A túra tervezett idõpontja augusztus 25., szombat.
Részletes kiírás minden fontos tudnivalóval a hónap végén.
Értelek, kössz szépen...de amíg normálisan viselkedsz addig tényleg nem szoktak szólni....-
nem erdészek , nemzeti park természetvédelmi õrszolgálat, 2 külön cég, elég nagy szemléletbeli különbséggel, melleselg a természetvédelmi õr a gumibot használaton kívûl minden jogosultsággal rendelkezik amivel egy közrendes rendõr....
..amúgy csekket adnak nem zsebre dolgoznak, az hogy személyi van nálad vagy bediktálod, nem tudom.....
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
a jelölt túristaútról.....az említett helyeken egyébként jó nagy táblákkal van kíírva hogy szig orúan védett term véd terület......stb.....szal ha gyalog kószálsz akkor is +kaphatod ugyaneztEzt úgy értsem, a kitaposott sávról letér valaki? ..az tényleg érthetõ.
Ha gyalogosan megy valaki akkor is szólnak.
(Pl.fényképezni lelépsz a bringáról és az ösvényrõl pár métert.)
Picit Off leszek:
Azt viszont nem tudom elképzelni ha valaki erdõben bringán ül és
szólnak neki az erdészek, akkor nem tapos bele le-Dh-zni hanem megáll és fizet..?
..motorral mennek utána és fellökik v. leverik a bringáról?
Ahhoz meg nincs joguk (hiába van igazuk), a törvények szerint azért õk vonhatók felelõsségre.
Mint a bkv-nál.. ha megáll jó, de erõszakkal nem tehetnek semmit.
Megfelelõ hatósági személy nélkül mit tehetnek?
Különben sincs nála személyi, pénz meg pláne.. (ha van se adja oda), nem megy velük és nem vár senkire..
Meg egyébként is, neki iramodó hegyrõl leszáguldó bringával mit tudnak tenni?
Azt hozzá kell fûznöm, tényleg jogos a természetvédelem, fõleg ahol ez különösen indokolt,
az elõbbi csak gyakorlati kivitelezéssel kapcsolatos kérdés volt, hogy csinálják. Mesélte már valaki?
Ezt úgy értsem, a kitaposott sávról letér valaki? ..az tényleg érthetõ... 3 hely van a pilis-budai hg területén ahol "harapnak" -egyébiránt teljesen jogosan- ha letérsz az jelölt túrista ösvényrõl a pilis tetõ, a nagy szénás és a b.örsi kopár
Picit Off leszek:..csak azért szóltam mert volt a közelmúltban a pilis tetõn pár "2 rúgós belépõjegy"
általában teljesen jól el vagyunk velük, iklyesmi a hozzáállásuk ,én el is szoktam velük beszélgetni...A fotóról gondolom ismerõs a Hosszuhegyi út. Ennek is mindkét vége le van táblázva.
Régebben, a képen szereplõ dátum környékén P.szt.kereszt irányából éppen megkerültem egy ilyen táblával ellátott erdészeti út melletti sorompót és miközben megyek tovább egy v'milyen személygépkocsit látok az út közepén az oldalán felirattal, ami (nem emlékszem) erdészeti felügyeletfélére utalt.
Elgurultam mellette de nem szólt semmit. Aztán kicsivel távolabb megálltam valamiért. Hátulról hallok motorhangot,
na -mondom- jön az erdõ õr, majd megmondja mit akar. Fálre húzódtam, hogy el tudjon menni. Nem jött gyorsan csak lépésben és megállt mögöttem. Intettem neki, hogy menjen ha akar, azért álltam félre. Mire Õ, nem nem, menjek csak én mert autóval nem akarja felverni elõttem a port.
Ilyenek is vannak.
A fotóról gondolom ismerõs a Hosszuhegyi út. Ennek is mindkét vége le van táblázva...le kell hozzá térni a jelölt ösvényrõl amit ha éppen vannak arra természetvédelmi õrõk nem feltétlen fognak tolerálni....