Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

én meg nem szekálódásnak szántam.. tényleg némi pénzveszteséggel nem tudod becserélni egy M-esre???

De hisz már többször is írtam, hogy ez egy M-es váz. S-est próbáltam, az nagyon kicsi.

A mászóképességét pedig nem egy XTC-vel hasonlítottam össze, hanem egy ugyanilyen rugóúttal bíró vázzal. Amibe ráadásul egy Manitou Swinger Air4 tag van. Elvileg annak is gyengébbnek kéne lenni.

De most ezen tényleg nem vitázni szeretnék, mint ahogy azt sem tudjuk szerintem megbeszélni, hogy melyik nyereg kényelmes.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Elvileg az epic a versenyváz

fsr xc meg a stupmy-hoz hasonlít csak talán picit költséghatékonyabb sztem...de lehet hülyeséget mondok

de egyik sem durvulós

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
akkor most pontosan, hogy is van??:D

Epic az a maratonosabb? Fsr XC az még mindig inkább tekerõs, és a SJ FSR pedig a durvulósabb?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én úgy lennék vele hogy jöhet mind2..:D
Stumpy egy Talas XTT-vel
SX meg egy jó kis 36-al

Olee-nak meg szurkolok hogy megszeresse, Scott az miféle vol?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

várj, most nen az sx-rõl, hanem a stumpjumperrõl van szó:)

Ezt benéztem... Nem kicsit, nagyon :D :zawstydzo
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Háát xc-nek nem mondanám mert nem éppen pehelysúly, AM-hez is még rengeteg tartalék van benne, külföldi videókon látni hogy ezzel Dirt-öznek, szerintem ösztelós Cowan és az új Giant keveréke-féleség...
Ezzel XC-zni szvsz olyan mintha a BigHittel DH-zna az ember... De ez csak elméleti fejtegetés, kipróbálni nem volt még szerencsém a specit szóval lehet hülyeséget beszélek :D

végülis lazán lehet belõle 11,5 kilós bringát építeni, szerintem is kurva nehéz....
(persze ha az Xc kizárólag egy 5-6 kilcsis körpályán száguldozást jelent arra valóban nem alkalmas)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
várj, most nen az sx-rõl, hanem a stumpjumperrõl van szó:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Háát xc-nek nem mondanám mert nem éppen pehelysúly, AM-hez is még rengeteg tartalék van benne, külföldi videókon látni hogy ezzel Dirt-öznek, szerintem ösztelós Cowan és az új Giant keveréke-féleség...
Ezzel XC-zni szvsz olyan mintha a BigHittel DH-zna az ember... De ez csak elméleti fejtegetés, kipróbálni nem volt még szerencsém a specit szóval lehet hülyeséget beszélek :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem L-es van. sok összehasonlítási alapom nincs, de bármilyen emelekdõn felmegy. gondolom meredeken az a cél hogy felmenjen, és nem az hogy minél gyorsabban. szal ezt teljesíti. a rugóútból meg kiindulva ez inkább egy all mountain bringa már, sõt igazából egy rövid stucnival lefelé is merném küldeni neki, mint ahogy néha teszem.

szvsz az nam inkább AM, hanem 1értelmûen AM bringa ha skatulázunk, legfeljebb xc - hez közelebb álló am cucc .....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
OFF
Olee én megértelek.
Bár én szerencsére "fordítva" jártam. Fölfelé is tetszett, azután az elsõ lejtõnek óvatosan indultam, mert ugye még szokni kell.
Húsz másodpercig tartott az óvatosság. Azután széles vigyorral, ez "qrva jóóóóóóóó" gondolatokkal mentem, ahogy a csövön kifér.
Próbálj vele olyan úton menni ahol igazán otthon van, hátha megszereted.
Ha nem cseréld le. Az ember azért biciklkizik, hogy élvezze, nem ezért, hogy bosszankodjon.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nem versenyre vettem. Csupán annyit állapítottam meg, hogy két ugyanannyit mozgó váz közül a 400 ezres sokkal szarab, mint a fele annyiba kerülõ Scott. Eddig ennyit tudtam leszûrni. Ez továbbra is az én véleményem és ugye, mint tudjuk nem vagyunk egyformák. Kinek mi jön be.
Mondjuk azért a sima túrákon is igyekszünk normális átlagot tartani.
Igazából pedig azért lett megvéve, mert "olcsó" volt. Legfeljebb még olcsóbban eladom. De azért még adok neki pár km bizonyítási lehetõséget.

