Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Azt hozzátenném, hogy engem speciel e két adat egyike sem érdekel, mivel "ég aljáig" szoktam menni. Viszont sokan a számok bûvöletében élnek, ezért igyekszem számukra is megnyugtató adatokat közölni.

Nem a számok bûvöletérõl van szó. Nekem az Altrixon két héttel ezelõttig semmilyen mûszerem nem volt, nem is zavart, tudtam, hogy mentem öt órát és megmásztam x hegyet. Ellenben ha valaki a fórumról nem ismer téged, nem tudja, milyen nehézségû túrát tervezel, az nem tudja mire számíthat. Nem tudja, hogy az erõnléte elég-e, kipihenten érkezzen-e, vagy nem baj, ha az azt megelõzõ két napon is ment 120 km-t... Egy maratonon is meg vannak adva a távok/szintek.
Ausztria, Kenguruk földje!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
jelentem én megyek

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szombaton a Gázló a program.
Oda ki jön?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

helló!
csak tipp a résztvevõknek 8.30 az utolsó olyan vonat amely végig megy szob-ig,tehát verõce kb. 9.30
az elsõ részére nem tudok tippet,de a királyrét-spartacus ház-tovább a dózer úton fel a kék négyszögön-foltán-tovább a kék nsz.-itt remek az erdészeti út kb. 9 km.-a diósjenõi aszfalt-vissza kemence felé-királykúti forrás-weicheim út-w. kastély-pénzásás-aszfalt-egy letérõ drégelyvár /kb 30 perc/-bernecebaráti-cukrászda-kemence-feketevölgyi panzió-K-aklok-katalin forrás-fagyoskút-kis és nagyirtáspuszta-itt aszfalt/idõhiány/kóspallag-verõce
10 órai indulással verõcérõl és a visszaérkezés 18.00 körül
108 km és 1700 m emelkedés volt a múlt héten
csak tipp
3 forrás útközben a víz biztosítva

Köszi a javaslatokat, de a túra teljes útvonala már megvan. Most bejárás lesz két részre/napra bontva, és lesznek benne olyan részek is, melyek anno nem szerepelnek majd a teljes túrában.

Fred!
50-60 kilcsinél nem lesz több a napi adag, viszont kíváncsi vagyok, hogy a két nap után mennyire jön ki majd a tervezett teljes túra távja és szintje. Azt hozzátenném, hogy engem speciel e két adat egyike sem érdekel, mivel "ég aljáig" szoktam menni. Viszont sokan a számok bûvöletében élnek, ezért igyekszem számukra is megnyugtató adatokat közölni.

Azt azért mindenki rögzítse a fejében, hogy a hétvégi két nap túráját összevonva, természetesen az alternatívák levonásával augusztus végén "III. Börzsönyi szivató" címszó alatt szeretnénk majd teljesíteni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
(hátrasandít...)

Ajjaj, közelít, pucoljunk! :D :rofl:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

És hozz egy tartalék fékrendszert is Fred, hátha kell majd VV-nek. ;)

ÁÁÁ, az nem kell! Elég, ha valaki végre rendesen megcsinálja neki, mert nem boldogul vele!:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És hozz egy tartalék fékrendszert is Fred, hátha kell majd VV-nek. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Csak azért kérdem, hogy egyáltalán nekiveselkedjek-e ? :)
Ha azt mondod 100 km el sem indulok mert a felénél úgyis meghalnék :D

Ahogy Valériát ismerem, jobb ha elkezdesz tésztán élni. Kell majd az energia!:D

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
helló!
csak tipp a résztvevõknek 8.30 az utolsó olyan vonat amely végig megy szob-ig,tehát verõce kb. 9.30
az elsõ részére nem tudok tippet,de a királyrét-spartacus ház-tovább a dózer úton fel a kék négyszögön-foltán-tovább a kék nsz.-itt remek az erdészeti út kb. 9 km.-a diósjenõi aszfalt-vissza kemence felé-királykúti forrás-weicheim út-w. kastély-pénzásás-aszfalt-egy letérõ drégelyvár /kb 30 perc/-bernecebaráti-cukrászda-kemence-feketevölgyi panzió-K-aklok-katalin forrás-fagyoskút-kis és nagyirtáspuszta-itt aszfalt/idõhiány/kóspallag-verõce
10 órai indulással verõcérõl és a visszaérkezés 18.00 körül
108 km és 1700 m emelkedés volt a múlt héten
csak tipp
3 forrás útközben a víz biztosítva

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Lehet, bárkinek:D
Szombaton indulás 10-1/2 11 magasságában Verõcérõl. A célpont Magyarkúttól a kék jelzésen Csóványos, majd a Nagy-Mána (a visszaút még képlékeny).
Vasárnap hasonló indulással egy bemelegítõ mászás Királyréttõl a Nagy-Hideg-hegyre, a Csóványos, innen be a belsõ Börzsönybe (abszolút felfedezõ út), Nagybörzsöny, majd Kóspallag érintésével vissza Királyrétre.

lehetne valami pesti meetinget is szervezni!
nyugatiból,úgyis onnan indul a vonat...
ötletek?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Piszkos Fred

Piszkos Fred

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Fogalmam sincs.:D Mivel pályabejárás, most lesznek mért értékek.

Csak azért kérdem, hogy egyáltalán nekiveselkedjek-e ? :)
Ha azt mondod 100 km el sem indulok mert a felénél úgyis meghalnék :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fogalmam sincs.:D Mivel pályabejárás, most lesznek mért értékek.

Piszkos Fred

Piszkos Fred

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Szombaton indulás 10-1/2 11 magasságában Verõcérõl. A célpont Magyarkúttól a kék jelzésen Csóványos, majd a Nagy-Mána (a visszaút még képlékeny).
Vasárnap hasonló indulással egy bemelegítõ mászás Királyréttõl a Nagy-Hideg-hegyre, a Csóványos, innen be a belsõ Börzsönybe (abszolút felfedezõ út), Nagybörzsöny, majd Kóspallag érintésével vissza Királyrétre.

Tisztelettel, erre lehet hogy en is benevezek. Sacc/kb mekkora tavolsagokrol beszelunk ? :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

augusztus 25/26

részemrõl ez a legnyerõbb

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
most szombaton tuti h megyek ha betegségem elõ nem jön

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Hölgyeim és Uraim!
Javaslatokat kérnék a III. Börzsönyi szivató idõpontjára!
Alternatívák: augusztus 18/19/20; augusztus 25/26; szeptember 1/2.

Egész napos túra 10 órai indulással Verõcérõl, illetve 17-18 óra körüli érkezéssel Kismarosra.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Inkább azt mondanám, hogy DM után rendesen kellett volna pihenni egy kicsit, amit én nem tettem meg, mert hétfõt és keddet is végigdéháztam.
Nem baj, ezen a hétvégén pótolni fogom a dolgot szombaton és vasárnap is, csak szétbontom két részre, mert egybe túl nagy falat lenne, már csak azért is, mert a fele ismeretlen terep számomra.

lehet,hogy csatlakoznék...ha lehet?!?:)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hm... Elfogadjuk? ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Inkább azt mondanám, hogy DM után rendesen kellett volna pihenni egy kicsit, amit én nem tettem meg, mert hétfõt és keddet is végigdéháztam.
Nem baj, ezen a hétvégén pótolni fogom a dolgot szombaton és vasárnap is, csak szétbontom két részre, mert egybe túl nagy falat lenne, már csak azért is, mert a fele ismeretlen terep számomra.