Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Na, ha egy ilyen távirányító kerülne még a kormányra, akkor nem is maradna helyem :D

meg kell oldani egyben
rs-nak volt(van) olyan ami a tagot is meg a telót is kapcsolta
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Na, ha egy ilyen távirányító kerülne még a kormányra, akkor nem is maradna helyem :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nincs lock....tulcsillapitott, a folosleges himbalozast akadalyozza....en vazamban teljesen jol mukodik

belassitja a mozgasat?

miert nem lehet sehol xfusion o2 pvat venni sehol normalis meretben (190eset lattam)? :( elozo cangaban volt - ebayen baromi olcso, jol mozog, es negy szinten lehet ezt allitani (szinte lockig).

ps: mit talaltam...

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

itt annyira mind1 lett volna, hogy milyen gumival vagy :) mind csuszott volna - a fuben allt a viz sok helyen.

a regebbi rp2on ket allas van - a zart az csak ilyen felallas, vagy "lock"?

Nincs lock....tulcsillapitott, a folosleges himbalozast akadalyozza....en vazamban teljesen jol mukodik

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Akkor lehet elfogy az a "2.5cm tartalék". Legközelebb fújok bele még egy kis levegõt és tesztelgetem mennyire ül be a bringa. Konkrétan az rp23-hoz nem találtam nyomás/súly beállítást, de egy másikhoz igen és aszerint lõttem be 10bárra a tagot és köszönöm az infót megint csak

http://www.multicycl...Float20RP23.pdf
Én ez alapján állítom be a sag-et, a többit már a tag oldja meg magától elvileg

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem sose volt bajom a Nobby Nic gumaval sarban. teljesen jo az

itt annyira mind1 lett volna, hogy milyen gumival vagy :) mind csuszott volna - a fuben allt a viz sok helyen.

a regebbi rp2on ket allas van - a zart az csak ilyen felallas, vagy "lock"?

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Nálam kb 50 kattanás a brain állíthatósága. Azt csináltam, hogy aszfaton keményre állítottam, terepen meg kiengedtem. Sõt ha csak aszfalton nyomtuk akkor még fújtam is bele egy kis levegõt. Nem tudtam úgy beállítani hogy ne pogózzon, viszont mozogjon rendesen ha kell. Pogózás alatt ne azt értsd hogy mozog ezerrel a bringa.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Akkor lehet elfogy az a "2.5cm tartalék". Legközelebb fújok bele még egy kis levegõt és tesztelgetem mennyire ül be a bringa. Konkrétan az rp23-hoz nem találtam nyomás/súly beállítást, de egy másikhoz igen és aszerint lõttem be 10bárra a tagot és köszönöm az infót megint csak

fox nem is szokott, mert beülést ajánlják beállítani . (és 250 psi-nél többet ne fújj bele nem feltétlen fogja szeretni a tag). ehez a vázhoz olyan 25--30%, szal vmi 15-16 mm az ideális szerintem.

amúgymeg hogy biztos legyél a vázban lévõ tartalékban . (2 emberes feladat igazából) told le a gumigyûrût kb 6 centire, engedd le a tagot teljesen, hagyd addig "összesni" míg eléri a gumigyûrüt. ha itt még nem ver bele a himbakar (magyarul linkplate :)) a nyeregvázcsõbe, akkor jó eséllyel menetközben sem fog.

mondjuk igazából ez nem az a bringa aminek kéne lennie "merevfarú" funkciójának is.
ha meg azt szeretnél lehet gy fox RPL taggal jártál volna jobban, annak 2 állása van, nyitott meg zárt, de zárva full kemény lock.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Szerintem meg kéne nézetni a leszedett Braint, hogy jó-e, mert az enyémbõl kiindulva firmre tekerve nem lenne szabad pogóznia. Hétvégén aszfalton bringáztam egy haverommal, ezért keményre állítottam a tagot, és hazafelé (hegyoldalban lakom) kiállva tekerve nem érzékeltem szemmel látható mozgást.
stumpjumpa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem. Lefelé kéne kiengedni, felfelé meg bekapcsolni? A propedal 3 állása mire vonatkozik?

a 3 fokozat csak a "zárt" állásban szabályozza a pro pedal mértékét

a nyilt állásban nincs hatása

és igen, felfelé meg sikon bekapcsolt propedal. lejtõzésnél nyított

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Nem. Lefelé kéne kiengedni, felfelé meg bekapcsolni? A propedal 3 állása mire vonatkozik?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A régit elég nagy nyomáson használtam, pont a pogózás miatt és csak a hátsó tekerentyût tekergettem terep viszonyok fügvényében. Az rp23-at viszont 3-as (legkeményebb) fokozatban használva kb ugyanolyan volt. Bevallom nem nagyon mertem még jobban kiengedni, nehogy jobban beüljön mint kéne. Majd legközelebb mehet a 2-es. Amikor itthon próbálgattam az 1-2-es fokozatot nagyon finoman mozgott.
Azt azért hozzátenném, hogy az idén voltam elõször "komolyabb" terepen és nem is mertem engedni.

"nyilt" állásban nem is próbáltad ?

