Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

vasárnap valami hosszabb terepezés...
valaki? :)
korai indulással!
vagy ha sok esõ esik akkor outi,de sok szinttel.

Mikortól, meddig? Nekem a korai indulás jó (sõt csak az jó), de olyan 5-6 órát tudok rászánni. Ha saras, akkor outi híján, inkább a szintre menve a diósárkon fel-körbe le aztán megint fel. Amennyi belefér.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
vasárnap valami hosszabb terepezés...
valaki? :)
korai indulással!
vagy ha sok esõ esik akkor outi,de sok szinttel.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi:)

Alternatív útvonalként jó lehet még esetleg a Hûvösvölgy felé vezetõ K jelzésre, ha a Határ-nyeregtõl elindulsz a K-en, majd a kis emelhedõn felérve az ismeretlen katona sírja után balra fordulsz az S jelzésre és azon mész le. Technikásabb terep és van még az elejében egy kevés plusz mászás, cserébe nagyon szép. Ha esetleg esõs idõt fognál ki, akkor az S jelzés egy ideig (de csak mérsékelt csapadék esetén!) még jobb is, mint például a K második szakasza. Viszont, ha sok esõ esik, akkor ahogy Dante is írta, inkább K-en indulj Határ-nyeregtõl, csak ahol kanyarodik a kék ívben balra és leérsz az apró köves, sotteres részrõl és elindul a meredekebb lejtõ, ott egy helyen le lehet fordulni a K-rõl jobbra egy szervízútra, ami részben szintén sotteres, ez esõben viszonylag jól tekerhetõ. Egy idõ után vissza fog vinni a K-be, viszont a sáros részek többsége elkerülhetõ vele.
Hûvösvölgytõl szintén van egy csomó alternatív útvonal, ha érdekel, írok majd párat. :-)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Lemész a K-en Hûvösvölgybe, onnan a villamosmegálló mögött átmész a Hárshegy felé, s felmész a Hárshegyre a szánkópályán, lemész Szépjuhásznénak, s az aszfaltot keresztezve feltekersz Normafához valamelyik ösvényen vagy a Jánoshegyi-úton.

Köszi:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lemész a K-en Hûvösvölgybe, onnan a villamosmegálló mögött átmész a Hárshegy felé, s felmész a Hárshegyre a szánkópályán, lemész Szépjuhásznénak, s az aszfaltot keresztezve feltekersz Normafához valamelyik ösvényen vagy a Jánoshegyi-úton.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok, HHH repülõtérrõl mi a legjárhatóbb út a János-hegyre?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Mesélj, milyen volt Trans Germany ? Meghaltál, megnyerted, bringád a zsebedben hoztad haza ? :))

Majd elvileg felkerül valahová a beszámoló, de addig is elküldöm emailben. Röviden jó volt, túléltem, nem nyomtam, edzésnek tökéletes volt, nem fáradtam el, simán meglett, s utolsó nap kevesebb, mint 20 percet kaptam Sauser-tõl. (igaz összetettben vagy 4 órát...:D) Most éppen le is betegedtem, amint összelapátolom magam, 2 hét pörgés, s mehet a következõ többnapos, már be is neveztem. ;)

Baromira remélem, hogy a Trans Hungary meg lesz szervezve, ha már annyira erre hegyeztem magam idén...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

És mi köze a hematokrit-szintnek a pulzusszámhoz? Az epó miatt kellett a felügyelet, nem az alacsony pulzus miatt... Stabilan 40 alatti az enyém is kipihenten. Van, hogy amíg a hegyig kipörgetek, kora reggel, alvás után, 60 fölé nem is megy, nem ezen múlik.

Mesélj, milyen volt Trans Germany ? Meghaltál, megnyerted, bringád a zsebedben hoztad haza ? :))

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Epoval orvosi felügyelettel volt a tour mezõny pulzusa éjszaka 35-45 ütés/perc. Ja tényleg fabiannal beszélgetek, akkor sorry :)

És mi köze a hematokrit-szintnek a pulzusszámhoz? Az epó miatt kellett a felügyelet, nem az alacsony pulzus miatt... Stabilan 40 alatti az enyém is kipihenten. Van, hogy amíg a hegyig kipörgetek, kora reggel, alvás után, 60 fölé nem is megy, nem ezen múlik.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
2-3 hete nagyon kerestem a Spartacus-ösvényt, ahová Paul Vitti-vel el is jutottunk... most találtam egy bringás videót az útvonal egy részérõl.

