Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
gakos, ez a "miert nem a muuton, azon lehet, de iden utoljara" rész alatt mi értendõ? Melyik mûútra gondolt, arra az erdõgazdaságira, amin pl. át lehet jutni mondjuk Szentendrére, vagy Pilismarótra? Az most kijelölt bringás út. Az is tiltólistára kerül?

Amúgy mi is találkoztunk már a Pilisben "természetvédelmisekkel". Volt, hogy röviden annyi volt a beszélgetés, hogy "-Fiúk, ugye csak a túristaösvényen fogtok bringázni? -Természetesen. -Oké, jó utat, -Viszlát", de volt hogy tovább tartott és egy szép csekkel távoztunk. Ez is emberfüggõ.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Thisisjimy

Thisisjimy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
hát ez röhely, ráadásul mûúton is idén utoljára : ))))
hát nagyon mókás..... gondolom a dupla kerekû 4 tonnás ifa nem zavar senkit a túrista úton mikor átforgatja a talajt úgy 1-2 évre tönkrebaszva azt.

mozgalmat kéne szervezni mert szarban maradunk...

Gondoltam megosztom veletek a tegnapi elmenyemet a Pilis Parkerdo Zrt emberevel. Tölgyikrektol mentunk Dobogoko fele, fagyoskatonanal, mar messzirol lattam, hogy a muuton pont az osvenyre merolegesen all egy auto, erdeszet felirattal, meg egy cirka 150 kilos ember. odaertunk, koszontem, nagyjabol ez a parbeszed zajlott le koztunk:
-napot
-napot
-fiuk, rossz helyen bicikliztek!
-tudom, hogy nem lehet turistauton kerekparozni.
-akkor miert erre bicikliztek? miert nem a muuton, azon lehet, de iden utoljara.
-mert nem szeretek aszfalton biciklizni es ezen az uton nem jutok fel dobogokore, mig az osveny nyilegyenesen oda vezet.
-hat, erre sracok nem fogtok menni, csak kijelolt kerekparos osvenyen lehet.
-tudom, de sajnos ilyenek csak elenyeszo szamban vannak a pilisben.
- (ficko szettarja a kezet) srcok, nem en talaltam ki, az erdogazdalkodassal ebben allapodott meg a kerekparos szovetseg.
- rendben, szem elott tartom, de amig nincsenek kijelolt kerekparos utak, addig kenytelen leszek kijelolt turistautakon bringazni.
-az akar 150 ezres birsagot is vonhat maga.
-tudom, de akkor sem latok benne semmi logikat.
-azt nem kell keresni.

ugyhogy elkoszontunk, es eredeti utvonaltervunktol kicsit elterve a muuton gurultunk tovabb, mar alig varom, hogy csekkfuzetes zoldruhas emberkek rohanjanak utanam az erdoben...

------------------------------------------------
- akik tudják a választ, nem értik a kérdést -

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Gondoltam megosztom veletek a tegnapi elmenyemet a Pilis Parkerdo Zrt emberevel. Tölgyikrektol mentunk Dobogoko fele, fagyoskatonanal, mar messzirol lattam, hogy a muuton pont az osvenyre merolegesen all egy auto, erdeszet felirattal, meg egy cirka 150 kilos ember. odaertunk, koszontem, nagyjabol ez a parbeszed zajlott le koztunk:
-napot
-napot
-fiuk, rossz helyen bicikliztek!
-tudom, hogy nem lehet turistauton kerekparozni.
-akkor miert erre bicikliztek? miert nem a muuton, azon lehet, de iden utoljara.
-mert nem szeretek aszfalton biciklizni es ezen az uton nem jutok fel dobogokore, mig az osveny nyilegyenesen oda vezet.
-hat, erre sracok nem fogtok menni, csak kijelolt kerekparos osvenyen lehet.
-tudom, de sajnos ilyenek csak elenyeszo szamban vannak a pilisben.
- (ficko szettarja a kezet) srcok, nem en talaltam ki, az erdogazdalkodassal ebben allapodott meg a kerekparos szovetseg.
- rendben, szem elott tartom, de amig nincsenek kijelolt kerekparos utak, addig kenytelen leszek kijelolt turistautakon bringazni.
-az akar 150 ezres birsagot is vonhat maga.
-tudom, de akkor sem latok benne semmi logikat.
-azt nem kell keresni.

ugyhogy elkoszontunk, es eredeti utvonaltervunktol kicsit elterve a muuton gurultunk tovabb, mar alig varom, hogy csekkfuzetes zoldruhas emberkek rohanjanak utanam az erdoben...

