Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Bízom benne! :)
Voltál már fent ilyen alkalomból?

Múltkor Lajosforrásnál kerestelek mikor lefelé indultunk,
mondtad majd világítsak lefelé neked. Kiabáltam, görögdinnye, Réka hol vagy..? Montu Laci mondta, már le mentél az elsõk között.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
De jó, hogy szóltál Balu! Ott leszek!!!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Megint lesz telehódas a HHH-n, pénteken!
2009. szeptember 4. (péntek)
19:30

Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
http://href.hu/x/9ymt

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Én úgy tudom nem. Ez max. szabálysértés, amiért nem vehetik el a bringádat. A haverom belefutott a multkoriban a pilisben egy ilyen ellenõrzésbe, ott is ezzel fenyegetõzött az erdõ embere, mire közölték vele az elõbbieket. Erre csak annyit mondott: Látom jogász is van a csapatban!

Egészen pontosan azt írja, hogy visszatarthatja az eszközt, amivel elkövetted, ezért nem is elkobzást írtam. A visszatartás itteni hivatalos értelmezését jogtár hiányában nem tudom prezentálni, de ettõl még benne lehet, hogy szépen feldobhatja a terepjáróra, és elviheti, aztán majd elmehetsz érte és visszakapod. Visszajár, de ettõl még köszönöm, nem kérek belõle... Jó lenne tudni, õk hogyan értelmezik ezt a részt, mert ha így, az nem jó.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Szóval, jobb lenne, ha maguk és a vadászok között ellenõriznének, mondjuk alkohol szondával, mint inkább minket piszkálnak.

Errõl van szó. Szabály van, csak sz@rnak rá. Ugyanez a helyzet a kutyasétáltatással. Vadász 2 esetben lõhet ki kóbor kutyát:

-vadra támad
-a vadászra támad.

Mégis lelövik a vakvezetõt is.

Egymást is.

Minket miért ne lõnének le??

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Ezt azér' megnézném és nem bírnám ki röhögés nélkül!
Másnap meg jelenne az újságban: Yetit fogott a vadõr a Pilisben! :D

Na de kérem...:D
VV nem röhög! :P

Én úgy tudom nem. Ez max. szabálysértés, amiért nem vehetik el a bringádat. A haverom belefutott a multkoriban a pilisben egy ilyen ellenõrzésbe, ott is ezzel fenyegetõzött az erdõ embere, mire közölték vele az elõbbieket. Erre csak annyit mondott: Látom jogász is van a csapatban!

Ezt a linket még Tigger mutatta nekem: természetvédelmi õr. elveheti a bringát

Vagyontárgy elkobzása nem szerepel a jogosultságuk között. Ezt most kérdeztem meg, elolvasva a topicban írtakat.

Amúgy, engem két dolog aggaszt.
1. rendben, féltik a hátsójukat. Na de...! Mi van a gyalogos túrázókkal, akik csendben haladnak a kijelölt turista utakon?
2. a vadászati törvényben egyértelmûen rendelkeznek a vad kilövésének feltételeirõl, mejben többek között: ..."a kiszemelt vad kilövése elõtt pontosan be kell azonosítani annak fajtáját, ivarát /nemét/, korát, vemhességét, ..."
Amennyiben ezt betartanák, akkor nem kellene aggódniuk, hogy egy magányos túrázót, avagy kerékpárost - rikító ruhában - lõnek ki éppen!
Szóval, jobb lenne, ha maguk és a vadászok között ellenõriznének, mondjuk alkohol szondával, mint inkább minket piszkálnak.

