Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Posted 2009. August 10. - 16:25

Posted 2009. August 10. - 13:47

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2009. August 10. - 09:39

Zoli fiú létedre klassz társ voltál. Csak ámultam a rutinodon, ahogy összehalásztad Kószacicát, meg a bringáját az esés után.
Dinnye, megintcsak nagyon örültem a közös tekerésnek.
Era
Posted 2009. August 09. - 20:22

Pedig azt hittem arra megy a maraton ebbõl: "" A kékestetõi „csúcskövet” érintve, jobbra visszafordulunk az aszfalton, s leszáguldunk a Jávoros Forráshoz, ahol a K+ jelzést követjük egészen a K+ K háromszög elválásáig, ahol a baloldali dózer-úton folytatjuk Mátrai száguldásunkat. Ez az ereszkedés sok kérdést vet majd fel bennünk, hiszen 13 km-en közel 300 métert süllyedünk - azaz ha nem tekerünk, akkor nem haladunk, ha tekerünk akkor nagyon fáradunk, ha lapos a kerekünk, akkor nemsokára szerelünk. Itt igazán jól jön egy full-telós gép...""
Bár azt el kell ismernem hogy arra a részre rá engedni több száz embert elég merész.Mivel elég sûrûn van sima rész ami pár méter alatt át változik sziklaszõnyeggé és nagyon meredek +sziklás részek viszont gyönyörû valószínûleg a Mátra egyik legszebb völgye.
Posted 2009. August 09. - 20:11

Posted 2009. August 09. - 20:00

Nem is értem hogy mondhatsz olyat hogy nem hoztál térképet hisz ott volt a telefonodon:) igaz hogy órásnagyítót viszont nem hoztál:D A terep nagyon jó volt legjobban a kékestetõ- mátrafüred közti kék keresztet élveztem a legjobban a sárga négyzetet viszont senkinek nem ajálom felfelé ami a Sástó alatti völgyböl indul a 24.-es út felé mert felfelé tekerhetetlen lefelé is legfeljebb dh géppel járható, de nem élvezhetõ.
A sípályán viszont rendesen megszenvedtem arra még gyúrni kell vazze
Kajakra egy sípályán kell feltekerni a Mátrán? Sípályát még csak Dobogókõn és Sátoraljaújhelyen láttam, na de ott feltekerni??? :scared:
Nem piskóta.
Posted 2009. August 09. - 19:53

A terep nagyon jó volt legjobban a kékestetõ- mátrafüred közti kék keresztet élveztem a legjobban
Klasszikus DH edzõterep a Kékes környékén. A maraton viszont nem ott megy.

Posted 2009. August 09. - 19:51

Nem is értem hogy mondhatsz olyat hogy nem hoztál térképet hisz ott volt a telefonodon:) igaz hogy órásnagyítót viszont nem hoztál:D A terep nagyon jó volt legjobban a kékestetõ- mátrafüred közti kék keresztet élveztem a legjobban a sárga négyzetet viszont senkinek nem ajálom felfelé ami a Sástó alatti völgyböl indul a 24.-es út felé mert felfelé tekerhetetlen lefelé is legfeljebb dh géppel járható, de nem élvezhetõ.Tényleg jó emberséget látni, de földön fekvõ, sérült kerékpárost már kevésbé.
Szerencse, hogy a palinak nem lett nagyobb baja, meg, hogy rátaláltatok.
Ma egyedül voltam Dobogókõn, de Dobogókövet kivéve (ott hemzsegtek a motorosok) egy teremtett lelket sem láttam eltekintve egy mókustól- de épp így volt jó.
Tegnapot egy kicsit elbaltáztam-nekem kellett volna vinni a Mátra közép térképet.. na ez nem jött össze 100%-ban úgyhogy 50-50 %-ban vittük vállon a kerékpárt és tekertünk-de azért szép volt az is (Sorry Makka, Era és ZÉZOOO)
A sípályán viszont rendesen megszenvedtem arra még gyúrni kell vazze
Posted 2009. August 09. - 19:37

Posted 2009. August 09. - 19:25

No, a Börzsönyi szívató után el kell, hogy mondjam, a nevével ellentétben nem is volt szívás ez az út.Szép helyeken, príma panorámal körített utakon mentünk, a terep járhatósága tökéletes volt, bár a rézsútos lefelén néhol rollerezni kényszerültem. A Juliánus-kilátó után már az új gumival is megbékéltem, száraz és nem túl köves talajon egész jól lehet vele haladni.
Miután elköszöntem a brigádtól Nagymaros után pár kilométerrel a bringaúton egy kanyar után váratlanul szemben találtam magam egy a földön hasonfekvõ mozdulatlan bringással, majdnem átmentem rajta. Röviddel elõtte eshetett el. Ijedtem próbáltam rajta segíteni, szerencsére megmozdult a fickó. Nem sokkal késõbb beért minket egy 4-5 fõs 45 év körüli külföldi hölgyekbõl álló csapat, na õk aztán profik voltak. Félrehúztuk a balesetest, az egyik nõ sárga mellényeket tett ki elõttünk és mögöttünk, nehogy belénk rohanjanak a mit sem tudók. Amíg hívtam a mentõket valahogy életre tudták pofozni a srácot, akinek szerencsére nem törött semmije, a végén fel is állt és a saját lábán elindult Nagymarosra, ott lakott. Le a kalappal a külföldi nõk elõtt az önzetlen segítségért, itatták-locsolták a srácot, megkeresték a szemüvegét... a nyelvüket egyáltalán nem értettem, fogalmam sincs honnan jöttek. Tök jó volt ilyen emberséget tapasztalni.
Igen, jó kis menet volt a mai, az idõ tökéletes, a terep állapota ideális, az erõnlétem katasztrófális. Nagyon érzem a hiányát a terepezésnek, tavaly min. 1500km-el több terep volt idáig, bocsi a sok várakoztatásért.

