Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

No, akksi feltöltve, itt vannak a mai képek.
Kijelöltem a turistautak.hu oldalon a kimaradt szakaszt Törökmezõtõl Nagymarosig, az itiner szerint kb. 15 km és 600m! maradt ki. Szintben ez azért nem kevés, nem gondoltam volna.

tuhu által kalkulált szintbõl nyugodtan vonj le 15-20%-ot, de 500 is elég tud lenni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, akksi feltöltve, itt vannak a mai képek.
Kijelöltem a turistautak.hu oldalon a kimaradt szakaszt Törökmezõtõl Nagymarosig, az itiner szerint kb. 15 km és 600m! maradt ki. Szintben ez azért nem kevés, nem gondoltam volna.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ma a BEAC börzsönyi szakaszát a kéken Törökmezõig letekertük, ott egy váltótörés miatt kénytelenek voltunk feladni a túrát, így a Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros szakasz kimaradt. A kék végig tekerhetõ, csak a fizikum és a szerencsére nem túl sok kidõlt fa szabhat határt a folyamatos haladásnak. Na, meg a bátorság, hogy ki mennyire meri elengedni a gépet lefelé. Kétszer repültem át a kormány fölött a nap folyamán. Az Inóci-vágás viszont nagyon köves, szétmosott, szétjárt, ott aztán ésszel kell lefelé zúzni. Berci jóvoltából bizonyosságot nyert , hogy a Saj-kúti-bérc igenis tekerhetõ, így már nem is látom olyan rettenetesnek felfelé azt az emelkedõt. Törökmezõig 1500 m szintet mutattak az órák, távolságot nem tudom, mert itthonról mértem a távot. Képek majd késõbb lesznek, mert lemerült az akksim.

Zoli, légy nyugodt, részünkrõl egyáltalán nem volt probléma ha várni kellett, még jól is esett a megállás. :)

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Ronin, Berci köszi a mai túrát. Jó volt új helyeken járni, és végre eljutni a Nagy-hideg-hegyre, még akkor is ha a végére rendesen elfáradtam. Remélem gond nélkül hazaértetek!

Csináltam pár képet, bár csináltam volna többet, de így is elég gáz volt, hogy mindig rám kellet várnotok.
https://picasaweb.go...2011Augusztus27

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

No akkor ha jól látom: ZsCs; TheKop; Ronin; MJani és jómagam hajlunk a BEAC Maxira. Én a mostani hétvégén az egyik napon ráérnék a börzsönyi részt megnézni. (A jövõ héten is, a másikat). MJanit személyesen nem ismerem, a többiekkel már találkoztam, de -ahogy tudom- nálam sokkal erõsebb, így az õ tempóját én nem bírom. Ma megtudom, hogy melyik nap lesz jó, és akkor aki akar és tud menjünk és nézzük végig...
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?

Hali,
alapvetõen a BEAC-ra, de egy jó társasággal szívesen tekerek kiírt túraútvonalaktól függetlenül bárhova :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Pedig de jó is volt 3 óra alatt kinyiffantani a Börzsönyt "csakis a kéken" verzióban. A Visegrádi "elhányom magam" már kevésbé. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ha pedig minden összejönne, akkor napszúrást kap a Pilisben.:P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Dante...
:D

Az ki van csukva, mert eltéved...:D

Nem is beszélve a necces lejtõzésekrõl.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Azért én megnézném azt az embert, aki az utolsó centiig a kéken csinálná meg a börzsönyi részt.

Dante...
:D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Azért én megnézném azt az embert, aki az utolsó centiig a kéken csinálná meg a börzsönyi részt.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A jó öreg Deseda! Régen rengeteget horgásztam ott.
https://picasaweb.go...153876146754226
Ha ez az a része amire gondolok, akkor a kép bal oldalán volt egy arborétum és ott rengeteg szelíd gesztenyét lehetett szedni.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
-semmi irónia... csak csodálkozom a börzsöny "felkapottságán" amely érthetõ :)
-közelrõl is szemléltem az elmúlt napokban..
https://picasaweb.go...yMusliFelujitas
-Hozénál a pont.....összefoglalta... Ha BEAC akkor tekerd végig a K börzsönyi szakaszát és OK!
-akkor a link..nem nagy képek,de új tájegység a zselic..a meleg kikészített :(

https://picasaweb.go...5865698/Zselic#

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Csóványos és a NHH között a kéken mindenhol le lehet jönni, ha már gonoszkodunk...:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

