Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2010. április 02. - 07:52
Egy biztos, ez a bringa nem a hosszú poros túrák bringája. Egyszerûen vonzza a keményebb terep, akár fel, akár le. Azt hiszem ebben egymásra találtunk
Amúgy köszönöm a hozzászólásokat, megnyugtattatok.
Írta 2010. április 02. - 07:13
Próbálgattam ma az új Pitch-et és furcsa volt nekem, hogy a kormány mindig visszatér egyenesbe, illetve az egyenes állásból kell némi erõ az elfordításhoz. Menet közben néha zavart a dolog.
Normális ez?
nekem inkabb az volt fura, hogy van egy hatarozott "billenopont" ami alatt bebicskazik a kormany allohelyzetben, de menetkozben egyaltalan nem tunt kevesbe fordulekonynak (persze az egy meredek villahoz kepest). en hamar hozzaszoktam: lefele vmi hihetetlen stabil tud lenni nagy sebessegnel is - szerintem jol balansziroztak.
Írta 2010. április 02. - 01:41
Tigger: ezt a tag összehúzást hogy oldják meg? Tesznek plusz gyûrût mondjuk a becsúszóhoz? (ami a képen lévõ tagnál talán x-gyûrû? alatti fekete gyûrû) Jól logikázom, hogy ha oda teszek egy x mm nagyságú gyûrût, akkor a szemtávolság csökken, mert összerakva nem rugózik ki annyira? Vagy hülye elgondolás?
nem a légkamrát szokták röviditeni hanem a csillapitásba szoktak beletenni egy szûkitõt (felsõ kép, ami ki be csuszkál az lesz rövidebb)
minnél laposabb a fejcsõ nagyobb sebességnél annál stabilabb, szük, lassu kanyarokat viszont nem szeretik.
van megoldás meredek fejcsõhõz is, igaz heroin árban...
http://www.hopey.org/
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. április 01. - 23:20
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 01. - 23:15
Írta 2010. április 01. - 23:04
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 01. - 22:38
Próbálgattam ma az új Pitch-et és furcsa volt nekem, hogy a kormány mindig visszatér egyenesbe, illetve az egyenes állásból kell némi erõ az elfordításhoz. Menet közben néha zavart a dolog.
Normális ez?
Szerintem a lapos fejcsõ szög velejárója, XC bicajoknál meredekebb a fejcsõ szög ezért érzékenyebb a kormányzás.
Írta 2010. április 01. - 22:09
Normális ez?
Írta 2010. április 01. - 21:51
Írta 2010. április 01. - 21:28
Tigger: ezt a tag összehúzást hogy oldják meg? Tesznek plusz gyûrût mondjuk a becsúszóhoz? (ami a képen lévõ tagnál talán x-gyûrû? alatti fekete gyûrû) Jól logikázom, hogy ha oda teszek egy x mm nagyságú gyûrût, akkor a szemtávolság csökken, mert összerakva nem rugózik ki annyira? Vagy hülye elgondolás?
http://2132_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
passz. esetleg Sala tudna hozzászólni érdemben.
Én meg pont nem így gondolom. Nagyon féltem a Braintõl és már elõre nézegettem az RP23 árakat, de abszolút pozitív csalódás. Kurva jól mozog. De mondjuk én erõsen a soft felé tekertem, tehát kiállva tekerésnél azért bemozog, és az összehasonlítási alapom a Triadra korlátozódik, más tagot ugyanis még nem próbáltam.
nekem kb full szoft, és nagyobb sag mint elõírt. bár igy se pogozik zavaróan, de legalább szarul is mozog.
igaz én brain nélküli specit nem próbáltam, csak másokat. ahol mondjuk a dawg-gal fotelben terpeszkedve jövök le, ott a stumpival kapaszkodok mint sas az ágon szélviharban.(ez lehet a geo miatt is van némileg bár nem hinném) szvsz egy epicnél ami egy eredményorientált versenyarcoknak szánt cucc , ott tök jó rendszer a brain, egy 120-at (mostmár 140-et) mozgó trail váznál tök felesleges .
részemre 3 dolog van amitõl nem a stumpi a legjobb xctrail / allmontain -mittoménmi kategória- váz
1, túl könnyített ,nem elég massziv (ez könnyû embereknek vszinû értelmezhetetlen )
2, brain
3, nincs köztes méret az S - M között ami jó lenne a "geómnak"
de az elsõ pont még elviselhetõ lenne amennyiben a 3. ik nem lenne. agyatlanitani meg lehet
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 01. - 21:22
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. április 01. - 21:22
Írta 2010. április 01. - 21:10
Azt megkérdezhetem, hogy miért?
gondolom mert van egy q. jó váza és szeretné hogy mozogjon is
Neked asszem nem kell bemutatni a különbséget. bár rugózás szempontjából nem jó irányban fejlesztettél
Írta 2010. április 01. - 20:58
.
Van egy imádott Stumpjumperem és ki szeretném cserélni benne a Brain-es rugóstagot.
Azt megkérdezhetem, hogy miért?
Írta 2010. április 01. - 16:50
Írta 2010. április 01. - 16:25
A régi taggal egyszer beültettem teljesen és még bõven volt hely. Abból indultam ki, hogy ez 7mm-el hosszabb így annyival a rugóút is lehet nagyobb. Ehhez még hozzá jön a bogaram ami alatt azt értem, hogy a kis lelkem akkor nyugodt, ha még benne hagyok legalább 1cm-t, hogy véletlenül se koppanjon. Nemsokára úgy is kiderül, ha érdekel valakit a fejlemény majd levésem.
Mondjuk sok tapasztalatom, viszonyítási alapom nincsen, ez a kis gyönyörûség az elsõ komoly bringám.
kiváncsi leszek (kb akkor ugyanolyan vázunk lehet )
mert tag rugóutban (stroke) az új tag 12 mm-rel több, ami váz rugóutjában már kb 31 mm többlet
Írta 2010. április 01. - 16:20
Mondjuk sok tapasztalatom, viszonyítási alapom nincsen, ez a kis gyönyörûség az elsõ komoly bringám.
Írta 2010. április 01. - 14:09
az enyémbe (07es stumpi fsr pro) 7,75x 1,75 (197x45)ir , na abba én is simán 200-ast tennék ha megtartanám a vázat (valamért 185 hosszra emlékeztem azért irtam a 190-est, meg láttam párat 190-es taggal)
Tied meg 7,25x1,75 (185x40). meg kell kérdezni, de nem hinném hogy csak kizárolag ennek a pár gyártónak gyártanának dedikált akkora tagot (ilyen méret volt a régi rm slayerekben de ilyen van az idei kona hei hei 100 ban is.
Alchim a 2,25 stroke lehet sok lesz, azzal azét már jó eséllyel bele fog verni a linkplate a nyereg(váz)csõbe (azzal már kb 150-et mozogna ,annyi "tartalék" lehet nincs benne
Írta 2010. április 01. - 13:48
Trigger: Az jó hír lenne ha a normál tag összehúzható lenne, mert a Triadommal kicsit tele van a pupom. Én nem tudom miben más a normál rp23-hoz képest, de mindig van vele valami. A visszaút csillapítás már kétszer pukkant el és nem is érzem olyan finomnak a mozgását mint az RP23-nak. Biztos más a szelepelése. A 2008-as Stumpimban 184x43 vagy vmi ilyen méretet mértem. Raktam én már bele 190x50-est, de nem tetszett a változás. Csak ki van ez találva a gyári a szemtávra. Akkor azt mondod, hogy egy 190x50-est bele tudnak kicsinyíteni?