Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Az elõrejelzéseket figyelve erõsen dagonya gyanús lesz a hétvége.
Terveim szerint nagyjából Sztaravoda - Pap-rét - Visegrád lesz az útvonal fõ iránya, felfelé aszfalt, lefelé terepen. Ha van kedved és az idõ is kegyes lesz hozzánk, szombaton összehozhatjuk a túrát.

Én is mennék. Mikor és hol?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Olyan online térképet keresnék, mint a Ride with GPS csak részletesebbet. Nem tud valaki olyat, ami hasonlóan mutatja a magasságokat, útvonalakat lehet rajzolni, de a földutak nagy részét is magába foglalja?
"Ride today, heal tomorrow"

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

hát holnap ha nem lesz hideg kimerészkedek csak a térdem nagyon odavan inkább várom a melegebet + 5-6 fokokat az a nekemvaló adig bent görgö már ah a térdem nem szúr be:(
Köszi az infot

Úgylátszik nem vagyok egyedül a térdproblémámmal.Bizok benne ,hogy a tavasz és a jóidõ beköszöntével rendbejön...
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
hát holnap ha nem lesz hideg kimerészkedek csak a térdem nagyon odavan inkább várom a melegebet + 5-6 fokokat az a nekemvaló adig bent görgö már ah a térdem nem szúr be:(
Köszi az infot

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Hali egy olyan kérdésem lene esztergom felöl jövök marotnak ésmaroton a templomtol szeretnék fölmeni Mexikoig azaz a kétbükfa aljáig majdnem
országutival lehet meni vagy inkább montival kéne nekivágni
mert az egyik ismerös klubelnöknek a hegyek pokal amatör országuti versenyre kéne szintrajzot csinlnom legalább 1 kõrt kéne mennem:)

Amugy ha valakit érdekel tavasztol kb 70km turákat egy idõ után edzéseket csinálok hétvégén ha nemkell dolgoznom mint pl most is:(
Kesztölcröl indul föl a postásut klastrom piliscsucs csobánka onan visza szántóra a hosszúhegyi ut alatt átt vörösvár piliscsaba piliscsév kesztölc utvonalon
persze hóolvadás után amikor kisé már száraz lesz a terep mert tul sokat varacskolni én sem szeretnék elég szilvásváradon

Lehet országútival is, de elég jeges a világ errefelé most, így jobb a monti. De ha gondolod holnap elgurulok a Hofmann felé, hogy milyen aktuálisan.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Hali egy olyan kérdésem lene esztergom felöl jövök marotnak ésmaroton a templomtol szeretnék fölmeni Mexikoig azaz a kétbükfa aljáig majdnem
mert az egyik ismerös klubelnöknek a hegyek pokal amatör országuti versenyre kéne szintrajzot csinlnom legalább 1 kõrt kéne mennem:)

Persze, hogy lehet, szoktak országútisok is arra edzeni.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

Amugy ha valakit érdekel tavasztol kb 70km turákat egy idõ után edzéseket csinálok hétvégén ha nemkell dolgoznom mint pl most is:(
Kesztölcröl indul föl a postásut klastrom piliscsucs csobánka onan visza szántóra a hosszúhegyi ut alatt átt vörösvár piliscsaba piliscsév kesztölc utvonalon
persze hóolvadás után amikor kisé már száraz lesz a terep mert tul sokat varacskolni én sem szeretnék elég szilvásváradon

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

annak semmi baja nem volt nyáron sem (a hoffmann felé menõ ág volt gatya állapotban, de már asszem azt is megcsinálták)
összel csak egy madzag volt kihúzva (2 m fölött kb) a maróti elágazásnál kb 1 km szakaszon hogy fakitermelés, tényleg termelték le a hegyoldalt szépen. amúgy egy szót nem szóltak. én megvártam mig befejezték a rakodást, annyi.
de amúltkor linkelt vki képeket itt a topikban hogy hosszában van teljes szélességben farakás. de nyilván ki lehet kerülni.
meg vmi brinngás újság mostani számában van túraleírás, benne van ez az út is, még képpel is. vmi környékbeli bolondbringás írta :)

nem kell ezt a dolgot annyira túlparázni. most még legalábbbis. majd meglátjuk zoltán titkár mit fog kitalálni a geci szemét hegyibringások ellen.

:D
Igen, az utakkal minden rendben van, már amennyire lehet. Sehol sincsen nem leküzdhetõ akadály. A hoffmanntól lefelé figyelni kell néhol, mert kihordták a sarat rendesen az erdészek a betonra. Országútival vicces tud lenni.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Terveim szerint nagyjából Sztaravoda - Pap-rét - Visegrád lesz az útvonal fõ iránya, felfelé aszfalt, lefelé terepen. Ha van kedved és az idõ is kegyes lesz hozzánk, szombaton összehozhatjuk a túrát.