A börzsönyi szakasz legnehezebb pontja a Foltán kereszt elõtti szakasz. Múlt héten voltam ott, szerencsére ki van irtva a sûrû bokros rész. Hát, jó hosszú, meredek és néha köves. Azután meg meredek, keskeny ösvény de gyökeres. Késõbb a meredek füves réten átvágva jobbra tartsatok az úton, onnan már jól követhetõ a jelzés. A Foltán kereszt után már "csak" a Csóványos következik. A bal oldali, azt hiszem K jelzésen menjetek. Ez is néha nagyon meredek de vannak benne pihenõ szakaszok is és az út jól járható. Csóványos és NagyHidegHegy között mindenképpen a P háromszögön menjetek ! Lejtõs, egy nyomsávos ösvény, gyönyörû helyen száguldasz NagyHH tövéig. Ez a jutalom a Foltán-keresztes mászásért. Imádni fogjátok !!

És ez az a pont, ahol el kell azon gondolkozni, mennyire akarod a BEAC-Maxit teljesíteni.
Mert ugyan a P háromszög nagyon szép, meg jó, meg ilyenek, de semmi köze a BEAC-hoz.
Az ugyanis azt mondja, hogy KÉK.
És a fenn említett szakaszon lefelé a KÉK tekerhetõ. 2-3 alkalommal le kell szállni,
mert sziklás, meredek de nem járhatatlan.

Elvileg 3 módszert tudok elképzelni a BEAC-ra biciklis szemmel.

1. Fullos. Tolod, viszed, cipeled, káromkodsz. De ott mész, ahol az itínerben van. 10 pont

2. Biciklis. Ahol tekerhetõ, követed az eredetit. Ahol nem értelmes, mert tekerhetetlen,
keresel tekerhetõ részt. Ez biztos, hogy hosszabb az eredetinél, de racionális döntés. 8 pont.

3. Túrázós. Elmész bicajozni, és összeszeded a pecséteket. Arra mész,
amerre jólesik, élvezed a tájat, stb. Így is meg lesz a 130km, és a 3600 szint.
De ne nevezzük BEAC-Maxinak. 3 pont.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Értjük az iróniát, mutasd! (ilyenkor szoktál belinkelni 2-300 olyan képet, hogy koppan az állam...)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Hmmmm.. jó sok írás

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Na jó, de attól még lehet járhatóbb v.melyik másik?! Persze lehet végig a K a legjárhatóbb, én mindig csak követtem a "helyieket" ha ott voltam, nem ismerem a jelzéseket arra

Nos, ha elolvasod, amit Roninnak írtam korábban, illetve "marton" javasolt, akkor egyértelmû a börzsönyi rész.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A börzsönyi szakasz legnehezebb pontja a Foltán kereszt elõtti szakasz. Múlt héten voltam ott, szerencsére ki van irtva a sûrû bokros rész. Hát, jó hosszú, meredek és néha köves. Azután meg meredek, keskeny ösvény de gyökeres. Késõbb a meredek füves réten átvágva jobbra tartsatok az úton, onnan már jól követhetõ a jelzés. A Foltán kereszt után már "csak" a Csóványos következik. A bal oldali, azt hiszem K jelzésen menjetek. Ez is néha nagyon meredek de vannak benne pihenõ szakaszok is és az út jól járható. Csóványos és NagyHidegHegy között mindenképpen a P háromszögön menjetek ! Lejtõs, egy nyomsávos ösvény, gyönyörû helyen száguldasz NagyHH tövéig. Ez a jutalom a Foltán-keresztes mászásért. Imádni fogjátok !!
Marci

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Olvasd el a túrabeszámolókat, ezekbõl is lehet tanulni. A lényeg az, hogy ne legyen sár, mert a Börzsönyben sáros idõben már elindulni sem érdemes semmiféle jelzésen.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Na jó, de attól még lehet járhatóbb v.melyik másik?! Persze lehet végig a K a legjárhatóbb, én mindig csak követtem a "helyieket" ha ott voltam, nem ismerem a jelzéseket arra