én meg nem szekálódásnak szántam.. tényleg némi pénzveszteséggel nem tudod becserélni egy M-esre???

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
izé csak kérdezem
ilyenkor nem lehet visszavinni a kereskedõnek??
és mondyuk 85-90% át visszaadná a pénznek....
csak kérdezem.

Amugy Olee tök yó hogy ilyen vagy, mármint hoyg egybõl a csúcs cuccra is rámondod hogy á ez mégsem az, nem kell.
Én ha vennék a vlami pénztárcaterhelõ cuccot amit elõre már nagyon vártam biztos állandóan mondogatnám magamnak tekerés közben hoyg nem is olyan roissz, meg megtévesztõ az aérzés..
és aszezon végén meg féláron kénytelen lennék eladni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem L-es van. sok összehasonlítási alapom nincs, de bármilyen emelekdõn felmegy. gondolom meredeken az a cél hogy felmenjen, és nem az hogy minél gyorsabban. szal ezt teljesíti. a rugóútból meg kiindulva ez inkább egy all mountain bringa már, sõt igazából egy rövid stucnival lefelé is merném küldeni neki, mint ahogy néha teszem.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Igazából pedig azért lett megvéve, mert "olcsó" volt. Legfeljebb még olcsóbban eladom.

Már írtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor minek vetted meg? most ezt nem szivozasbol, komolyan. :P

az az elso dolog bringavasarlaskor, hogy kivalasztjuk a megfelelo meretet. ha az nem jo, akkor el van cseszve az egesz.

en is szemeztem egy olyan 06-os stumpjumper comp-pal, de L-es volt. gondoltam egyenes nyeregcso, meg 70es stucni... aztan vegulis megse. es sztem jol dontottem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

egy nap azert eleg keves. legyel vele turelmesebb. nem lehet, hogy ket meret kozott vagy? amugy nekem is emelgeti az fsr az elejet, mondjuk en annak tudom be, hogy tul van huzva a recon. vissza is rakom 100ra ugy tunik. vagy cserelem 100as rebara.

Biztos, hogy kevés. Csak szerettem volna úgy lenni vele, mint a Giant-el. Ráülök és tökéletes. Olyan érzést vártam, mit amikor jó kocsit veszek. Beleülök és igen, ez az. Nem pedig azt, hogy majd megszokom. Biztos én vagyok türelmetlen, meg a hibás, mert mindenki másnak jó ez a váz. És ugye 1 millió lemming nem tévedhet.
Ja, és egyébként két méret között vagyok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

próbáld ki rob, ami ott van benn, aztán mesélj újra a kísértésrõl, meg, hogy meg tudod e állni ;)
de úgy rendesen menjél vele fel az erdõbe.

szerintem nem lehet kipróbálni ugy igazán terepen :confused:
amugy biztos nem tudnám megállni, ismersz.
majd mondom a kintieknek, hogy adjanak nekem egyet ajcsiba :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy nap azert eleg keves. legyel vele turelmesebb. nem lehet, hogy ket meret kozott vagy? amugy nekem is emelgeti az fsr az elejet, mondjuk en annak tudom be, hogy tul van huzva a recon. vissza is rakom 100ra ugy tunik. vagy cserelem 100as rebara.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Olee ha versenyre,maratonra veted akkor nem értelek, ha nem arra akkor meg végképp nem, hiszen a cél úgysem a döngetés felfelé Hermida sebességgel. azért kívánom ,hogy sikeresen be tud állítani ill. örömedet leld benne.

Nem versenyre vettem. Csupán annyit állapítottam meg, hogy két ugyanannyit mozgó váz közül a 400 ezres sokkal szarab, mint a fele annyiba kerülõ Scott. Eddig ennyit tudtam leszûrni. Ez továbbra is az én véleményem és ugye, mint tudjuk nem vagyunk egyformák. Kinek mi jön be.
Mondjuk azért a sima túrákon is igyekszünk normális átlagot tartani.
Igazából pedig azért lett megvéve, mert "olcsó" volt. Legfeljebb még olcsóbban eladom. De azért még adok neki pár km bizonyítási lehetõséget.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Olee ha versenyre,maratonra veted akkor nem értelek, ha nem arra akkor meg végképp nem, hiszen a cél úgysem a döngetés felfelé Hermida sebességgel. azért kívánom ,hogy sikeresen be tud állítani ill. örömedet leld benne.