ps.: ellenben két dolog is eszembe jutott. Bükk fennsík, idén augusztusban, a lezárt terület felõl közeledik egy öreg GAZ. Iparkodik az erdészeti mûút felé, miközben föltûnik a BNP egyik autója. Na a mûúton találkozva vigyorogva integetnek egymásnak, miközben a rendszám nélküli veterán hatalmas füstfelhõt eregetve pöfög Bánkút felé.
A másik a Pilisben, két éve. Vadász idény, de õzbakokra éppen tilalom - gondolom, ha a Kunsági Nemzeti Parkban tilalom van rájuk, akkor máshol is - na éppen két kilõtt bakot próbáltak felcibálni a kocsira a vadász urak, mikor oda toppantunk. Haver veszi elõ a fényképezõt, mondván, "tök jó képek lesznek"! Na erre lett ribillió a mesterlövészek között! Mondom, "de kérem, ne hogy már...! Ja, arra gondol, hogy ezek õzbakok!? Mire õk: "mibõl gondolom én azt, nem is értek hozzá"
Persze, csak felszarvazott suták...:(
Szóval, van mit takargatni ott is...:chin:

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
[quote name='Ariadne']Ezt a linket még Tigger mutatta nekem: természetvédelmi õr. elveheti a bringát,

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

POD:hahaha:

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..De amúgy az jutott eszembe, hogy ha bakancsosan tapodom az ösvényeket
és mondjuk rám setétedik, akkor jön a "grûnmen" és mit csinál?
Hátára vesz és leszalad velem az elsõ lakott településre?

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Most hogy testközelbõl látom a János hegyet (a Libegõ környékére költöztünk), sokat mászkálok gyerekkel, kutyával a környéken. Sajnos azt kell hogy mondjam tényleg zúzzák az erdõt a bringások. De sajnos összemossák a különbözõ fajtákat kerékpározás címszóvá. Hazafelé a Zugligeti úton rengeteg downhill-es scrácot látok, itt a fórumon is van külön J.hegyi pályák topic. Renget helyen át van vágva az erdõ, és nyilván ha egy bejárt pálya már uncsi vagy nem elég durva "építenek" egy újat. Ezt én sem hagynám, de persze nem így, és nem minket kellene elkapni, akik inkább felfelé "halnak meg".

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Az erdészet nem hatóság, hanem gazdasági tevékenységet folytató társaság - te megszeged az õ szolgáltatási körét (hogy bemész az erdõbe bicajjal, nem jelölt úton), õ erre tehet egy feljelentést ellened, de csekket nem vagy köteles átvenni. Ha rendõr is van vele, az igazoltathat, de nem adhatja át feljelentés nélkül az adataidat az erdészetnek. Nem szép dolog, amit írtam, de jó tisztában lennetek vele, ha már ilyen rossz a helyzet. Az utadat elállhatja, de mondjuk a bicajodat nem veheti el.

Ezt a linket még Tigger mutatta nekem: természetvédelmi õr. Hatóság, igazoltathat és elveheti a bringát, sõt bilincse és lõfegyvere is van. Más, mint az erdész, de vele is össze lehet futni elvileg.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Noh igen viszont így jobban kitudom élvezni. Arról nem is beszélve, hogy nem igazán 1 naposra voltak felkészítve a bike-ok. :-) (a coilert meg nem is lehet aszfaltra igazán felkészíteni így a tulajának ahhoz kéne egy merev túrásabb gép). Meg ehhez még hozzá jön, hogy mindennap szívtunk. Az elsõ napunk felét a mávval sikerült ellõni másodiknap beborozva indultunk neki étel keresésnek erre rákerültünk a tomaj és zánka közti kb 20 kilométeres kerülõ szakaszra ami így nem lett kellemes, hogy nem is számítottunk rá. (csak a következõ faluig akartunk menni mert már majd kiszakad a belünk ...de az már a borkostoló elõtt erre kaptuk ezt a 20 km ami televan szintekkel...le-fel-le-fel-fel) :-). Harmadik nap pedig megkaptuk a viharos szembe és oldal szelet ami még síkba is durva lett volna, de így szintekkel kész inyencség volt pl 1/2-be kiállva tekerni leejtõn amihez még esõt is kaptunk mint említettem. :-) (elõtte lévõ napokon persze olyan dög meleg, hogy 10 perc után lehetett csavarni mindenembõl az izzadságot...elsõ 2 nap szálkásítás harmadik durva erõsítés... :-))
Voltak holt pontok idõnként megtörések így is és jól kitudtuk élvezni sok kalandal. 1 nap alatt letolással egy csomó mindenbõl kimaradtunk volna. Ez most így volt nagyon jó! :-)
Viszont jövõre szívesen bepróbálnám az 1 napos megoldást lightosabb gumikkal kisebb hordtáskával.
edit: Jah és megúsztam mindennemû technikai gond nélkül (még defektem se volt). A többieknél is csak 3 defekt és 1 külsõ szakadás volt ami egész jó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem így kell Balatont kerülni.
Egy délelõtt vagy egy délután alatt megkerülöd, aztán utána 2 napig pihenhetsz, bulizhatsz a kedvenc helyeden a tó mellett. :)