Oké, benne vagyok! Ha nagy sár lesz, mehetünk akár végig aszfalton is! Majd meglátjuk!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

A képeket nézve bánom , hogy tegnap nem erre mentem! Szombatra nem tervezel valami hasonlót?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Bercivel mentünk egy kényelmes tempójú (77 km/1215m) túrát Szentende - Dömörkapu - Király-kúti-Nyereg - Rám-hegy - Hoffmann kunyhó - Két-Bükkfa - Pilis-tetõ - Hosszú-hegyi erdészeti út - Kevély alja - Üröm - Róka-hegy útvonalon. A tegnapival ellentétben végig tekerhetõ, kellemes kis kiruccanás volt ez a szép napos vasárnap. Rendkívüli esemény nem történt, a Pilisrõl lefelé a szerpentinen azért izgalmas volt, a lovak idõnként megbokrosodtak, az enyém egyszer le is dobott a hátáról. Szerencsére megfogott egy útszéli fa és nem bukfenceztem le több méternyit a hegyoldalon. Berci jól tûrte a folyamatos fényképezést :) mely fotók itt meg is tekinthetõk: Januári Pilis

Nagyon jó túra lehetett, sokat visszaadnak a képek! Ha nem betegedtem volna le, holtbiztos csatlakoztam volna!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Bercivel mentünk egy kényelmes tempójú (77 km/1215m) túrát Szentende - Dömörkapu - Király-kúti-Nyereg - Rám-hegy - Hoffmann kunyhó - Két-Bükkfa - Pilis-tetõ - Hosszú-hegyi erdészeti út - Kevély alja - Üröm - Róka-hegy útvonalon. A tegnapival ellentétben végig tekerhetõ, kellemes kis kiruccanás volt ez a szép napos vasárnap. Rendkívüli esemény nem történt, a Pilisrõl lefelé a szerpentinen azért izgalmas volt, a lovak idõnként megbokrosodtak, az enyém egyszer le is dobott a hátáról. Szerencsére megfogott egy útszéli fa és nem bukfenceztem le több méternyit a hegyoldalon. Berci jól tûrte a folyamatos fényképezést :) mely fotók itt meg is tekinthetõk: Januári Pilis

A képeket nézve bánom , hogy tegnap nem erre mentem! Szombatra nem tervezel valami hasonlót?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Köszi Hál isten nem kellett infúziózni lassan a veséje elkezd dolgozni:)) a sok húsleves remélem meg gyógyítja
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Jók a képek, látom a fényképezõ nem fogy beporosodni.Sajnos a holnap egy kicsit bizonytalan lett mivel a kutyám babéziás lett kapott egy kis kullancs fertõzést nincs jól ha reggel infúzióra kell tenni..... na majd meg látjuk.Rohadt kullancsok még ilyenkor sem nyugodnak:((

Sanyi, a kutyádnak jobbulást, Zoli, a térdednek javulást kívánok ha nem tudtok jönni!

Adorján, a kilátóhoz 15 óra körül értem, felfelé tényleg nem volt egy leányálom.
Lefelé a piros háromszögön is járt elõttem valaki, aki igencsak döngethette a gépet, mert a kanyarokban komoly féknyomokat hagyott maga után.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sziasztok!
Ma tettem egy nagyobbacska kört terepen Virágosnyereg-Hûvösvölgy-Zsíros-hegy-Nagyszénás-Nagykopasz-Petneházy rét-Hûvösvölgy útvonalon.
Tekerhetõ volt az út, de inkább szívás volt, mint kellemes túrázás. A Szénásokig semmi gond nem volt. Onnan át akartam vágni a Nagy-Kopaszra erdészeti utakon, de elkavarodtam valahogy, ráadásul hepehupásra fagyott göröngyös-havas talajon vitt az út, egyszerûen élvezhetetlen volt a bringázás. Elég sûrûn toltam is emiatt. Már azon voltam, hogy nem bénázok tovább és elindulok lefelé Nagykovácsiba, amikor megláttam egy bringa keréknyomot, amit követve végre jelzett turista útra jutottam, a zöld háromszögre. Ez felvitt a kilátóhoz. Onnan a Petneházy rét felé mentem tovább, de itt sem volt valami jó a turista ösvény sem. Nem volt nagy hó, de göröngyösre fagyott talaj volt erre is, meg nagyon köves helyenként, amit betakart ugyan a porszerû hó, de emiatt meg nem nagyon tudott kapaszkodni a kerék, itt is ha emelkedõ volt inkább toltam a bicajt. Számomra a merevfarúval a Petneházy rét meg maga volt a rettenet az ezernyi göröngy miatt. Fáradt is voltam már, meg rázott is az út, hát volt hogy mérgemben "eldobtam" a drótszamarat. Alig vártam már, hogy aszfaltra érjek. Képek vannak, majd feltöltöm õket.

