Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mas specializedek hosszuak? mert nekem pitchnel boszme nagy a tengelytav (aranyaiban is hosszu a canga), de a "fulke" kifejezetten rovid. igaz csak olyan 7cmes stucni lehet rajta.

a pitch az ilyen "kakkukktojás" :)
kezdve ott hogy hiteles geo adatot nem nagyon találni róla.
de általában hosszabbak az átlagnál, némelyik betegesen hosszú . (pl a kedvenc crosstrail-em, (M-es(17-es) méretben 590es felsõcsõhossz, egy cross váznál, amik általában rövidebbek mint a monti azt nem tudom kinek tervezték))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mas specializedek hosszuak? mert nekem pitchnel boszme nagy a tengelytav (aranyaiban is hosszu a canga), de a "fulke" kifejezetten rovid. igaz csak olyan 7cmes stucni lehet rajta.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

15,5-ös Stumpjumper mennyire kicsi egy 170 centis nõnek? Az 550-es vízszintes felsõcsõhossz nem tûnik olyan rövidnek.

Igaz nem Stumpim van, hanem FSR XC, de 173 magas lányként nekem hosszú az M-es sajnos, még a gyári viszonylag rövid, talán 90-es stucnival is. Ebben azóta vagyok biztos, mióta ültem egy 17-es Kona Kulán, és az tökéletes méretû volt... Persze lehet egy nõi vázas Specinél más lenne a helyzet, azoknál elvileg figyelembe veszik, hogy elvben rövidebb karjaink-lábaink vannak.
Ez alapján lehet, hogy ez viszonylag kicsi váz neki, viszont esélyes, hogy az eggyel nagyobb nagy lenne, az pedig rosszabb szerintem.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Igen, az az egy önbeálló csapágy nem kapható. Sõt! nekem S-Works kellett ami fele olyan széles, mint a többi, de egyik méret sem kapható itthon.
Voltam több szakkereskedésben, de egyiok sem tudta még rendelni sem. :(
A régi forgalmazó (Velobike) hozta, a helyi bicajbolt közremûködésével. Az új forgalmazó is biztos tudja, ha más nem rendelnek egyet. Tipus és évjárat elég nekik.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Én már lefutottam ezt a kört. Egy kivételével az összes csapágy beszerezhetõ itthon. :(
Végül megvettem a bolti szettet és abban minden benne volt még a kis hézagolók is és a ~20 körüli ár szerintem nem olyan vészes 10db csapágyért+közölõkért.

külön nem kapható az az egy csapágy?Konkrétan a tag felsõ siklócsapágya ha minden igaz.20 ezer nem sok érte,de szerintem felesleges lenne megvennem az összeset,mert valszeg még pár évig semmi baja nem lesz a többi golyóscsapágynak.És ezt a szettet hol lehet megvenni,rendelni?Ja és köszi!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Epic Fox Brain-es taghoz csapágyat hol tudnék beszerezni?Az X-Factorban megcsinálták a tagot,de a perselyeket nem tudták cserélni,mert nincs nekik.Az egyik persely állítólag szabványos,beszerezhetõ,de a másik az nem.

Én már lefutottam ezt a kört. Egy kivételével az összes csapágy beszerezhetõ itthon. :(
Végül megvettem a bolti szettet és abban minden benne volt még a kis hézagolók is és a ~20 körüli ár szerintem nem olyan vészes 10db csapágyért+közölõkért.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Az amcsi piacon árult speckók' tudnak nagyon szép festésûek lenni. Volt talán tavaly egy fehér-lila Safire, nah az volt az egyik legszebb színû váz, amit láttam. No meg a Mardy Gra'-s Stumpjumper FSR.

A barátnõm ilyet próbált: Specialized Bicycle Components : Stumpjumper Women's
Egyik barátom feleségének raktam össze egy 15.5 azt megnézhetnéd csak messze vagyunk, és idén nem jönnek Szívásváradra.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az amcsi piacon árult speckók' tudnak nagyon szép festésûek lenni. Volt talán tavaly egy fehér-lila Safire, nah az volt az egyik legszebb színû váz, amit láttam. No meg a Mardy Gra'-s Stumpjumper FSR.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én is inkább a 17-es felé hajlanék, csak egy 15,5 stumpjumper van bécsben pofátlan jó áron. Mondjuk fura szerzetek a nõk :D Nõvérem a 162 centijével ment az M-es Epicemmel, kb. 15 perc után szólt, hogy tudunk-e kijebb húzni a nyeregcsövön :)

sokan elkövetik azt a hibát (akik az eséstõl félve nem koppig letolják az nyerget) hogy kihuzzák az égbe mert elsõre síkon full nyujtva könyebb tekerni.

szerintem átlag 170 magas csajnak teljesen jó lenne a 15,5-es.
vagy nem kell ragaszkodni a márkához és csajos tervezésû vázat venni .(kona, merida, scott)
(bár ha akarnék még specializdot, magamnak pl egy M-es safire-t vennék. meg sok festéket :) :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én is inkább a 17-es felé hajlanék, csak egy 15,5 stumpjumper van bécsben pofátlan jó áron. Mondjuk fura szerzetek a nõk :D Nõvérem a 162 centijével ment az M-es Epicemmel, kb. 15 perc után szólt, hogy tudunk-e kijebb húzni a nyeregcsövön :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

15,5-ös Stumpjumper mennyire kicsi egy 170 centis nõnek? Az 550-es vízszintes felsõcsõhossz nem tûnik olyan rövidnek.

Barátnõm is 170, viccesen kicsi volt neki a 15.5-ös, max ha komolyan versenyezne akkor.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én 175 vagyok, nekem nagy(hosszú) a 17-es stumpi. legalábbis nem akarok 70-es stucnit

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hát a lábait tudom kb. a karjait nem :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en csajom is olyan 170 korul van, es 17es hardrock-ja van. tudom mas geo, de akkoris. stucnifuggo, meg hogy mennyire hosszuak a karjai
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szerintm nagy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

eloszor en is ezeket neztem, de nem art, ha hallgatsz az ajanlasra: a speci oldalan van egy pdf. nagyon mas a geometriajuk.

ps: itten

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Epic Fox Brain-es taghoz csapágyat hol tudnék beszerezni?Az X-Factorban megcsinálták a tagot,de a perselyeket nem tudták cserélni,mert nincs nekik.Az egyik persely állítólag szabványos,beszerezhetõ,de a másik az nem.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
35-ös a becsúszó és egy Enduro SL Pro-ban van. Dobok majd fel képet hamarosan :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mekkora átmérõjû becsúszója van az E150-nek és milyen gépben van? Már nem emlékszem rá, pedig tudom, hogy írtad korábban.