Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
tigger: mondtad pár hónapja, hogy ha majd lesz idõm számoljak be az AFR tagról és az E150 villáról. Nos, akkor pár szóban az eddigi tapasztalat.

AFR tag: nagyon finoman mozog! A Fox minõséget hozza egy-az-egyben. Mondjuk ez nem is csoda, elvileg a Fox szegelte össze a Specinek a tagot. 4 lépcsõs kompresszió van benne, ahol a 4. állásban szinte lockolja a tagot. Igazából nincs rá szükség. Mászáskor, ülve tekerésnél, teljesen nyitott kompressziónál épp csak annyit mozog, amennyit nagyon szükséges, nem pogózik. Ez részben betudható szerintem a váznak is. Kompresszióra egyedül kiállva tekerésnél van szükség, akkor viszont jól jön a 4 lépcsõnyi mennyiség. Lefelé viszont piszok jól teszi a dolgát. A ratatás, köves gyászokat is csodáson kimozogja, viszont nem esik össze egy-egy nagyobb lelépõnél.

E150: Egyetlen negatív tulajdonság: k*rva nehéz. Stucnival, tengellyel együtt 2,7 kila, ami nem kevés. De ebbõl viszont adja is magát a pozitív erénye: hihetetlenül merev. Egy Fox 36-os merevsége mellé simán oda lehet tenni. Mozgása lehet sokakat megosztana, én nem szeretem, ha kimozogja a falevelet is, viszont amikor kell, akkor 15 centi eléggé lineáris utat kapsz, az uccsó 1-2 centin keményedik fel. Kompressziót odatekerve kiálláskor sem bólogat (nagyon nem szoktam használni), a levegõs szárban pedig ott van leültethetõség. A kart eltekerve beül 11 centire, ami mászáskor jól jöhet, de valamit tudnak a Specinél, mert eddig nem volt rá szükség, a geometria nagyon szuper vele, nem emelgeti az elejét meredek mászáskor sem.

Összességében nagyon merev a tag és a villa, nem csinál felesleges mozgást egyik se, de amikor kell, akkor összehangoltan nagyon teszik a dolgukat. Nagy lelépõk, ratataták, mindenen megy át a keró, mint a bolond :) Rettentõ stabil, jól kitalált kontrukció, tényleg csak dicsérni tudom. Egyelõre még a nehéz súlya ellenére is bent marad a villa a maratonokhoz, bár összességében a 13,5 kilós összsúly nem olyan vállalhatatlan :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Eltévesztettétek a topikot?

Propero-hoz mennyire nehézkes sildet beszerezni vajon?

Jó az a Pitch!

Írj privit ha érdekel piros sild!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Eltévesztettétek a topikot?

Propero-hoz mennyire nehézkes sildet beszerezni vajon?

Jó az a Pitch!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Hát igen igazad van, Szilvásig szerintem nekem is aszfaltos edzés marad.:mad:

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Én ma a Börzsönyben voltam, ott is minden sár, volt olyan hely ahol térdig ért, a cipõmet kézzel kellett kiszednem belöle, mondjuk egybõl le tudtam mosni, mert mindenütt patakok folytak. Ha volt egy jobb lefelé, nem tudtam engedni neki, mert bazira csúszott, és a lefolyó víz fél másfélméteres mélyedéseket vágott a talajba. Úgyhogy az elején teljesen kitekertem a brian-t az epicen, hagy mozogjon.

Hazafele vác után ellepte a duna a kerékpárutat, s ott álltak csõstûl az emberek. Volt négy srác montival, s amikor megláttak, azt mondták egy versenyzõnek át kell menni. A kis butusok, azt hitték nem vállalom be, mert féltem a bringát :-) de direkt jól jött mert lemosta a sár egy részét a vasról.

Úgyhogy most már szép tiszta a bringa, de terepre egy darabig nem megyek.

Sajnos hiába szeret tekerni az ember, van úgy hogy nincs értelme........
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hát lehet, ma megint beleszaladtam egy felhõszakadás utóéletébe... Picasa Webalbumok - G

en meg a felhoszakadasba :) vegig allat szembeszel volt, a szantofold mellett homokvihar szinten. nah mondom mar csak egy kis eso kellene, es akkor volt minden. ot perc mulva szarra aztam.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

csak nehogy idõ elõtt megszökjön a bicaj.....

