Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mennyire saras a Pilis?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Pilis iszappakolás megvolt... Tervezett 65km-bõl, 93km lett :D

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Kedvcsináló képek egy kis barangoláshoz (kár hogy kissé messze van :( )

:DA múlt évben Blero adott egy tippet..köszönöm.
https://picasaweb.go...ziliceiFennsik#

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

A teljesített útvonalat majd leírod?
(Egyszer találkoztunk veletek, elég rendesen "toltátok", így nem szívesen hátráltatnánk benneteket :) , de majd a magunk öreges tempójában egyszer mennénk egy ilyen kört)

Ne viccelj! A társaság fontosabb, mint a tempó. Elõreláthatólag az útvonal Pilistetõ-Pszántó-Dobogókõ-Pilismarót-Pszentlélek-Fárikút-Esztergom (Vaskapu). Nem is a tempó a lényeg, hanem, hogy nagyon élvezetes/technikás terepen megy...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
sziasztok!

vasárnapra tervezek egy tekerést(pilis-budai hg.)
korán indulnék mivel délután általában esik...
tempó nem erõs,de fényképezõgépet nem viszek :)
akinek van kedve,csatlakozhat!8moszkvatér-fél9fenyõgyöngye
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A teljesített útvonalat majd leírod?
(Egyszer találkoztunk veletek, elég rendesen "toltátok", így nem szívesen hátráltatnánk benneteket :) , de majd a magunk öreges tempójában egyszer mennénk egy ilyen kört)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Sziasztok!

Holnap megyünk egy izgalmas kört a Pilisben (kb. 65km 1800 szintemelkedés), 10kor indulunk a kesztölci CBA-tól.... Lehet csatlakozni!
rockshox@citromail.hu

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
:DA múlt évben Blero adott egy tippet..köszönöm.
https://picasaweb.go...ziliceiFennsik#

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Peti itt a vasárnapi tekergésünk Untitled by zeezoltano at Garmin Connect - Details
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Nos eldõlt: Zalakarosra megyünk a családdal egy hétre június végén. Bringákat természetesen viszünk, de a helyismeretem jelenleg minimális. Mit érdemes bringával feltétlenül megnézni Zalakaroson és közvetlen környékén? (8 éves gyerek is van, nem tudunk 10-12 km-nél messzebbre venni. Láttam térképen egy erdõt kilátóval, bivalyrezervátumot... Az is hasznos info lenne, hogy az erdõben lehet-e egyáltalán bringázni, mert úgy tudom, nem mindenhol engedik.
Minden segítséget elõre is köszönök.

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Köszi mindkettõtöknek, sikerült sikerült is így összerakni mapsource-ban az utat. Lesz 176 km 3000m szinttel kb.
(Hosszabb mint amit írtok, mert minden lejtõn amin legurultam vissza is akarok mászni)

Köszi!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok,

hétfõn szeretném a Pilis és a Visegrádi-hegység minden komolyabb, országútival járható emelkedõjét megmászni. Indulás Pilisszántó felõl Dobogókõ-re. Érkezés Pilisszántóra (ezt az utat ismerem).
Segítsetek légyszíves, hogy merre menjek ezután, mert nem ismerem egyáltalán a környéket.

Elõre is köszi!

szántó- szentkereszt - dobogókõ (csakhogy meglegyen :) ) ott fordul - 2 bükkfa nyeregnél le esztrgom- pilismarót , templonál hegy felé (zöld jelzést követve ) erdészeti aszfalton királykuti nyereg, ott balra, a követkeyõ elágazáson pilisszentlászló , köyúton le visegrádra, onnan az erdészein fel pap rétre . onnan szentendre, és vagy pomáz - szentkereszt vagy a sknzentõl - dömörkapu és az erdészetin vissza szentkersztre- onnan szántó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Tekertünk ma egy kis elázósat. Útvonal: Pilisszentkereszt - Király-kúti-nyereg - Hubertusz-kunyhó - Dömös- Rám-szakadék alja - Király-kúti-nyereg - Pilisszentkereszt. A Rámtól fölfelé kapott el az esõ. Bebújtunk egy magaslesbe, ott vészeltük át a nagyját és onnan áztunk a kocsiig. Jó kis móka volt!
https://picasaweb.go...icozas20110528#

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
[quote name='Szimba']Sziasztok,

hétfõn szeretném a Pilis és a Visegrádi-hegység minden komolyabb, országútival járható emelkedõjét megmászni. Indulás Pilisszántó felõl Dobogókõ-re. Érkezés Pilisszántóra (ezt az utat ismerem).
Segítsetek légyszíves, hogy merre menjek ezután, mert nem ismerem egyáltalán a környéket.

