Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Próbálom asszonypajtást rábeszélni, hátha. :) Holnapra már beterveztünk egy közös tekerést a mai gyalogtúra utánra. Igazából szuper kondiban van, de lehet, hogy a 2000 m emelkedés sok lenne még neki. Majdnem fél éve nem ült bicajon (leszámítva a múlt vasárnapi 32 km-es kis túránkat, ~700 m emelkedéssel), és lehet, hogy sok lenne így neki elsõre. Kicsi rá az esély (10-20%), de meglátjuk. Midenesetre jó lenne, nagyon szívesen csatlakoznék!

Gyertek nyugodtan, ha mégis sok lenne a tempó vagy bármi gondotok is van egy csomó helyen ki tudtok szállni, a környéket meg már úgyis ismered, elkeveredni nem fogtok.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Gps nincs tehát logolva sem lesz, de ha velünk tartasz akár meg is jegyezheted.

Próbálom asszonypajtást rábeszélni, hátha. :) Holnapra már beterveztünk egy közös tekerést a mai gyalogtúra utánra. Igazából szuper kondiban van, de lehet, hogy a 2000 m emelkedés sok lenne még neki. Majdnem fél éve nem ült bicajon (leszámítva a múlt vasárnapi 32 km-es kis túránkat, ~700 m emelkedéssel), és lehet, hogy sok lenne így neki elsõre. Kicsi rá az esély (10-20%), de meglátjuk. Midenesetre jó lenne, nagyon szívesen csatlakoznék!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jó bringázást holnapra!

kedden valószinûleg megyek a menetjavitó cuccért! köszi elõre is!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gps nincs tehát logolva sem lesz, de ha velünk tartasz akár meg is jegyezheted.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
GPS-sel ha tudnátok logolni, az nagyon jó lenne! Már csak a Rózsika-forrás kikerülése végett is - én is igyekszem olyan helyre nem menni, ahová nem szabad.

Ui.: mi ma a Pilisben túráztunk és gyalogosan. Sajnos a Leány- és Legény-barlang felé elágazó keresztezõdésnél (piros jelzésû túristaút, Pilisszámtó felõl, a vörös-úton felfelé) ismét egy csomó krosszmotoros hajtott el mellettünk, ijesztõ tempóban... :( Az úton megszáradt nyomokból ítélve itt elég gyakran járnak motorral, érdemes lenne kicsit a körmûkre nézni. Elõttünk nem sokkal egy 10-12 év körüli, kb. 20 fõs kirándulócsoport ment tanárokkal, hát nem tudom, mit szóltak a motorosokhoz. Ez így - szó szerint - életveszélyes... :/

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Holnap Roninnal Megyünk egy Budai 2000-t indulás Szentlélek tér buszforduló (Árpád híd budai hídfõ) 10.00 pontosan, nem 10.15 és nem 10.30 aki kedvet érez csatlakozzon táv 68-72km szint 2000m körül tempó nem rohanós, de nem is szötymörgõs. Ebben a túrában az a szép hogy 10-14kmnél nem megyünk messzebb Budapesttõl.
Aki kedvet és erõt érez csatlakozzon.

Hogy pontosabbak legyünk félig-meddig a Buda Maraton és a Crosskovácsi útvonalát fedi a "Budai 2000" . A Rózsika-forrás völgyét valahogy ki kellene kerülni, tavaly vettem észre a táblát, hogy bringával tilos ott közlekedni, biztos rengeteg kiránduló is lesz, Solymárnál valahol át kellene vágni a hegyen.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
uuu de veletek tartanék!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Holnap Roninnal Megyünk egy Budai 2000-t indulás Szentlélek tér buszforduló (Árpád híd budai hídfõ) 10.00 pontosan, nem 10.15 és nem 10.30 aki kedvet érez csatlakozzon táv 68-72km szint 2000m körül tempó nem rohanós, de nem is szötymörgõs. Ebben a túrában az a szép hogy 10-14kmnél nem megyünk messzebb Budapesttõl.
Aki kedvet és erõt érez csatlakozzon.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mennék veled , de az nagyobb társasággal érdekesebb.
Nem lehetne inkább egy Budai 2000?

