Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

a kiszemelt pedig egy Sport Mtb lenne. a speci méretezése mennyire tér el az utcai cipõkétõl? 42es cipõket hordok, keskeny a lábfejem. az említett modellbõl 42est, vagy 43ast érdemes rendelni?(próbálni sajnos nem tudok..)

Nekem minden normális utcai cipõm 40-es, az összes sportcipõm 41-es körüli, futóból Adidas 41 1/3, Asics 41, Nike 41, biciklisbõl Speci Taho mtb 41, Simano 41, Adidas 41 1/3.
Szerintem tarts rá egy kicsit inkább, bár legjobb lenne mégis inkább felpróbálni! (csak hogy teljesen összezavarjalak :))
www.magicteam.hu

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
köszönöm a segítséget!
így akkor megvárom a 42es méret beérkezését.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

cipõvásárlás elõtt állok, a kiszemelt pedig egy Sport Mtb lenne. a speci méretezése mennyire tér el az utcai cipõkétõl? 42es cipõket hordok, keskeny a lábfejem. az említett modellbõl 42est, vagy 43ast érdemes rendelni?(próbálni sajnos nem tudok..)

Nekem szintén 42-es a lábam és keskeny. Comp-ot használok (2 tépõzár + csat) 42-es 27 cm belsõ talphosszal.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

cipõvásárlás elõtt állok, a kiszemelt pedig egy Sport Mtb lenne. a speci méretezése mennyire tér el az utcai cipõkétõl? 42es cipõket hordok, keskeny a lábfejem. az említett modellbõl 42est, vagy 43ast érdemes rendelni?(próbálni sajnos nem tudok..)

nekem ugyanakkaora kell belõle mint a nike sportcipõkbõl (mivel azt hordom uccaianak) (45).....(persze ez sem kõbe vésett mer utcai adidasból pl 46os kell :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

mit hasznalsz helyette? rocket ron?

Amíg elkopik addig elõl azt, hátul racing ralph-ot, aztán lehet kipróbálom a rocket ron-t is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

off
max elõre, de ott sem sárban, és ott sem vmi fényes
on

mit hasznalsz helyette? rocket ron?

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

nekem sose volt bajom a Nobby Nic gumaval sarban. teljesen jo az

off
max elõre, de ott sem sárban, és ott sem vmi fényes
on

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Azt hiszem kezd leesni, hogy egy braines stumpiról volt szó. Amit írtam azt epicre értettem.
A stumpis brain "gyönyörûen" pogózik még a promó videón is a hivatalos honlapon (Ned O. hajtja egy single tracken szép red wood erdõben) :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ellenben a Scott-nak van olyan "kettõs kézi készüléke," mely a saját tagjához és fox villákhoz jó.:)

havernak meg az elozo verzioja van (2009es) - a hatso dt tag rugoutjat lehet rola allitani, ill lockolni. szvsz nem rossz az a karbonvaz :) legalabbis felfele elegge lehet vele repeszteni.

itt van egy nem tul szep barkacsmodszer foxra:
http://www.rotorburn...-Remote-Lockout

Alchimista

Alchimista

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Elõször állítsd be a sag-et úgy hogy teljesen softon van a brain (csillapítás leggyorsabbon). Ezután tekerd firmig amíg mondjuk emelkedõn kiállva lassú tekerésnél (meredek aszfaltos emelkedõ tökéletes hozzá) már nem mozdul be.

Ha ez így nem megy, akkor hibás a tag, kérj garanciális cserét/javítást ha tudsz (speci tagokra 5 év a gari elsõ tulajnak, foxra eu-s 2 év).

Mit értesz pogózáson?

Pogózás alatt azt értem, hogy, taposom jobbal beül kicsit majd feljön, aztán taposom ballal és ugyan ez. Sikerült úgy beállítani, hogy ez mozgás minimális lett, de akkor meg a segge tünt kicsit merevebbnek, ugyhogy azt játszottam, hogy aszfalton beteker, terepen meg kicsit vissza. Ha nem cseréltem volna ki már a tagot még eljátszadoznék vele a tanácsaitok alapján, de hogy vissza nem teszem már az tuti :).

fox nem is szokott, mert beülést ajánlják beállítani . (és 250 psi-nél többet ne fújj bele nem feltétlen fogja szeretni a tag). ehez a vázhoz olyan 25--30%, szal vmi 15-16 mm az ideális szerintem.

