt fákat kerülgetni. Jó volt, szép volt, de jelen állapotában inkább egy gyalogtúrára alkalmas az út egésze. Néhány képet még feltöltöttem a tegnapiakhoz.A kunyhó után a lefelén kellett volna nyomnunk egy balost.
Posted 2011. May 22. - 12:08
Posted 2011. May 22. - 11:15
Most nézem meg a térképen, tényleg elnéztem sajnos, mert lefelé nem volt "kedvem" a gps-t nézegetni
Az erdészetin rongyoltunk le a patakig.
Azért itt a track, valaki kérte múltkor:
Route: UVH-Csobánka-Kisrigó-Spartacus-ösvény-Visegrád | Bikemap.net
Jó kis kör volt, a rommá ázással együtt
Hm, mégsem volt teljes a Spartacus? Én is csak a Jenõ kunyhóig néztem itthon a térképet, ott meg hirtelen túl sok lett az elágazás, gondoltam az a vége. Akkor most az ösvény az erdészeti bal vagy jobb oldalán folytatódik tovább?
Posted 2011. May 22. - 10:09
Most nézem meg a térképen, tényleg elnéztem sajnos, mert lefelé nem volt "kedvem" a gps-t nézegetniA képek alapján látom a Jenõ kunyhó után következõ részt kihagytátok,pedig remek keskeny ösvény és jó a kilátás az Apát-kúti bércre és a Kiliánra.Jenõ kunyhó-erdészetin É-ra 200m-jobbra erdészeti,majd itt 50 m és balra egy nagyon keskeny ösvény a Spartacus folytatása.A Telgarthy rét felett lesz valóban vége...egy szép hídon is át kell tekerni.....majd legközelebb.
A "nádi" bringát közelebbrõl én is megnézném.
Az erdészetin rongyoltunk le a patakig.
Azért itt a track, valaki kérte múltkor:
Route: UVH-Csobánka-Kisrigó-Spartacus-ösvény-Visegrád | Bikemap.net
Jó kis kör volt, a rommá ázással együtt
Posted 2011. May 22. - 00:36
Igen ....tetszett a térség....már tervezem a következõ hosszabb felfedezõ túrát.Az ördög völgyön végighaladó Z bejárása /Rudabánya hegység/ természetesen a terv része + egy hosszabb aszfaltos tekerés /Felsõtelekes,Kánó,szlovákiai részen,Dernó/... stb.....Gyönyörû helyeken jártál (a szlovák térség meseszép). Zsizsivel 2-3 évente mindig visszatérünk az Aggteleki térségbe (a képeid láttán érthetõ okok miatt ). Idén nyáron is megcélozzuk a térséget a 2 hetes túránkon ...
Posted 2011. May 22. - 00:28
A képek alapján látom a Jenõ kunyhó után következõ részt kihagytátok,pedig remek keskeny ösvény és jó a kilátás az Apát-kúti bércre és a Kiliánra.Jenõ kunyhó-erdészetin É-ra 200m-jobbra erdészeti,majd itt 50 m és balra egy nagyon keskeny ösvény a Spartacus folytatása.A Telgarthy rét felett lesz valóban vége...egy szép hídon is át kell tekerni.....majd legközelebb.Gyorsan feltoltam a képeket, de már lépek is különösebb komment nélkül, mert a kutyámnak még be kell szereznem a beígért szülinapi grillcsirkét.
Szép volt, jó volt, de a Spartacusból bringával egy jó darabig elég volt ennyi.
Képek itt: Spartacus kétszer
A "nádi" bringát közelebbrõl én is megnézném.
Posted 2011. May 21. - 19:06
Szép volt, jó volt, de a Spartacusból bringával egy jó darabig elég volt ennyi.
Képek itt: Spartacus kétszer
Posted 2011. May 20. - 22:14
Posted 2011. May 20. - 20:12
Posted 2011. May 18. - 23:32
....újabb pont a "célkeresztben"
https://picasaweb.go...iKarsztSzadelo#
az idõ rövidsége és az idõjárás miatt "nyúlfarknyi" túrák.....
Posted 2011. May 18. - 17:29
Posted 2011. May 18. - 08:23
https://picasaweb.go...iKarsztSzadelo#
az idõ rövidsége és az idõjárás miatt "nyúlfarknyi" túrák.....
Posted 2011. May 15. - 22:40
A jelzett Z turistaút nem megy át az üzemen, hanem a térképen is jól láthatóan az üzem hátsó bejárata elõtt átmegy egy patakon vissza be az erdõbe.
Ezt tegnap még nem tudtam, ma meg bringamosás közben vettem észre, hogy a patak túloldalán folytatódik a Z. A sárból viszont már nagyon elegem volt, ezért a fafeldolgozó másik vége felé vettem az irányt, de balszerencsémre most zárva volt a ki-be járat. Amikor az õr meglátott meglepetésében káromkodott egy nagyot, de hamar lenyugodott, mert nem hepciáskodtam vele, látta csupa sár vagyok, és kértem engedjen ott ki, ne kelljen visszamennem az erdõbe. A végén még mosolyt is eleresztett, amikor elköszönvén további szép napot kívántam neki.
A patakon átkelve lehet kikerülni az üzemet.
Hú, Zoli, nagyon szépen köszönöm a feltöltést!!!
A látottak még inkább megerõsítenek abban, hogy egyszer oda is el kell jutnom. De csak és kizárólag jó idõben!
akkor arra sem jártam rég
régen átment (vagy akivel arra voltam többször az hazudott )
amúgz érdekes ey a sárhelyzet, itt nálunk alig esett mostanság......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. May 15. - 22:11
akkor lehet a csalánra koncentráltam
ténzleg nem rémlett a kerítés így képen sem.
Én meg a csalánra nem emlékszem, kicsire nem adunk, különben is jót tesz a vérkeringésednek.
Nincs mit, szívesen.Hú, Zoli, nagyon szépen köszönöm a feltöltést!!!