Elõször állítsd be a sag-et úgy hogy teljesen softon van a brain (csillapítás leggyorsabbon). Ezután tekerd firmig amíg mondjuk emelkedõn kiállva lassú tekerésnél (meredek aszfaltos emelkedõ tökéletes hozzá) már nem mozdul be.
Ha ez így nem megy, akkor hibás a tag, kérj garanciális cserét/javítást ha tudsz (speci tagokra 5 év a gari elsõ tulajnak, foxra eu-s 2 év).
Mit értesz pogózáson?
Pogózás alatt azt értem, hogy, taposom jobbal beül kicsit majd feljön, aztán taposom ballal és ugyan ez. Sikerült úgy beállítani, hogy ez mozgás minimális lett, de akkor meg a segge tünt kicsit merevebbnek, ugyhogy azt játszottam, hogy aszfalton beteker, terepen meg kicsit vissza. Ha nem cseréltem volna ki már a tagot még eljátszadoznék vele a tanácsaitok alapján, de hogy vissza nem teszem már az tuti
.
fox nem is szokott, mert beülést ajánlják beállítani . (és 250 psi-nél többet ne fújj bele nem feltétlen fogja szeretni a tag). ehez a vázhoz olyan 25--30%, szal vmi 15-16 mm az ideális szerintem.
amúgymeg hogy biztos legyél a vázban lévõ tartalékban . (2 emberes feladat igazából) told le a gumigyûrût kb 6 centire, engedd le a tagot teljesen, hagyd addig "összesni" míg eléri a gumigyûrüt. ha itt még nem ver bele a himbakar (magyarul linkplate ) a nyeregvázcsõbe, akkor jó eséllyel menetközben sem fog.
mondjuk igazából ez nem az a bringa aminek kéne lennie "merevfarú" funkciójának is.
ha meg azt szeretnél lehet gy fox RPL taggal jártál volna jobban, annak 2 állása van, nyitott meg zárt, de zárva full kemény lock.
Becsúszószárat lemértem: 5.5cm (lehet nem is 2.25?). Levegõ kienged, bringa megnyomkod és pont jó, a tag nem engedte jobban beülni és nem a váz fogta meg, maradt kb 0.5cm. Kicsit meglepõdtem amikor a becsúszószár teljes hosszát kihasználta, azt hittem marad egy kis hely a végitõl de nem. A gumigyûrû majd leesett a tagról
.
Az RPL-es tagon elgondolkoztam, de sok értelmét nem láttam a full lock-nak. Mozogja csak ki azt amit kell, de ne vesszen el x energiám amiatt, hogy tekerésnél bemozdul a tag. És én ezt megkaptam, élvezetes volt Dobogókõre az út.
És még egy apróság, bár nem vagyok grammániás, de a braines cucc vagy 2x olyan nehéz