Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2010. április 05. - 19:08
szombaton a korishegyen jottunk lefele (bakony kozepmaraton resze) - a kilato utan ott a turistauton az a sziklasgyokeres resz nekem eleg durva volt. kicsit kiengedtem a feket, es ugy gyorsult, mintha vmi hajtotta volna. jobban tetszett az osvenyes szakasz a gyokerekkel, kar hogy rovid volt. nagyon esznel kellett lenni, hogy az ut kozepen kiallo sziklaban meg ne alljon az elso kerek. ilyen helyeken nagyon elemeben van a pitch - a masik ahol nagysebesseggel lehet a murvan szakitani - olyan stabil a kanyarokban...
de jelenleg elmondhatom, hogy bena egy hegyibringas vagyok - eddig legalabb felfele jol ment, es lefele paraztam, most felfele is gyikarc lettem
Írta 2010. április 05. - 18:54
Írta 2010. április 05. - 18:34
Hát én az Epic-kel nem szenvedtem az elsõ tekeréskor, sõt
Csodáltam is volna ha igen, amikor én kipróbáltam a barátom Epic carbonját egy plasztikai sebész team tudta volna a vigyort lemûteni az arcomról! Felfelé ugyan úgy ment mint az alu Stumpi HT, lefelé meg... más dimenzió!
Írta 2010. április 05. - 18:32
Tegnap délután komoly tesztnek vetettem alá a gépethat en is ezen filoztam hogy igazabol egyik sem tunik logikusnak... sem az, hogy a bringa ennyit szamitana, sem az, hogy fel ev alatt ennyit gyengulnek a haverokhoz kepest
Papod hegy megmászása, elég változatos terepen, egy barátommal aki hozta a régi Stumpjumpert, amire át-át ültem.
Stumpjumper kb 12.8 kg Pitch kb 14,0 kg.
Hosszú lapos szögû emelkedõn, enyhén köves terepen kicsit jobb a Stumpi.
Meredek technikás emelkedõn kicsit jobb a Pitch, gyönyörûen mozog. (Elsõ teló beültetésével extrém meredek is mászható.)
Gyors, sziklás, rázós, technikás lefelén fényévekkel jobb a Pitch. A féket csak azért húztam, hogy haver ne nagyon maradjon le az ismeretlen terepen (eddig mindig görcsöt kaptam a fékezéstõl).
Lapos szögû lefelén murvás úton (tekerõs) jobb a Stumpi.
Összegezve: a gyönyörû mozgás ára az hátsótag folyamatos mozgatásában elveszõ energia.
Javallat: a hosszú sík túrákra célszerû telópumpát is vinni, és a hosszú szakaszokra enyhe túlnyomást biztosítani.
Nekem 125 az alapnyomás, ezzel tökéletesen mozog, 165-re felpumpálva szinte nulla a beülése és csak akkor rugózik be, ha tényleg valamire keményen rámegyek. (Szóbajöhet még a lockolható hátsó tag beszerzése is ha neked nagyon gáz.)
Aszfaltra kizárt, hogy rámenjek vele, de arra marad is a jól bevált Sirrus.
Legjobban mászni szeretek és lejtõzni (edzés=szenvedés és élvezés).
Pitch a király!
Írta 2010. április 05. - 16:41
Hát én az Epic-kel nem szenvedtem az elsõ tekeréskor, sõt
én sem a konámmal... illetve de, de az csak a kondim miatt volt, a gép perfekt...
Írta 2010. április 05. - 13:38
Írta 2010. április 05. - 09:25
Írta 2010. április 04. - 22:49
Írta 2010. április 04. - 22:26
Hidd el, tavasz van, hosszú volt a tél, normális, hogy nem úgy megy a bringa, mint nyár végén szokott. Neked az lehet a megoldás, hogy párszor elmész egyedül, a saját tempódban tekerni, persze néhány hosszabb emelkedõt is belerakva. Amikor a haverjaiddal mész, az a tempó egyenlõre még kicsit gyors neked, és túlhajtod magad, hogy velük tarthass. De néhány saját edzõ tekerés után sokkal jobban fog menni neked is.
Sok sikert !
Írta 2010. április 04. - 14:19
Természetesen minden országnak mások a terep adottságai. Így a tesztelõk szempontjai is mások és a dicséreteket is máshogy kell érteni. Én azt vettem észre, hogy ha azt olvasod, hogy remek a mászótulajdonsága a gépnek, akkor az külföldi (jellemzõen angolszász) lapban azt jelenti, hogy technikás felfelén jól viselkedik, nem emelgeti az orrát, simítja az akadályokat. Nem akadsz meg a bringa miatt és csak kondi kérdése, hogy feltekerj. DE a mászás náluk nem azt jelenti, amit nálunk a terepek nagy részén. Azaz, hogy sima dózerutakon tekercselünk felfelé. AZ nem mászás, az felfelé tekerés. Ha jól emlékszem Pitch Comp-ot vettél gyárilag felszerelve. Az kb 14-14.5 kg körül van.Azért az bárhogy is nézzük nem egy légies gép. Nekem Pitch Comp van/volt, 36-os float és minden finomság, így volt 13,8 kg. Csak hóban mentem vele felfelé terepen, itt mindenki más is lassabb volt, így nem éreztem lassabbnak magam. Pedig a társaságunkból nagyjából én vagyok felfelé a leglassabb. Szóval szerintem szokd még egy kicsit a gépet, függetlenül a téli aktivitástól a tavasz az tavasz. Összecsiszolódtok, de azt ne várd, hogy hasítani fogsz vele felfelé a dózeren. Kivéve ha kondisodsz a tekerések során:-)
koszi a valaszt comp van, de azert mar faragtam belole jocskan (0.75kgot kb). perpill 14.2kgnak mertem, az univega 13.7 volt. ertelmezesed szerint felfele szeretnek tekerni - nem hudejo idot futva, csak annyi kivansagom lenne, hogy tekerni tudjak a tobbiekkel es hogy elvezzem azt. jelenleg szerintem a teljesitokepessegem hataran tul tekertem (szabalyosan szenvedesnek ereztem mar az egeszet), es meg igy sem tudtam veluk menni.