Hmm... ez lett volna a tartalék tervem, csípem a kétszer Nagykopaszt és az idén még nem voltam arra. :)
Aludjunk rá egyet. Szervezkedni nem szeretek, de ha még velünk tartana valaki vasárnap, szavazásra bocsájtom az aszfaltos Börzsöny-kört vagy a terep Budai-hegység kört. Velem lehet jön még egy srác.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mennék veled , de az nagyobb társasággal érdekesebb.
Nem lehetne inkább egy Budai 2000?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ha kipihenem addig magam, vasárnap megyek egy Börzsöny-kört, de a vége nem fog egyezni a tavalyi útvonallal...fölös energia és jókedv esetén nem Márianosztra felé megyek, hanem le Szob-Nagymarosra, onnan át a komppal Visegrádra és onnan meg irány Pap-rét - Szentendre. Természetesen rohanás kizárva. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hétvégén valaki, valamerre?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás

Ja, errõl nemrég hallottunk infókat olyantól aki ott él(BNP). A szerveknek szokásuk feljelentgetni, meg sokmilliókra perelgetni egymást, mert a vezérek szerint ez kell.

jaja... kedvencem az erdészet által kikotort elmocsarasodott tavacska utáni BNP által megtett feljelentés és pénzbüntetés kiszabása, mivel az iszappal együtt kiszedték a gõtéket is az erdészek... persze az iszap a tavacska közvetlen partjára került, így állíthatjuk, hogy a hüje gõte már nem talált volna vissza a vízbe... :-P

az a baj, hogy egyik félt sem érdekli a túrista, csak Önös érdekek...

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ja, errõl nemrég hallottunk infókat olyantól aki ott él(BNP). A szerveknek szokásuk feljelentgetni, meg sokmilliókra perelgetni egymást, mert a vezérek szerint ez kell.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

:-) és gondolom a hüje gõte meg amikor elindul és megláthja a szalagot egybõl megfordul, hogy jujuj, onnan már eltaposhatnak, nem megyek tovább...

vhogy az ilyen túl látványos védekezésekkor mindig az jut eszembe, h basszus máshol meg tarra vágják a fél hegy oldalt, fél méter mély traktornyom vezet keresztül a védett hóviragokon de akkor és ott az nem számít... :-/

P

de a 2 dologért 2 "cég " a felelõs, akik ugyan mintegy kényszerû szimbiózisban élnek , viszont nem igazán szeretik egymást. csak a nagyobb hangú és erejû a gazdasági hasznot is termelõ erdõgazdálkodó. az õ saruk a tar hegyoldal, meg a traktornyom, a nemzeti parké meg a szlagozott 3m2.

a bükki gaykorlat nem tudom mi, de itt a dinpi erõsen indokolt esetben szokott így lezárni, sajnos sok esetben akkor sem .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ma du. 2 körül indulnék a KFKI-tól (90es busz végállomás), a cél a HHH, de természetesen nem a legkönnyebb/legrövidebb úton. Lehet csatlakozni, én ma gyenge vagyok. :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ingoványos talaj ez a természetvédelem...

WWF hírlevélben volt nemrég, hogy vagy 20 hiúz él Magyarországon, konkrétan az Északi-középhegységben. Aztán pár nap múlva felkapta a hírt a NG Magyarország is. Ki tudja igaz-e. Pár éve volt mikor valami nem õshonos, eurázsiai elterjedésû emlõs áttévedt kishazánkba oszt lelõtték egybõl.

Én valami költési periódusra tippelek a kiszalagozott részen belül...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás

gondolom, valami bükki ormányos szalakótagõte 2 ujjnyit tágult épp' azon a héten, azon az élõhelyen
tessen' nem odalépni!

:-) és gondolom a hüje gõte meg amikor elindul és megláthja a szalagot egybõl megfordul, hogy jujuj, onnan már eltaposhatnak, nem megyek tovább...

vhogy az ilyen túl látványos védekezésekkor mindig az jut eszembe, h basszus máshol meg tarra vágják a fél hegy oldalt, fél méter mély traktornyom vezet keresztül a védett hóviragokon de akkor és ott az nem számít... :-/

P

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
off: Gyalogtúráztunk párommal mi is a Bükkben múlt hét hétfõn és kedden, Miskolc környékén. Kedden is jó 7.5 órát, szakadó esõben... ;) Jó sok foltos szalamandra volt, talán azok miatt (is)? (nem tudom)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
:D

Sokat segítettél! :)

Hallgattam a Belga - Te mit nyomsz remekmûvét. Eddig nem vágtam mi a petymeg. Gugli segített. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers