Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
no igen, egy ossztelos karboncsodaval es konnyu kerekekkel eleg jol lehet felfele szantani :)

szombaton a korishegyen jottunk lefele (bakony kozepmaraton resze) - a kilato utan ott a turistauton az a sziklasgyokeres resz nekem eleg durva volt. kicsit kiengedtem a feket, es ugy gyorsult, mintha vmi hajtotta volna. jobban tetszett az osvenyes szakasz a gyokerekkel, kar hogy rovid volt. nagyon esznel kellett lenni, hogy az ut kozepen kiallo sziklaban meg ne alljon az elso kerek. ilyen helyeken nagyon elemeben van a pitch - a masik ahol nagysebesseggel lehet a murvan szakitani - olyan stabil a kanyarokban...

de jelenleg elmondhatom, hogy bena egy hegyibringas vagyok - eddig legalabb felfele jol ment, es lefele paraztam, most felfele is gyikarc lettem :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én felfelé nagyon sokszor ki szoktam állni, de ez Epic-kel gyakorlatilag alig kellett, úgy kúszik felfelé. A hátsó külsõt éreztem kevésnek, de ez nem csoda, olyan kopott. Lefelé az egyenes (gyökeres, vízmosásos) részeken gyorsabb voltam, mint a merev Konával, a kanyarodás kipróbálására nem volt jó a terepválasztás (fenyves), nem mertem döntögetni, nehogy egy toboz megvicceljen :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Hát én az Epic-kel nem szenvedtem az elsõ tekeréskor, sõt :)

Csodáltam is volna ha igen, amikor én kipróbáltam a barátom Epic carbonját egy plasztikai sebész team tudta volna a vigyort lemûteni az arcomról! Felfelé ugyan úgy ment mint az alu Stumpi HT, lefelé meg... más dimenzió!:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

hat en is ezen filoztam hogy igazabol egyik sem tunik logikusnak... sem az, hogy a bringa ennyit szamitana, sem az, hogy fel ev alatt ennyit gyengulnek a haverokhoz kepest

Tegnap délután komoly tesztnek vetettem alá a gépet :)
Papod hegy megmászása, elég változatos terepen, egy barátommal aki hozta a régi Stumpjumpert, amire át-át ültem.
Stumpjumper kb 12.8 kg Pitch kb 14,0 kg.
Hosszú lapos szögû emelkedõn, enyhén köves terepen kicsit jobb a Stumpi.
Meredek technikás emelkedõn kicsit jobb a Pitch, gyönyörûen mozog. (Elsõ teló beültetésével extrém meredek is mászható.)
Gyors, sziklás, rázós, technikás lefelén fényévekkel jobb a Pitch. A féket csak azért húztam, hogy haver ne nagyon maradjon le az ismeretlen terepen (eddig mindig görcsöt kaptam a fékezéstõl).
Lapos szögû lefelén murvás úton (tekerõs) jobb a Stumpi.

Összegezve: a gyönyörû mozgás ára az hátsótag folyamatos mozgatásában elveszõ energia.
Javallat: a hosszú sík túrákra célszerû telópumpát is vinni, és a hosszú szakaszokra enyhe túlnyomást biztosítani.
Nekem 125 az alapnyomás, ezzel tökéletesen mozog, 165-re felpumpálva szinte nulla a beülése és csak akkor rugózik be, ha tényleg valamire keményen rámegyek. (Szóbajöhet még a lockolható hátsó tag beszerzése is ha neked nagyon gáz.)

Aszfaltra kizárt, hogy rámenjek vele, de arra marad is a jól bevált Sirrus.

Legjobban mászni szeretek és lejtõzni (edzés=szenvedés és élvezés).
Pitch a király! :)
www.magicteam.hu

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

én sem a konámmal... illetve de, de az csak a kondim miatt volt, a gép perfekt...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszonom a tanacsokat :) megprobalok hozzaedzodni a cangahoz.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Anno, amikor a Konával elõször mentem komolyabbat én hatalmasat szenvedtem, egyszerûen az új geo-t is meg kell szoknod.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nem akarom, hogy nagyon OFF legyen, csak röviden szólok.
Hidd el, tavasz van, hosszú volt a tél, normális, hogy nem úgy megy a bringa, mint nyár végén szokott. Neked az lehet a megoldás, hogy párszor elmész egyedül, a saját tempódban tekerni, persze néhány hosszabb emelkedõt is belerakva. Amikor a haverjaiddal mész, az a tempó egyenlõre még kicsit gyors neked, és túlhajtod magad, hogy velük tarthass. De néhány saját edzõ tekerés után sokkal jobban fog menni neked is.
Sok sikert !
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Természetesen minden országnak mások a terep adottságai. Így a tesztelõk szempontjai is mások és a dicséreteket is máshogy kell érteni. Én azt vettem észre, hogy ha azt olvasod, hogy remek a mászótulajdonsága a gépnek, akkor az külföldi (jellemzõen angolszász) lapban azt jelenti, hogy technikás felfelén jól viselkedik, nem emelgeti az orrát, simítja az akadályokat. Nem akadsz meg a bringa miatt és csak kondi kérdése, hogy feltekerj. DE a mászás náluk nem azt jelenti, amit nálunk a terepek nagy részén. Azaz, hogy sima dózerutakon tekercselünk felfelé. AZ nem mászás, az felfelé tekerés. Ha jól emlékszem Pitch Comp-ot vettél gyárilag felszerelve. Az kb 14-14.5 kg körül van.Azért az bárhogy is nézzük nem egy légies gép. Nekem Pitch Comp van/volt, 36-os float és minden finomság, így volt 13,8 kg. Csak hóban mentem vele felfelé terepen, itt mindenki más is lassabb volt, így nem éreztem lassabbnak magam. Pedig a társaságunkból nagyjából én vagyok felfelé a leglassabb. Szóval szerintem szokd még egy kicsit a gépet, függetlenül a téli aktivitástól a tavasz az tavasz. Összecsiszolódtok, de azt ne várd, hogy hasítani fogsz vele felfelé a dózeren. Kivéve ha kondisodsz a tekerések során:-)

koszi a valaszt :) comp van, de azert mar faragtam belole jocskan (0.75kgot kb). perpill 14.2kgnak mertem, az univega 13.7 volt. ertelmezesed szerint felfele szeretnek tekerni - nem hudejo idot futva, csak annyi kivansagom lenne, hogy tekerni tudjak a tobbiekkel es hogy elvezzem azt. jelenleg szerintem a teljesitokepessegem hataran tul tekertem (szabalyosan szenvedesnek ereztem mar az egeszet), es meg igy sem tudtam veluk menni.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Természetesen minden országnak mások a terep adottságai. Így a tesztelõk szempontjai is mások és a dicséreteket is máshogy kell érteni. Én azt vettem észre, hogy ha azt olvasod, hogy remek a mászótulajdonsága a gépnek, akkor az külföldi (jellemzõen angolszász) lapban azt jelenti, hogy technikás felfelén jól viselkedik, nem emelgeti az orrát, simítja az akadályokat. Nem akadsz meg a bringa miatt és csak kondi kérdése, hogy feltekerj. DE a mászás náluk nem azt jelenti, amit nálunk a terepek nagy részén. Azaz, hogy sima dózerutakon tekercselünk felfelé. AZ nem mászás, az felfelé tekerés. Ha jól emlékszem Pitch Comp-ot vettél gyárilag felszerelve. Az kb 14-14.5 kg körül van.Azért az bárhogy is nézzük nem egy légies gép. Nekem Pitch Comp van/volt, 36-os float és minden finomság, így volt 13,8 kg. Csak hóban mentem vele felfelé terepen, itt mindenki más is lassabb volt, így nem éreztem lassabbnak magam. Pedig a társaságunkból nagyjából én vagyok felfelé a leglassabb. Szóval szerintem szokd még egy kicsit a gépet, függetlenül a téli aktivitástól a tavasz az tavasz. Összecsiszolódtok, de azt ne várd, hogy hasítani fogsz vele felfelé a dózeren. Kivéve ha kondisodsz a tekerések során:-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A kondi mint technikai ok? :)
Viccet félretéve, biztos van bringa és bringa között különbség, ami versenyszinten kiütközik, de azért valljuk meg, a mi kategóriánkban a kondi esetleges - néha nem is kicsi - ingadozása sokkal többet nyom a latba.

Még ugyancsak egyszer ültem a nyeregben, de jó tapasztalataim vannak a mászással. Holnap kimegyek egy kicsit erõsebb terepre is, és tesztelem ilyen szempontból a gépet.
Majd beszámolok az eredményrõl.

hat en is ezen filoztam :) hogy igazabol egyik sem tunik logikusnak... sem az, hogy a bringa ennyit szamitana, sem az, hogy fel ev alatt ennyit gyengulnek a haverokhoz kepest (nekik is volt tel). raadasul a telem relativ aktivan telt.

legegyszerûbb tényleg az ha megvan még az univega egyben mész vele egyet. az helybõl megadja a választ hogy kondi vagy tech.

amúgy mekkora vázat vettél, milyen magashoz ?

