Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Komplett bicajként a brain tesztelése elméletileg a következõ (by speci-suspensiontech):
- a tagot beállítottátok (levegõvel felfújva stb.)
- az elõírt sag beállítása, ami ha jól emlékszem az én vázamnál 8-11mm között volt volt, "sagometer" híján letölthetõ a manul a hivatalos lapról, ott megtalálod a sag-ot.
- brain tesztelése: a nyeregre könyökkel rátehénkedve a tag bemozdulhat 1-2mm, többet nem nagyon. Ha jobban összemegy (nem akad meg) akkor a brain nem mûködik.

Nekem semmi bajom nem volt ezzel a házon belüli taggal, és "gyönyörûen" mozgott az elõzõ fox-hoz képest A mostani epicemben is speci tag van még (2009-es) és nehéz eldönteni melyik bicaj/dizájn jobb, mindkettõ nagyon jó.

basszus akkor milyen lehetett a foxos, ha ez jól mozog ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Komplett bicajként a brain tesztelése elméletileg a következõ (by speci-suspensiontech):
- a tagot beállítottátok (levegõvel felfújva stb.)
- az elõírt sag beállítása, ami ha jól emlékszem az én vázamnál 8-11mm között volt volt, "sagometer" híján letölthetõ a manul a hivatalos lapról, ott megtalálod a sag-ot.
- brain tesztelése: a nyeregre könyökkel rátehénkedve a tag bemozdulhat 1-2mm, többet nem nagyon. Ha jobban összemegy (nem akad meg) akkor a brain nem mûködik.

Nekem semmi bajom nem volt ezzel a házon belüli taggal, és "gyönyörûen" mozgott az elõzõ fox-hoz képest A mostani epicemben is speci tag van még (2009-es) és nehéz eldönteni melyik bicaj/dizájn jobb, mindkettõ nagyon jó.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
csak váz.
oksa,köszi a segitséget.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Egyben van a gép, vagy csak váz?
Ha egyben van egyszerû: menni kell vele.

Vázként nem is tudom: Talán leereszteném a levegõt teljesen, mindent kitekernék a "legpuhábbra" (csillapítást fast-ra, braint-t full softra), majd "összenyomnám" a vázat. Saját tapasztalat szerint ebben az esetben is nagyon nehéz kézzel összenyomni, elég nagy erõ kell hozzá, illetve magától visszáll. Azt nem tudom, hogy egy hagyományos tagos váz miként viselkedik ilyen esetben.

A karbonra nem tudok mit mondani újonnan se vennék karbont, nem hogy használtan, de ez csak egy személyes vélemény :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
2008-as carbon epicen van valami árulkodó jel amit vásárláskor különösen figyelni kellene?
A tag állapota hogyan ellenörizhetö?

krycek

krycek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok,

Bighit FSR-be honnan tudnék csapágy szettet beszerezni?

Köszi a választ elõre is!

Üdv,

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát ez nagyon bejövõs: Specialized Bicycle Components
Úgy látom felhagytak az üreges titán sínnel, nem rossz ötlet nekem eddig három Rival SL tört.

Valaki szponzorálhatna engem egy ilyennel. :)

A sebesség mindent megold.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Hát ez nagyon bejövõs: Specialized Bicycle Components
Úgy látom felhagytak az üreges titán sínnel, nem rossz ötlet nekem eddig három Rival SL tört.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van tartalek gumink hozza, piros asszem

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nekem két szezont futott, és semmi baja. Eddigi legjobb kulacstartóm.

nekem 2-3 hét után elszakadt az a gumi ami összefogta.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Rib cage pro road vagy régi rib cage mtb nekem bevált. A road-nál maradtam mert annak tetszett a színe. Mindkettõben gumi "elasztomer" van, így baromi erõsen fogják a kulacsot (az új rib cage mtb-ben a weblap szerint nincs elasztomer, de nem hinném hogy az bejött itthonra.)

nekem 2-3 hét után elszakadt az a gumi ami összefogta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ilyen kulacstartót kapok idehaza (feketét találtam, de inkább fehér érdekelne)? Vagy marad valamelyik külföldi rendelõs oldal.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Rob, az epicen lévõ karbon kulacstartót Te használtad terepen? Rázósabb aszfalton lefelé majdnem kifordult belõle a 3/4-ed literes kulacs :) És terepen még nem is próbáltam.

Rib cage pro road vagy régi rib cage mtb nekem bevált. A road-nál maradtam mert annak tetszett a színe. Mindkettõben gumi "elasztomer" van, így baromi erõsen fogják a kulacsot (az új rib cage mtb-ben a weblap szerint nincs elasztomer, de nem hinném hogy az bejött itthonra.)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
disz kulacstarto, mint minden karbon minimál grammos

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Rob, az epicen lévõ karbon kulacstartót Te használtad terepen? Rázósabb aszfalton lefelé majdnem kifordult belõle a 3/4-ed literes kulacs :) És terepen még nem is próbáltam.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pedálos kérdést átmozgattam a helyére. válasz is ott.
ide Specialized kérdések jöhetnek!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Rob, ha minden igaz írtam mailt!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Ácsi!
Ennek így nincs helye a fórumon!!!

"In idem flumen bis non descendimus"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hali!
Tudna valaki egy olyan képet belinkelni amin pontosan rajta van az,hogy egy adott váznál a mért értékeket mettöl-meddig mérik?
köszi

Tényleg olyan nehéz valamit megkeresni a neten, könyörgöm !?
http://cdn.specializ...Myka_Manual.pdf 10-11.oldalon van a táblázat. De minden típushoz külön megtalálható ez a leírás.
Marci

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Robtól kérdezném, hogy létezik-e valamilyen leírás a 2009-es epic mini brain szervizeléséhez?

Konkrétan az 50 órás légkamra karbantartás (air sleeve maintenance) érdekelne. Ha jól tudom, ez a mûvelet boltban elvégezhetõ, de jó lenne valamilyen leírás a szerelõknek. (angol leírás nem probléma)

Köszönöm.