Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2009. July 11. - 18:19
Tegnap tettem egy túrát Miskolctól Turna nad Bodvou-ig, kicsit hegyes völgyes szakasz.Be kell hogy valljam, nagyon elfáradtam. Mikor már a határnál voltam azt hittem nem fogok tudni hazamenni:) Összesen 146 km-t tettem meg 6 óra 12 perc alatt montival. Azt szeretném, hogy jobban bírjam az igénybevétel mivel a nyáron szeretnék majd messzebbre is eljutni.Tavaly õsztõl keztem egy kicsit komolyabban tekerni.Mit csináljak, hogy egyre többet bírjak?Tudom tekerjek:),de mégis.Mennyit tekerjek naponta,hogyan?Mennyi idõ mire nem leszek olyan fáradékony és többet fogok bírni?
Posted 2009. July 11. - 00:12
ha a szintet a tuhu -ról vetted az általában cca 10%-ot szokot csalni pluszban.ne kérdezd miért.No, az elõzõ beírásom óta mentem egy gyors Nagykevélyt, mialatt megérlelõdött bennem a vasárnapi menetelés terve, melyet hazaérve azonmód megszerkesztettem a turistautak.hu oldalon...szóval...az itiner szerint Csillaghegytõl Visegrádig 95 km lenne az általam tervezett út 3480 m szinttel....
azért a kb 3150 sem kevés
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. July 10. - 22:58
Geoffnak sok boldogot!:mmraise:
Nagytányér? Van már ilyen nõi név is?
:buhaha: Ha van ilyen majd jól megtekerem
Köszi amúgy :beer:
Posted 2009. July 10. - 22:15
Köszönöm szépen
De úgy hogy fogok tekerni ? bekapja a nagytányér:D
Geoffnak sok boldogot!:mmraise:
Nagytányér? Van már ilyen nõi név is?
Posted 2009. July 10. - 22:09
Geoff komának meg f**** érjen bokáig.:birth:
Köszönöm szépen
De úgy hogy fogok tekerni ? bekapja a nagytányér:D
Posted 2009. July 10. - 21:47
Ronin!
Vasárnapi indulásnak 8:00-át szavazok! Csak ne essen már!
Oké, aki jön vasárnap egy III. ker Csillaghegy- Nagykevély -Hosszú hegy -Pilistetõ - Csobánka -Lajos forrás - Dobogókõ - Prédikálószék - Pap rét - Visegrád - Csillaghegy túrára azoknak találkozó reggel 8 órakor lesz a csillaghegyi HÉV megállójában. Az út Visegrádig durván 95 km lesz, és az itiner szerint 3500 m a szint, de ez utóbbit egész egyszerûen nem hiszem el, valamit rosszul kalkulál a szerkentyû, hiszen a múltkor is arrafelé tekergetünk 70 km-t és még 2000 m sem volt a szint... de azért készüljön mindenki a legrosszabbra.
Visegrádról terveim szerint aszfalton jönnénk vissza. A tempó nem rohanós, ám folyamatosan haladós.
Posted 2009. July 10. - 20:45
A Pilistetõ felé ment vagy a Pilisi szerpentin felé? Nem mindegy, mert a Pilistetõ szigorúan védett természetvédelmi terület, mindig is tilos volt bringával bemenni (turistaúton is), és hosszú ideje igen gyakran megfordulnak ott a zsandárok.
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. July 10. - 20:00
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. July 10. - 19:20
A Pilistetõ felé ment vagy a Pilisi szerpentin felé? Nem mindegy, mert a Pilistetõ szigorúan védett természetvédelmi terület, mindig is tilos volt bringával bemenni (turistaúton is), és hosszú ideje igen gyakran megfordulnak ott a zsandárok.Egy bp-i bringás barátomat nemrégiben a hatóság megállította a Dobogókõrõl Pilistetõ felé menõ túrista úton, némi eszmecsere után elengedték.