Nos mi nem rég toltuk le a balatoni körutat. A vége közel 260 km lett (nem végig a parton haladtunk a bringás úton). Mind ezt 2 éjszaka és 2 és fél nap alatt, hogy legyen idõnk nézelõdni is. Sok dolog megfogalmazódott bennem, mind pozitív mind negatív oldalt tekintve. Kezdeném a negatívokkal.
Ebben kiemelt szerepet kap a máv akik úgy szüntetnek meg járatokat, hogy 1 héttel az akciójuk után is az elvirát képtelenek frissíteni és besz*pod. A másik, hogy egy ilyen Magyar turisztikai 'fõérre' a lejutás pestrõl tragikus és abszolult szervezetlen. Meg persze képesek úgy eladni biciklis jegyet egy járatra, hogy nincs rajta bicikli szállító. Engem ez még nem is zavarna, mert beállítom a közlekedõbe, de a kallerekben minimális tolerancia sincs és még kötekedik holott a tárolót rohadtul nem nekem kéne biztosítani és jegyvásárlásnál se adtak tájékoztatást arról, hogy nincs szállító kocsi.
Ami nem máv para.... Balaton már nagyon csak pénzköltõ hely. A 80%-án az az érzésem volt, hogy 'gyere add ide a pénzed és húzz haza'. Olyan kempingek voltak ahol 4 biciklisre és a szerencsétlen 1 sátrunkra képesek lettek volna elkérni 7 ezer hufot 1 éjszakáért!
Minden drágább eleve mint Pesten még a multi cégeknél is mint a tesco pl.
Balatonon már nagyon nem nézik jó szemmel a vadkempingezõket. Strandokon kell kuncsorogni egy 5 perces zuhiért és egy 2 perces wc látogatásért és ahhoz képest, hogy van balatoni körút kifejezetten, útközben alig találni 1-2 ártézi kutat ami igen fontos lenne és néha kb életet mentene.
Pozitív dolgok:
Szinte végig van egész jó minõségû biciklis út (persze vannak szakaszok amik felújításra szorulnának). Sikerült találnunk a 3 nap alatt 1 olyan kempinget ahol a biciklist nem büntetik hanem kedvezményben részesûl (persze az összes kempinget természetesen nem állt módunkban megérdeklõdni). Így sikerült cakkum pakk 900 hufért fejenként megszállni úgy hogy volt meleg zuhany és wc (mind a kettõ kiemelten kultúrát és tiszta) töltõ állomások, olcsó de jó étterem stb. (ez a hely amúgy fövenyesen van)
Találtunk nagyon jó pincészetet badacsonyban (meglepõ... : ) ) ahol belefutottam életem elsõ finom szürkebarát fajtájába, kaptunk édes bodza bort ami rettenetesen jó és ürmös gyógynövényes bort (amit már vermouth-ként árulnak mert 17-es alkohol foka van.. : ) )
Rengeteg kalandban is volt részünk, mint kutyás üldözés, vonat sinek közt haladás (mert valahol elhagytuk a biciklis utat), éjszakai fûrdõzés, nagyon jó nõk (:-D) etc.
Ami a tényadatokat illeti... elsõnap 80 km második nap 101-102 km harmadik nap 73-74 km. Az átlag tempo 22-25 km/h volt ami nem rossz ahhoz képest hogy én pl elõl 2,45 maxxis ardentel hátul pedig 2,35-ös schwalbe space-el mentem, de volt köztünk olyan is aki egy coiler-el (plusz fejenként a 10-13 kilós táskák). : ) Ráadásul az utolsó napunk folyamatos durva ellenszélben telt (az északi parton persze ahol szinte végig szintek vannak) végig amihez még esõt is kaptunk.
Kb ennyi ami most eszembe jutott. Elnézést ha hosszúra sikeredet. :-)

