Voltál már fent ilyen alkalomból?
Múltkor Lajosforrásnál kerestelek mikor lefelé indultunk,
mondtad majd világítsak lefelé neked. Kiabáltam, görögdinnye, Réka hol vagy..? Montu Laci mondta, már le mentél az elsõk között.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Én úgy tudom nem. Ez max. szabálysértés, amiért nem vehetik el a bringádat. A haverom belefutott a multkoriban a pilisben egy ilyen ellenõrzésbe, ott is ezzel fenyegetõzött az erdõ embere, mire közölték vele az elõbbieket. Erre csak annyit mondott: Látom jogász is van a csapatban!
Szóval, jobb lenne, ha maguk és a vadászok között ellenõriznének, mondjuk alkohol szondával, mint inkább minket piszkálnak.
Ezt azér' megnézném és nem bírnám ki röhögés nélkül!
Másnap meg jelenne az újságban: Yetit fogott a vadõr a Pilisben!
Én úgy tudom nem. Ez max. szabálysértés, amiért nem vehetik el a bringádat. A haverom belefutott a multkoriban a pilisben egy ilyen ellenõrzésbe, ott is ezzel fenyegetõzött az erdõ embere, mire közölték vele az elõbbieket. Erre csak annyit mondott: Látom jogász is van a csapatban!
Ezt a linket még Tigger mutatta nekem: természetvédelmi õr. elveheti a bringát
POD:hahaha:Ezt azér' megnézném és nem bírnám ki röhögés nélkül!
Másnap meg jelenne az újságban: Yetit fogott a vadõr a Pilisben!
Ezt azér' megnézném és nem bírnám ki röhögés nélkül!..De amúgy az jutott eszembe, hogy ha bakancsosan tapodom az ösvényeket
és mondjuk rám setétedik, akkor jön a "grûnmen" és mit csinál?
Hátára vesz és leszalad velem az elsõ lakott településre?
Az erdészet nem hatóság, hanem gazdasági tevékenységet folytató társaság - te megszeged az õ szolgáltatási körét (hogy bemész az erdõbe bicajjal, nem jelölt úton), õ erre tehet egy feljelentést ellened, de csekket nem vagy köteles átvenni. Ha rendõr is van vele, az igazoltathat, de nem adhatja át feljelentés nélkül az adataidat az erdészetnek. Nem szép dolog, amit írtam, de jó tisztában lennetek vele, ha már ilyen rossz a helyzet. Az utadat elállhatja, de mondjuk a bicajodat nem veheti el.
Nos mi nem rég toltuk le a balatoni körutat. A vége közel 260 km lett (nem végig a parton haladtunk a bringás úton). Mind ezt 2 éjszaka és 2 és fél nap alatt, hogy legyen idõnk nézelõdni is. Sok dolog megfogalmazódott bennem, mind pozitív mind negatív oldalt tekintve. Kezdeném a negatívokkal.
Ebben kiemelt szerepet kap a máv akik úgy szüntetnek meg járatokat, hogy 1 héttel az akciójuk után is az elvirát képtelenek frissíteni és besz*pod. A másik, hogy egy ilyen Magyar turisztikai 'fõérre' a lejutás pestrõl tragikus és abszolult szervezetlen. Meg persze képesek úgy eladni biciklis jegyet egy járatra, hogy nincs rajta bicikli szállító. Engem ez még nem is zavarna, mert beállítom a közlekedõbe, de a kallerekben minimális tolerancia sincs és még kötekedik holott a tárolót rohadtul nem nekem kéne biztosítani és jegyvásárlásnál se adtak tájékoztatást arról, hogy nincs szállító kocsi.
Ami nem máv para.... Balaton már nagyon csak pénzköltõ hely. A 80%-án az az érzésem volt, hogy 'gyere add ide a pénzed és húzz haza'. Olyan kempingek voltak ahol 4 biciklisre és a szerencsétlen 1 sátrunkra képesek lettek volna elkérni 7 ezer hufot 1 éjszakáért!
Minden drágább eleve mint Pesten még a multi cégeknél is mint a tesco pl.
Balatonon már nagyon nem nézik jó szemmel a vadkempingezõket. Strandokon kell kuncsorogni egy 5 perces zuhiért és egy 2 perces wc látogatásért és ahhoz képest, hogy van balatoni körút kifejezetten, útközben alig találni 1-2 ártézi kutat ami igen fontos lenne és néha kb életet mentene.
Pozitív dolgok:
Szinte végig van egész jó minõségû biciklis út (persze vannak szakaszok amik felújításra szorulnának). Sikerült találnunk a 3 nap alatt 1 olyan kempinget ahol a biciklist nem büntetik hanem kedvezményben részesûl (persze az összes kempinget természetesen nem állt módunkban megérdeklõdni). Így sikerült cakkum pakk 900 hufért fejenként megszállni úgy hogy volt meleg zuhany és wc (mind a kettõ kiemelten kultúrát és tiszta) töltõ állomások, olcsó de jó étterem stb. (ez a hely amúgy fövenyesen van)
Találtunk nagyon jó pincészetet badacsonyban (meglepõ... : ) ) ahol belefutottam életem elsõ finom szürkebarát fajtájába, kaptunk édes bodza bort ami rettenetesen jó és ürmös gyógynövényes bort (amit már vermouth-ként árulnak mert 17-es alkohol foka van.. : ) )
Rengeteg kalandban is volt részünk, mint kutyás üldözés, vonat sinek közt haladás (mert valahol elhagytuk a biciklis utat), éjszakai fûrdõzés, nagyon jó nõk (:-D) etc.
Ami a tényadatokat illeti... elsõnap 80 km második nap 101-102 km harmadik nap 73-74 km. Az átlag tempo 22-25 km/h volt ami nem rossz ahhoz képest hogy én pl elõl 2,45 maxxis ardentel hátul pedig 2,35-ös schwalbe space-el mentem, de volt köztünk olyan is aki egy coiler-el (plusz fejenként a 10-13 kilós táskák). : ) Ráadásul az utolsó napunk folyamatos durva ellenszélben telt (az északi parton persze ahol szinte végig szintek vannak) végig amihez még esõt is kaptunk.
Kb ennyi ami most eszembe jutott. Elnézést ha hosszúra sikeredet. :-)
A sebesség mindent megold.