Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ja. Hogy tanuljon, nekem kellett egy tüskét sunyiban tövig benyomni a gumijába, ha már magától nem megy bele. Direkt kihegyeztem. :P

H.Zoli, veled meg Esztergomból szívesen hazatekerek. Hm? Viszont akkor menjünk szombaton. :D

"opcionális":D

Köszönjük, a DINP jelenlegi járõrállománya ezt a területet kényelmesen lefedi, s SVD-vel felszerelt munkatársaink várni fogják Önt uram. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Én csak tanácsot adtam, s látod, dinnye konkrétan "ignore" üzemmódra tette. :D

Kicsit "gumitopik", de tényleg nagyon olcsón megúszhatók a defektszerelési gondok, akit eddig rábeszéltem valamilyen nem-hagyományos rendszerre (H.Zoliék, Richie...) egyáltalán nem bánta meg - minimális ráfordítással hatalmas szívásokat lehet megúszni. Különösen, ha defektveszélyes helyen (Dombság, de pl. Görögországban is minden tüskés volt) tekersz.

Dinnyének nem tanácsot kell adni hanem azt kell mondani hogy ez meg ez van megírva a szüzek horoszkópjában:)
A jövõ vasárnapi túra "reload" engem is érdekel ha az istenek és a fõnököm is úgy akarja .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nem akarsz inkább egy kétnapos tekergésre jönni a Balatonhoz? Mondjuk csomagos túra!? :D
Merre mennél? Csillaghegy-Hosszú-hegy-Pilis-tetõ - Két Bükkfa-nyereg - Z- Pilisszentlélek - S- Esztergom?

H.Zoli, a vonat miatt ne nyavalyogj, mert a te retro MÁV tudásoddal már az ajtót sem tudod kinyitni! :D

Elsõ rész - nem
Második rész - "titok";)

Egyébként van egy aszfaltos útvonal tervezetem, ínségesebb idõkre, Váci indulással és érkezéssel.

Zoli bácsinak!

Igen, ez a vonaton hazajövõs túra, de neked opcionálisan felkínálom a hazatekerést Esztergomból, akár terepen, akár aszfalton.;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Mert ismer b@zmeg, azé...:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ez a vonattal hazajövõs balhé?

Nem, opcionálisan, egy Duna hosszú útvonalon szívesen hazavezetem a társaságot fejlámpával Marótról...

Aztán hallgathattam volna a Fõördögtõl a letolást harmadik defektelõként hogy : Ugye megmondtam, hogy vegyél habot vagy valami defektgátlót bizbaszt!!! Jobb a békesség, mindenesetre tetszik amerre jártatok.

Kicsit "gumitopik", de tényleg nagyon olcsón megúszhatók a defektszerelési gondok, akit eddig rábeszéltem valamilyen nem-hagyományos rendszerre (H.Zoliék, Richie...) egyáltalán nem bánta meg - minimális ráfordítással hatalmas szívásokat lehet megúszni. Különösen, ha defektveszélyes helyen (Dombság, de pl. Görögországban is minden tüskés volt) tekersz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Jó volt a mai rájd. Kevesebb ácsorgással simán összehozható a 2000m szint is. ;) Most mocskosul fáradtnak kellene lennem ennyi izmozástól, de nem jött össze. Erõs még nem vagyok, lehet, hogy ennyire számítana a sok-sok pörgetés amire a 32×18 rákényszerít? Másnak van ilyesmi tapasztalata?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Amennyiben lenne rá érdeklõdés, jövõ vasárnap megismételnénk a Budapest - Esztergom (erdei) túrát mindazok számára, akik korában kihagyták.

Nem akarsz inkább egy kétnapos tekergésre jönni a Balatonhoz? Mondjuk csomagos túra!? :D
Merre mennél? Csillaghegy-Hosszú-hegy-Pilis-tetõ - Két Bükkfa-nyereg - Z- Pilisszentlélek - S- Esztergom?

H.Zoli, a vonat miatt ne nyavalyogj, mert a te retro MÁV tudásoddal már az ajtót sem tudod kinyitni! :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Amennyiben lenne rá érdeklõdés, jövõ vasárnap megismételnénk a Budapest - Esztergom (erdei) túrát mindazok számára, akik korában kihagyták.

Ez a vonattal hazajövõs balhé?

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts

Zsizsi pancsolt a Dunában , Ronin a pilisben tekerget, Dante túrát vezetett ( és még Dinnye sem akarta megölni:)) én meg dolgozhattam a 9-es Postán.
PROTESTÁLOK ez a teljesen igazságtalan.:cry:

Hogy nem akartam megölni???
http://picasaweb.goo...580133054107426
Ronin! Mr. Devil nem mondott semmit a defekteknél.. csak szemmelveréssel sújtott, biztos eszébe jutottak a gödrök (tényleg voltak!!) is.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Zsizsi pancsolt a Dunában , Ronin a pilisben tekerget, Dante túrát vezetett ( és még Dinnye sem akarta megölni:)) én meg dolgozhattam a 9-es Postán.

Nem, ez így teljesen helyén van! Mert aki ugye hét közben, mikor minden tisztességes ember legalább napi nyolc órán át robotol - van aki többet - maga kin csavarog a budai hegyekben! Na most törlesztesz! :D

Aztán hallgathattam volna a Fõördögtõl a letolást harmadik defektelõként hogy : Ugye megmondtam, hogy vegyél habot vagy valami defektgátlót bizbaszt!!! Jobb a békesség, mindenesetre tetszik amerre jártatok.