jah csak meceras elhozni, atgumizni, utana letakaritani... de meg mindig olcsobb, mint venni egy harmadikat, ami ki tudja megint hogy valik be.

leset vettem 185 centihez (szerintem tokeletes).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mas technikai oka lehet meg? ujra elolvastam jopar reviewt - mindenutt kiemelik, hogy milyen jo felfele (mint egy xc bringa). igaz ezt tobbnyire az rp23as verziora irjak.
varom a pitch tulajok tapasztalatait...

legegyszerûbb tényleg az ha megvan még az univega egyben mész vele egyet. az helybõl megadja a választ hogy kondi vagy tech.

amúgy mekkora vázat vettél, milyen magashoz ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

mas technikai oka lehet meg? ... varom a pitch tulajok tapasztalatait...

A kondi mint technikai ok? :)
Viccet félretéve, biztos van bringa és bringa között különbség, ami versenyszinten kiütközik, de azért valljuk meg, a mi kategóriánkban a kondi esetleges - néha nem is kicsi - ingadozása sokkal többet nyom a latba.

Még ugyancsak egyszer ültem a nyeregben, de jó tapasztalataim vannak a mászással. Holnap kimegyek egy kicsit erõsebb terepre is, és tesztelem ilyen szempontból a gépet.
Majd beszámolok az eredményrõl.
www.magicteam.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mas technikai oka lehet meg? ujra elolvastam jopar reviewt - mindenutt kiemelik, hogy milyen jo felfele (mint egy xc bringa). igaz ezt tobbnyire az rp23as verziora irjak.
varom a pitch tulajok tapasztalatait...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

szerintem ott lehet a válasz

cseréljetek egy szakaszon valakivel
ha más bringával sem megy úgy akkor" tavaszi fáraccság" :)

ha mással jobb, akkor a pitch geója. szerintem

egyik haverral a multkor csereltem - de az egy karbon scott volt :) azzal konnyebben ment termeszetesen, sokkal. az a tervem, hogy lehet nem adom el a regit (pedig epp ket vevo is lenne ra), hanem letekerek majd egy ilyen tavot.

a geora en is gondoltam - az univega rovid, jol lehet bele "kapaszkodni" taposaskor. a masik, hogy ott minden lockolhato, de a pitch sem billeg.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nem lehet hogy a sulykulonbseg a kerekekben van, vagy a gumiknak lenyegesen nagyobb a gordulesi ellenallasa?

a gumik ugyanazok, a kerekek kozott nem mertem lenyegi elterest (mindketto vmi olcsobb fajta). a hatso tengely miatt nehezebb 100gal a pitch, de az nem hajtott tomeg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

. tudom, hogy ez egy lejtozos gep, de elvileg jo maszotulajdonsagokkal -
i?)

szerintem ott lehet a válasz

cseréljetek egy szakaszon valakivel
ha más bringával sem megy úgy akkor" tavaszi fáraccság" :)

ha mással jobb, akkor a pitch geója. szerintem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem lehet hogy a sulykulonbseg a kerekekben van, vagy a gumiknak lenyegesen nagyobb a gordulesi ellenallasa?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
lenne egy "kis" gondom a pitchel. maratontavokat tekerunk haverokkal, es tavaly messze jobban tekertem felfele barkinel a tarsasagban az univega ossztelos geppel. ehhez kepest iden olyan szinten visszaesett a teljesitmenyem, nemhogy nem en tekerek elol, de keptelen vagyok a tobbiekkel tartani a lepest. konkretan kikopom a tudomet, osszevissza kalapal mar a szivem, es csomoszor leszallok felfele tolni. tudom, hogy ez egy lejtozos gep, de elvileg jo maszotulajdonsagokkal - baromi jo lefele, de egyeruen annyira fluszralo es olyan szinten nem elvezem az egeszet a felfele tekeres miatt, hogy mar az egesz turazastol veszi el a kedvemet.

ez csak vmi kondicios problema, vagy tenyleg ennyire nem lehet felfele tekerni vele? raadasul szimpla bevarjuk egymast a haverokkal turazasrol van szo, nem versenyrol. az sem erdekel, ha nem tudok normalis tempoban menni (nem versenyezni akarok), de az ido kb 75%at viszi el a felfele tekeres, igy hiaba jobb a maradek 25, ha katasztrofa a nagy resze.

a cangak kozott kb fel kilos elteres van, a gumik ugyanazok (konnyu schwalbek). aki probalta mar, hogy tud tekerni felfele a korabbi cangajahoz kepest? nehezen hiszem el azt is, hogy en gyengultem le ennyire, meg azt is, hogy ennyivel lassabb lenne (mintha vhol lenne vmi "csont" a gepezetben - de mi?)