Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Pl.: Célszerû elindulni Budapestrõl dél felé, pl.: a Csepel-szigeten, Halásztelek felé - arra még megy kerékpár út is - onnan Taksony-Bugyi-Kunpeszér vonalon tovább, le Kecskemét magasságába a Kerekegyháza-Ballószög vonalon.
Innen fordulhatsz Izsák-Ágasegyháza-Orgovány-Móricgát felé. Móricgátnál hosszan halad egy nagyon jól kiépített kerékpár út is! Szupi! :)
Innen Kiskunmajsa-Csólyospálos vonalon begurulhatsz Szegedre.

Az ajánlott útvonal, kis eltérésekkel..
http://connect.garmi...tivity/13539063

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..így az igazságot talán soha nem tudom meg, hogy van-e sok tüske vagy sem a dombságban. Na, majd holnap kíváncsian várom a beszámolókat. :)

Tegyél bele defekt védõ szalagot! Attól még szedegethetnéd a külsõbõl otthon a tüskéket, de a belsõt nem éri el. Feltöltött kép

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Víz - kevés. Defekt - esélyes - s éppen ezért hagyományos belsõs rendszer teljesen mértékben felejtõs, még itt a délután, tehát egy flakon habot mindenki vegyen, akit érint.

Nincs is tüske. Idén össz. 1 defektem volt, pedig sokat járok a dombságban.

Érintett vagyok a hagyományos belsõ terén, habra nem költök, így az igazságot talán soha nem tudom meg, hogy van-e sok tüske vagy sem a dombságban. Na, majd holnap kíváncsian várom a beszámolókat. :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
"Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
Born to be wild"

...szóval nálam maradnak a hegyek.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A várpalotai topicban olvastam, hogy Zee dolgozik holnap. Filózok én is, hogy menjek-e tüskét gyûjteni a dombságolókkal, vagy inkább irány a hegyek, hogy ûzött vad legyek.

Nincs is tüske. Idén össz. 1 defektem volt, pedig sokat járok a dombságban.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

holnap énis megyek valszeg. zeezoo, ha kocsival mész, elviszem holnap a hkart.

A várpalotai topicban olvastam, hogy Zee dolgozik holnap. Filózok én is, hogy menjek-e tüskét gyûjteni a dombságolókkal, vagy inkább irány a hegyek, hogy ûzött vad legyek.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
holnap énis megyek valszeg. zeezoo, ha kocsival mész, elviszem holnap a hkart.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az a baj Zoli, hogy itt nincsenek észérvek, mert ha lenne valaki, a döntésképes pozícióban lévõk közül, akit ez cseppnyit is érdekelne, akkor nem itt tartanánk. Gyûjteni lehet, de ahol ez ütne, azokat ez nem érdekel. Például a lovasokat tényleg sosem zargatják. Nyilván az egyik fõerdész vagy a gyereke szeret lovagolni - kábé ilyen okokat látok a háttérben.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Mindenkinek kellene vinni magával fényképezõt és minden ilyesmit fotózni szigorúan. Jön a favágó szezon, lehet csinálni képet ezerszám, hogy hogyan gyilkolják szét az erdõ talaját. Illetve a szétlovagolt ösvények is megérnek egy misét, mert azok aztán nem szaroznak a talajjal, szétvágják rendesen.
A képeket fel egy picasa albumra, hogy meglegyenek egy helyen, ha kell.

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
bringázzatok aszfalton :)
úgyis közeleg a CM...
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Értékelném, ha Anti ilyenkor is reagálnál, ha éppen NEKTEK lóg ki a lóláb: szétb...tok az erdõt, s értelmetlenül papoltok a természetvédelemrõl, miközben pontosan az ellentétét mûvelitek. Naponta látom a munkátok eredményét. Persze, Ti "természetõrök" vagytok, s nincs közötök az erdészethez (velük csak kooperáltok), s a fakitermeléshez sem. :P Viszont mi, hogy nektek is nehéz legyen, totálisan egy kaptafára veszünk minden "zöldruhást". Örülnék, ha nem kellene megvárni, míg vér fog folyni.

Mindenféle kooperációról beszéltek, de érdemi elõrelépés nincsen, viszont áldatlan állapot az persze van.