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az erdészet nem hatóság, hanem gazdasági tevékenységet folytató társaság - te megszeged az õ szolgáltatási körét (hogy bemész az erdõbe bicajjal, nem jelölt úton), õ erre tehet egy feljelentést ellened, de csekket nem vagy köteles átvenni. Ha rendõr is van vele, az igazoltathat, de nem adhatja át feljelentés nélkül az adataidat az erdészetnek. Nem szép dolog, amit írtam, de jó tisztában lennetek vele, ha már ilyen rossz a helyzet. Az utadat elállhatja, de mondjuk a bicajodat nem veheti el.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Valahol már várom, melyik délután sikerül összefutnom erdõõrökkel a Kis-Hárs-hegy és a János-hegy körül. Nehezen tudom elképzelni, hogy kötekednének, mivel 6-8 km/h-val tekerek arra és csak felfelé megyek, tetõtõl talpig patakokban szakadó vízzel, már-már halálomon; szóval pár itt is feltett kérdést felteszek majd, ha úgy alakul.
Sajnos nem sokan tehetik meg, hogy Ausztriába járjanak ki bringázni (én sem), bármennyire is jó ott. Mert az.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Nos mi nem rég toltuk le a balatoni körutat. A vége közel 260 km lett (nem végig a parton haladtunk a bringás úton). Mind ezt 2 éjszaka és 2 és fél nap alatt, hogy legyen idõnk nézelõdni is. Sok dolog megfogalmazódott bennem, mind pozitív mind negatív oldalt tekintve. Kezdeném a negatívokkal.
Ebben kiemelt szerepet kap a máv akik úgy szüntetnek meg járatokat, hogy 1 héttel az akciójuk után is az elvirát képtelenek frissíteni és besz*pod. A másik, hogy egy ilyen Magyar turisztikai 'fõérre' a lejutás pestrõl tragikus és abszolult szervezetlen. Meg persze képesek úgy eladni biciklis jegyet egy járatra, hogy nincs rajta bicikli szállító. Engem ez még nem is zavarna, mert beállítom a közlekedõbe, de a kallerekben minimális tolerancia sincs és még kötekedik holott a tárolót rohadtul nem nekem kéne biztosítani és jegyvásárlásnál se adtak tájékoztatást arról, hogy nincs szállító kocsi.
Ami nem máv para.... Balaton már nagyon csak pénzköltõ hely. A 80%-án az az érzésem volt, hogy 'gyere add ide a pénzed és húzz haza'. Olyan kempingek voltak ahol 4 biciklisre és a szerencsétlen 1 sátrunkra képesek lettek volna elkérni 7 ezer hufot 1 éjszakáért!
Minden drágább eleve mint Pesten még a multi cégeknél is mint a tesco pl.
Balatonon már nagyon nem nézik jó szemmel a vadkempingezõket. Strandokon kell kuncsorogni egy 5 perces zuhiért és egy 2 perces wc látogatásért és ahhoz képest, hogy van balatoni körút kifejezetten, útközben alig találni 1-2 ártézi kutat ami igen fontos lenne és néha kb életet mentene.
Pozitív dolgok:
Szinte végig van egész jó minõségû biciklis út (persze vannak szakaszok amik felújításra szorulnának). Sikerült találnunk a 3 nap alatt 1 olyan kempinget ahol a biciklist nem büntetik hanem kedvezményben részesûl (persze az összes kempinget természetesen nem állt módunkban megérdeklõdni). Így sikerült cakkum pakk 900 hufért fejenként megszállni úgy hogy volt meleg zuhany és wc (mind a kettõ kiemelten kultúrát és tiszta) töltõ állomások, olcsó de jó étterem stb. (ez a hely amúgy fövenyesen van)
Találtunk nagyon jó pincészetet badacsonyban (meglepõ... : ) ) ahol belefutottam életem elsõ finom szürkebarát fajtájába, kaptunk édes bodza bort ami rettenetesen jó és ürmös gyógynövényes bort (amit már vermouth-ként árulnak mert 17-es alkohol foka van.. : ) )
Rengeteg kalandban is volt részünk, mint kutyás üldözés, vonat sinek közt haladás (mert valahol elhagytuk a biciklis utat), éjszakai fûrdõzés, nagyon jó nõk (:-D) etc.
Ami a tényadatokat illeti... elsõnap 80 km második nap 101-102 km harmadik nap 73-74 km. Az átlag tempo 22-25 km/h volt ami nem rossz ahhoz képest hogy én pl elõl 2,45 maxxis ardentel hátul pedig 2,35-ös schwalbe space-el mentem, de volt köztünk olyan is aki egy coiler-el (plusz fejenként a 10-13 kilós táskák). : ) Ráadásul az utolsó napunk folyamatos durva ellenszélben telt (az északi parton persze ahol szinte végig szintek vannak) végig amihez még esõt is kaptunk.
Kb ennyi ami most eszembe jutott. Elnézést ha hosszúra sikeredet. :-)