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás
Két héttel ezelõtt kiugrottunk egy tekerés erejéig a Felvidékre.

Itt meg lehet tekinteni:

Kellemes idõtöltést!

Elnézést,ha nem tettem jó helyre,...Magyarország is van benne/van aki szerint csak az van benne/.

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Imikém valószinuleg azért írsz ennyi okosságot, mert ilyen alacsony pulzusszám/vérnyomás mellett, csak a válladig képes felpumpálni a vért a szíved. Epoval orvosi felügyelettel volt a tour mezõny pulzusa éjszaka 35-45 ütés/perc. Ja tényleg fabiannal beszélgetek, akkor sorry :)

Nekem 36-37 jelenleg az ébredésim. Adottság, edzettség, kipihentség. :)

A sebesség mindent megold.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

ohh nekem 44-45 közt van:)

Imikém valószinuleg azért írsz ennyi okosságot, mert ilyen alacsony pulzusszám/vérnyomás mellett, csak a válladig képes felpumpálni a vért a szíved. Epoval orvosi felügyelettel volt a tour mezõny pulzusa éjszaka 35-45 ütés/perc. Ja tényleg fabiannal beszélgetek, akkor sorry :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Puding vagy...:D

A fent linkelt teljesítménytúrák közül az elsõt még kihagyom, de az Ipolymente 95-re megyek. Még puding vagyok, de addigra már jó leszek:)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Csináld meg visszafelé. Tavaly mi így tettünk.:)
Egyébként meg: Sándor Móric Sarkában (kerékpáros)
Ipolymente 95/75 (kerékpáros)

Uhh, visszafelé azért elég durva lehet az az útvonal, azt hiszem Ipolydamásdtól Kemencéig. Van ugyan egy-két ív az útban, de gyakorlatilag egyenes az út és szinte végig emelkedik. Fentrõl lefelé gurulva találkoztam egy-két szembõl jövõ bringással, és nagyon boldog voltam , hogy nem nekem kell ott felfelé araszolnom. Maradok inkább a klasszikus Börzsöny-körnél, ha legközelebb arra vetõdök. Az emelkedõkbõl is megárt a sok, fõleg ha egyenes úton visz. :)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

Csak azt nem értem, hogy miután szántón álltunk egy 20 percet és indulás elõtt kipróbáltuk hány méterig mér a garminod, álló helyzetben volt 125 a pulzusod. Igaz Én nem tartozok egyelõre az élmezõnyhöz, de tekerés közben 120-130 alá nem nagyon megy, pedig szobában nyugalmi állapotban csupán 60 környékén van...

ohh nekem 44-45 közt van:)

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Nyitottam néki, a versenyeknél. Légyszi, valaki majd dobja át oda!
Valószínû hogy megyek, csak még nem biztos az útirány és hogy lesz-e hely. Ha fixálódik jelzem. Nem írtad honnan, de gondolom BP.

Köszi elõre is, és igen, Bp.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nyitottam néki, a versenyeknél. Légyszi, valaki majd dobja át oda!
Valószínû hogy megyek, csak még nem biztos az útirány és hogy lesz-e hely. Ha fixálódik jelzem. Nem írtad honnan, de gondolom BP.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Sziasztok!

Keresgélem egy ideje, hol a jó helye, talán itt, ha véletlenül mégsem, szóljatok...

No szóval a Vértesboglári MTB piknikrõl jókat hallottam, viszont ha jól látom, vonattal+kétkeréken eljutni oda kissé nehézkes. Ha esetleg valaki tervez menni kocsival és van szabad helye egy ember+bringa számára arányos jóvátétel fejében, szívesen csatlakoznék. Thule tetõcsomagtartóra való kerékpárszállító sínem van. :)

szerk.: Apropó, az 50 km-es távon tudja valaki, mennyi szint van összesen? Szintrajz alapján sacc 3-400 körül?
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csináld meg visszafelé. Tavaly mi így tettünk.:)
Egyébként meg: Sándor Móric Sarkában (kerékpáros)
Ipolymente 95/75 (kerékpáros)