A holnapi túrához meg gyertek ki nyugodtan, az általatok "kíméletesen tarvágott" Bolnoka-erdõben elkaphattok, amikor pont egy erdészeti dzsip fél méter mély keréknyomán kell átemelnem a biciklit. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Le kell õket sz@rni. Nekünk is pattogott tegnap valami okoska Csobánka után a piroson. Vágták a fákat, a túristaútra keresztbe farakást raktak, csak a bozótoson át lehetett kijutni. Kirambóztunk, erre jön valaki hogy "E nem kerékpárút! Van 250km kijelölt út, menjenek arra!" meghogy szabálysértési eljárást fognak indítani. :D Aztán mentünk tovább. Egyszer próbáljon valamelyik utánam jönni, úgy fújom le, mint a kóborkutyákat.
A tölgyikrek elõtt félméter mély és széles keréknyomok, biztos azt is a bringások csinálták.
Piliscsaba mellett a Kopár-Csárda elõtti piros kör-piros járta részen pedig írtják a fenyõket. 1,5 hete még az útra voltak dobálva keresztbe-hosszába a fák, tegnap traktorral húzták ki és szántották fel 10centi mélyen a talajt. Biztos ezt is így kell csinálni, mert milyen jó és kíméletes...
3.döbbenet a piros Kopár-csárda és Pilisszentivánt elkerülõ szakasza közti rész, alapvetõen homokos föld az út, de így szétlovagolva 20centi mélyen süppedtünk el benne. Tekerve is szar volt, gyalog meg sem próbálnám. A lószar meg már fel sem tûnik.
Majd ha nem gyalulják szét az erdõt és én leszek a legkártékonyabb részvevõje, akkor pattoghatnak a zöldruhások. Egyenlõre õk csinálják a legnagyobb kárt.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A francba már ezekkel a köcsög szabályokkal, hogy a Pilisben még a jelölt bringaúton sem lehet bringázni aug. 31. után. Az ész megáll!!!! Mivel másabb mondjuk a november 10. mint például a május 1. ? (most nem írom le mit gondolok, mert szétvet a tehetetlen méreg) Na, mindegy, majd csak lesz valahogy.

De leginkább az bosszant, hogy olvassák a fórumot és biztos most milyen jót röhögnek a markukba, hogy helyreraktak pár bringást, miközben õk meg jól kiautókázták magukat a Pilisben.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

És hogyan zajlott le a zöldruhásokkal való találkozás? hol futottatok össze?

Pilisszentlelek folott, Egett Harsnal az aszfaltos erdeszeti uton. Semmi kulonos nem tortent, koszontunk, ok vissza, es mellesleg utannunkdobtak, hogy "szabaly szerint augusztus 31.-ig". Mar itt kezdett rossz kedvem lenni, es ez akkor tetozott, mikor szembol elment mellettunk ket civil auto ugyanazon az uton. Ugyanis Ket Bukkfa Nyeregnel nyitva allt a sorompo... Ennyi. A vegen szerettem volna meg egy HHH-t maszni, de teljesen elment tole a kedvem.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Es talalkoztam a zoldruhas bacsikkal. Es nem vagyok boldog. Eszembe jutott, hogy ha egyszer odaig fajul a dolog, hogy megbirsagolnak, akkor szolok nekik rogton, hogy egy tizeves berletet vennek. Nem akarok en bliccelni, kerem szepen...

A Borzsony hogy all most sar szempontjabol? Mondjuk a Kiralyret vagy a Csovanyos kornyeke. Holnap mennenk gyalogturazni "arrafele".

És hogyan zajlott le a zöldruhásokkal való találkozás? hol futottatok össze?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Járt ma valaki a Pilisben? Hosszú-hegy - Pilis- Lajos forrás - Dobogókõ - Prédikálószék - Pap-rét - Visegrád viszonylatában sár ügyileg vajon mi lehet a helyzet? :chin:

Most jovok a Pilisbol, pontosabban: Esztergom, Ket-Bukkfa nyereg, pilisi szerpentin, Csobanka, majd onnan tovabb a keken a 10-es utig. Nehany pocsolyan kivul nem sok sar van, de meg nem porzik. Es talalkoztam a zoldruhas bacsikkal. Es nem vagyok boldog. Eszembe jutott, hogy ha egyszer odaig fajul a dolog, hogy megbirsagolnak, akkor szolok nekik rogton, hogy egy tizeves berletet vennek. Nem akarok en bliccelni, kerem szepen...

A Borzsony hogy all most sar szempontjabol? Mondjuk a Kiralyret vagy a Csovanyos kornyeke. Holnap mennenk gyalogturazni "arrafele".

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Járt ma valaki a Pilisben? Hosszú-hegy - Pilis- Lajos forrás - Dobogókõ - Prédikálószék - Pap-rét - Visegrád viszonylatában sár ügyileg vajon mi lehet a helyzet? :chin:

Tegnap is csak a Kevély elõtti agyagos rész volt gázos, máshol csak minimálsár volt. Délutánra Dobogókõ már kb. porzott, esélyes, hogy ma mindenhol felszáradt.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Igen ezzel teljesen egyetértek hanem hogy Dante:angevil: csak rehabozni akar vagy nagyon rehabozni ill szeretne-e rejtett fehérje tartalékokat felhalmozni a gödöllöi dombságban:p

Biztos, hogy rehabozni akar, én is. A tegnapi 10órás pilisezés kicsit sok volt. A Piros85 tt útvonalát akartuk bejárni a Czincz Gerivel, de csak Nagykovácsiig jutottunk, a 2 defekt, a sár elég sokat lassított és nem akartunk sötétben kolbászolni 1db hátsó villogóval. Nem túl bringabarát az útvonal és lehet, hogy hiba volt esõ után bepróbálni, kissé csúszott minden. :D

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
sok tortáát ééé bódottááá Hozé!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"