Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ma elõször jártam terepen az Epic-kel. Hát a technika messze megelõzte az én lejtõzési tudásomat :D Kimozog ez mindent (gyökér, kõ, túrázó kisnyugdíjas), én csak kapaszkodtam.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Igen,igy kényelmes.A stumpjumperen épp ez volt a bajom,hogy koppig elörehúzva is nyújtozkodnom kellett és éreztem,hogy nem jó helyen ülök,de igy most tökéletes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Végre megszületett az elsö 100-egynehány km bele is került.
Ahogy sejtettem:jó,nagyon jó.Csak rázós földutakon tudtam kipróbálni,de már mutatja mit tud,hamarosan remélem eljutok a hegyekbe is vele.
Kap még egy SLR kerékszettet Race King 2,2-es gumikkal,új kormányt és egyenlöre ennyi.A beállitásokat próbálgatom,az biztos,hogy a visszaút csillapitás a gyorson marad.

Érdekes, hogy mennyire elõre van húzva a nyereg. Van valami különösebb oka vagy csak így kényelmes?
Egyébként nekem is ugyanígy elõl van. :)

A sebesség mindent megold.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Tervbe van,de van más fontos dolog is.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Ahogy sejtettem:jó,nagyon jó.Csak rázós földutakon tudtam kipróbálni,de már mutatja mit tud,hamarosan remélem eljutok a hegyekbe is vele.
Kap még egy SLR kerékszettet Race King 2,2-es gumikkal,új kormányt és egyenlöre ennyi.A beállitásokat próbálgatom,az biztos,hogy a visszaút csillapitás a gyorson marad.

Egy szép fékszettet is megérdemelne... egyébként nem rossz...

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
A féket ismerem,majd kitalálok valami megoldást.Most megyek a bringéáért-remélem kész van már.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Tondach: Magura szögét tudod vízszintesen dönteni, de ahogy néztem az XT és XTR nyergén nem dönthetõ a kábel becsatlakozása.

Egy fotó az enyémrõl: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

(azt még azért nem árt tudni, hogy a Marta erõsen villanykapcsoló jellegû és borzalmasat is harap :))

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Érdemes megnézni a suspension setup videókat is, a 2009-es évnél keresd ugyanúgy a manuáloknál (a beállítás a "régi" epicre is érvényes). A videóban látható, hogy a hátsó tag beállítását azzal kezdi, hogy mindent a "legpuhábbra" állít. Fõ oka, hogy így biztosan mûködik majd a brain, amikor visszatekered firmre :)
Én mint gyenge fizikumu hétvégi harcos a sag beállítása után a teljes firmtõl addig szoktam soft felé visszatekerni (ez nekem fél úton van kb.), hogy kistányéros emelkedõs kiállva tekeréskor még ne kezdjen bemozdulni. A versenyzõk gondolom csutkára tekerik firmen.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Köszi Apr!
Innen lestem az értékeket,de brain és a csillapitás nem volt letekerve,viszont a beülés 12 mm körül lett igy is.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Köszi!
XT vagy XTR lesz,bár egy barátom igen jó áron árulja a magura marta sl-t.
Beállitásokat tudnál adni 82-85 kilóhoz?
100 psi-re fújtam a tagot.Holnap délután tesztkör-legyen bármilyen idö is.

Manuals (a specialized.com-on válaszd régiónak USA-t):
Specialized Bicycle Components : Manuals, Tech Bulletins, and Other Downloads

Majd: Suspension\2008\08 shock pressure chart:

http://cdn.specializ...Setup Chart.pdf

A saget mindig úgy állítsd be, hogy a brain teljesen softra illetve a csillapítás teljesen faston legyen, különben nem lesz jó. Utána tekerd vissza ízlés szerint firm-re.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Tondach: Nekem az új Epicnél dettó ugyanez a szitu, XT fékkel. Nem törik meg vészesen, de egy kicsit igen. Én nem bolygattam õket, mind a kettõ a támvillán van ezért nem mozognak egymáshoz képest.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Tondach, januárban hasonló okból cseréltem le a Deore fékemet. Most Hope Mini-vel használom, ennél állítható a fékcsõ szöge. De Hayes Stroker Trail-lel és XT-vel is kompatibilis az Epic (próbáltam õket, mint elõttem írták ezek külsõ csatlakozásúak).

