Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
A "jó" idõt kihasználva Szabival tekertünk egy kis kört. Pilisszentkereszt felõl mentünk be az aszfaltos bicós útra, ami végre havas volt! Király-kúti-nyeregnél rámentünk a murvásra, elmentünk a Hubertusz-vadászházig, majd le Dömös felé! Útközben megint láttunk állatokat /szarvas, vaddisznó/, de az idõjárás miatt félúton visszafordultunk. Lejjebb kicsit jobb volt az idõ, így tettünk egy kis kitérõt, amibõl dagonyázás lett. A további sarazás elõl visszamenekültünk az aszfaltra sikáros környékén, onnan meg irány a kocsi. Kicsit átfagytunk, de jó kis móka volt! Csináltam pár képet:
https://picasaweb.go...81/HavasTekeres

hentitomi

hentitomi

törzsvendég

• fórumtag
  • 321 hozzászólás
Kedves bringások!
Megszületett a honlapunk, Mecseki Tegergõk néven.
Videóink, képeink és túra beszámolóink az alábbi oldalon elérhetõk lesznek!
Mecseki Tekergõk - Mecseki Tekergõk - Fõoldal

tegli

tegli

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!

Komolyabb bringas turataska szettet keresek ujonnan, vagy hasznaltan.Alenyeg,hogy elerheto aron legyen es jo minosegu,allapotu!
Ha esetleg tudnatok olyat amit en nem,legyetek oly szivesek megosztani velem!
Koszonom szepen,tovabbi jo tekergest!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
A szép napos idõt kihasználva, mentem egy kis kört a Pilisszentkereszt- Király-kúti-nyereg- Hubertusz-vadászház- Dömös- Szõke-forrás-völgy útvonalon. Csináltam pár képet:
https://picasaweb.go...JanuariTekerges

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Igen, erre gondolok, ezek szerint akkor aszfaltos. Lehet rajta országútival is menni, vagy annyira nem jó minõségû?

Nyáron voltunk arra, nagyon jó kis út, viszont a hidak elõtt elég nagy fekvõrendõrök vannak, arra érdemes figyelni.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Nem túl rég újították fel. Szinte hibátlan.

Köszi

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Nem túl rég újították fel. Szinte hibátlan.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Diósjenõ-Kemence között, Királyháza érintésével megy a piros jelû bicikli út. Ha erre gondolsz, ez aszfaltos út.

Igen, erre gondolok, ezek szerint akkor aszfaltos. Lehet rajta országútival is menni, vagy annyira nem jó minõségû?

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a Diósjenõ-Kemence erdészeti út milyen burkolatú, minõségû? Járt arra valaki mostanában? Köszi

Diósjenõ-Kemence között, Királyháza érintésével megy a piros jelû bicikli út. Ha erre gondolsz, ez aszfaltos út.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a Diósjenõ-Kemence erdészeti út milyen burkolatú, minõségû? Járt arra valaki mostanában? Köszi

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

tobbre tippeltem volna :) en 185 vagyok, de tuti ugy ereznem magam rajta, mint jezus a keresztfan.

Te hány collos vázat használsz?
Amikor a vázat vettem, még semmit sem konyítottam az ergonómiához, és hogy mi lenne nekem a legtökéletesebb. Így elhittem a bringaboltosnak, hogy ez a váz jó lesz nekem, de egy hajszálnyival túlméretes. következõ jobb lesz (:

A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
mai képek...
pisszerpentin jól tekerhetõ....aszfalt felejtõs...jeges...
https://picasaweb.go...82757/Pilisteto

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A múlt héten jártam Dobogókõn.
Dömörkaputól jégpálya volt az erdészeti aszfalt, amirõl a Rám-hegy felé vezetõ elágazásnál letértem. Onnan már nagyon klassz kis havas tekerésben lehetett részem. A lejárt havas aszfalt nagyon jól tekerhetõ volt, a terep felfelé azért már nem ment olyan könnyen...sõt.
Fent Dobogókõn is nagyon szép volt az erdõ, lefelé Zsivány-sziklákig meg totális öröm volt a bringázás. A hó inkább jég volt a legtöbb helyen, mert a nappali olvadás éjszaka jegessé fagyott a tetején, egész úton ropogott a jeges hó a kerék alatt. A Pilis alatt és a hosszú-hegyi erdészetin jöttem haza, az eséseket ötig számoltam, az egri vár fölött kezdõdött a dzsuva, de szerencsére az igazi sarazást megúsztam.

No, de száz szónak is egy a vége, tegnap vagy ma járt valaki a fentebb említett útvonalon? Most milyen a pálya egy hét olvadás után?? Lehet fent nem is nagyon olvad a hó.

Múlt heti képek

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Kicsit megkésve, de sikerült feltölteni a november végi 'deres' képeket.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
tobbre tippeltem volna :) en 185 vagyok, de tuti ugy ereznem magam rajta, mint jezus a keresztfan.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

milyen magas vagy? nezem a bringadat, hogy milyen pici vaza van, meg mintha ossze lenne nyomva, aztan latom, hogy 22es, magasra huzott nyereggel meg hosszu stucnival szvsz jol erezned magad egy xles 29eren.

~191cm
A vázra bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy pici (:
Viszont azért az üléscsõ annyira nincs kihúzva. De a stucni lehetne rövidebb.
Jaja, egy 29er-re szivesen beneveznék, de az egyetemista pénztárcámat egy váz+villa+kerékszett kombó nagyon földhözvágá, lottózni meg nem lottózok (:

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Nekem bikemap.net-en rengeteg útvonalam van már fenn, illetve .gpx formátumban az utóbbi közel 2 év minden túrája megvan.

Mi az userneved bikemap-en? Érdekelnek az útvonalaid

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Linkelek pár útvonalat, amerre tekerni szoktam:
1. - János hegyre turistaúton is fel lehet tekerni ha bírod
2. - Ez egy hosszabb karika volt, és el is keveredtünk, ezért sok aszfalt is került bele
de nekem ez a kedvenc:
3. - Szép "kis" nyolcas a környék összes csúcsával!

ui.: Térkép nézetét érdemes átkapcsolni OSM Cycle nézetre, úgy látszik a turistautak többsége.

koszi az utvonalakat :)

milyen magas vagy? nezem a bringadat, hogy milyen pici vaza van, meg mintha ossze lenne nyomva, aztan latom, hogy 22es, magasra huzott nyereggel meg hosszu stucnival :D szvsz jol erezned magad egy xles 29eren.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Linkelek pár útvonalat, amerre tekerni szoktam:
1. - János hegyre turistaúton is fel lehet tekerni ha bírod
2. - Ez egy hosszabb karika volt, és el is keveredtünk, ezért sok aszfalt is került bele
de nekem ez a kedvenc:
3. - Szép "kis" nyolcas a környék összes csúcsával!

ui.: Térkép nézetét érdemes átkapcsolni OSM Cycle nézetre, úgy látszik a turistautak többsége.

Nekem bikemap.net-en rengeteg útvonalam van már fenn, illetve .gpx formátumban az utóbbi közel 2 év minden túrája megvan.

Van is egy régen dédelgetett tervem, így felvetem a témát: készíthetnénk egy olyan montis, az egyes szakaszok szintjét színnel jelölõ térkép layer-t, mondjuk a nagyon népszerû turistautak.hu térképre, ahol láthatóvá tehetnénk, hogy mely irályban milyen nehézségû tereprõl beszélünk. ;-)

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Dobogókõn járt a napokban valaki? Vajon tekerhetõ arrafelé a terep? Állítólag fent 6 cm hó van.

Dobogk splya (WebCam)