Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A Fekete-hegyi háztól arra a murvás útra mentél rá, ami a parkolóba vezet?
Mert az közvetlenül az aszfalt túloldalán folytatódik és bemegy Pilisszentlélekre.
Ott be kell térni a Svejkbe (kocsma), frissíteni és utána a sima sárgán menni tovább Esztergomig.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ritka kivételtõl eltekintve én csak vasárnaponként vagyok hadra fogható, a heti munka után szombaton egyszerûen nincs energiám komolyabb bringázásra. Azért számolj be a mai napról milyen volt a kerítés és a homok? :)

A mai tekerés nem teljesen úgy sikerült ahogy szerettem volna! :) Az elején az ismerõs terepen nem volt semmi gond, de aztán rátértem az ismeretlen területre, és folyamatosan elkeveredtem. Az útvonal: Hosszú-hegy, Pilis-tetõ, Pilis-nyereg, onnan a zöld, majd zöld négyzet Fekete-hegyi kulcsosházig, onnan sárga négyzeten vállon lecipeltem a bringát a murvás erdészeti útig, /kétszer dobtam egy hátast :) / onnan kitekertem az aszfaltos útra. A sárga+ utat nem igazán találtam meg, igaz nem is nagyon kerestem. Lementem inkább a mûúton a Barát-kúti erdészházig, és ott benéztem a sárga jelû utat, így maradtam a murváson.
A murvásról valahogy rátévedtem a piros jelû útra, ott már voltak horgásztavak, így értem le Búbánat-völgybe. Onnan lementem Pilismarótra és az erdészeti aszfaltoson jöttem vissza: Két-Bükkfa-nyereg, Szentkereszt, Szántó, Vörösvár, Szentiván. Ami bosszant, hogy amikor a pirosra rátértem, a térkép szerint valahol ott kellett volna lenni a zöld, kék és Mária-útnak, de én hiába kerestem, késõbb meg már nem volt kedvem visszamenni. No mindegy, így legalább volt ma aszfalt is, és terep is. :) Hát röviden ennyi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nem 100%, de mi azt hiszem már tekertünk arra véletlenül. A másik irányból mentünk rajta, egész jó volt, de tényleg sok a homok. Szerintem jelölést nem fogsz látni, ha valaha zöld is volt, most nem az...viszont fokozottan védett a terület, a közelben van a nemzeti park igazgatóságának irodája, elég hamar beléjük lehet botlani.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

helyi ero vagyok,de meg nem hallottam errol a zold jelzesrol,openmaps-on sincs jelezve,sem a papir terkepemen,csak a tuhu-m latom,mirol irsz
de ismerve azt a teruletet,ahol vezet,en kihagynam,van ott homok,cserjes,dzsungel

Köszönöm a gyors választ, hallgatok Rád, nem megyek arra! :)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
helyi ero vagyok,de meg nem hallottam errol a zold jelzesrol,openmaps-on sincs jelezve,sem a papir terkepemen,csak a tuhu-m latom,mirol irsz
de ismerve azt a teruletet,ahol vezet,en kihagynam,van ott homok,cserjes,dzsungel

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Tervezgetem a holnapi útvonalat. Az esztergomi Gyilkos tónál indul visszafelé egy Z jelzés Pilis-nyereghez. 11 km-en kb 600 méter a szint a tuhu szerint, ami még nem is zavarna, ám mert az eleje túl közel esik a dorogi K-hez tisztelettel kérdezem a helyi erõket afelõl , hogy homokos-e arrafelé a zöld turista jelzés, illetve bringával van-e értelme a késõbbi mászásnak, lehet-e egyáltalán a zöldön felfelé tekerni? Gondolok itt arra, hogy feljebb brutál sziklás-e a talaj? Nem szeretném sokat tolni a bringát, mint pár hete a Börzsönyben Jancsi-hegy Holló-kõ Vár-bérc szakaszon a hegygerincen.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Köszi! Lehet, hogy összefutunk valahol? Örülnék neki!