Holnap találkozzunk 10 órakor az UVH budai oldalán a szokásos helyen. Terepre a mai nap után nem vagyok hajlandó menni, szigorúan csak aszfalton tervezem, de azt is csak lájtosan és nem is sokat. Induljunk majd el Szentendre-Dömörkapu felé a további útvonalat meg közösen kitaláljuk. (esetleg mehetnénk Pap-rét felé is, és onnan le a dömörkapui útra)

Ha 10 óra után jártál a kilátónál akkor lehet, hogy az én nyomomat láttad! Fél tíz körül mentem be Nagykovácsiból a piroson,de én bicónyomot csak a zöld háromszögnél láttam! Addig volt olyan hely ahol még az egyenesbe se tudtam tekerni. Egy idõsebb nõ gyalog háromszor majdnem utolért, hát elég gáz volt. A kilátótól lementem az Anna vadászlakig. Arra már egy kicsit jobban lehetett haladni de sok helyen lánctalp meg traktor nyomban mentem ami úgy rázott hogy a sisak majdnem leesett a fejemrõl! Anna vadászlaktól Nagykovácsiig jól le volt járva az út, de az meg jeges volt. Nagykovácsiból a sárgán eltekertem Piliscsaba felé, arra egész jó volt az út. Úgy gondoltam hazafelé az Elise-kút -kék jelzés-hosszúárok úton "hasítok", de inkább kitekertem az Üvegtigrishez, onnan meg aszfalton a tizesen haza Pilisszentivánra! No, mentem 40 kilométert, az aszfaltot leszámítva kevés helyen értem el a 15km/h-t,pedig voltak nagy lejtõk is, sok helyen toltam a bicót,és örültem amikor kiértem az aszfaltra! Hát ennyi! Csináltam pár képet. Picasa Web Albums - Zoltán Adorján - Csergezán

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Jók a képek, látom a fényképezõ nem fogy beporosodni.Sajnos a holnap egy kicsit bizonytalan lett mivel a kutyám babéziás lett kapott egy kis kullancs fertõzést nincs jól ha reggel infúzióra kell tenni..... na majd meg látjuk.Rohadt kullancsok még ilyenkor sem nyugodnak:((
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nagyon jó képek lettek.:)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
No, itt a mai hójelentés, ha holnap esetleg valaki a Nagy-Kopasz felé veszi az irányt. Az út végül is járható, de szerintem nagyon fárasztó.
Képek ITT .

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Sziasztok!
Ma tettem egy nagyobbacska kört terepen Virágosnyereg-Hûvösvölgy-Zsíros-hegy-Nagyszénás-Nagykopasz-Petneházy rét-Hûvösvölgy útvonalon.
Tekerhetõ volt az út, de inkább szívás volt, mint kellemes túrázás. A Szénásokig semmi gond nem volt. Onnan át akartam vágni a Nagy-Kopaszra erdészeti utakon, de elkavarodtam valahogy, ráadásul hepehupásra fagyott göröngyös-havas talajon vitt az út, egyszerûen élvezhetetlen volt a bringázás. Elég sûrûn toltam is emiatt. Már azon voltam, hogy nem bénázok tovább és elindulok lefelé Nagykovácsiba, amikor megláttam egy bringa keréknyomot, amit követve végre jelzett turista útra jutottam, a zöld háromszögre. Ez felvitt a kilátóhoz. Onnan a Petneházy rét felé mentem tovább, de itt sem volt valami jó a turista ösvény sem. Nem volt nagy hó, de göröngyösre fagyott talaj volt erre is, meg nagyon köves helyenként, amit betakart ugyan a porszerû hó, de emiatt meg nem nagyon tudott kapaszkodni a kerék, itt is ha emelkedõ volt inkább toltam a bicajt. Számomra a merevfarúval a Petneházy rét meg maga volt a rettenet az ezernyi göröngy miatt. Fáradt is voltam már, meg rázott is az út, hát volt hogy mérgemben "eldobtam" a drótszamarat. Alig vártam már, hogy aszfaltra érjek. Képek vannak, majd feltöltöm õket.

Holnap találkozzunk 10 órakor az UVH budai oldalán a szokásos helyen. Terepre a mai nap után nem vagyok hajlandó menni, szigorúan csak aszfalton tervezem, de azt is csak lájtosan és nem is sokat. Induljunk majd el Szentendre-Dömörkapu felé a további útvonalat meg közösen kitaláljuk. (esetleg mehetnénk Pap-rét felé is, és onnan le a dömörkapui útra)