Az õ egyik haverját viszont a HHH-n megbüntették mert ott bringázott.
A helyzet fokozódik :-(
Posted 2009. July 10. - 09:08
Egy bp-i bringás barátomat nemrégiben a hatóság megállította a Dobogókõrõl Pilistetõ felé menõ túrista úton, némi eszmecsere után elengedték.
Hm...
Nagyon szeretem a természetet, mint évek óta aktív (gyalogos) túrázó és mint bringás egyaránt. De ne hogy már terepre bringázni évi 1x, esetleg 2x mehessek, azt is csak - mondjuk - Ausztriába, meglehetõsen drágán!
Posted 2009. July 10. - 09:03
Így már értem, eddig nem volt egészen tiszta a "miért".
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2009. July 09. - 23:05
Szia!
A Janos hegyi palyak topicban is errol megy a beszelgetes:
http://forum.bikemag...&postcount=3872
Így már értem, eddig nem volt egészen tiszta a "miért".
Posted 2009. July 09. - 22:24
A Janos hegyi palyak topicban is errol megy a beszelgetes:
http://forum.bikemag...&postcount=3872
Posted 2009. July 09. - 22:05
Érdekes dologra lettem ma figyelmes, miközben egyik kedvenc útvonalamat jártam be, s talán nem vagyok ezzel egyedül.
Szépjuhászné mellett, ahogy a kisvasút megállójába értem (Hûvösvölgyi út, illetve a Nagykovácsi út felõl), pár 10 méterre a parkolótól az apró kövekkel felszórt út végén két, a kerékpáros forgalmat teljesen lehetetlenné tevõ korlát fogadott. (Tegnapelõtt még nem volt itt!) Meglepetésem csak fokozódott, amikor a másik irányból egy feliratot pillantottam meg, hogy ennek az "illegális kerékpárútnak" a használata kerékpárral TILOS és balesetveszélyes!
Sajnos a feliratot itt nem, de az korlátnak 1-1 ugyanilyen példányát a János-hegyen sikerült lefotóznom. (Felirat itt nem fogadott - vagy letépte valaki.) (Másik fotó.)
Engem speciel sokkolt mindez, mivel:
- Egyetlen lehetõségem a kerékpározásra és egyáltalán az edzésre munka után
- a gyalogosokra és mindenkire igyekeztem mindig figyelni
- a kerékpározásommal a környezetet soha nem károsítottam stb.
Ha már mindenképp illegális útnak minõsítik, legalább tennék azt hétvégén, amikor tényleg nagy a forgalom erre és talán valamennyire valóban balesetveszélyes! Hét közben estefelé jó, ha 2-3 kerékpáros és ugyanennyi futóval találkozom, kb. 10 km-es szakaszon...
Döbbenten állok a látottak elõtt.
Posted 2009. July 09. - 21:54
Figyelj elindulok veletek és ha nagyon gáz és nagyon lemaradok ott kiismerem magam! Egyébként is csak Dobogókõig akartam jönni... szal nem kell kétségbe esni. Hetesbusz jó formában van.. vele igazán nem lesz gond!
Posted 2009. July 09. - 20:56
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2009. July 09. - 20:39
Azt azért elõre vetítem, hogy Visegrádig csak minimális álldogálást szeretnék.
Posted 2009. July 09. - 17:24
Ronin! Menjünk vasárnap, most már ígérem tényleg!
A vasárnapot illetõen aludtam egyet a TERV-re, és ma már úgy látom, hogy bõven elég lesz nekünk az út a Budai hegyek nélkül is...legalábbis nekem, mert hetek óta nem mentem húzósabbat és nem szeretném, ha a "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" mondás bennem testesülne meg.
Ha meg többet kívánunk, megyünk majd amerre látunk.
Posted 2009. July 09. - 16:17
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. July 09. - 15:53
vendég_hetesbusz_*

Sign In
Create Account

Back to top