Ritka kivételtõl eltekintve én csak vasárnaponként vagyok hadra fogható, a heti munka után szombaton egyszerûen nincs energiám komolyabb bringázásra. Azért számolj be a mai napról milyen volt a kerítés és a homok? :)

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ez az irány jobb, élvezetesebb. Ahogy Ronin írta, egy kerítést meg kell mászni, a Barát-kúti erdészház után.
A homok Dorog és Kesztölc között van, nem olyan vészes, fõleg most, hogy esett és kicsit tömörödött. Klastrompuszta után viszont a Pilis-nyeregig sehogy sem fogod megúszni a tolást. Én a helyedben onnan a sárgát választanám, majd kb. 500 m után balra a pirosat. A Vörös út a tolós, de utána kellemesen tekerhetõ.

Köszönöm!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Holnap mennék egy kört Pilis-nyeregtõl a zöld- sárga+,- sárgán Esztergomig, visszafelé a kéket néztem ki Égett-hársig. A kérdés az lenne hogy mennyire tekerhetõ az út, és, hogy ez az irány a jobb /könnyebb/, vagy fordítva?
köszi

Ez az irány jobb, élvezetesebb. Ahogy Ronin írta, egy kerítést meg kell mászni, a Barát-kúti erdészház után.
A homok Dorog és Kesztölc között van, nem olyan vészes, fõleg most, hogy esett és kicsit tömörödött. Klastrompuszta után viszont a Pilis-nyeregig sehogy sem fogod megúszni a tolást. Én a helyedben onnan a sárgát választanám, majd kb. 500 m után balra a pirosat. A Vörös út a tolós, de utána kellemesen tekerhetõ.

Trance

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Dorog és Kesztölc között nagyon mély a homok a kéken. nagyon nem szerettem mikor egyszer arra jártam.
A sárgán valahol Szentlélek és Esztergom között félúton egy elég komoly kerítést kell megmászni a bringával a hátadon, hirtelen nem tudom behatárolni a pontos környéket. Hétvégén arrafelé megyek én is a zöldön, csak nálam Búbánatvölgynél lesz a visszaforduló a sárgára.

Köszi! Lehet, hogy összefutunk valahol? Örülnék neki!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Holnap mennék egy kört Pilis-nyeregtõl a zöld- sárga+,- sárgán Esztergomig, visszafelé a kéket néztem ki Égett-hársig. A kérdés az lenne hogy mennyire tekerhetõ az út, és, hogy ez az irány a jobb /könnyebb/, vagy fordítva?
köszi

Dorog és Kesztölc között nagyon mély a homok a kéken. nagyon nem szerettem mikor egyszer arra jártam.
A sárgán valahol Szentlélek és Esztergom között félúton egy elég komoly kerítést kell megmászni a bringával a hátadon, hirtelen nem tudom behatárolni a pontos környéket. Hétvégén arrafelé megyek én is a zöldön, csak nálam Búbánatvölgynél lesz a visszaforduló a sárgára.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
köszi

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok,
Budai hegyekbe valaki het vegen?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Beac-hoz erõt-szerencsét bár már lefutott ....egy érdekes útvonal helyette....vízhiány nélkül.. https://picasaweb.go...okABorzsonyben#

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ui. a hajléktalanoktól nem nekünk kell félni, hanem pont fordítva. Olyanról még nem hallottam, hogy egy hajléktalan megvert és kifosztott volna egy arra járó turistát, fordítva viszont igen. Egyszer az Oroszlán szikla felett botlottam bele egy kunyhóba, mellette pedig - éppen pont az ösvényen - egy úriember vágott fát fejszével. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy most mi lesz... :-) De mi lett volna, semmi, köszöntünk egymásnak majd mindenki ment tovább a dolgára. Inkább azért kerülöm ezeket a helyeket - ha már tudok róluk -, hogy ne zavarjam õket feleslegesen.