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
A régit elég nagy nyomáson használtam, pont a pogózás miatt és csak a hátsó tekerentyût tekergettem terep viszonyok fügvényében. Az rp23-at viszont 3-as (legkeményebb) fokozatban használva kb ugyanolyan volt. Bevallom nem nagyon mertem még jobban kiengedni, nehogy jobban beüljön mint kéne. Majd legközelebb mehet a 2-es. Amikor itthon próbálgattam az 1-2-es fokozatot nagyon finoman mozgott.
Azt azért hozzátenném, hogy az idén voltam elõször "komolyabb" terepen és nem is mertem engedni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A fõ oka, hogy bármit is állítgattam nem sikerült a pogózást teljesen megszüntetni, amit már-már el is fogadtam volna, ha nem próbálok ki egy másik össztelós bringát az Isaszegi kocsmázós túránkon. Azt bárhogy tekerhettem, nem mozdult be és innentõl kezdve egyenes út vezetett a cseréhez.
A helyzet az, hogy az RP23-al a pogózás eltûnt. Kicsi para volt bennem, hogy kiadok egy valag pénzt és alig érzek majd különbséget, de szerencsére nem így lett. Azóta nyomtunk egy terepes Vértest, meg egy útviszonyokat tekintve szolidabb Pilist és nagyon jól mûködött a cucc.

Kipróbáltam, ha az új tagot annyira leültetem, hogy már szinte leesik az a kis gumigyûrû a becsúszóról, akkor ül be majdnem teljesen a bringa. A hétvégi túráink során a legmélyebb pont kb 2.5cm-re volt a becsúszószár végétõl.

Még egyszer köszönöm a segítségeteket!

és amúgy mikor olyan a terep hogy mozognia kell akkor milyen a brainhez képest ?

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Azt megkérdezhetem, hogy miért?

A fõ oka, hogy bármit is állítgattam nem sikerült a pogózást teljesen megszüntetni, amit már-már el is fogadtam volna, ha nem próbálok ki egy másik össztelós bringát az Isaszegi kocsmázós túránkon. Azt bárhogy tekerhettem, nem mozdult be és innentõl kezdve egyenes út vezetett a cseréhez.
A helyzet az, hogy az RP23-al a pogózás eltûnt. Kicsi para volt bennem, hogy kiadok egy valag pénzt és alig érzek majd különbséget, de szerencsére nem így lett. Azóta nyomtunk egy terepes Vértest, meg egy útviszonyokat tekintve szolidabb Pilist és nagyon jól mûködött a cucc.

Alchim a 2,25 stroke lehet sok lesz, azzal azét már jó eséllyel bele fog verni a linkplate a nyereg(váz)csõbe (azzal már kb 150-et mozogna ,annyi "tartalék" lehet nincs benne

Kipróbáltam, ha az új tagot annyira leültetem, hogy már szinte leesik az a kis gumigyûrû a becsúszóról, akkor ül be majdnem teljesen a bringa. A hétvégi túráink során a legmélyebb pont kb 2.5cm-re volt a becsúszószár végétõl.

Még egyszer köszönöm a segítségeteket!

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Ma is nyomtam egy hegymenetet, meg kellett állapítanom, ha kiállok meredekebb szakasznál, nem is pogózik. Kifejezetten élményszámba megy vele a mászás. Lefelé pedig fenomenális. Nem is értem, miért van rajta fék :)

Egy 2,4-es Nobby Nic-kel azért még fejleszteni akarom...
www.magicteam.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem sose volt bajom a Nobby Nic gumaval sarban. teljesen jo az
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
most mar hogy tudok az oraatallitas utan munka utan is tekerni, el is mentem a szokasos gyori koromre (kovalter-gyirmot-rabapart-puspokerdo-etc). arra nem szamitottam, hogy tokig sar lesz minden (lápos reszen is mentem). nyakig koszos lettem, de baromira elveztem az egeszet - sik terepen marha jo vele tekerni. ket nagy pozitivum tunt fel: nagyon jol koveti a terepviszonyokat, szinte sose pattog el - ugy lehet taposni, hogy az ember nem esik ki a ritmusbol. a masik, hogy a szaraz terepre valo gumijaim (racing r + nobby n) csuszkaltak osszevissza, de nagyon kiszamithatoan mozgott a canga. jol lehetett erezni, amikor elindul az eleje - korrigaltam, es gyonyoruen ment utana a hatso kerek. ezt a biztonsagerzetet sokra becsulom benne. lefele is siman belerongyolok olyan helyekbe, ahol korabban meg sem fordult volna a fejemben, hogy csak ugy beleengedem.

azt hiszem erdemes kitartani mellette... max megcombosodom rajta, aztan veszek egy merev 29es karboncangat, es mindenki a hatamat latja csak :D

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

szombaton a korishegyen jottunk lefele (bakony kozepmaraton resze) - a kilato utan ott a turistauton az a sziklasgyokeres resz nekem eleg durva volt.

Szeretem azokat a részeket :)
Ha összehangoljuk, nyomhatunk egy Pitch-Pitch összehasonlító tesztet! :D
www.magicteam.hu