Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Meg volt Nekünk is a Téli Mátra, és sikerült, ha szorosan is, de limit idõn belül beérni...
érdekes volt a sokszínûsége a túrának: elõször fagyott sáron, majd rengeteg megduzzadt patakon való átkelés, aztán havas, majd hó fedte ösvényeken gázolás, és a tetõn zúzmarával fûszerezett havas táj... lefele pedig vice versa...

készítettem pár képet menetközben:
www.picasaweb.google.com/paraferee/20090131_telimatra

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Húúú, vazze! Mit szívtok?
Nagyon üthet, aggyá mán nekem is egy csipetnyit!:D

Csak friss hegyi levegõ volt a cucc, de úgy látom ss-t nagyon kiütötte, mert a hazaérte után még be sem jelentkezett...na meg ezek a fránya fûszoknyás lányok! :ladysman:

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Köszi, de nem kísérõ kell, csak szállásszervezõ, hogy ne nekem kelljen leegyeztetnem minden szállóval. Egy nagyobb 10-20 fõs csoport menne.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Hogy mentél át a nagy patakon? Én beugrottam, de elcsesztem a landolást, s lecsúsztam a kõrõl a túloldalon, szóval egyik lábammal 30centi mélyen csobbantam. A cipõm talpa meg kicsit megsérült.

Ha jól emlékszem, kimentem bal oldalra, mert ott nem volt olyan széles. Láttam, hogy mindenki középen próbálkozik, ezért inkább szélen nyomultam, és sikerült nem belelépnem. Mellesleg így jópár embert meg is elõztem.

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Én is tekertem ma egy rövidet itt a környéken.
Erõsítendõ a kerékpáros-autós barátságot, segítettem kitolni egy kocsit az árokból ami megcsúszott a havas úton.
Készült néhány kép is, igaz csak telefonnal:
https://sportstracke...ex.do?id=649113

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Rajtam terepcipõ volt, és érdekes, én véletlenül sem csúsztam meg azokon a helyeken...

Hogy mentél át a nagy patakon? Én beugrottam, de elcsesztem a landolást, s lecsúsztam a kõrõl a túloldalon, szóval egyik lábammal 30centi mélyen csobbantam. A cipõm talpa meg kicsit megsérült.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Annyira nem, hogy egy jelentõs százalék simán kilökne a szakadékba, annyira zavarjuk õket. Amúgy tisztelet a kivételnek, ez, amit írtam, csak úgy 70 %-ra igaz.

Tény, hogy mentek elõttem olyan futók, akik életveszélyes módon, majdhogy feldöntve a gyalogosokat elõzgettek. Ráadásul az egyiken egy aszfaltos könnyû versenycipõ volt, amiben lépten-nyomon megcsúszott, ezzel környzetetét és magát is veszélyeztetve. Rajtam terepcipõ volt, és érdekes, én véletlenül sem csúsztam meg azokon a helyeken...Egy darabig utánuk mentem, aztán megelõztem õket és nem találkoztunk többet. Még ami bosszantott a gyalogosokban, hogy a négy méter széles dózerúton is tudtak úgy helyezkedni, hogy ne tudjam õket könnyen megelõzni...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nem pont a topic témája, de tud valaki ajánlani valami utazási irodát, ahol foglalkoznak bringatúrák (szállás)szervezésével a Passau-Bécs bringaútvonalon? Elég sürgõs lenne.

Hányan mennétek? Mármint, 1-2 fõ, vagy osztálykirándulás lenne? Mert, ha az elsõ, akkor 1 alternatív megoldás hátha érdekel; http://www.warmshowers.org/ (és FÚJ! ez nem AZ!!)

És; Boldog Szülinapot Hotmaat-nek és Kedvesének!!!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Megjártuk a Nagy-Kopaszt Sebisanyival. ám mire a kilátóhoz értünk, ott fent szikrázó napsütés, 30 fokos meleg, meg fûszoknyás lányok hada fogadott minket koktélokkal, gyümölcsökkel, frissítõvel. Sebisannyi nagy örömében neki is vetkõzött a kilátó feljárójánál a beton fal mellett. Félmeztelen volt

Húúú, vazze! Mit szívtok?
Nagyon üthet, aggyá mán nekem is egy csipetnyit!:D

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Nem pont a topic témája, de tud valaki ajánlani valami utazási irodát, ahol foglalkoznak bringatúrák (szállás)szervezésével a Passau-Bécs bringaútvonalon? Elég sürgõs lenne.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Megjártuk a Nagy-Kopaszt Sebisanyival. Érdekes volt, hogy a Virágosnyeregnél még göröngyösre fagyott talajon rázkódtunk a borult égbolt alatt, ám mire a kilátóhoz értünk, ott fent szikrázó napsütés, 30 fokos meleg, meg fûszoknyás lányok hada fogadott minket koktélokkal, gyümölcsökkel, frissítõvel. Sebisannyi nagy örömében neki is vetkõzött a kilátó feljárójánál a beton fal mellett. Félmeztelen volt, amikor a háta mögött a kilátóból lefelé jövet elõbukkant egy kiránduló hölgy, aki ijedtében "Úristen" felkiáltással visszamenekült a kilátó falai közé. Szegény azt hihette elsõ pillantásra, hogy valami meztelen szatír elé vetette szerencsétlen sorsa ott az erdõ közepén. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a túrázók nagy része pedig nem igazán csípi a futókat...