Meg van nekik a maguk baja nélkülünk is illetve az arra járók nélkül is, én sem hiszem, hogy õk kezdeményeznének konfliktust ha mégis összeakadnánk az erdõben. A Nyéki-hegy tetején tuti, hogy hajléktalanok tanyáznak ( vagy tanyáztak ) az ott látott szeméthalomból ítélve, de biztos ami biztos alapon inkább nagyobb ívben kikerültem az ominózus helyet, mert én inkább a kutyáiktól tartok, velük nem igazán lehetne beszélgetni, ha a területükre téved a gyanútlan természetjáró amit az ebek bizonyosan háborgatásnak vélnének. Ez is egy hajléktalantanya közel a sárgához: https://picasaweb.go...feat=directlink Mondjuk itt legalább rend volt a "kunyhó" körül, egy darab szemetet sem láttam szétszórva.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Ha szabad még hozzászólni: javaslom a tájbringás térképek böngészgetését, neadjisten megpróbálni az egyes eseményeken bejelölt pontok felkeresését - sok olyan ösvényre lehet így ráakadni, amit amúgy észre sem vennél, vagy ignorálnál.
Például a Nyéki-hegy környékérõl a pálya most tavaszról:
http://astrois.hu/mt...jun7.Hosszu.gif
A fõoldalról érdemes elindulni: Tjkerkpros versenynaptr
A Csütörtöki Tájbringa szériára rákeresve az "eredményei (részidõkkel)" linkre kattintani, a részidõs lap legalján van egy link az aktuális térképre.

Ha pedig esetleg ráérsz csütörtök délután... akkor megkapod a térképet kinyomtatva, így tekerés közben is nézheted. A turistautak.hu térképek nagyon jók, de a tájbringás térképek kb kétszer olyan részletesek. Igaz, nincs rajtuk a turistajelzés :-)

Ui. a hajléktalanoktól nem nekünk kell félni, hanem pont fordítva. Olyanról még nem hallottam, hogy egy hajléktalan megvert és kifosztott volna egy arra járó turistát, fordítva viszont igen. Egyszer az Oroszlán szikla felett botlottam bele egy kunyhóba, mellette pedig - éppen pont az ösvényen - egy úriember vágott fát fejszével. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy most mi lesz... :-) De mi lett volna, semmi, köszöntünk egymásnak majd mindenki ment tovább a dolgára. Inkább azért kerülöm ezeket a helyeket - ha már tudok róluk -, hogy ne zavarjam õket feleslegesen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egyrõl beszélünk. Csak vigyázz, le ne térj az útról. :(

Index - Belföld - Megöltek egy hajléktalan nõt a II. kerületben
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Gondolom egyrõl beszélünk, nem tûnt könnyen kerülhetõnek, a gázvezeték a levegõben van függesztve ott. A felsõ szakaszt majd megnézem, bár ott már a piros körön is mehetek, így nem látom sok értelmét arra kerülni. Majd egyszer megnézem lefelé... Köszönöm a hasznos információkat!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

No, addig a gázvezetékig én is eljutottam, még rá is csodálkoztam mi a fene lehet az a felfelé ívelõ vezeték; ám mert az árkon túli hegyoldal nekem már nagyon meredeknek tûnt, ezért inkább tekertem tovább a horhossal nagyjából párhuzamos "alsó" úton... egy darabig. :)

Pedig ott kell menni, a meredeken, de most csak lefelé járható, felfelé van benne pár méter tolás. Az "alsó" útról van egy visszafordító, az is járható, de akkor elmész egy "tanya" mellett is.

Dante, a minap próbáltam a gázvezeték nyomvonalát követni felfelé, -nekem is rémlett, hogy ott mintha jöttem volna le már valami régi budán-, de igen hamar egy böszme árok állta az utam. Azt mondod, azt ki lehet kerülni valamerre, lábletétel nélkül?

Idén nem tekertem arra, csak a második felénél, ami már majdnem a reptér. Az a rész viszont teljesen jó. A Buda az aljában megy el, ha ott egyenesen fölmész, egész jó kis meredek ösvény jön. Ha árok alatt a katlant érted, nem, az nem kerülhetõ, fölfelé régen jó volt, most tolós, jobbra van egy trail (lentrõl fölfelé haladva), de még lefelé is kicsit erõs.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, addig a gázvezetékig én is eljutottam, még rá is csodálkoztam mi a fene lehet az a felfelé ívelõ vezeték; ám mert az árkon túli hegyoldal nekem már nagyon meredeknek tûnt, ezért inkább tekertem tovább a horhossal nagyjából párhuzamos "alsó" úton... egy darabig. :)