Képek holnap lesznek, mert történt egy kis malõr. A nagygép táskájában maradt az adatkábel, ami Muttimnál van. Van nálunk is micro usb kábel gondoltam jó lesz az is. Hát persze, hogy nem jó, hogy tojjon sünt, aki ezt a sok szabványt kitalálta.:rocketman
Miért esett el a srác, volt ott valami, vagy csak úgy?
Szerintem nem kellett volna elengedni, fõleg, ha már kihívtad a mentõket. Így akkor õk potyára mentek, nem volt ott senki?
Posted 2009. August 09. - 19:24

Szerencse, hogy a palinak nem lett nagyobb baja, meg, hogy rátaláltatok.
Ma egyedül voltam Dobogókõn, de Dobogókövet kivéve (ott hemzsegtek a motorosok) egy teremtett lelket sem láttam eltekintve egy mókustól- de épp így volt jó.
Tegnapot egy kicsit elbaltáztam-nekem kellett volna vinni a Mátra közép térképet.. na ez nem jött össze 100%-ban úgyhogy 50-50 %-ban vittük vállon a kerékpárt és tekertünk-de azért szép volt az is (Sorry Makka, Era és ZÉZOOO)
Posted 2009. August 09. - 18:51

Miután elköszöntem a brigádtól Nagymaros után pár kilométerrel a bringaúton egy kanyar után váratlanul szemben találtam magam egy a földön hasonfekvõ mozdulatlan bringással, majdnem átmentem rajta. Röviddel elõtte eshetett el. Ijedtem próbáltam rajta segíteni, szerencsére megmozdult a fickó. Nem sokkal késõbb beért minket egy 4-5 fõs 45 év körüli külföldi hölgyekbõl álló csapat, na õk aztán profik voltak. Félrehúztuk a balesetest, az egyik nõ sárga mellényeket tett ki elõttünk és mögöttünk, nehogy belénk rohanjanak a mit sem tudók. Amíg hívtam a mentõket valahogy életre tudták pofozni a srácot, akinek szerencsére nem törött semmije, a végén fel is állt és a saját lábán elindult Nagymarosra, ott lakott. Le a kalappal a külföldi nõk elõtt az önzetlen segítségért, itatták-locsolták a srácot, megkeresték a szemüvegét... a nyelvüket egyáltalán nem értettem, fogalmam sincs honnan jöttek. Tök jó volt ilyen emberséget tapasztalni.
Posted 2009. August 08. - 22:59

a vas nem ment sehova!Ez nagyon gyenge kifogás. Tudok adni kölcsön nyerget.
Egyébként mi történt vele?Csak úgy magától vagy eldobtad a vasat?
egy huplinál kicsit lent maradtam nyeregben megdobott és mikor a lendület vitt vissza akkor reccccssss.tompa puffanás.a héjj megadta magát :S
egyébként köszi a kölcsön felajánlást,jólesik,de inkább egy olyat török be ami már saját.
Nektek jó utat! és menjetek el a fun-park felé is

Posted 2009. August 08. - 19:11

Ez nagyon gyenge kifogás. Tudok adni kölcsön nyerget.nem fog menni...sajna!
ma xterrán eltört a nyergem(mondjuk egy speci toupe ti nem montis nyereg)
de ha jól tudom 4. lettem Pite mögött 4 perccel grrrrrrrrrr
nem akart leszakadni a kis mocsok bringánál.futásnál meg elsuhant
országúton megyek pár órát.

Egyébként mi történt vele?Csak úgy magától vagy eldobtad a vasat?
Posted 2009. August 08. - 19:09

nem fog menni...sajna!Jól van! Alakul a brigád...
KeX, Ronin, HZoli?, Alex?, Richie?, VV...
ma xterrán eltört a nyergem(mondjuk egy speci toupe ti nem montis nyereg)

de ha jól tudom 4. lettem Pite mögött 4 perccel grrrrrrrrrr
nem akart leszakadni a kis mocsok bringánál.futásnál meg elsuhant
országúton megyek pár órát.
Posted 2009. August 08. - 18:58

Posted 2009. August 08. - 18:37

Jól van! Alakul a brigád...
KeX, Ronin, HZoli?, Alex?, Richie?, VV...
Én most mégse, drága a benzin.
Jó túrát nektek!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2009. August 08. - 17:46

Posted 2009. August 08. - 17:12

Posted 2009. August 08. - 16:58