----

FÁJVÓ

----

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Holnap mennénk egy kicsi, intenzív (nekem az, mások még sörözni is tudnak menet közben) HHH kört, fél hatkor tali a Szt. Lélek téren, ha valakinek van kedve és véletlenül arra jár, csatlakozzon nyugodtan.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Oldbike:
Köszi a kedvcsinálót. Nem is hallottam ezekrõl a barát lakásokról...

A gyöngyút-zarándokút kezdeténél/mátraverebély/ a meredek gerincen található.Szentkúti templom oldalában fut fel az ösvény a barlang lakásokhoz.Nagyon látványos hely és remek a kilátás a mátra gerincére-ágasvár,galyatetõ.

http://picasaweb.goo...857908600569410
http://www.viamargar...taxonomy/term/8
A maratont érintve egy kör a mátrában.
http://picasaweb.goo...iKorTopMaraton#

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Oldbike:
Köszi a kedvcsinálót. Nem is hallottam ezekrõl a barát lakásokról...

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

megvolt...
gps-m nincs és még km. óram se :)
már meg is ebédeltem :D
remélem a Mátrázók egészben hazaérnek!

Sebaj, a lényeg a mozgás, és hogy jól esett! ;) A turautvonalak.hu -s térképpel majd megpróbálok kitalálni magamnak valami jó kis útvonalat a Pilis felé is.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Dzsonhee barátunkat Isten éltesse sokáig:birth:

köszi szépen

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Dzsonhee barátunkat Isten éltesse sokáig:birth:

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
megvolt...
gps-m nincs és még km. óram se :)
már meg is ebédeltem :D
remélem a Mátrázók egészben hazaérnek!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

tudom...tudom...holnap Mátra maraton...
DE
aki nem megy és kedvet érez egy kis budai-pilisi portyához az csatlakozhat.
az útvonal nagyvonalakban
szépvölgyi-hhh-téglagyári-kõhegy-kevélyoldal-hosszúhegyre fel-pilistetõ-vissza hosszúhegy-fel a kevélyre és egészen csillaghegyig terepen.

fél9körül érnék a szépvölgyi aljához.
itt lehet csatlakozni vagy bárhol máshol,de azt már nehéz kikalkulálni :)

Ha van GPS-ed, logolhatnád az útvonalat és feltölthetnéd például a bikemap.net-re. ;)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

DE
szépvölgyi-hhh-téglagyári-kõhegy-kevélyoldal-hosszúhegyre fel-pilistetõ-vissza hosszúhegy-fel a kevélyre és egészen csillaghegyig terepen.

Sajna Én Dorog, Kesztölc környékérõl szoktam indul:(, de ha valaki tervez erre mennék.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
DE

"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én habbal sem állok meg soha, s idén nem volt versenyen defektem, ami az 1000 fölötti versenykilóméterrel szerintem egész jó arány.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

Szerintem ez egy rossz rendszer. Rápakolsz bõ 100 grammot kerekenként a kerékre, ott, ahol konkrétan tényleg számít a súly (perdület). A zsebben vitt hab sokkal kifizetõdõbb, különösen, ha eleve latexba töltöd.

Nekem sajna negatív tapasztalatom van a habbal, és nekem megér 100gr-t az hogy ne kelljen meg-meg állni defektet szerelni.

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem ez egy rossz rendszer. Rápakolsz bõ 100 grammot kerekenként a kerékre, ott, ahol konkrétan tényleg számít a súly (perdület). A zsebben vitt hab sokkal kifizetõdõbb, különösen, ha eleve latexba töltöd.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Specinek van betölthetõ lötyije 1000-ért, vagy Schwalbe 3400-ért, vagy a Defekt Stop 4100-ért, vagy a Speci töltött belsõ 1500-ért.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Akkor valami lötyit emlegettek, hogy van benne és X mm-nél kisebb lyukakat befoltozza, de valamennyi nyomás vesztéssel, szóval utána kell fújni.
Az ár másfél év távlatából így rémlik. Lehet, hogy arra nem jól emlékszem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 hozzászólás

A bringavilágban 3.000,- körül árulják a belsõt ilyennel töltve.
Ezt ajánlották másfél éve, amikor defekt védõ szalagot kerestem. Végül a szalagot tettem bele.
http://www.bringavilag.hu

Ebben a boltban a lite belsõt kapod annyiért.
http://slime.lapunk....ul=shop&k=3516

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A bringavilágban 3.000,- körül árulják a belsõt ilyennel töltve.
Ezt ajánlották másfél éve, amikor defekt védõ szalagot kerestem. Végül a szalagot tettem bele.
http://www.bringavilag.hu

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..