Igen, hallgathattad volna...! :P

Ez így nem teljesen igaz.:D

Nem is dinnye lenne, ha nem fenyegette volna meg Dantét! ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

...( és még Dinnye sem akarta megölni:))...

Ez így nem teljesen igaz.:D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Hát ez nagyon klassz túra volt! Igaz volt benne néhány nemszeretem lefelé.. és valóban meg voltak ásva a sírgödrök is, de ennek ellenére mindenki megérkezett épen. Köszönet Geoffnak a vízért (ez dokumentálva is lett), Krisztának, hogy elindult a sok kihagyás ellenére, H. Zolinak a technikai útmutatást, és TRIFÓ-nak, mint a leszakadó egység tagjának a bajtársias helytállást... Nem tudom ki kapott derfektet :D és tüskét én nem is láttam, csak bogáncsot, abból viszont sokat! Ronink, kár hogy nem jöttél tetszett volna neked!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Hát ez nagyon klassz túra volt! Igaz volt benne néhány nemszeretem lefelé.. és valóban meg voltak ásva a sírgödrök is, de ennek ellenére mindenki megérkezett épen. Köszönet Geoffnak a vízért (ez dokumentálva is lett), Krisztának, hogy elindult a sok kihagyás ellenére, H. Zolinak a technikai útmutatást, és TRIFÓ-nak, mint a leszakadó egység tagjának a bajtársias helytállást... Nem tudom ki kapott derfektet :D és tüskét én nem is láttam, csak bogáncsot, abból viszont sokat! Ronink, kár hogy nem jöttél tetszett volna neked!

Az elkeveredés totál nem volt baj, nagyon klassz volt az az út, és hát minden jó, ha a vége jó.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jah, én sem ültem a hétvégén seggemen, tekertem egy nagyot a Duna mentén, az Euro Velo 6-os úton. Teccik! :D Végig a folyó mentén halad az árvízvédelmi gát töltéskoronáján. Hol aszfaltozott, hol meg füves. Gyakorlatilag le lehet menni a déli határig. Megvolt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Köszönöm mindenkinek a túrát. Az elején lévõ elkavarásokért, továbbmenésekért, elnézést kérek itt is - kifogásokat nem is mondanék, a túravezetõ felelõssége, s kész, nincs ezen mit kombinálni, szóval bocsi.

Végül eléggé belecsaptunk a lecsóba, s egy egész jó kis menetet toltunk. Nekem 1450 szint lett a vége. Szintdiagramm eléggé zaklatott:

Feltöltött kép

Érdekességképpen megjegyzem, hogy a 2 ember, aki semmit sem tett meg a defektek elkerüléséért, ugye-ugye, meg is kapta a megérdemelt tüskét, míg én bezzeg a szemük láttára húztam ki a 2 centis tövist a latexból. Kex láncszakítását nem kommentálnám, fõleg, mivel lefelé hozta össze. :) De a kisebb galibáktól eltekintve egész jó mérleget zártunk - már a korábbi dombságtúrák statisztikáival összevetve.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Az ajánlott útvonal, kis eltérésekkel..
http://connect.garmi...tivity/13539063

Na végre! Akkor csak végig mentél! Grat! (A Csólyospálos-Forráskút útvonal az egyik kedvencem.)

Üdv a Dombság mai túra résztvevõinek.
A Fõördög nem hazudtolta meg magát, voltak felesleges kanyarok, amik után ugyanott lyukadtunk ki. Persze, mert fogalma sem volt, hogy hol járunk. Én már megszoktam.:)
Azért jó volt, köszönjük, reméljük a további túrátok esés és defekt mentesen telt!
Persze ma is kattintottam pár képet.

Csak szeretném megvédeni a "Fõördögöt"! Ez igen is út!!! Én már jártam vele itt. http://picasaweb.goo...580517725846018(Vagy hasonló "állagú" közegben!) :D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
H.Zoli, mondták már, hogy piszok jó képeket csinálsz? :)

Nyomtam én is egy hatvanast a Pilisben. Az út során semmi rendkívüli nem történt, attól eltekintve, hogy az Egri várral szembeni dombtetõn az erdõ szélén majdnem ráfutottam egy a fûben szerelmeskedõ félmeztelen párra... nekem volt kellemetlen a szitu, nehéz volt nem észrevenni az akciót. :) Ez még nem is volt semmi a visszaúthoz képest: A Csobánkai- nyereg és az egri vár között félúton az erdei bringaúton találkoztam egy személyautóval akik az M0-t keresték!!! Hihetetlen milyen emberek vannak.

Néhány mai kép itt: http://picasaweb.goo...u/1966BA/Pilis#

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Üdv a Dombság mai túra résztvevõinek.
Sajnáljuk, hogy nem mentünk végig veletek, de Kriszta fél év kihagyás után kezdte kicsit fájlalni a gyógyuló lábát és nem akart rásérülni. Meg a felesleges visszamászások sem hiányoztak neki, amikor Dante nem várta meg a csapat végét az elágazásoknál és háromszor is továbbmentünk.
A Fõördög nem hazudtolta meg magát, voltak felesleges kanyarok, amik után ugyanott lyukadtunk ki. Persze, mert fogalma sem volt, hogy hol járunk. Én már megszoktam.:)
Azért jó volt, köszönjük, reméljük a további túrátok esés és defekt mentesen telt!
Persze ma is kattintottam pár képet.