Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Venember83: Miért ne?
Arn: Az meg rázni fog a teljes telós után. Nehéz lesz neked ideálisat találni:-) Egyébként nem igazán értem, hogy a Triad taggal mit vacakoltak annyit. Az én Stumpimban is eldurrant a csili, de megcsinálták a Factorban 1 hét alatt. 2 éve, lehet azóta amortizálódtak.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Ne hasonlítsunk már egy Treket egy Specihez. :D

Látom olvasol a sorok közt. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor maradni kell a közép-, alsó kategóriánál és nem lesz gondod. Én kihagyom és évente 1 hónapot rááldozok inkább a szívásra.

egy olcsobban fenntarthato merevfarku 29ert mar regota tervezek :) de meg ott is kell egyket ev, mire nem 20-30%al dragabban adnak barmit, aminek nagyobb a kereke.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Egy ismerõsöm közel egy évet várt arra, hogy a fullos Trek Session vázát hajlandóak legyenek kicserélni konstrukciós hiba miatt (a gyárilag beletett tag túlfolyója beleütött az alsócsõbe). Az milyen már?

Ne hasonlítsunk már egy Treket egy Specihez. :D Amúgy értem én, hogy innováció, meg egyedi megoldások, de bizonyos kialakítások bizony zsákutcának bizonyulnak, ezt meg persze, hogy nehezen nyeli le a felhasználó.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

a vegeredmenyen nem valtoztat: olyat kell venni, amihez itthon is konnyen beszerezheto alkatreszeket hasznalnak.

Akkor maradni kell a közép-, alsó kategóriánál és nem lesz gondod. Én kihagyom és évente 1 hónapot rááldozok inkább a szívásra.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Errõl meg talán nem a keró gyártója tehet. Nem õket akarom védeni, de nem csak ebben rugalmatlanok a magyar boltok/szervizek. Itthon én is hónapokat szívtam, utána külföldre elvittem a speci dolgaimat, 1 hónap alatt megvolt, aminek a fele csak az oda-vissza posta volt.

a vegeredmenyen nem valtoztat: olyat kell venni, amihez itthon is konnyen beszerezheto alkatreszeket hasznalnak.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

nem lenne ezzel semmi gond, ha x ev mulva is gyors es hatekony lenne az alkatreszellatas, es nem a piaci ar gyakran tobbszoroseert adnak azt. eddigi tapasztalataim sajnos nem tul pozitivak: segitokesz a magyar szemelyzet, de sajnos el kell fogadni, hogy egy pattanas vagyunk europa seggen, azt ezt "megilleto" supporttal.

Errõl meg talán nem a keró gyártója tehet. Nem õket akarom védeni, de nem csak ebben rugalmatlanok a magyar boltok/szervizek. Itthon én is hónapokat szívtam, utána külföldre elvittem a Speci dolgaimat, 1 hónap alatt megvolt a komplett szerviz, aminek a fele csak az oda-vissza posta volt.

Ez amúgy nem csak a Specire jellemzõ, hanem úgy mindegyik márkára elmondható szerintem. Egy ismerõsöm közel egy évet várt arra, hogy a fullos Trek Session vázát hajlandóak legyenek kicserélni konstrukciós hiba miatt (a gyárilag beletett tag túlfolyója beleütött az alsócsõbe). Az milyen már? És nem egy középkategóriáról volt szó, hanem a széria legmagasabb vázáról, ami önmagában annyiba kerül, mint a mi kerónk :) Az ember ilyen árnál már elvárná, hogy minimum piros szõnyegen hozzák neki a cserevázat :) Hát nem.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én nem értelek titeket. Tudtátok, hogy milyen kerót vesztek, nem? Akkor most mi a gond azzal, hogy a megoldásaik egyediek?

nem lenne ezzel semmi gond, ha x ev mulva is gyors es hatekony lenne az alkatreszellatas, es nem a piaci ar gyakran tobbszoroseert adnak azt. eddigi tapasztalataim sajnos nem tul pozitivak: segitokesz a magyar szemelyzet, de sajnos el kell fogadni, hogy egy pattanas vagyunk europa seggen, azt ezt "megilleto" supporttal.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Én nem értelek titeket. Tudtátok, hogy milyen kerót vesztek, nem? Akkor most mi a gond azzal, hogy a megoldásaik egyediek?

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi itt is! :-)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Az innovácó már csak ilyen...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

De valahogy rossz a szám íze, s arra a megállapításra jutottam, hogy soha többé nem veszek specialized össztelós bringát. Merevet lehet, de össztelóst nem.