Pilisszántóról Pilisszentkeresztre, majd szentkeresztet elhagyva jobbra be a bicós úton. A bicós úton Király-kúti-nyereg, Dömör-kapu. Onnan Szentendre-sztaravoda felé. Ott balra be a zöld bicós útra, majd Pap-réten egyenesen tovább a kék bicós úton Visegrádra. Ott ha van kedved feltekerhetsz a Fellegvárhoz, ha nincs akkor a 11-es úton Pilismarótra. A templomnál balra be a zöld bicós útra, és a Hoffmann-kunyhót elhagyva, elérsz a Két- bükkfa-nyeregig. Ott balra fel Dobogókõre, és onnan vissza Pilisszentkereszt-Pilisszántó. Bocsi ha egy kicsit körülményesen írtam le, de ha van egy Pilis térképed, biztos megtalálod rajta az utat. üdv

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok,

Elõre is köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

off:
Dante, épp láttam a fotókat a Bakonyerdõ Maratonról és megállapítottam, szerintem találkoztunk tegnap du. 6 elõtt vagy körül valahol Hûvösvölgytõl a Határ-nyereg közt...
on.

Így van, én voltam, olyan f6 körül lehetett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Itthon ezt sokkal nehezebb összehozni, mivel több a hegy, amit meg kell dolgozni, s emiatt több a hegytetõ és a völgy, amin szint szempontjából "nem produktív". Értsd ezalatt, hogy mondjuk Ladakban, 60 kilin 4000-et mászni és 4000-et lejtõzni 1 db hegyen egész kényelmes.

off:
Dante, épp láttam a fotókat a Bakonyerdõ Maratonról és megállapítottam, szerintem találkoztunk tegnap du. 6 elõtt vagy körül valahol Hûvösvölgytõl a Határ-nyereg közt és utóbbihoz közelebb, nem túl messze már az ismeretlen katona sírjától a sotteres úton. :-) Ha jó a sejtésem, akkor két bicajos jött szembe veled egyszer, jobbról egy kék meridás, balról egy másik arc egy régi fekete Merida fully-val, fehér bicajos sisakban, nagypapás tempóban. Utóbbi én voltam. ;-)
on.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Köszi a tippeket!

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Vagy menjetek a budai oldalon. Szentendre után át lehetl kompolni a szigetre azon keresztül Szigetmonostoron pedig Gödre. És a végén ne hagyjátok ki a Duna parti hekkezést... természetesen sörrel

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Üdv,

nem teljesen a jó topikban érdeklõdöm úgy érzem, de nem találtam alkalmasabbat. Június 1-3-ig lesz Gödön elfoglaltságunk egyik ismerõsömmel, szeretnénk Pestrõl kitekerni. No nem egy teljesítménytúra, de szép nyugodt tempóra tervezzük a dolgot. Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e javasolni útvonaltervet Gödre, mondjuk az Árpád hídtól kezdõdõen, vagy az Örs vezér tértõl? Lehetõleg minél több kerékpárúttal, kis forgalmú utakkal. (Gödön egyébként egy éjszakára érdekelne nagyon olcsó szállás is, mert egy nappal korábban érkezünk, ha valaki esetleg tud hasznos infót ezzel kapcsolatban, azt se tartsa vissza). :)

Köszönjük elõre is annak, aki segít, várjuk a tapasztaltabbak észrevételeit. :)

Szevasz! Az Árpád-hídtól elindulsz a bringaúton észak felé, majd a Duna plázától hagyod magad vezetni ezen az úton a Váci utat követve egészen Budapest határáig. A bringaút a Városkapu után valahová eltûnik, de ne foglalkozz vele, haladj tovább kifelé a Váci úton a járdán és egyszer csak megint lesz bringaút. Budapest határától a 2-es úton irány Dunakeszi, ha nem akarsz nagyot kerülni, majd Dunakeszin megkeresed újra a bringautat és menj tovább Vác felé, aztán nemsokára azon veszed észre magad, hogy még be sem melegedtél és már Gödön vagy. Jó utat!