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Jó a végrehajtó is mérlegelhet- itt az erdész és lehetne az õ is megértõbb, bár lehet, hogy õket is felelõsségre vonják ha pl. ha baleset történik akkor, amikor nem a bringázásra kijelölt idõben, helyen biciklizik valaki.. passz. Lehetõségük minden estre van korlátozni, szankcionálni- és szerintem ezen kellene változtatni. Jobban elismertetni itthon a mountain-bike sportot.
Aki békét óhajt, készüljön a háborúra! (Vegetius)
Qui desiderat pacem, praeparat bellum!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azért az õ helyzetük sem eccerû: gondolom vannak akik nem a munkaadójukkal, hanem velünk értenek egyet, a fizetést viszont nem tõlünk kapják. Meg kell fogadni a tanácsukat (Imi hozzászólása) és fel kell lépni.

18 óra utáni tekerés: nem miattunk aggódnak, elhihetitek. Tudják hogy vannak jó gépek, jó lámpák. A saját hátsójukat féltik. Kizárólag. Nézzétek meg évente hány vadászt lõ le egy másik sólyomszem. Mer' csörgött valami a csalitosba' oszt lõttem há'. Imígyen taníccccsák...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Az erdészek csak végrehajtók, szerintem nem a végrehajtókat kell hibáztatni...

Ezzel tudod mi a bajom? Soha nem kell messzire menni a történelembe, hogy lássuk, a végrehajtók mi mindent voltak hajlandók megtenni puszta utasításra. És nem feltétlenül a külsõ hatások miatt...

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Az erdészek csak végrehajtók, szerintem nem a végrehajtókat kell hibáztatni, hanem az értelmetlen rendelkezésket. Ha azt akarjuk, hogy ezek a rendelkezések megváltozzanak, akkor szerintem szervezetten, felkészülten kell leülni és képviselni az érdekeinket. Az semmire sem jó, ha emberhez nem méltó magatartást tanúsítunk, mert ha egy kerékpáros bunkó, akkor azt fogják mondani, hogy a BICIKLISEK bunkók és csak romlik a helyzet (kard által vész, ki kardot ragad).Ha esetleg lesz a critical mass, vagy a 24 órás aláírásokat lehetne gyûjteni,nem tudom a Happy bike foglalkozik-e még ezzel, de tény, hogy õk harcolták ki azt is, hogy lehessen az erõdben kijelölt (kerékpáros) utakon bizonyos idõintervallumban kerékpározni.

Zsizsi erdész legyen a talpán, aki téged a hátán visz le, de ha úgy alakul FOTÓT kérünk!!! és mindketten mosolyogjatok...:D