Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Akkor most nem mondom el, hogy a hétvégén hol és mikor megyek a HEGYEKBE tekerni és tojok a parkõrökre. Játszunk fogócskát! Úgy se kapnak el, ha meg mégis elém állnak majd "csárdást járnak", ha bírják!

Ps.: azt adja meg nekik az ég, hogy lefotózzanak! Akkor majd az urológián egy rektális beavatkozás után tudja majd a képet elõhívni!

H.Zoli ötlete jó, mozgassuk meg õket! :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Találkoztam ma egy tájbringással, aki mesélte, hogy a tegnap estére meghirdetett tájbringázásból nem lett semmi, mert kivonultak az erdészek, és nem engedték õket elindulni. Fel voltak készülve, némelyik tájbringa versenyzõnek a nevét és a fényképét is összegyûjtötték, mert õk rendszeres résztvevõi ennek a megmozdulásnak. Tanulság 1: Az erdészet figyeli a fórumot
2.) Ha túra szervezõdik ne itt írjátok ki (minket is a múltkori Papp-rét éjszakai bringázáson a fórumon figyeltek ki.)
3.) Nem tudom van-e valami elõremozdulás arra, hogy legyen valami értelmes megállapodás az erdészekkel mielõtt teljesen elfajul a helyzet.

Õk is szeretnek kirándulni, segítsünk ebben nekik.
Hirdessünk meg heti 4-5 túrát és vagy elmegyünk, vagy nem. Nekik sem árt meg a friss levegõ.:)
A jelentkezõk meg priviben lebeszélik a valós túrát teljesen más útvonalra.
Egyébként az erdészet hatóság? Szerintem egy magáncég alkalmazottjai. Felszólíthat, hogy hagyjam el az erdõt és ennyi, nem? Ha pedig én hazafelé az erdõbõl "eltévedek" és emiatt tekerek még 40-50 km-t, az az én bénaságom.:D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
gakos: "...kezd a tokom tele lenni ezzel "
Ezen felül nekem még a tököm is!

..meghirdetett tájbringázásból nem lett semmi, mert kivonultak az erdészek..

Hogy kopogtassa szét a kunyhójukat a tarka harkály!

..némelyik tájbringa versenyzõnek a nevét és a fényképét is összegyûjtötték.. Az erdészet figyeli a fórumot

Nem figyelünk oda és máris lekapnak?
És a személyiségi jogok?

Ha túra szervezõdik ne itt írjátok ki (minket is a múltkori Papp-rét éjszakai bringázáson a fórumon figyeltek ki.)

Vannak zárt fórumok ahova csak meghívással lehet belépni.
Azt viszont nem tudom az hogyan is mûködik. Tudja valaki?
Amikor felmerül ilyen ötlet akkor "gyerünk oda megbeszélni" és
mindenki tudná aki itt van otthon, hova melyik közös, saját
közösségi címre kell menni a többit megbeszélni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ez egyre jobb... kezd a tokom tele lenni ezzel :mad:
savanyugabi korabbi hozzaszolasaval a temaban teljesen egyetertek

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Találkoztam ma egy tájbringással, aki mesélte, hogy a tegnap estére meghirdetett tájbringázásból nem lett semmi, mert kivonultak az erdészek, és nem engedték õket elindulni. Fel voltak készülve, némelyik tájbringa versenyzõnek a nevét és a fényképét is összegyûjtötték, mert õk rendszeres résztvevõi ennek a megmozdulásnak.

Az a meglepõ, hogy erre csak most került sor.:chin: Én a helyükben nem csodálkoznék, mert ha "szervezett megmozdulásra" kerül sor, és a leírtak alapján erre semmiféle engedélyük nem volt a Parkerdõtõl (és esetlegesen a DINP-tõl), akkor borítékolható volt az ellenlépés.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Találkoztam ma egy tájbringással, aki mesélte, hogy a tegnap estére meghirdetett tájbringázásból nem lett semmi, mert kivonultak az erdészek, és nem engedték õket elindulni. Fel voltak készülve, némelyik tájbringa versenyzõnek a nevét és a fényképét is összegyûjtötték, mert õk rendszeres résztvevõi ennek a megmozdulásnak. Tanulság 1: Az erdészet figyeli a fórumot
2.) Ha túra szervezõdik ne itt írjátok ki (minket is a múltkori Papp-rét éjszakai bringázáson a fórumon figyeltek ki.)
3.) Nem tudom van-e valami elõremozdulás arra, hogy legyen valami értelmes megállapodás az erdészekkel mielõtt teljesen elfajul a helyzet.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Nos mi nem rég toltuk le a balatoni körutat. A vége közel 260 km lett ...

Többek közt a MÁV miatt már tavaly is inkább kocsival mentünk Siófokra, ott letámasztottuk egy lakótelepen, aztán onnan tekertünk. Idén meg csak a keleti részt kerültük meg, de ugyanezt tettük. Strandon kuncsorgás helyett meg inkább béreltünk apartmant (3-3,5k/fõ közt meg lehet úszni), ahol kényelmesen tudtunk enni, fürdeni, aludni s nem utolsósorban nem kellett sátrat, hálózsákot is cipelni.