amúgymeg hogy biztos legyél a vázban lévõ tartalékban . (2 emberes feladat igazából) told le a gumigyûrût kb 6 centire, engedd le a tagot teljesen, hagyd addig "összesni" míg eléri a gumigyûrüt. ha itt még nem ver bele a himbakar (magyarul linkplate :)) a nyeregvázcsõbe, akkor jó eséllyel menetközben sem fog.

mondjuk igazából ez nem az a bringa aminek kéne lennie "merevfarú" funkciójának is.
ha meg azt szeretnél lehet gy fox RPL taggal jártál volna jobban, annak 2 állása van, nyitott meg zárt, de zárva full kemény lock.

Becsúszószárat lemértem: 5.5cm (lehet nem is 2.25?). Levegõ kienged, bringa megnyomkod és pont jó, a tag nem engedte jobban beülni és nem a váz fogta meg, maradt kb 0.5cm. Kicsit meglepõdtem amikor a becsúszószár teljes hosszát kihasználta, azt hittem marad egy kis hely a végitõl de nem. A gumigyûrû majd leesett a tagról :D.
Az RPL-es tagon elgondolkoztam, de sok értelmét nem láttam a full lock-nak. Mozogja csak ki azt amit kell, de ne vesszen el x energiám amiatt, hogy tekerésnél bemozdul a tag. És én ezt megkaptam, élvezetes volt Dobogókõre az út. :)

És még egy apróság, bár nem vagyok grammániás, de a braines cucc vagy 2x olyan nehéz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ellenben a Scott-nak van olyan "kettõs kézi készüléke," mely a saját tagjához és fox villákhoz jó.:)

csak értelmesen mûködõ váza nincs :)

amúgy a karbon scottomon volt a fox taghoz is távszabályzó. de akkor se volt jó váz :)

gondolkodtunk már cimbivel amúgy a fox tag távszabályzó megoldáson, de aztán úgy döntöttünk annyit nem ér. annyira nem nagy dolog lenyúlni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nincs

nekem spec egyáltalán nincs igényem a teló lock funkcióra. csak BBB nek ajánlottam, hogy elférjen a kormányon. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nincs

nekem spec egyáltalán nincs igényem a teló lock funkcióra. csak BBB nek ajánlottam, hogy elférjen a kormányon. :)

kar... a tekerojet lehet cserelni? akkor lehetne hozza fabrikalni.
az xfusionnel ez a "propedal" nagyon fineul mukodott - ott felfele total lelockoltam. kevesbe meredeken csak felallasba tettem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Elõször állítsd be a sag-et úgy hogy teljesen softon van a brain (csillapítás leggyorsabbon). Ezután tekerd firmig amíg mondjuk emelkedõn kiállva lassú tekerésnél (meredek aszfaltos emelkedõ tökéletes hozzá) már nem mozdul be.

Ha ez így nem megy, akkor hibás a tag, kérj garanciális cserét/javítást ha tudsz (speci tagokra 5 év a gari elsõ tulajnak, foxra eu-s 2 év).

Mit értesz pogózáson?

szerintem már (nagyon helyesen :)) kukázta belõle a braines tagot....

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Nálam kb 50 kattanás a brain állíthatósága. Azt csináltam, hogy aszfaton keményre állítottam, terepen meg kiengedtem. Sõt ha csak aszfalton nyomtuk akkor még fújtam is bele egy kis levegõt. Nem tudtam úgy beállítani hogy ne pogózzon, viszont mozogjon rendesen ha kell. Pogózás alatt ne azt értsd hogy mozog ezerrel a bringa.

Mit értesz pogózáson?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en legpuhabbra teszem a PP-t, es csak ki-be kapcsolom. a legpuhabb allason mar nem pogozik a gep, de meg nem total erzeketlen, kikapcsolt allapotban meg oda lehet neki ereszteni a dh-sabb szakaszokon es kisimit mindent. ez RP23
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
arn....lényegében igen, érzéketlenebb lesz a teló, keményebb....ez a lényege a propedal-nak, de azt is csak sikon használom

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a telonal sokkal kevesbe tartom a taviranyithatosagot fontosnak :) max kiallasnal hasznalnam.

foxhoz van?

nincs

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a telonal sokkal kevesbe tartom a taviranyithatosagot fontosnak :) max kiallasnal hasznalnam.

foxhoz van?