Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

grigo

grigo

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Üdv mindenkinek

Olyan bringást keresek aki kerülte már a Tisza tavat.
Infókat szeretnék begyûjteni :)

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Senki semmit? :(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a 120 km és 4000 szint, bár csak hazai terepen

Itthon ezt sokkal nehezebb összehozni, mivel több a hegy, amit meg kell dolgozni, s emiatt több a hegytetõ és a völgy, amin szint szempontjából "nem produktív". Értsd ezalatt, hogy mondjuk Ladakban, 60 kilin 4000-et mászni és 4000-et lejtõzni 1 db hegyen egész kényelmes.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Üdv,

nem teljesen a jó topikban érdeklõdöm úgy érzem, de nem találtam alkalmasabbat. Június 1-3-ig lesz Gödön elfoglaltságunk egyik ismerõsömmel, szeretnénk Pestrõl kitekerni. No nem egy teljesítménytúra, de szép nyugodt tempóra tervezzük a dolgot. Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e javasolni útvonaltervet Gödre, mondjuk az Árpád hídtól kezdõdõen, vagy az Örs vezér tértõl? Lehetõleg minél több kerékpárúttal, kis forgalmú utakkal. (Gödön egyébként egy éjszakára érdekelne nagyon olcsó szállás is, mert egy nappal korábban érkezünk, ha valaki esetleg tud hasznos infót ezzel kapcsolatban, azt se tartsa vissza). :)

Köszönjük elõre is annak, aki segít, várjuk a tapasztaltabbak észrevételeit. :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, akkor hajrá a Salz 120/4000 távra, össze fog az jönni! :)
Bennem azóta is motoszkál a gondolat, a 120 km és 4000 szint, bár csak hazai terepen.
Tegnap minket a Tölgyikrektõl kapott el az esõ és végig azon az úton, ahol a múltkor együtt mentünk és zakóztam egyet.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Ronin, azért tegnap csak sikerült a 3000 szintet megcsinálni, bár több hátráltató tényezõ is bejátszott. Szentkereszten kapott el a jégesõ, egy órát vártam mire tovább tudtam menni, de kárpótolt némi ingyen kávé a virág-vegyesboltos sráctól. Aztán a gumik a vizes, kissé saras részeken teljesen feladták, és pár eldõlés (anyázás) után kénytelen voltam feltolni az erdészetiig. Viszont ott elképesztõen klassz volt, ahogy gõzölgött az aszfalt, a párás meleg, Prádikálószék már csont száraz. Hazafelé még felmásztam újra HH-ra, ahol is nem tudtam kivenni az spd-bõl a jobb lában. Az egyik csavar elveszett, a másik is kilazult a cipõmön és egyszerûen elforgott az egész. És itt jött a legrosszabb döntésem: hazafelé ahelyett, hogy a Shop-stopnál lekanyarodtam volna az aszfaltra, ahonnan simán le-feltekerek hazáig, a zöldön (a szokásos) útvonalon indultam el. Pár perccel elõbb volt esõ és ismét eldõlés (lábam beragadva), tolás, bringa teljesen összesarazva. Az már nem hiányzott, de végül is megvolt...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

A kunyhó után a lefelén kellett volna nyomnunk egy balost.

Ma délután befejeztem amit tegnap elkezdtünk. A Spartacus igazi látványossága a tegnap megtett út, viszont a második szakaszon már nem kellett olyan sokszor a kidõlt fákat kerülgetni. Jó volt, szép volt, de jelen állapotában inkább egy gyalogtúrára alkalmas az út egésze. Néhány képet még feltöltöttem a tegnapiakhoz.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A kunyhó után a lefelén kellett volna nyomnunk egy balost.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Most nézem meg a térképen, tényleg elnéztem sajnos, mert lefelé nem volt "kedvem" a gps-t nézegetni :)
Az erdészetin rongyoltunk le a patakig.
Azért itt a track, valaki kérte múltkor:
Route: UVH-Csobánka-Kisrigó-Spartacus-ösvény-Visegrád | Bikemap.net

Jó kis kör volt, a rommá ázással együtt :)

Hm, mégsem volt teljes a Spartacus? Én is csak a Jenõ kunyhóig néztem itthon a térképet, ott meg hirtelen túl sok lett az elágazás, gondoltam az a vége. Akkor most az ösvény az erdészeti bal vagy jobb oldalán folytatódik tovább?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

A képek alapján látom a Jenõ kunyhó után következõ részt kihagytátok,pedig remek keskeny ösvény és jó a kilátás az Apát-kúti bércre és a Kiliánra.Jenõ kunyhó-erdészetin É-ra 200m-jobbra erdészeti,majd itt 50 m és balra egy nagyon keskeny ösvény a Spartacus folytatása.A Telgarthy rét felett lesz valóban vége...egy szép hídon is át kell tekerni.....majd legközelebb.
A "nádi" bringát közelebbrõl én is megnézném.