Pont a legnagyobb melegben sikerült az elsõ napon menni, így mi is észrevettük a kutak hiányát. S ha már szóba került, itt az élménybeszámoló.
Dark Archon

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Tig, összeállítanál egy kört felétek, amin (ha van kedved) még az idén elkolbászolnánk?:) (privire is válaszolhatnál :P )

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
vörös kõ, tahi cseresznyés völgy-akácos árok erdészeti út némely pontja, pap rétrõl visegrádra a kékrõl itt ott ...bár ezek nem a pilisben vannak. (igaz dkõ sem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Sziasztok,

Tudnátok javasolni olyan helyeket a Pilisben, ahol szép kilátóhelyek vannak?
Egy-két "standard" hely (Dobogókõ, Pilis-tetõ, Rám-hegy, Prédikálószék, Szakó-hegy, Bölcsõ-hegy oldal) már megvolt, de kíváncsi lennék a többire is...

A Kõ-hegy Pomáz fölött és az Ezüst-hegy Pilisborosjenõ fölött, klasszul el lehet ott mélázni.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Az utóbbi idõszak fõ témáját adó, a Pilisben, a Budai- és a Visegrádi hegységben folyó ellenõrzésekrõl, korlátozásokról, annak okáiról, céljairól részletes cikk lesz a Bikemag következõ számában, illetve a késõbbiekben felkerül a magazin portáljára is.
Részleteket nem áll módomba közölni.;) Egyébként nem eszik olyan forrón a kását.:)

Sejtettem.
Amúgy, nem hivatalos formában, - mert csak magánjellegû beszélgetés keretében - beszélgettem errõl a témában kissé jártas - maga is aktívan kerékpárzik, és nem Kalauis :) - ügyvéddel. Nos, megkérdõjelezhetõ néhány pont az erdõtörvényben, és annak gyakorlati megvalósítása. Nem veszett fejsze nyele.

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Sziasztok,

Tudnátok javasolni olyan helyeket a Pilisben, ahol szép kilátóhelyek vannak?
Egy-két "standard" hely (Dobogókõ, Pilis-tetõ, Rám-hegy, Prédikálószék, Szakó-hegy, Bölcsõ-hegy oldal) már megvolt, de kíváncsi lennék a többire is...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az utóbbi idõszak fõ témáját adó, a Pilisben, a Budai- és a Visegrádi hegységben folyó ellenõrzésekrõl, korlátozásokról, annak okáiról, céljairól részletes cikk lesz a Bikemag következõ számában, illetve a késõbbiekben felkerül a magazin portáljára is.
Részleteket nem áll módomba közölni.;) Egyébként nem eszik olyan forrón a kását.:)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Gyertek ma a HHH-ra tájbringázni!

Dátum: szeptember 3 csütörtök
Helyszin: HHH

Találkozó: Szépvölgyi õt felsõ vége, elsõ parkoló balra, bólyával jelölve

Elsõ rajt: 17:00
Utolsó rajt: 18:30
Bontás indul: 19:00

Hosszú pálya: 8km légvonal / 12km tekerve
Rövid pálya: 4km / 7km

Nevezés: elõnevezés javallott, de nem kötelezõ

Részvételi költség: 300 Ft

Egyéb szolgáltatások:
- Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni.
- A Célban csomagmegörzést biztosítunk.

Biztonsági elõírások:
- Bukósisak használata kötelezõ. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet!
- A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz elõírásai kötelezõek!

További információk
web: cstsz.mtbo.hu (frissítés alatt)
email: cstsz.info@gmail.com

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Roboo én kb. 15:00 perc, 00 mp-kor gondoltam indulni a Szt. Lélektérrõl (Árpád híd Budai hdf.- kis tér) papabear bizonytalan. Ha nagyon esik valami.. akkor esetleg máskor is szoktunk menni szóval gyere bátran, ahova én megyek ritkán maradnak le mások (sajna ez van, de ha nagy leszek Mountain bike versenyzõ leszek)
Trifó! A telehódasra viszek valami bátorságvizet :)

A lemaradásról annyit, hogy tegnap nyugisan mentem a szépvölgyin a HHH felé erre egy sporttárs szandálban acél vázzal simán el ment mellettem és még csak nem is tudtam tenni rá a kereket.... mentem vagy 10-12km/h-val...

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Roboo én kb. 15:00 perc, 00 mp-kor gondoltam indulni a Szt. Lélektérrõl (Árpád híd Budai hdf.- kis tér) papabear bizonytalan. Ha nagyon esik valami.. akkor esetleg máskor is szoktunk menni szóval gyere bátran, ahova én megyek ritkán maradnak le mások (sajna ez van, de ha nagy leszek Mountain bike versenyzõ leszek)
Trifó! A telehódasra viszek valami bátorságvizet :)
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Szia Roboooo! A telehódas elõtt akartunk menni a papabear-rel (ZzzzZoltánó) egy laza HHH_ János-hegy ilyesmit de nem vagyok valami túl gyors fõleg lefelé, ha van kedved gyere nyugodtan (elõtte szedj be valami lassítót :D )

Mikor? Hol találkoztok?
Ha én lassítót szedek be akkor kb 2 hét múlva jövünk vissza a hegyrõl.:)

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Szia Roboooo! A telehódas elõtt akartunk menni a papabear-rel (ZzzzZoltánó) egy laza HHH_ János-hegy ilyesmit de nem vagyok valami túl gyors fõleg lefelé, ha van kedved gyere nyugodtan (elõtte szedj be valami lassítót :D )

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Valaki esetleg pénteken menne tekerni lazát a környéken (HHH ilyenek). Új gyerek vagyok még Pesten nem ismerem a jó helyeket meg hogy mi merre van.:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
No, erre a teliholdasra én is beneveznék, még ha nehezen is tudok neki idõt szorítani.

--Trifo