Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2009. August 13. - 09:14
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. August 12. - 21:14
Lesznek fix pihenõ/beváró pontok a túra folyamán.
mondjuk az elsõ legyen a csóványoson
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. August 12. - 19:07
vendég_hetesbusz_*
Akkor legyen a felemás korlátnál a Fogaskerekûnél a találkozó, ahol szoktunk is? fél hat magasságában? Makka? Ronin, Zorrózézó?!
Na mindegy! A lényeg, hogy végre megint nyeregbe pattanjak aztán usgyi. :chomik:
Posted 2009. August 12. - 18:50
Ne vedd túlságosan komolyan azt a postot, tréfáltam.Nem vagyok a topon...küzdök aztán majd meglátjuk mennyire lesz elég...
Nem fogok megsértõdni ha otthagytok
Lesznek fix pihenõ/beváró pontok a túra folyamán.
Posted 2009. August 12. - 18:48
...ha erõsnek érzed magad, nyugodtan:)
...ha nem bírod, legfeljebb otthagyunk az erdõben, és megesznek a medvék:D
Nem vagyok a topon...küzdök aztán majd meglátjuk mennyire lesz elég...
Nem fogok megsértõdni ha otthagytok
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2009. August 12. - 17:28
Posted 2009. August 12. - 16:38
akkor a kékes oda-vissza helyett inkább ide?Meg hát.
benne vagyok!
viszont akkor a szombaton egy erõs rövidet kéne nyomni!?
vendég_hetesbusz_*
Posted 2009. August 12. - 14:58
vendég_hetesbusz_*
Én szokás szerint 17:00kor végzek Kosztin. Induljunk most a Clark Ádám térrõl a sikló elõl.
Posted 2009. August 12. - 12:57
Hétvégi kikapcsolódás: Börzsönyi Szivató III. - teljes útvonalon:)
Meg hát.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. August 12. - 12:56
Posted 2009. August 12. - 09:49
Posted 2009. August 12. - 05:33
Utánavaló héten mennék!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2009. August 12. - 01:35
Posted 2009. August 11. - 23:15
Ehét (csüt este?), vagy jövõhét (pl kedd este)?
Nyitott vagyok más idõpontokra is
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2009. August 11. - 23:05
nem gáz egyáltalán...bõven középtányéros végig...Ha az Inóci-vágás az a szinte nyílegyenes "vályú", aminek soha nem akar vége lenni, akkor minden elismerésem a túra résztvevõinek
.
csak ha rásüt a nap akkor "picit" meleg van
Posted 2009. August 11. - 22:17
Az elsõ Börzsöny túránk lett volna, 1:0 a javára
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. August 11. - 22:06
Az bizony.Ha az Inóci-vágás az a szinte nyílegyenes "vályú", aminek soha nem akar vége lenni, akkor minden elismerésem a túra résztvevõinek
.
Nem tudom milyen általában annak az útnak a minõsége, de amikor mi voltunk, akkor a nagy meleg mellett az is kikészített minket, hogy folyamatosan kipörögtek a kerekeink.
Kipörgõ kerék:
- rossz gumiválasztás (vagy elkopott)
- rossz technika (kerékpár kezelés)
Hozzátenném, hogy a tavaszi túrán Fast Fred volt a vason, ami minimál mintás, könnyû, gyors CC gumi, és sehol nem volt gond a tapadásával.
Posted 2009. August 11. - 22:00
Kisinóci turistaház - Inóci-vágás - Nagy-Hideg-hegy - Rakodó - Oltár-kõ - Csóványos megoldásban érdemes gondolkodni. Az Inóci vágás egyébként "legendás" útvonal - idén tavasszal már lenyomtuk.
A Börzsönyi Szivató I. túrában benne van.
...
Ha az Inóci-vágás az a szinte nyílegyenes "vályú", aminek soha nem akar vége lenni, akkor minden elismerésem a túra résztvevõinek
Nem tudom milyen általában annak az útnak a minõsége, de amikor mi voltunk, akkor a nagy meleg mellett az is kikészített minket, hogy folyamatosan kipörögtek a kerekeink.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. August 11. - 21:38
Rólam két dolgot kell tudni: nem mérem a távolságot, és nem figyelek a szintre sem.
Ég aljáig megyünk, ameddig bírjuk.
Ennek az útvonalnak az adataira nagyjából emlékszem, mert akkor még volt computerem. A táv kb. 60km, a szint 2000m körül, és ennek 70-75%-a az elsõ 25 kilométerre esik. Magyarkúttól a Csóványosig nagyjából folyamatosan mászunk, és ez a mászás nem a jobbik fajtából való; végig a kék jelzésen.A legmeredekebb rész ennek ellenére nem itt van, hanem a Hamuház és Bányapuszta között, egy kb. 25%-os rész.
Én viszont szeretem a számokban kifejezett túra elõrejelzéseket, fõleg ha ismeretlen a terep... 60 kilométeren 2000 méter szint és ennek a nagy része az elsõ harmadra esik...hát ez nagyon finom lesz. Remélhetõleg ott leszek.
Posted 2009. August 11. - 21:30
Kisinóci turistaház - Inóci-vágás - Nagy-Hideg-hegy - Rakodó - Oltár-kõ - Csóványos megoldásban érdemes gondolkodni. Az Inóci vágás egyébként "legendás" útvonal - idén tavasszal már lenyomtuk.Juj, a kék jelzéshez már volt szerencsénk, de mi valahogy Nagybörzsöny -> Kisinóci turistaház irányból mentünk volna fel a Csóványosra. A térképet elnézegetve, eléggé hasonló a terep.
Õszintén bevallom, akkor feladtuk.
Egyébként ha Nagybörzsöny felõl akartok felmenni a Csóványosra, akkor lehet választani a Nagybörzsöny - Fagyoskút - Kammerhof - Nagy-Hideg-hegy - Csóványos, vagy a börzsönyi kéken a Nagybörzsöny - Hamuház - majd a kék+ jelzésen fel Rakodó - Csóványos útvonalat is.
És ezeken kívül is van pár egyéb alternatíva, de majd jön a börzsönyi szakértõnk (Oldbike), és megmondja az igazat.

Sign In
Create Account

Back to top