Írta 2010. április 04. - 11:07
Írta 2010. április 04. - 07:55
A kondi mint technikai ok?
Viccet félretéve, biztos van bringa és bringa között különbség, ami versenyszinten kiütközik, de azért valljuk meg, a mi kategóriánkban a kondi esetleges - néha nem is kicsi - ingadozása sokkal többet nyom a latba.
Még ugyancsak egyszer ültem a nyeregben, de jó tapasztalataim vannak a mászással. Holnap kimegyek egy kicsit erõsebb terepre is, és tesztelem ilyen szempontból a gépet.
Majd beszámolok az eredményrõl.
hat en is ezen filoztam hogy igazabol egyik sem tunik logikusnak... sem az, hogy a bringa ennyit szamitana, sem az, hogy fel ev alatt ennyit gyengulnek a haverokhoz kepest (nekik is volt tel). raadasul a telem relativ aktivan telt.
legegyszerûbb tényleg az ha megvan még az univega egyben mész vele egyet. az helybõl megadja a választ hogy kondi vagy tech.
amúgy mekkora vázat vettél, milyen magashoz ?
jah csak meceras elhozni, atgumizni, utana letakaritani... de meg mindig olcsobb, mint venni egy harmadikat, ami ki tudja megint hogy valik be.
leset vettem 185 centihez (szerintem tokeletes).
Írta 2010. április 03. - 23:05
mas technikai oka lehet meg? ujra elolvastam jopar reviewt - mindenutt kiemelik, hogy milyen jo felfele (mint egy xc bringa). igaz ezt tobbnyire az rp23as verziora irjak.
varom a pitch tulajok tapasztalatait...
legegyszerûbb tényleg az ha megvan még az univega egyben mész vele egyet. az helybõl megadja a választ hogy kondi vagy tech.
amúgy mekkora vázat vettél, milyen magashoz ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 03. - 22:57
A kondi mint technikai ok?mas technikai oka lehet meg? ... varom a pitch tulajok tapasztalatait...
Viccet félretéve, biztos van bringa és bringa között különbség, ami versenyszinten kiütközik, de azért valljuk meg, a mi kategóriánkban a kondi esetleges - néha nem is kicsi - ingadozása sokkal többet nyom a latba.
Még ugyancsak egyszer ültem a nyeregben, de jó tapasztalataim vannak a mászással. Holnap kimegyek egy kicsit erõsebb terepre is, és tesztelem ilyen szempontból a gépet.
Majd beszámolok az eredményrõl.
Írta 2010. április 03. - 21:33
varom a pitch tulajok tapasztalatait...
Írta 2010. április 03. - 18:20
szerintem ott lehet a válasz
cseréljetek egy szakaszon valakivel
ha más bringával sem megy úgy akkor" tavaszi fáraccság"
ha mással jobb, akkor a pitch geója. szerintem
egyik haverral a multkor csereltem - de az egy karbon scott volt azzal konnyebben ment termeszetesen, sokkal. az a tervem, hogy lehet nem adom el a regit (pedig epp ket vevo is lenne ra), hanem letekerek majd egy ilyen tavot.
a geora en is gondoltam - az univega rovid, jol lehet bele "kapaszkodni" taposaskor. a masik, hogy ott minden lockolhato, de a pitch sem billeg.
Írta 2010. április 03. - 18:18
nem lehet hogy a sulykulonbseg a kerekekben van, vagy a gumiknak lenyegesen nagyobb a gordulesi ellenallasa?
a gumik ugyanazok, a kerekek kozott nem mertem lenyegi elterest (mindketto vmi olcsobb fajta). a hatso tengely miatt nehezebb 100gal a pitch, de az nem hajtott tomeg.
Írta 2010. április 03. - 18:11
. tudom, hogy ez egy lejtozos gep, de elvileg jo maszotulajdonsagokkal -
i?)
szerintem ott lehet a válasz
cseréljetek egy szakaszon valakivel
ha más bringával sem megy úgy akkor" tavaszi fáraccság"
ha mással jobb, akkor a pitch geója. szerintem
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 03. - 18:02
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 03. - 17:42
ez csak vmi kondicios problema, vagy tenyleg ennyire nem lehet felfele tekerni vele? raadasul szimpla bevarjuk egymast a haverokkal turazasrol van szo, nem versenyrol. az sem erdekel, ha nem tudok normalis tempoban menni (nem versenyezni akarok), de az ido kb 75%at viszi el a felfele tekeres, igy hiaba jobb a maradek 25, ha katasztrofa a nagy resze.
a cangak kozott kb fel kilos elteres van, a gumik ugyanazok (konnyu schwalbek). aki probalta mar, hogy tud tekerni felfele a korabbi cangajahoz kepest? nehezen hiszem el azt is, hogy en gyengultem le ennyire, meg azt is, hogy ennyivel lassabb lenne (mintha vhol lenne vmi "csont" a gepezetben - de mi?)