Annyira nem, hogy egy jelentõs százalék simán kilökne a szakadékba, annyira zavarjuk õket. Tök tipikus, amikor bevetõdsz egy gyalogos mögé, hogy alapból SEMMI reakció nincs, pedig a csattogó léptek hirtelen megtorpanása elég kellene, hogy legyen, de utána az "elnézést", vagy "elengedsz?" mondatoknak sincs hatása, szóval falrafutva, akrobata módon kell elõzni. Ami amúgy is vicces, hogy ha 7-tõl van rajt a hosszún, akkor mit keresnek közép és rövidtávosok még a pályán (látszik a pecsételõs papírról), amikor nekik elvileg csak 8-8:30-kor lenne rajt. Pont az ilyen torlódások elkerülése miatt. Amúgy tisztelet a kivételnek, ez, amit írtam, csak úgy 70 %-ra igaz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Dühítõ. Elkavartunk, mint annak a rendje.
TT ide vagy oda. (orrbavágom, ha valaki a nevezési lapról idézni mer :D ("a tájékozódás a túrázó feladata...blah...blah...")
Tudom, hülyék voltunk, hogy kérdeztünk, olvasás helyett.

Látod Sanyi!
Valami ilyenre céloztam, amikor a térképes dolgot írtam.:P

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Én most voltam harmadszor a Mátra hosszún, és ez volt az elsõ alkalom, hogy egyáltalán nem tévedtem el. De ehhez hozzá kell tenni, hogy elég késõn, 8:17-kor indultam el. Így aztán annyi túrázó volt már elõttem, hogy mûvészet lett volna eltévednem. Persze ennek meg az volt a hátránya, hogy igencsak kerülgetnem kellett õket, a túrázók nagy része pedig nem igazán csípi a futókat...Az elõzõ két évhez képest nagyobb volt a hó is, így aztán épphogy belül voltam az 5 órán. Ez egy félórával rosszabb, mint a tavalyi eredményem, pedig akkor még 2 km-t mentem is plusszban...:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Dühítõ. Elkavartunk, mint annak a rendje. Mentünk ~30 km-t, ami egyik távnak sem felel meg. Ismételten felháborítónak találom, hogy a pályabiztosítóknak halovány fogalma sincs a különbözõ távokról, s azt is, hogy legalább a távok szétválásakor, tegyenek ki 1-1 laminált nyilat. TT ide vagy oda. (orrbavágom, ha valaki a nevezési lapról idézni mer :D ("a tájékozódás a túrázó feladata...blah...blah...")) A hosszúról frankón beküldtek az M-re, miután felmutattuk a lapunkat, szóval kombinált távot mentünk. Tudom, hülyék voltunk, hogy kérdeztünk, olvasás helyett.

A Mátra amúgy szép volt, lucskos-havas-porhavas-jeges, szóval minden, ami amit csak akartok, de jól futható állapotban. A patakok kissé mogorván be voltak duzzadva, volt, ahol komoly akrobatikával tudtunk csak átmenni.

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

"itt nincsenek profik, csak sokat edzõ amatõrök" :D

milyen volt a mátra?
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

miért ki itt a profi?

"itt nincsenek profik, csak sokat edzõ amatõrök" :D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Sebisanyi, úgy látom nem ment át a privi.
Szóval, legyen nálad kulacs, 1-2 szendvics vagy édesség, pótbelsõ!!!, és igény esetén egy váltás póló a hátizsákban, de semmikép sem kell sok cucc, csak a legszükségesebb.

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Hellószia! kérhetek egy kicsivel több infót? hányan mentek,milyen tempot diktáltok, mennyire vagytok profik? Lehet e csatlakozni stb nem vagyok kezdõ nem nem is vagyok profi

Szerintem nem fogjuk szétszakítani a bringát miért ki itt a profi?
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Sebisanyi,
Vasárnap 9 órakor Óbudán a Szentlélek téren megfelel neked a találkozó?
Az útiterv nagyvonalakban: Szentlélek tér-Széna tér-Budakeszi út-Szépjuhászné-Hárshegyi körút-Szánkópályán le-Petneházy rét-Nagykopasz- visszafelé erdei vasút végállomása- Vitorlázó repülõtér-HHH-Virágosnyereg-Szentlélek tér. Táv kb.: 50 km, idõben ez 4-5 óra tekergés.

Bocsi csak most kerültem gép közelébe.Ott leszek .