Most nézem meg a térképen, tényleg elnéztem sajnos, mert lefelé nem volt "kedvem" a gps-t nézegetni :)
Az erdészetin rongyoltunk le a patakig.
Azért itt a track, valaki kérte múltkor:
Route: UVH-Csobánka-Kisrigó-Spartacus-ösvény-Visegrád | Bikemap.net

Jó kis kör volt, a rommá ázással együtt :)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Gyönyörû helyeken jártál (a szlovák térség meseszép). Zsizsivel 2-3 évente mindig visszatérünk az Aggteleki térségbe (a képeid láttán érthetõ okok miatt :) ). Idén nyáron is megcélozzuk a térséget a 2 hetes túránkon ...

Igen ....tetszett a térség....már tervezem a következõ hosszabb felfedezõ túrát.Az ördög völgyön végighaladó Z bejárása /Rudabánya hegység/ természetesen a terv része + egy hosszabb aszfaltos tekerés /Felsõtelekes,Kánó,szlovákiai részen,Dernó/... stb.....

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Gyorsan feltoltam a képeket, de már lépek is különösebb komment nélkül, mert a kutyámnak még be kell szereznem a beígért szülinapi grillcsirkét.
Szép volt, jó volt, de a Spartacusból bringával egy jó darabig elég volt ennyi. :)
Képek itt: Spartacus kétszer

A képek alapján látom a Jenõ kunyhó után következõ részt kihagytátok,pedig remek keskeny ösvény és jó a kilátás az Apát-kúti bércre és a Kiliánra.Jenõ kunyhó-erdészetin É-ra 200m-jobbra erdészeti,majd itt 50 m és balra egy nagyon keskeny ösvény a Spartacus folytatása.A Telgarthy rét felett lesz valóban vége...egy szép hídon is át kell tekerni.....majd legközelebb.
A "nádi" bringát közelebbrõl én is megnézném.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Gyorsan feltoltam a képeket, de már lépek is különösebb komment nélkül, mert a kutyámnak még be kell szereznem a beígért szülinapi grillcsirkét.
Szép volt, jó volt, de a Spartacusból bringával egy jó darabig elég volt ennyi. :)
Képek itt: Spartacus kétszer

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Én vállalom, UVH-nál ütközünk akkor!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Úgy néz ki, holnap jó idõ lesz, bár zápor, zivatar elõfordulhat, terveim szerint mégis célba veszem a Spartacust. Aki kedvet érez hozzá, csatlakozzon! Ha jönnél, jelezd itt, ezen esetben a találkozó helye az UVH budai hídfõje, indulás onnan 10 órakor. Ha nem jelzi senki, hogy jönne, akkor is megyek, csak lehet korábban startolok. Útvonal nagyjából: UVH-Kevélyek-Tölgyikrek-Szentlászló-Spartacus-Visegrád-Pap-rét-Szentendre-UVH. Aszfalt az minimális, a Spartacus valószínûleg keményen cipekedõs lesz.

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Gyönyörû helyeken jártál (a szlovák térség meseszép). Zsizsivel 2-3 évente mindig visszatérünk az Aggteleki térségbe (a képeid láttán érthetõ okok miatt :) ). Idén nyáron is megcélozzuk a térséget a 2 hetes túránkon ...

....újabb pont a "célkeresztben"

https://picasaweb.go...iKarsztSzadelo#
az idõ rövidsége és az idõjárás miatt "nyúlfarknyi" túrák.....

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ezek a képek nagyon ott vannak, biztos jó túra volt:)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
....újabb pont a "célkeresztben"

https://picasaweb.go...iKarsztSzadelo#
az idõ rövidsége és az idõjárás miatt "nyúlfarknyi" túrák.....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A jelzett Z turistaút nem megy át az üzemen, hanem a térképen is jól láthatóan az üzem hátsó bejárata elõtt átmegy egy patakon vissza be az erdõbe.
Ezt tegnap még nem tudtam, ma meg bringamosás közben vettem észre, hogy a patak túloldalán folytatódik a Z. A sárból viszont már nagyon elegem volt, ezért a fafeldolgozó másik vége felé vettem az irányt, de balszerencsémre most zárva volt a ki-be járat. Amikor az õr meglátott meglepetésében káromkodott egy nagyot, de hamar lenyugodott, mert nem hepciáskodtam vele, látta csupa sár vagyok, és kértem engedjen ott ki, ne kelljen visszamennem az erdõbe. A végén még mosolyt is eleresztett, amikor elköszönvén további szép napot kívántam neki.

A patakon átkelve lehet kikerülni az üzemet.

Hú, Zoli, nagyon szépen köszönöm a feltöltést!!! :)
A látottak még inkább megerõsítenek abban, hogy egyszer oda is el kell jutnom. De csak és kizárólag jó idõben!

akkor arra sem jártam rég
régen átment (vagy akivel arra voltam többször az hazudott :))

amúgz érdekes ey a sárhelyzet, itt nálunk alig esett mostanság......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

akkor lehet a csalánra koncentráltam :)
ténzleg nem rémlett a kerítés így képen sem.

Én meg a csalánra nem emlékszem, kicsire nem adunk, különben is jót tesz a vérkeringésednek.:D

Hú, Zoli, nagyon szépen köszönöm a feltöltést!!! :)

Nincs mit, szívesen.