S még ezt is eladom.

en is hasonlo kovetkeztetesre jutottam :) baromi jo vele menni, de dugjak fel az egyedi megoldasaikat.

Füllentettek egy "picit", a foxra eu-ban két év garancia van (USA 1 év!). Foxos brainre a fox adja a garanciát (mindig így volt): a két évet.
A speci által gyártott futureshock/afr stb. fantázia nevû brainekre 5év a garancia és a speci adja (más kérdés hogy itthon megpróbáják megjavítani az x-factorral, aztán a végén jön egy csere uk-ból vagy valahonnan...)

A garanciák megtekinthetõk a specialized.com-on.

ugy tudom, hogy alapvetoen annyi a gar, amennyit az elado vallal az eladaskor (min egy ev). gyk, ami a garanciapapiron szerepel, amit kapott. nem ez lenne az egyetlen terulet, ahol a gyari gar egy reszet "adjak oda": hwnel sajna bevett szokas, ill van olyan ceg, amelyik plusz penzert vallalja azt be, amit a gyarto amugy is szavatol.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok,
a kérdésem lényegét feltettem a Rugóstag-topicban, itt csak azt szeretném kérdezni, hogy a
a 2006-os Speci FSR XC-vázba milyen szemtávolságú tag való? (Mert nézegettem az RP23-asokat és van belõle többféle is).

ott is kaptál választ hogy 6,5*1,5--es(165*38mm) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok,
a kérdésem lényegét feltettem a Rugóstag-topicban, itt csak azt szeretném kérdezni, hogy a
a 2006-os Speci FSR XC-vázba milyen szemtávolságú tag való? (Mert nézegettem az RP23-asokat és van belõle többféle is).

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Füllentettek egy "picit", a foxra eu-ban két év garancia van (USA 1 év!). Foxos brainre a fox adja a garanciát (mindig így volt): a két évet.
A speci által gyártott futureshock/afr stb. fantázia nevû brainekre 5év a garancia és a speci adja (más kérdés hogy itthon megpróbáják megjavítani az x-factorral, aztán a végén jön egy csere uk-ból vagy valahonnan...)

A garanciák megtekinthetõk a specialized.com-on.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok.

Ma felhívtam már a boltot, ugyan két hét elteltével mi is a helyzet a tagommal. Mondják már kész a tag jöhetek érte.
Meglepetés ért, hogy elfelejtettek felhívni. A boltban közölték, hogy csak 1 év a garancia a tagra, úgyhogy másodjára is meglepõdtem mert én arra emlékeztem örökélet a vázra 2 év a tagra.

Mondták nem, amúgy 12 ezer forint volt a javítása, gyorsan haza visszaszerel a vázba, s egy gyors próbakör.

Minden tökéletesen mûködik úgyhogy köszönet a boltnak, s annak aki megcsinálta az x factorban.

De valahogy rossz a szám íze, s arra a megállapításra jutottam, hogy soha többé nem veszek specialized össztelós bringát. Merevet lehet, de össztelóst nem.

S még ezt is eladom.

ha a faktorba vitték, az amúgy sem lett volna garis, speci garijához a faktornak nem sok köze van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Minden tökéletesen mûködik úgyhogy köszönet a boltnak, s annak aki megcsinálta az x factorban.

Tehát az X-faktorban javítják az AFR-es tagokat? Vagy továbbküldték javításra külföldre?

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Sziasztok.

Ma felhívtam már a boltot, ugyan két hét elteltével mi is a helyzet a tagommal. Mondják már kész a tag jöhetek érte.
Meglepetés ért, hogy elfelejtettek felhívni. A boltban közölték, hogy csak 1 év a garancia a tagra, úgyhogy másodjára is meglepõdtem mert én arra emlékeztem örökélet a vázra 2 év a tagra.

Mondták nem, amúgy 12 ezer forint volt a javítása, gyorsan haza visszaszerel a vázba, s egy gyors próbakör.

S még ezt is eladom.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

LEGO az apróban
Zsír tag, "csak" össze kell raknod. Csillapítás, Brain, és minden kibelezve. :)

Csak ez a gond? Csupán nitrogén kell hozzá, töltõcsonk, meg egy kevés szakértelem és szerszámok. Ha nem tévedek. Amúgy jó ár.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
LEGO az apróban
Zsír tag, "csak" össze kell raknod. Csillapítás, Brain, és minden kibelezve. :)