Hát lehet, ma megint beleszaladtam egy felhõszakadás utóéletébe... Picasa Webalbumok - G

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csak nehogy idõ elõtt megszökjön a bicaj.....

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

minden cangazasnal halalra gazolsz egy vakondot? :D

Ha én lettem volna elégé kétdimenziós volna a kiterjedése, tekintettel a 95 kilómra!:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Pénteken én is kimentem megmutattam a bicónak mi vár rá jövõ hétvégén... Picasa Webalbumok - G

minden cangazasnal halalra gazolsz egy vakondot? :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Pénteken én is kimentem megmutattam a bicónak mi vár rá jövõ hétvégén... Picasa Webalbumok - G

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nagyon szép a gép...bár én lengõkart,stucnit, nyeregcsövet fehéresitém :) de igy is okés

inkabb csak azokat a cuccokat cserelgetem, amik funkcionalisan nem tetszenek, es akkor igazitok a gyari szinkavalkadon. baromi csiricsare volt minden rajta (barna markolat, szurke nyereg, kek vaz, piros lengokar, feher villa stb). pedig a vaznak annak nagyon szep szine van - foleg napon, eloben :)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Nagyon szép a gép...bár én lengõkart,stucnit, nyeregcsövet fehéresitém :) de igy is okés

"just chillin killin"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a nagyobb atalakitasok ota most volt eloszor alkalmam megint igazan felfele tekerni - szvsz most sokkal konnyebb, lenyegeben csak ott szalltam le, ahol mar elemelkedett az eleje. baromi buszke voltam magamra, hogy feltekertem azon a gyorujbarati 20%os talan fel km hosszu emelkedon. igaz utana majdnem kikoptem a tudom :) meglepodtem, hogy kiallva is csak a vegen kezdett el pogozni (folyamatosan emelkedik - a vege halal). meg a feher wellgo mg1 hianyzik a dologbol.

Feltöltött kép

gyorujbaratnal kezdodik a bakony, nem csoda, hogy lemondtak a maratont. szinte minden utalatos talaj elofordult, amit nem szeretek: volt azott agyag (cipoben is csuszott), a hegy aljan ossze gyult lemosott laza, suppedos homok, amiben baromi nehez volt tekerni, es sar minden mennyisegben. szinte mindenutt ki volt mosva a talaj, olyan lukak voltak, hogy max ongyilkosjeloltek eresztettek volna neki, nem beszelve arrol, hogy vegig csuszott. igy lejtozes resze sajna kimaradt. volt olyan resz, hogy ugy csuszkaltam lefele, mint sileccel a havon. ott fordultam vissza, amikor ezen a nehez talajon raadasul komplett fak voltak radolve az utra. ketton meg atverekedttem magam (letordeltem az agakat, es atkusztam alatta, vagy atemeltem), de max dozerral lehetett volna tovabbmenni. ez a valtozatos talaj megtette a hatasat, szepen osszeallt minden egybe.

Feltöltött kép

raktam fel tobb kepet:
ImageShack Album - 6 images

a heten lecsupaszitottam egy trekking cangat (munkaba jarasra), es rajottem, hogy mennyire hianyzik a regi cross cubeom :( hianyzik a haladas, szeretek gyorsan menni. lehet a vegen majd epitek egy 29ert: ide gyorbe az passzol, es a bakonyban sem feneklenek meg vele. a pitch nagyszeru canga, csak, amig 20% bakony es 80% gyor leosztasban hasznalom, nem vagyok benne biztos, hogy hosszu tavon ez lesz a nekem megfelelo.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kedden megyek hozzájuk, rákérdezek

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

MINDEN EGY HELYEN: KER

Én hétfõn postáztam nekek a Fox Brain tagot.Mire lehet számítani,mikorra készül el?Sajna nem tudtam munkaidõben telefonálni,utána meg már nem akartam hívni a srácot.

navagox

navagox

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Specialized Stumpjumper S-Works (2006) vázamon a Brain Fade szelepet a támvillához rögzítõ csavar megfáradt.... a mérésem szerint M8x0,75 menet van rajta, és ilyet nem találtam eddig egy csavarboltban sem...... tud valaki beszerzési forrást?
köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi,holnap hivom öket!

én momentán a keddet javasolnám a távbeszélgetés megejtésére :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

MINDEN EGY HELYEN: KER

Köszi,holnap hivom öket!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag