Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2011. június 04. - 20:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 04. - 19:55
Írta 2011. június 04. - 18:39
:DA múlt évben Blero adott egy tippet..köszönöm.
https://picasaweb.go...ziliceiFennsik#
Írta 2011. június 04. - 08:30
A teljesített útvonalat majd leírod?
(Egyszer találkoztunk veletek, elég rendesen "toltátok", így nem szívesen hátráltatnánk benneteket , de majd a magunk öreges tempójában egyszer mennénk egy ilyen kört)
Ne viccelj! A társaság fontosabb, mint a tempó. Elõreláthatólag az útvonal Pilistetõ-Pszántó-Dobogókõ-Pilismarót-Pszentlélek-Fárikút-Esztergom (Vaskapu). Nem is a tempó a lényeg, hanem, hogy nagyon élvezetes/technikás terepen megy...
Írta 2011. június 04. - 07:00
vasárnapra tervezek egy tekerést(pilis-budai hg.)
korán indulnék mivel délután általában esik...
tempó nem erõs,de fényképezõgépet nem viszek
akinek van kedve,csatlakozhat!8moszkvatér-fél9fenyõgyöngye
Írta 2011. június 04. - 01:05
(Egyszer találkoztunk veletek, elég rendesen "toltátok", így nem szívesen hátráltatnánk benneteket , de majd a magunk öreges tempójában egyszer mennénk egy ilyen kört)
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. június 03. - 20:11
Holnap megyünk egy izgalmas kört a Pilisben (kb. 65km 1800 szintemelkedés), 10kor indulunk a kesztölci CBA-tól.... Lehet csatlakozni!
rockshox@citromail.hu
Írta 2011. június 03. - 19:04
Írta 2011. május 30. - 21:48
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. május 30. - 17:05
Minden segítséget elõre is köszönök.
Írta 2011. május 29. - 09:34
(Hosszabb mint amit írtok, mert minden lejtõn amin legurultam vissza is akarok mászni)
Köszi!!
Írta 2011. május 28. - 23:00
Sziasztok,
hétfõn szeretném a Pilis és a Visegrádi-hegység minden komolyabb, országútival járható emelkedõjét megmászni. Indulás Pilisszántó felõl Dobogókõ-re. Érkezés Pilisszántóra (ezt az utat ismerem).
Segítsetek légyszíves, hogy merre menjek ezután, mert nem ismerem egyáltalán a környéket.
Elõre is köszi!
szántó- szentkereszt - dobogókõ (csakhogy meglegyen ) ott fordul - 2 bükkfa nyeregnél le esztrgom- pilismarót , templonál hegy felé (zöld jelzést követve ) erdészeti aszfalton királykuti nyereg, ott balra, a követkeyõ elágazáson pilisszentlászló , köyúton le visegrádra, onnan az erdészein fel pap rétre . onnan szentendre, és vagy pomáz - szentkereszt vagy a sknzentõl - dömörkapu és az erdészetin vissza szentkersztre- onnan szántó
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. május 28. - 22:49
https://picasaweb.go...icozas20110528#
Írta 2011. május 28. - 22:26
hétfõn szeretném a Pilis és a Visegrádi-hegység minden komolyabb, országútival járható emelkedõjét megmászni. Indulás Pilisszántó felõl Dobogókõ-re. Érkezés Pilisszántóra (ezt az utat ismerem).
Segítsetek légyszíves, hogy merre menjek ezután, mert nem ismerem egyáltalán a környéket.
Pilisszántóról Pilisszentkeresztre, majd szentkeresztet elhagyva jobbra be a bicós úton. A bicós úton Király-kúti-nyereg, Dömör-kapu. Onnan Szentendre-sztaravoda felé. Ott balra be a zöld bicós útra, majd Pap-réten egyenesen tovább a kék bicós úton Visegrádra. Ott ha van kedved feltekerhetsz a Fellegvárhoz, ha nincs akkor a 11-es úton Pilismarótra. A templomnál balra be a zöld bicós útra, és a Hoffmann-kunyhót elhagyva, elérsz a Két- bükkfa-nyeregig. Ott balra fel Dobogókõre, és onnan vissza Pilisszentkereszt-Pilisszántó. Bocsi ha egy kicsit körülményesen írtam le, de ha van egy Pilis térképed, biztos megtalálod rajta az utat. üdv
Írta 2011. május 28. - 21:35
Elõre is köszi!
Írta 2011. május 26. - 09:39
off:
Dante, épp láttam a fotókat a Bakonyerdõ Maratonról és megállapítottam, szerintem találkoztunk tegnap du. 6 elõtt vagy körül valahol Hûvösvölgytõl a Határ-nyereg közt...
on.
Így van, én voltam, olyan f6 körül lehetett.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2011. május 26. - 08:38
Itthon ezt sokkal nehezebb összehozni, mivel több a hegy, amit meg kell dolgozni, s emiatt több a hegytetõ és a völgy, amin szint szempontjából "nem produktív". Értsd ezalatt, hogy mondjuk Ladakban, 60 kilin 4000-et mászni és 4000-et lejtõzni 1 db hegyen egész kényelmes.
off:
Dante, épp láttam a fotókat a Bakonyerdõ Maratonról és megállapítottam, szerintem találkoztunk tegnap du. 6 elõtt vagy körül valahol Hûvösvölgytõl a Határ-nyereg közt és utóbbihoz közelebb, nem túl messze már az ismeretlen katona sírjától a sotteres úton. :-) Ha jó a sejtésem, akkor két bicajos jött szembe veled egyszer, jobbról egy kék meridás, balról egy másik arc egy régi fekete Merida fully-val, fehér bicajos sisakban, nagypapás tempóban. Utóbbi én voltam. ;-)
on.
Írta 2011. május 25. - 23:46
Írta 2011. május 25. - 08:43
Írta 2011. május 24. - 22:14
Üdv,
nem teljesen a jó topikban érdeklõdöm úgy érzem, de nem találtam alkalmasabbat. Június 1-3-ig lesz Gödön elfoglaltságunk egyik ismerõsömmel, szeretnénk Pestrõl kitekerni. No nem egy teljesítménytúra, de szép nyugodt tempóra tervezzük a dolgot. Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e javasolni útvonaltervet Gödre, mondjuk az Árpád hídtól kezdõdõen, vagy az Örs vezér tértõl? Lehetõleg minél több kerékpárúttal, kis forgalmú utakkal. (Gödön egyébként egy éjszakára érdekelne nagyon olcsó szállás is, mert egy nappal korábban érkezünk, ha valaki esetleg tud hasznos infót ezzel kapcsolatban, azt se tartsa vissza).
Köszönjük elõre is annak, aki segít, várjuk a tapasztaltabbak észrevételeit.
Szevasz! Az Árpád-hídtól elindulsz a bringaúton észak felé, majd a Duna plázától hagyod magad vezetni ezen az úton a Váci utat követve egészen Budapest határáig. A bringaút a Városkapu után valahová eltûnik, de ne foglalkozz vele, haladj tovább kifelé a Váci úton a járdán és egyszer csak megint lesz bringaút. Budapest határától a 2-es úton irány Dunakeszi, ha nem akarsz nagyot kerülni, majd Dunakeszin megkeresed újra a bringautat és menj tovább Vác felé, aztán nemsokára azon veszed észre magad, hogy még be sem melegedtél és már Gödön vagy. Jó utat!