Köszi!
XT vagy XTR lesz,bár egy barátom igen jó áron árulja a magura marta sl-t.
Beállitásokat tudnál adni 82-85 kilóhoz?
100 psi-re fújtam a tagot.Holnap délután tesztkör-legyen bármilyen idö is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hogyan lehet amugy a tarcsa rezgeset csokkenteni (203as hayes stroker ryde)? tuti amiatt koszorul neha. rohadtul idegesit - pedig a fekkel amugy nem lenne bajom, az olcsobb fekek kozul, amik voltak (magura julie, juicy3) talan meg ez a legjobb. konnyu volt hozzaszokni a louisehoz, azota is hianyolom :(

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tondach, januárban hasonló okból cseréltem le a Deore fékemet. Most Hope Mini-vel használom, ennél állítható a fékcsõ szöge. De Hayes Stroker Trail-lel és XT-vel is kompatibilis az Epic (próbáltam õket, mint elõttem írták ezek külsõ csatlakozásúak).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Eddig túl sokat nem tudtam menni az Enduro SL-emmel, ami szorosan testvér a Pitch-csel, de azért pár tekerés után csak azt tudom mondani, amit arn is: nekem is van az e150 SL villán beültetési lehetõség (lemegy 4 centit, majd kioldva vissza 15-re), de nem volt rá szükség még. A geometria nagyon el van találva, nem emelgette az orrát mászáskor.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Kona Dawg

Lehet, hogy szentségtörés, de nemem nem tetszik...

70% lefelé 30% felfelé ezt mondanám
van olyan ismerõsöm aki maratonozik vele

Nekem a túrákon az 50-50 arány jön ki sajnos mindig :)
Ha maratonoznék is néha, akkor is inkább túrásan.

allithato a rugout, de nalam nem nagyon lesz hasznalva ...jol lehet vele maszni, viszont meredekebb emelkedokon tenyleg nem art ha visszaveszed a rugoutat

Így viszont a mászással sem lehet nagy gond...
Köszi az infot!
www.magicteam.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Látom nagyon elégedett vagy a pitch-csel! A pro, vagy a comp verziód van? Az elsõ villa rugóútja állítható?
Igazából az a dilemmám, hogy milyenek a mászóképességei a gépnek. S-es verzió érdekelne mert az m-es stumpim úgy tûnik túl hosszú.
Igazi dilemmám:
Specialized Pitch comp vs Merida Trans-mission D1000
(Biztonság kedvéért bedobom a Merida topicba is :))

allithato a rugout, de nalam nem nagyon lesz hasznalva. a bakonyba sajna azota nem jutottunk el, igy max a toltesoldalakrol tudok beszamolni: jol lehet vele maszni, viszont meredekebb emelkedokon tenyleg nem art ha visszaveszed a rugoutat, a multkor majdnem hatrabucskaztam vele.

nekem a 2008 comp verzio van, de az xc fele kozelitettem a felszereltseget (hajtomu, gumik, hatso agy, nyereg). a feket azota sem sikerult megszeretni... lehet azt is cserelem idovel. a lockolhatosag egyelore nem hianyzott, de ez majd par tura utan derul ki.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Milyen féket ajánlotok,aminek a vezetéke nem ér bele a brainbe?A mostani deore-t elég élesen kell megtörni,hogy elmenjen mellette:(

Szerintem minden jó lehet aminek a külsõ oldalra esik a fékcsõ csatlakozás.XT 760, Juicy 5 ezeknek ráadásul állítható is a fékcsõ szöge.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Milyen féket ajánlotok,aminek a vezetéke nem ér bele a brainbe?A mostani deore-t elég élesen kell megtörni,hogy elmenjen mellette:(